Minél később kelek fel

annál több kedvenc blogot olvashatok. :) A cserépkályhában pattog a tűz és kezemben a reggeli frissen őrölt gőzölgő kávémmal olvasom mások sorait. Minél több és érdekesebb annál jobban indul a reggelem. Ma sokáig aludtam és olyan, de olyan jót álmodtam, hogy még vidámabban is kezdődik tőle a napom. Az előbb körülnézem kicsit kint és már most látom, hogy jó idő lesz, enyhe, már most sincs hideg. Ezért, ha itt bent végzünk az eltervezett dolgokkal -süti elkészítése pl. -  akkor kimegyek kicsit összesöpröm a járdát, felmosom a teraszt és a kint lévő asztalra is rakok fenyőágakat és feldíszítem szépen. Úgy döntöttem ma nem főzök, eszünk majd virslit, esetleg összedobok pár lángost szafi lisztből és tegnap adott anyósom kisütött, de nem töltött palacsintát, így majd ezekből lehet választani. Egy kis adag mosás van még és a mosogatógépet is telepakoltam a héten, úgy hogy ezeket még elindítom és készen vagyunk. Ma teljes pihenés lesz, láblógatás, zene hallgatás, társasozás, olvasás, valami jó kis filmet nézünk majd vagy mesét, talán a Jégvarázst, vagy valami karácsonyra hangolódósat, vettem kukoricát pattogtatunk majd. Szeretek a gyerekkel filmet nézni, bár néha még közben se áll be a szája. :)
Most olyan pozitív a hangulatom, valahogy úgy érzem jó dolgok következnek, helyre került minden vagy nem tudom, most kizártunk minden negatívat. 
A fenyőfa már várja, hogy feldíszítsük, amire este sor is kerül, mert reggel szeretnénk vidám fényekre ébredni. Már előre várom azt a nyugalmat, amikor hajnalban kijövök a nappaliba és a halvány fényeknél ihatom meg az első forró kávémat. Kint még minden sötét, bent félhomály. 


Megjegyzések

 1. Kívánom, hogy a továbbiakban is a fent leírt jóérzés járja át a lelkedet, és érezd/érezzétek magatokat nagyon jól, ahogy eltervezted!
  Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm és viszont kívánom neked/nektek is! :)

   Törlés
 2. :-) Csak így tovább! Nyugisan, pihenősen, ráérősen és boldogan! Boldog karácsonyt kívánok nektek!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése