Ugrás a fő tartalomra

Készen vannak a

bejglik. Szépen sorakoznak, nyolcan vannak, illetve már csak heten, mert egyet már el is pusztított a férjem. Nagyon jól sikerültek ezt túlzás nélkül állítom, köszönhetően Lajos Marinak, aki pár éve megtanított igazi, finom bejglit sütni e b b ő l a receptből. Tényleg olyan, mint amilyennek a nagykönyvben le van írva, úgy hogy aki még keresi az igazit az ne habozzon ezt kipróbálni. Remélem péntekig marad belőle, mert azért készült ennyi, hogy vigyen is magával. Mi a gyerekkel annyira nem vagyunk oda érte, én ha eszem akkor inkább mákosat, úgy hogy majd lehet szafi liszttel fogok csinálni karácsonyra. Ha lesz kedvem, mert igazán tényleg nem tartozik a kedvencek közé. Azon gondolkodom, hogy felállítsuk e a karácsonyfát pénteken vagy inkább ne, mert nagyon korán van, viszont ha nem, akkor a férjemnek nem lesz karácsonya, úgy hogy talán nem is kérdés a kérdés. Vagy nem tudom. Végül is annyi blogban olvastam már, hogy van aki már megcsinálta, mert hosszan kiakarja élvezni az ünnepet és őt nem zavarja, hogy még csak december eleje és hogy mennyire szép, meghitt és megnyugtató esténként a fenyő meleg fénye, szóval még az is lehet, hogy megcsináljuk. És még azon is gondolkodom, hogy az ajándékot inkább majd berakjuk a férjem táskájába és majd mégis együtt bontunk 24-én este itt a skype előtt. 
Kiskorúnak pedig még is megrendelem azt az ajándékot, amit mondogatott bár nem tudom érdemes e, mert szerintem azért "kell" mert másnak is van - felnőtt roller - és most nagyon menő azzal menni iskolába, de állítja, hogy majd a gimibe azzal fog menni, meg majd ha előbb végez akkor simán átjöhet vele a 4km-re lévő munkahelyemre....szóval ha így lesz akkor annak meg örülni fogok, mert nagyon rá fér(ne) egy kis mozgás. Mostanában szereti játszani a lusta kamaszt, meg nem is jár most sehova sportolni, ami az egyik szívfájdalmam. 
És még mindig náthás vagyok és ezerrel fújom az orrom, ez borzasztó. Makacs a náthám.
A gyerek elment és vett magának végre magasszárú bundás cipőt, én meg csak néztem, hogy 43-as ami szerinte kényelmes, hát ekkora lába az apjának van, ne mááááááááááár. De hát ha ekkora, akkor ekkora és kész. Én nem tudom hova fog még nőni ez a láb? 
Ma meg hétfő és mondanom sem kell, hogy mennyire nincs kedvem dolgozni menni, hiszen tudjátok. Legszívesebben itthon maradnék, mert olyan jó itt most a melegben. De hogy kint meg mennyire tél lett, ezt el sem hiszem. Én nem emlékszem, hogy mikor volt december elején már ennyire hideg, pláne hóesés? Állítólag az egész december nagyon hideg lesz, tegnap azt olvastam, hogy tényleg régen volt ilyen, hát akkor majd mi lesz januárban? Most, hogy kézzel foghatóvá vált a hó, annyira már nem is hiányzik, pláne hogy remélem nem akkor lesz mindenféle rossz idő, mikor a férjem elindul, mert akkor a kardomba dőlök. Különben is utálom azt a hosszú utat, amit megtesz, rossz időben meg még jobban idegeskedem. Jó lenne egy varázspálca, amivel csak hip hop odalehetne varázsolni, tavasszal meg vissza.
Hétvégén végre megnéztem a Kincsemet. Jó volt, de én annyira azért nem voltam oda, mint amennyire beharangozták, láttam ennél már sokkal jobb magyar filmet. Nekem ez egyszer nézhetős, de akkor jól szórakozom, viszont semmi több.  Mindegy, jó volt és kész. 
Most már berobbant az adventi időszak, ezer ember mindenhol, mindenki kezd jönni, menni, kapkodva vásárolni és mindent megvásárolni én úgy láttam hétvégén, mikor a kutyát ott hagytam a kozmetikus lánynál és kicsit körbenéztem.  
Jó, hogy nagyjából mindent megvettem, egy két apróság ami még vissza van és majd szabadság előtt friss zöldség és gyümölcs beszerzése és ásványvíz, üdítő lesz a cél más nem igazán. A gyerek jól járt, mert két nappal több szabadságot kaptak, eddig úgy volt, hogy 22-től lesz téli szünet, most pedig már azon a héten szerdától, aminek én is örülök persze, szeretem ha itthon van, viszont nekem nincs arra a két napra már szabim, mert csak a két ünnep közöttre hagytam, így valószínű egyedül lesz itthon azt pedig annyira nem szeretem. Még az is lehet, hogy elviszem az egyik mamához, ha éppen valaki ráér. 
Jaaaaaaaj, de mennyire hétfő van, ne mááááááááááááááár. :(


Megjegyzések

 1. Jaaaj, annyira hétfő van....:) Szóval nem tetszett annnnnnyira a Kincsem? :) nekünk tényleg nagy élmény volt. Ésakkor az Anyám és más futóbolondok a családból....?
  Nálunk pont fordítva lesz, én leszek itthon 21-től idén, mindenki elmegy szabira, nem volt sok választásom :(, de még lehet, hogy a gyerekeknek is adnak korábban szabit, nem tudom. Majd kiderül.
  Te, Pesten herótom volt a karácsonyi vásártól, most már biztos, hogy ezt a fajtát én nem szeretem és nem is akarom... majd bemegyünk Győrbe, meg ide ki az osztrák kis kastélyhoz, azt nagyon várom :), mindkettő élvezhető. Megbolondulnak az emberek, úgy látom...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De, tetszett. Egyszer :D Voltak benne jó poénok, meg hát Ervin azért, na . Ott van :) De nem fogom többször megnézni, mint sok más kedvenc filmet. Mi majd Pécsre megyünk adventi vásárba és a gyerek a rendes vásárba is akar, megígértem, hogy egyik vasárnap kimegyünk, majd ha már ketten leszünk. Igen, nagyon nagy a tumultus már most. :/

   Törlés
 2. Na, a felnőtt rollerrel bogarat ültettél a fülembe. :) EnyémGyerek most nagyon rákapott, úgy jár suliba, viszi magával a tömközre is, csak hát kezd kicsi lenni neki a mostani.
  43-as láb, de jót nevettem, annyira örülök, hogy nemcsak engem sokkol, hogy felnőttosztályon kell vásárolni a gyereknek. :) Mi most újítottunk be egy M-es télikabátot és egy 40-es bakancsot.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…