Ugrás a fő tartalomra

Az itthoni feladataim

száma csökkent némiképp, mivel tegnap kolléganőmmel - és a főnökömmel - nekiálltunk az általunk felhalmozott ajándékok becsomagolásának. Félretettünk minden munkát reggel, mikor beértünk és pár órára elkarácsonyoztunk hárman. Jó volt. Így ezzel már nem lesz itthon munkám délután csak be kell rakni a kocsiba és hazafuvarozni őket, aztán kitalálni hova rakjam a gyerek elől még pár napig. Nagy könnyebbség ez is, hogy nem egyedül vágtam bele a csomagolásba az én kézügyességemmel ugye, meg így már ez sincs az utolsó pillanatra hagyva. Végül minden összeáll. 
Tegnap egész este olyan érzésem volt, hogy na akkor holnap szombat és lehet aludni, meg minden, aztán este kilenckor meg eszembe jutott, hogy attól még, hogy a gyereknek már szünet nekem még van két napom a munkában. Meglepő, de most még ezt sem bánom, olyan csendes és békés most minden ott bent - ki tudja meddig - hogy most egész jól viselem, hogy még két nap megyek. A munkám fontos részét elvégeztem, már csak pár apróság van de azzal ma készen leszek, úgy hogy holnap szerintem laza is lesz minden, nagyon dolgozni sem fogunk, lesz valami kis összejövetel is, aztán úgy is korábban végzünk szokásosan, mert péntek lesz. 
Szombaton sütünk és késő este díszítünk, aztán vasárnap élvezzük a karácsonyt, jókat eszünk, finom sütit majszolunk, társasozunk, játszunk, vidám filmeket nézünk, sokáig fent leszünk. Én nem bánom, ha éppen karácsonykor nem lesz hó, mert így biztosan eljutunk mindenkihez és mindenhova, amit elterveztünk és nem kell aggódnom az utak miatt.  Azt hiszem a fehér karácsony legtöbbször már csak képeslapokon és netes képeken létezik, még is a gyerekkori karácsonyaim felvillanó képein mindig fehér karácsonyt látok. Azt érzem az idei szép és jó lesz, amolyan igazi, nyugalmas, meglepetésekben bővelkedő, vidám.


Megjegyzések

  1. Sokszor érezzük azt, hogy összecsapnak a hullámok a fejünk felett, aztán kisimul minden, helyére kerül, elrendeződik.

    Úgy, ahogy írod. A fehér karácsony már csak a felvillanó gyerekkori emlékek között szerepel...én már nem is ringatom soha bele magam, hogy hátha mégis fehér lesz. Megszoktuk azt ami jön :) csak eső ne essen, mert attól rombolóbb hatás nincs karácsonykor, mint az eső :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tegnap amikor talán sokan még a

konyhában sürögtek és készültek az ünnepi fogások vagy épp úton voltak beszerezni az utolsó pillanatban az ajándékokat, nos mi már feltett lábbal csak élveztük az ünnep első napját. Nem volt semmi különös a napban így visszagondolva, minden ment a maga útján. 23-án este feldíszítettük a fát, hogy másnap már a fényekre ébredjünk. Régóta így van ez nálunk, mindig előző este öltöztetjük díszbe a fenyőt. Délben jött az ebéd, így rendeltem addigra már szépen megterítettünk, nagyon nagyon finom volt minden. Rengeteg maradt még a következő napokra a hidegtálhoz és a kétféle salátához még hozzá sem nyúltunk. Ebéd után mentünk a szüleimhez és ott találkoztunk a húgommal és a lányokkal. Sajnos ez a karácsony már nem olyan mint volt még pár évvel ezelőtt is. Bár már minden rendben, mindenki jól van, élhetnék csendben, szépen az életet, de  ennek ellenére szinte csak a panaszkodást hallgattuk a szüleimtől - anyukám látványosan szenvedett, sok voltunk neki, meg látszott rajta, hogy csak kényszer …

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …