Meglepő, de én nem találkoztam

tegnap -sem- fáradt, lökdösődős, ideges emberekkel miközben sétáltam és nézelődtem amíg vártam a gyerekre. Végre idén ez volt az utolsó előkészítős nap, komolyan mostanra sokalltam be, hogy minden kedden a városba megyünk. Kicsit feleslegesnek is érzem, tudom, hogy ez leginkább pofavizit a gimiben, megismerik a gyerekeket kicsit látják is, hogy milyen, mennyire akar, figyel stb. de én már kifekszem ettől a továbbtanulástól. (és hol van még a vége) 
Előkészítő hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken a suliban, kedden meg az egyik gimiben, amit kinéztünk. Nem tudom miért csodálkozik rajta bárki is, hogy a gyerek szinte napi fáradtsággal küzd, hiába fekszik le időben?? Reggeltől este ötig tanulás, aztán még másnapra is készülni kell. 
Na, de erről ennyit, mert ma van az utolsó nap a suliban, végre! és ma már semmit sem kell vinni, mert csak karácsonyozás lesz, meg filmet fognak nézni és lesz egy kis ajándékozás is, meg műsor. Aztán végre szünet, péntektől meg nekem is és végre csak a jó dolgokkal lehet foglalkozni. 
Tegnap foglaltam jegyet a szokásos karácsonyi mozizásra, persze Star Wars. Mondjuk lehet unatkozni fogok, mert Han Solo már nem lesz benne, hát milyen már nélküle az egész?? Mondtam a gyereknek, hogy elmehet valamelyik haverjával is, de ki volt akadva, hogy ez a mi hagyományunk...jó. Persze én is szeretem ezt, de gondoltam hátha ő már nem velem akarná... Már előre látom, hogy 26.-án felüdülés lesz a pattogatott kukorica a karácsonyi ételek után. :) Megjegyzem még mindig csinálom a böjtöt és élvezem. 
Holnap reggel kidobom Kiskorút anyósomnál, aztán dolgozom, délután hazahozom végre a megrendelt ajándékokat és "egész este" csomagolni fogok. 
A cég nálunk is kitett magáért, kapunk egy kis apanázst, ma egy szép összegű ajándék utalvány, amit bármire elkölthetünk, meg lesz tizenharmadik is. Nincs okom panaszra, legfeljebb az, hogy sajnos a hangulat már nálunk sem a régi, sok a széthúzás, a kibeszélés, időnként veszekedés.  A nem várt pluszt szeretném félrerakni, illetve az a terv, hogy a szokásos, minden évben a kis dunsztos üveges félrerakásom ezzel alapozom meg. Idén másképp fogok gyűjtögetni úgy döntöttem. Minden kétszáz forintost bedobok majd az üvegbe aztán meglátom mennyi jön össze év végére. 
Nem nagyon tudok mit írni, igazából nincsenek történések, múlnak a napok most ismét úgy érzem gyorsan és ez nagyon jó. 


Megjegyzések

 1. Elkezdtem a te-féle gyűjtést, aztán maradtam végülis a kétszázasnál - meg néha így is úgy is - de szép summa gyűlt össze, én elégedett voltam. Jövőre is csináljuk! :)
  Ennyi előkészítő...? hűha. Nálunk egy matek és egy magyar van, ennyi. És itthon mi csináljuk a feladatlapokat, plusszban.
  Na, ha unod ezt a heti egy bentlevést, gondold el, nekem ilyen kétszer van... és végig első óta, mindig van valami. De nem panaszkodom, én vállaltam, és a gyerek meg örömét leli benne.
  Nálunk nem csak tanulásból van több - most húz rendesen - hanem mint nyolcadikos diákönkormányzatis, és megbízható, állandóan plusszfeladatot kap. Élvezi, de úgy összességében kicsit sok. Jó lesz a szünet :)

  VálaszTörlés
 2. Nem gondolom el inkább bőven elég nekem ez is, több nem is férne bele és megszakadni sem szeretnék, se erőn felül sem teljesíteni :) Ebből az előkészítőből igazán az angol a középfokú nyelvvizsgára készülés, ami többet ér mindennél szerintem. Sok ez igy is úgy is, bár véleményem szerint abszolút senki sem fog emlékezni az általános iskolai dolgokra, pluszokra, rajtunk szülőkön kívül, tétje inkább a középsulikban kezdődik el, amikor számít majd ha tovább megy fősulira, egyetemre, mert mindenből plusz pontok jönnek össze, de hát ez még hol van?? hálisten.

  VálaszTörlés
 3. Én csináltam a 200 forintos gyűjtögetést idén, kb 15 ezer forintnál járok.
  Nektek több lett? Mondjuk én főként kártyával fizetek és gyedes anyukaként nem is nagyon járok vásárolni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én még nem csináltam ezt a 200 ftos dolgot, most fogom. Ezt csináltam eddig: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/a52-hetes-penzkihivas/ Ebből több jön össze év végére, de hát attól is függ, mennyi 200 forintost kapunk ugye a visszajáróból vagy innen onnan :)

   Törlés
 4. Nálunk is hagyomány a Star Wars karácsonykor. Családi mozi lesz nálunk is 25-én. :)
  Ez tényleg rengeteg előkészítő, őszintén remélem, hogy megéri a befektetett energiát. :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése