Ugrás a fő tartalomra

Az itthoni feladataim

száma csökkent némiképp, mivel tegnap kolléganőmmel - és a főnökömmel - nekiálltunk az általunk felhalmozott ajándékok becsomagolásának. Félretettünk minden munkát reggel, mikor beértünk és pár órára elkarácsonyoztunk hárman. Jó volt. Így ezzel már nem lesz itthon munkám délután csak be kell rakni a kocsiba és hazafuvarozni őket, aztán kitalálni hova rakjam a gyerek elől még pár napig. Nagy könnyebbség ez is, hogy nem egyedül vágtam bele a csomagolásba az én kézügyességemmel ugye, meg így már ez sincs az utolsó pillanatra hagyva. Végül minden összeáll. 
Tegnap egész este olyan érzésem volt, hogy na akkor holnap szombat és lehet aludni, meg minden, aztán este kilenckor meg eszembe jutott, hogy attól még, hogy a gyereknek már szünet nekem még van két napom a munkában. Meglepő, de most még ezt sem bánom, olyan csendes és békés most minden ott bent - ki tudja meddig - hogy most egész jól viselem, hogy még két nap megyek. A munkám fontos részét elvégeztem, már csak pár apróság van de azzal ma készen leszek, úgy hogy holnap szerintem laza is lesz minden, nagyon dolgozni sem fogunk, lesz valami kis összejövetel is, aztán úgy is korábban végzünk szokásosan, mert péntek lesz. 
Szombaton sütünk és késő este díszítünk, aztán vasárnap élvezzük a karácsonyt, jókat eszünk, finom sütit majszolunk, társasozunk, játszunk, vidám filmeket nézünk, sokáig fent leszünk. Én nem bánom, ha éppen karácsonykor nem lesz hó, mert így biztosan eljutunk mindenkihez és mindenhova, amit elterveztünk és nem kell aggódnom az utak miatt.  Azt hiszem a fehér karácsony legtöbbször már csak képeslapokon és netes képeken létezik, még is a gyerekkori karácsonyaim felvillanó képein mindig fehér karácsonyt látok. Azt érzem az idei szép és jó lesz, amolyan igazi, nyugalmas, meglepetésekben bővelkedő, vidám.


Megjegyzések

  1. Sokszor érezzük azt, hogy összecsapnak a hullámok a fejünk felett, aztán kisimul minden, helyére kerül, elrendeződik.

    Úgy, ahogy írod. A fehér karácsony már csak a felvillanó gyerekkori emlékek között szerepel...én már nem is ringatom soha bele magam, hogy hátha mégis fehér lesz. Megszoktuk azt ami jön :) csak eső ne essen, mert attól rombolóbb hatás nincs karácsonykor, mint az eső :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Éjjel annyira

megörültem, hogy mindjárt itt a jó kis eső, lehűléssel meg széllel, hogy majdnem öröm táncot lejtettem az ágyam közepén. A kitárt ablakon át ugyan is olyan jó kis szél jött be és akkorát villámlott, hogy már azon gondolkodtam mikor hallom a most már felszabadítónak ható dörgést, meg az eső kopogását a terasz tetején.....aztán kb. a szellő tartott vagy 5 percig és villanás sem volt több. Még az is lehet, hogy egy meteor volt vagy egy hullócsillag. Vagy leesett ufo. Vagy fogalmam sincs. Mérgemben elaludtam. Most már baromi nehéz itt is, átmelegedett a ház és ezt igazán csak a lefekvésnél érzi az ember, mert még mindig ha bejövök kintről hűvösnek érzem itt bent a levegőt, de aludni már nem igazán lehet normálisan. Ja, mi megszoktuk, hogy kb. az alvásra szánt hőmérséklet télen 18-19 fok, nyáron meg általában 24 fölé nem megy, de most már 26 van rendesen itt is és ez már nem nekünk való.  Ma már dolgozom, de négy nap és végre egy hosszú szabadságon leszek. A négy nap alatt viszont remélem…