Ugrás a fő tartalomra

Az itthoni feladataim

száma csökkent némiképp, mivel tegnap kolléganőmmel - és a főnökömmel - nekiálltunk az általunk felhalmozott ajándékok becsomagolásának. Félretettünk minden munkát reggel, mikor beértünk és pár órára elkarácsonyoztunk hárman. Jó volt. Így ezzel már nem lesz itthon munkám délután csak be kell rakni a kocsiba és hazafuvarozni őket, aztán kitalálni hova rakjam a gyerek elől még pár napig. Nagy könnyebbség ez is, hogy nem egyedül vágtam bele a csomagolásba az én kézügyességemmel ugye, meg így már ez sincs az utolsó pillanatra hagyva. Végül minden összeáll. 
Tegnap egész este olyan érzésem volt, hogy na akkor holnap szombat és lehet aludni, meg minden, aztán este kilenckor meg eszembe jutott, hogy attól még, hogy a gyereknek már szünet nekem még van két napom a munkában. Meglepő, de most még ezt sem bánom, olyan csendes és békés most minden ott bent - ki tudja meddig - hogy most egész jól viselem, hogy még két nap megyek. A munkám fontos részét elvégeztem, már csak pár apróság van de azzal ma készen leszek, úgy hogy holnap szerintem laza is lesz minden, nagyon dolgozni sem fogunk, lesz valami kis összejövetel is, aztán úgy is korábban végzünk szokásosan, mert péntek lesz. 
Szombaton sütünk és késő este díszítünk, aztán vasárnap élvezzük a karácsonyt, jókat eszünk, finom sütit majszolunk, társasozunk, játszunk, vidám filmeket nézünk, sokáig fent leszünk. Én nem bánom, ha éppen karácsonykor nem lesz hó, mert így biztosan eljutunk mindenkihez és mindenhova, amit elterveztünk és nem kell aggódnom az utak miatt.  Azt hiszem a fehér karácsony legtöbbször már csak képeslapokon és netes képeken létezik, még is a gyerekkori karácsonyaim felvillanó képein mindig fehér karácsonyt látok. Azt érzem az idei szép és jó lesz, amolyan igazi, nyugalmas, meglepetésekben bővelkedő, vidám.


Megjegyzések

  1. Sokszor érezzük azt, hogy összecsapnak a hullámok a fejünk felett, aztán kisimul minden, helyére kerül, elrendeződik.

    Úgy, ahogy írod. A fehér karácsony már csak a felvillanó gyerekkori emlékek között szerepel...én már nem is ringatom soha bele magam, hogy hátha mégis fehér lesz. Megszoktuk azt ami jön :) csak eső ne essen, mert attól rombolóbb hatás nincs karácsonykor, mint az eső :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…