Ugrás a fő tartalomra

Meglepő, de én nem találkoztam

tegnap -sem- fáradt, lökdösődős, ideges emberekkel miközben sétáltam és nézelődtem amíg vártam a gyerekre. Végre idén ez volt az utolsó előkészítős nap, komolyan mostanra sokalltam be, hogy minden kedden a városba megyünk. Kicsit feleslegesnek is érzem, tudom, hogy ez leginkább pofavizit a gimiben, megismerik a gyerekeket kicsit látják is, hogy milyen, mennyire akar, figyel stb. de én már kifekszem ettől a továbbtanulástól. (és hol van még a vége) 
Előkészítő hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken a suliban, kedden meg az egyik gimiben, amit kinéztünk. Nem tudom miért csodálkozik rajta bárki is, hogy a gyerek szinte napi fáradtsággal küzd, hiába fekszik le időben?? Reggeltől este ötig tanulás, aztán még másnapra is készülni kell. 
Na, de erről ennyit, mert ma van az utolsó nap a suliban, végre! és ma már semmit sem kell vinni, mert csak karácsonyozás lesz, meg filmet fognak nézni és lesz egy kis ajándékozás is, meg műsor. Aztán végre szünet, péntektől meg nekem is és végre csak a jó dolgokkal lehet foglalkozni. 
Tegnap foglaltam jegyet a szokásos karácsonyi mozizásra, persze Star Wars. Mondjuk lehet unatkozni fogok, mert Han Solo már nem lesz benne, hát milyen már nélküle az egész?? Mondtam a gyereknek, hogy elmehet valamelyik haverjával is, de ki volt akadva, hogy ez a mi hagyományunk...jó. Persze én is szeretem ezt, de gondoltam hátha ő már nem velem akarná... Már előre látom, hogy 26.-án felüdülés lesz a pattogatott kukorica a karácsonyi ételek után. :) Megjegyzem még mindig csinálom a böjtöt és élvezem. 
Holnap reggel kidobom Kiskorút anyósomnál, aztán dolgozom, délután hazahozom végre a megrendelt ajándékokat és "egész este" csomagolni fogok. 
A cég nálunk is kitett magáért, kapunk egy kis apanázst, ma egy szép összegű ajándék utalvány, amit bármire elkölthetünk, meg lesz tizenharmadik is. Nincs okom panaszra, legfeljebb az, hogy sajnos a hangulat már nálunk sem a régi, sok a széthúzás, a kibeszélés, időnként veszekedés.  A nem várt pluszt szeretném félrerakni, illetve az a terv, hogy a szokásos, minden évben a kis dunsztos üveges félrerakásom ezzel alapozom meg. Idén másképp fogok gyűjtögetni úgy döntöttem. Minden kétszáz forintost bedobok majd az üvegbe aztán meglátom mennyi jön össze év végére. 
Nem nagyon tudok mit írni, igazából nincsenek történések, múlnak a napok most ismét úgy érzem gyorsan és ez nagyon jó. 


Megjegyzések

 1. Elkezdtem a te-féle gyűjtést, aztán maradtam végülis a kétszázasnál - meg néha így is úgy is - de szép summa gyűlt össze, én elégedett voltam. Jövőre is csináljuk! :)
  Ennyi előkészítő...? hűha. Nálunk egy matek és egy magyar van, ennyi. És itthon mi csináljuk a feladatlapokat, plusszban.
  Na, ha unod ezt a heti egy bentlevést, gondold el, nekem ilyen kétszer van... és végig első óta, mindig van valami. De nem panaszkodom, én vállaltam, és a gyerek meg örömét leli benne.
  Nálunk nem csak tanulásból van több - most húz rendesen - hanem mint nyolcadikos diákönkormányzatis, és megbízható, állandóan plusszfeladatot kap. Élvezi, de úgy összességében kicsit sok. Jó lesz a szünet :)

  VálaszTörlés
 2. Nem gondolom el inkább bőven elég nekem ez is, több nem is férne bele és megszakadni sem szeretnék, se erőn felül sem teljesíteni :) Ebből az előkészítőből igazán az angol a középfokú nyelvvizsgára készülés, ami többet ér mindennél szerintem. Sok ez igy is úgy is, bár véleményem szerint abszolút senki sem fog emlékezni az általános iskolai dolgokra, pluszokra, rajtunk szülőkön kívül, tétje inkább a középsulikban kezdődik el, amikor számít majd ha tovább megy fősulira, egyetemre, mert mindenből plusz pontok jönnek össze, de hát ez még hol van?? hálisten.

  VálaszTörlés
 3. Én csináltam a 200 forintos gyűjtögetést idén, kb 15 ezer forintnál járok.
  Nektek több lett? Mondjuk én főként kártyával fizetek és gyedes anyukaként nem is nagyon járok vásárolni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én még nem csináltam ezt a 200 ftos dolgot, most fogom. Ezt csináltam eddig: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/a52-hetes-penzkihivas/ Ebből több jön össze év végére, de hát attól is függ, mennyi 200 forintost kapunk ugye a visszajáróból vagy innen onnan :)

   Törlés
 4. Nálunk is hagyomány a Star Wars karácsonykor. Családi mozi lesz nálunk is 25-én. :)
  Ez tényleg rengeteg előkészítő, őszintén remélem, hogy megéri a befektetett energiát. :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…