Ugrás a fő tartalomra

Na jó, most már elmondhatom

hogy végül én is láttam iszonyú tömeget, meg idegességet, meg türelmetlenséget, szóval mind azt, amit eddig nem így karácsony előtt pár nappal. Sajnos balesetet is az áruháznál, ahova mentem még kihasználva, hogy a gyerek nincs itthon, pont ott ahol be kellett kanyarodni elé, nagyon sajnáltam azokat, akiknek összetört a kocsijuk és ott is akkora tömeg volt, hogy azért imádkoztam, hogy ne jöjjön belém senki. Eredetileg csak ásványvizet és némi üdítőt akartam venni, de amikor megláttam a sok embert és már azt érzékeltem, hogy mindenki türelmetlen, nos akkor úgy döntöttem, hogy amit lehet a két ünnepre is megveszek, mert nekem ez az egy óra a  tömegben is pont elég - lenne - ahhoz, hogy elfelejtsem, hogy az ünnep szép és vidám. Szóval vettem gyümölcsöt,  zöldséget, tejfölt, olajat, meg még ami kellett, sőt még a szilveszteri virslit is megvettem biztos ami biztos. Ma már csak átugrom a munkahelyem melletti boltba, ott megveszem a gyerek laktózmentes tejét, meg a friss kenyeret amit szeret és kb. ennyi, kész vége hatszáz. Tegnap még hazaszállítottam az ajándékokat, a kocsim tele volt mindennel, eldugtam őket. Húgom ajándékát már ki sem vettem a csomagtartóból, mert egyrészt elég nehéz, másrészt egy bazi nagy dobozban van, úgy hogy azt még sétáltatom kicsit. Ma még egy utolsó munkahelyi megmutatkozás, mert munka szerintem már nem igazán lesz, viszek egy kis ajándékot a közvetlen kollégáimnak, kora délután lesz egy fél órás kis összejövetel aztán megyek Kiskorúért és végre szabadság. :) 
Ha hazaértünk, akkor meg iszom egy ilyen habos kávét és nézem, ahogy a gyerek a karácsonyi mézesét fogja sütni és díszíteni a konyhában. Na jó, a díszítésbe besegítek majd. :)


Megjegyzések

 1. :) akkor szép utolsó napot! nekünk kapkodósra sikerült a szerdai melóhelyi, jobb az, ha egyedül vagyok ott a legvégén, az az igazi. Most meg mindenki egyszerre végzett, jaj.
  Sajnos nekem is van még egy boltos köröm, pedig úgy izzítottam arra, hogy mindent megvegyek... mindegy, holnap időben bemegyek még reggel, és kakukkmarci :)

  VálaszTörlés
 2. Mi is megejtettük az utolsó, ünnep előtti vásárlást. Ma még dolgozom egyet, aztán hat nap itthon. Várom nagyon, évek óta nem volt ilyen.
  Szép ünnepet nektek!

  VálaszTörlés
 3. Boldogságos Ünnepeket nektek Tami!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …

Ha valaki azt gondolná hogy

ezt az őszt vártam sajnos el kell, hogy szomorítsam mert nem. Én a szép napos, csendes, színes őszt várom még mindig nem ezt a már harmadik napja esős, szürkét. Borzasztó, hogy mennyire sok eső esett, gyakorlatilag egy teljes havi, már szinte sehogy sem szívja be rendesen a föld. A fű nő, lenyírni nem lehet, semmit sem lehet csinálni kint, szép lassan amennyi időt beletettünk a gyerekkel a szabadság utolsó pár napjaiba, hogy mindent rendben és szépen hagyjunk majd itt, mikor kezdődik az iskola, nos az lassan eltűnőben van. Hát mindegy, ez van majd talán lassan elmúlik. Jó lenne ma délután már futni is menni, kicsit kiszellőztetni a fejem, vasárnap voltam utoljára, szóval már hiányzik is. Nem tudom másnál  hogy van, de nekünk ez az iskolai évkezdés - illetve minden iskolai évkezdés - sem sikerült nem rohanósra, nem kapkodósra sikerülni, pedig időben kelünk, előző este előkészíteni mindent, este berakja a gyerek a táskába a cuccot....még is. Nekünk kell legalább egy hónap, ezzel telik …