Ugrás a fő tartalomra

Készen vannak a

bejglik. Szépen sorakoznak, nyolcan vannak, illetve már csak heten, mert egyet már el is pusztított a férjem. Nagyon jól sikerültek ezt túlzás nélkül állítom, köszönhetően Lajos Marinak, aki pár éve megtanított igazi, finom bejglit sütni e b b ő l a receptből. Tényleg olyan, mint amilyennek a nagykönyvben le van írva, úgy hogy aki még keresi az igazit az ne habozzon ezt kipróbálni. Remélem péntekig marad belőle, mert azért készült ennyi, hogy vigyen is magával. Mi a gyerekkel annyira nem vagyunk oda érte, én ha eszem akkor inkább mákosat, úgy hogy majd lehet szafi liszttel fogok csinálni karácsonyra. Ha lesz kedvem, mert igazán tényleg nem tartozik a kedvencek közé. Azon gondolkodom, hogy felállítsuk e a karácsonyfát pénteken vagy inkább ne, mert nagyon korán van, viszont ha nem, akkor a férjemnek nem lesz karácsonya, úgy hogy talán nem is kérdés a kérdés. Vagy nem tudom. Végül is annyi blogban olvastam már, hogy van aki már megcsinálta, mert hosszan kiakarja élvezni az ünnepet és őt nem zavarja, hogy még csak december eleje és hogy mennyire szép, meghitt és megnyugtató esténként a fenyő meleg fénye, szóval még az is lehet, hogy megcsináljuk. És még azon is gondolkodom, hogy az ajándékot inkább majd berakjuk a férjem táskájába és majd mégis együtt bontunk 24-én este itt a skype előtt. 
Kiskorúnak pedig még is megrendelem azt az ajándékot, amit mondogatott bár nem tudom érdemes e, mert szerintem azért "kell" mert másnak is van - felnőtt roller - és most nagyon menő azzal menni iskolába, de állítja, hogy majd a gimibe azzal fog menni, meg majd ha előbb végez akkor simán átjöhet vele a 4km-re lévő munkahelyemre....szóval ha így lesz akkor annak meg örülni fogok, mert nagyon rá fér(ne) egy kis mozgás. Mostanában szereti játszani a lusta kamaszt, meg nem is jár most sehova sportolni, ami az egyik szívfájdalmam. 
És még mindig náthás vagyok és ezerrel fújom az orrom, ez borzasztó. Makacs a náthám.
A gyerek elment és vett magának végre magasszárú bundás cipőt, én meg csak néztem, hogy 43-as ami szerinte kényelmes, hát ekkora lába az apjának van, ne mááááááááááár. De hát ha ekkora, akkor ekkora és kész. Én nem tudom hova fog még nőni ez a láb? 
Ma meg hétfő és mondanom sem kell, hogy mennyire nincs kedvem dolgozni menni, hiszen tudjátok. Legszívesebben itthon maradnék, mert olyan jó itt most a melegben. De hogy kint meg mennyire tél lett, ezt el sem hiszem. Én nem emlékszem, hogy mikor volt december elején már ennyire hideg, pláne hóesés? Állítólag az egész december nagyon hideg lesz, tegnap azt olvastam, hogy tényleg régen volt ilyen, hát akkor majd mi lesz januárban? Most, hogy kézzel foghatóvá vált a hó, annyira már nem is hiányzik, pláne hogy remélem nem akkor lesz mindenféle rossz idő, mikor a férjem elindul, mert akkor a kardomba dőlök. Különben is utálom azt a hosszú utat, amit megtesz, rossz időben meg még jobban idegeskedem. Jó lenne egy varázspálca, amivel csak hip hop odalehetne varázsolni, tavasszal meg vissza.
Hétvégén végre megnéztem a Kincsemet. Jó volt, de én annyira azért nem voltam oda, mint amennyire beharangozták, láttam ennél már sokkal jobb magyar filmet. Nekem ez egyszer nézhetős, de akkor jól szórakozom, viszont semmi több.  Mindegy, jó volt és kész. 
Most már berobbant az adventi időszak, ezer ember mindenhol, mindenki kezd jönni, menni, kapkodva vásárolni és mindent megvásárolni én úgy láttam hétvégén, mikor a kutyát ott hagytam a kozmetikus lánynál és kicsit körbenéztem.  
Jó, hogy nagyjából mindent megvettem, egy két apróság ami még vissza van és majd szabadság előtt friss zöldség és gyümölcs beszerzése és ásványvíz, üdítő lesz a cél más nem igazán. A gyerek jól járt, mert két nappal több szabadságot kaptak, eddig úgy volt, hogy 22-től lesz téli szünet, most pedig már azon a héten szerdától, aminek én is örülök persze, szeretem ha itthon van, viszont nekem nincs arra a két napra már szabim, mert csak a két ünnep közöttre hagytam, így valószínű egyedül lesz itthon azt pedig annyira nem szeretem. Még az is lehet, hogy elviszem az egyik mamához, ha éppen valaki ráér. 
Jaaaaaaaj, de mennyire hétfő van, ne mááááááááááááááár. :(


Megjegyzések

 1. Jaaaj, annyira hétfő van....:) Szóval nem tetszett annnnnnyira a Kincsem? :) nekünk tényleg nagy élmény volt. Ésakkor az Anyám és más futóbolondok a családból....?
  Nálunk pont fordítva lesz, én leszek itthon 21-től idén, mindenki elmegy szabira, nem volt sok választásom :(, de még lehet, hogy a gyerekeknek is adnak korábban szabit, nem tudom. Majd kiderül.
  Te, Pesten herótom volt a karácsonyi vásártól, most már biztos, hogy ezt a fajtát én nem szeretem és nem is akarom... majd bemegyünk Győrbe, meg ide ki az osztrák kis kastélyhoz, azt nagyon várom :), mindkettő élvezhető. Megbolondulnak az emberek, úgy látom...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De, tetszett. Egyszer :D Voltak benne jó poénok, meg hát Ervin azért, na . Ott van :) De nem fogom többször megnézni, mint sok más kedvenc filmet. Mi majd Pécsre megyünk adventi vásárba és a gyerek a rendes vásárba is akar, megígértem, hogy egyik vasárnap kimegyünk, majd ha már ketten leszünk. Igen, nagyon nagy a tumultus már most. :/

   Törlés
 2. Na, a felnőtt rollerrel bogarat ültettél a fülembe. :) EnyémGyerek most nagyon rákapott, úgy jár suliba, viszi magával a tömközre is, csak hát kezd kicsi lenni neki a mostani.
  43-as láb, de jót nevettem, annyira örülök, hogy nemcsak engem sokkol, hogy felnőttosztályon kell vásárolni a gyereknek. :) Mi most újítottunk be egy M-es télikabátot és egy 40-es bakancsot.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tegnap amikor talán sokan még a

konyhában sürögtek és készültek az ünnepi fogások vagy épp úton voltak beszerezni az utolsó pillanatban az ajándékokat, nos mi már feltett lábbal csak élveztük az ünnep első napját. Nem volt semmi különös a napban így visszagondolva, minden ment a maga útján. 23-án este feldíszítettük a fát, hogy másnap már a fényekre ébredjünk. Régóta így van ez nálunk, mindig előző este öltöztetjük díszbe a fenyőt. Délben jött az ebéd, így rendeltem addigra már szépen megterítettünk, nagyon nagyon finom volt minden. Rengeteg maradt még a következő napokra a hidegtálhoz és a kétféle salátához még hozzá sem nyúltunk. Ebéd után mentünk a szüleimhez és ott találkoztunk a húgommal és a lányokkal. Sajnos ez a karácsony már nem olyan mint volt még pár évvel ezelőtt is. Bár már minden rendben, mindenki jól van, élhetnék csendben, szépen az életet, de  ennek ellenére szinte csak a panaszkodást hallgattuk a szüleimtől - anyukám látványosan szenvedett, sok voltunk neki, meg látszott rajta, hogy csak kényszer …

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …