Az itthoni feladataim

száma csökkent némiképp, mivel tegnap kolléganőmmel - és a főnökömmel - nekiálltunk az általunk felhalmozott ajándékok becsomagolásának. Félretettünk minden munkát reggel, mikor beértünk és pár órára elkarácsonyoztunk hárman. Jó volt. Így ezzel már nem lesz itthon munkám délután csak be kell rakni a kocsiba és hazafuvarozni őket, aztán kitalálni hova rakjam a gyerek elől még pár napig. Nagy könnyebbség ez is, hogy nem egyedül vágtam bele a csomagolásba az én kézügyességemmel ugye, meg így már ez sincs az utolsó pillanatra hagyva. Végül minden összeáll. 
Tegnap egész este olyan érzésem volt, hogy na akkor holnap szombat és lehet aludni, meg minden, aztán este kilenckor meg eszembe jutott, hogy attól még, hogy a gyereknek már szünet nekem még van két napom a munkában. Meglepő, de most még ezt sem bánom, olyan csendes és békés most minden ott bent - ki tudja meddig - hogy most egész jól viselem, hogy még két nap megyek. A munkám fontos részét elvégeztem, már csak pár apróság van de azzal ma készen leszek, úgy hogy holnap szerintem laza is lesz minden, nagyon dolgozni sem fogunk, lesz valami kis összejövetel is, aztán úgy is korábban végzünk szokásosan, mert péntek lesz. 
Szombaton sütünk és késő este díszítünk, aztán vasárnap élvezzük a karácsonyt, jókat eszünk, finom sütit majszolunk, társasozunk, játszunk, vidám filmeket nézünk, sokáig fent leszünk. Én nem bánom, ha éppen karácsonykor nem lesz hó, mert így biztosan eljutunk mindenkihez és mindenhova, amit elterveztünk és nem kell aggódnom az utak miatt.  Azt hiszem a fehér karácsony legtöbbször már csak képeslapokon és netes képeken létezik, még is a gyerekkori karácsonyaim felvillanó képein mindig fehér karácsonyt látok. Azt érzem az idei szép és jó lesz, amolyan igazi, nyugalmas, meglepetésekben bővelkedő, vidám.


Megjegyzések

  1. Sokszor érezzük azt, hogy összecsapnak a hullámok a fejünk felett, aztán kisimul minden, helyére kerül, elrendeződik.

    Úgy, ahogy írod. A fehér karácsony már csak a felvillanó gyerekkori emlékek között szerepel...én már nem is ringatom soha bele magam, hogy hátha mégis fehér lesz. Megszoktuk azt ami jön :) csak eső ne essen, mert attól rombolóbb hatás nincs karácsonykor, mint az eső :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése