Ugrás a fő tartalomra

Na jó, most már elmondhatom

hogy végül én is láttam iszonyú tömeget, meg idegességet, meg türelmetlenséget, szóval mind azt, amit eddig nem így karácsony előtt pár nappal. Sajnos balesetet is az áruháznál, ahova mentem még kihasználva, hogy a gyerek nincs itthon, pont ott ahol be kellett kanyarodni elé, nagyon sajnáltam azokat, akiknek összetört a kocsijuk és ott is akkora tömeg volt, hogy azért imádkoztam, hogy ne jöjjön belém senki. Eredetileg csak ásványvizet és némi üdítőt akartam venni, de amikor megláttam a sok embert és már azt érzékeltem, hogy mindenki türelmetlen, nos akkor úgy döntöttem, hogy amit lehet a két ünnepre is megveszek, mert nekem ez az egy óra a  tömegben is pont elég - lenne - ahhoz, hogy elfelejtsem, hogy az ünnep szép és vidám. Szóval vettem gyümölcsöt,  zöldséget, tejfölt, olajat, meg még ami kellett, sőt még a szilveszteri virslit is megvettem biztos ami biztos. Ma már csak átugrom a munkahelyem melletti boltba, ott megveszem a gyerek laktózmentes tejét, meg a friss kenyeret amit szeret és kb. ennyi, kész vége hatszáz. Tegnap még hazaszállítottam az ajándékokat, a kocsim tele volt mindennel, eldugtam őket. Húgom ajándékát már ki sem vettem a csomagtartóból, mert egyrészt elég nehéz, másrészt egy bazi nagy dobozban van, úgy hogy azt még sétáltatom kicsit. Ma még egy utolsó munkahelyi megmutatkozás, mert munka szerintem már nem igazán lesz, viszek egy kis ajándékot a közvetlen kollégáimnak, kora délután lesz egy fél órás kis összejövetel aztán megyek Kiskorúért és végre szabadság. :) 
Ha hazaértünk, akkor meg iszom egy ilyen habos kávét és nézem, ahogy a gyerek a karácsonyi mézesét fogja sütni és díszíteni a konyhában. Na jó, a díszítésbe besegítek majd. :)


Megjegyzések

 1. :) akkor szép utolsó napot! nekünk kapkodósra sikerült a szerdai melóhelyi, jobb az, ha egyedül vagyok ott a legvégén, az az igazi. Most meg mindenki egyszerre végzett, jaj.
  Sajnos nekem is van még egy boltos köröm, pedig úgy izzítottam arra, hogy mindent megvegyek... mindegy, holnap időben bemegyek még reggel, és kakukkmarci :)

  VálaszTörlés
 2. Mi is megejtettük az utolsó, ünnep előtti vásárlást. Ma még dolgozom egyet, aztán hat nap itthon. Várom nagyon, évek óta nem volt ilyen.
  Szép ünnepet nektek!

  VálaszTörlés
 3. Boldogságos Ünnepeket nektek Tami!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…