Ugrás a fő tartalomra

Na jó, most már elmondhatom

hogy végül én is láttam iszonyú tömeget, meg idegességet, meg türelmetlenséget, szóval mind azt, amit eddig nem így karácsony előtt pár nappal. Sajnos balesetet is az áruháznál, ahova mentem még kihasználva, hogy a gyerek nincs itthon, pont ott ahol be kellett kanyarodni elé, nagyon sajnáltam azokat, akiknek összetört a kocsijuk és ott is akkora tömeg volt, hogy azért imádkoztam, hogy ne jöjjön belém senki. Eredetileg csak ásványvizet és némi üdítőt akartam venni, de amikor megláttam a sok embert és már azt érzékeltem, hogy mindenki türelmetlen, nos akkor úgy döntöttem, hogy amit lehet a két ünnepre is megveszek, mert nekem ez az egy óra a  tömegben is pont elég - lenne - ahhoz, hogy elfelejtsem, hogy az ünnep szép és vidám. Szóval vettem gyümölcsöt,  zöldséget, tejfölt, olajat, meg még ami kellett, sőt még a szilveszteri virslit is megvettem biztos ami biztos. Ma már csak átugrom a munkahelyem melletti boltba, ott megveszem a gyerek laktózmentes tejét, meg a friss kenyeret amit szeret és kb. ennyi, kész vége hatszáz. Tegnap még hazaszállítottam az ajándékokat, a kocsim tele volt mindennel, eldugtam őket. Húgom ajándékát már ki sem vettem a csomagtartóból, mert egyrészt elég nehéz, másrészt egy bazi nagy dobozban van, úgy hogy azt még sétáltatom kicsit. Ma még egy utolsó munkahelyi megmutatkozás, mert munka szerintem már nem igazán lesz, viszek egy kis ajándékot a közvetlen kollégáimnak, kora délután lesz egy fél órás kis összejövetel aztán megyek Kiskorúért és végre szabadság. :) 
Ha hazaértünk, akkor meg iszom egy ilyen habos kávét és nézem, ahogy a gyerek a karácsonyi mézesét fogja sütni és díszíteni a konyhában. Na jó, a díszítésbe besegítek majd. :)


Megjegyzések

 1. :) akkor szép utolsó napot! nekünk kapkodósra sikerült a szerdai melóhelyi, jobb az, ha egyedül vagyok ott a legvégén, az az igazi. Most meg mindenki egyszerre végzett, jaj.
  Sajnos nekem is van még egy boltos köröm, pedig úgy izzítottam arra, hogy mindent megvegyek... mindegy, holnap időben bemegyek még reggel, és kakukkmarci :)

  VálaszTörlés
 2. Mi is megejtettük az utolsó, ünnep előtti vásárlást. Ma még dolgozom egyet, aztán hat nap itthon. Várom nagyon, évek óta nem volt ilyen.
  Szép ünnepet nektek!

  VálaszTörlés
 3. Boldogságos Ünnepeket nektek Tami!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…