Ugrás a fő tartalomra

Nagyon nem szeretem, hogy

amikor itthon vagyunk, akkor hussss elröpülnek a napok. Tulajdonképpen az ünnepek után már nem is igazán csinálunk nagyon dolgokat, nincs jövés menés sehova, itthon vagyunk, játszunk, filmet nézünk, elmegyünk sétálni a kutyával az erdőbe, szóval semmi nagy dolog, olyan ráérős, nyugis minden. Annyira élvezem ezt, olyan jó itthon lenni. Jó lehet még másodikára majd beiktatok valamit, éttermezés, megint egy mozi, sétálás a városban, nézelődés itt ott....nem tudom még. (aaaaaaaannnnyiira nem akarom a január harmadikát :(  )
Mondjuk a gyerek még mindig alszik - lehet mindjárt meg is nézem mi van már - tizenegy óra van már. Csak nincs baja. (jó megnéztem. mozog a takaró fel le.)
Mindenki el van dőlve az Utolsó Jediktől. Én annyira nem. A gyerek sem. Jó volt, szuper effektekkel, meg képekkel, de a gyerekkel egyetértettünk, hogy 1. a legrégebbi három rész az a minden 2. Han Soló nélkül pedig nem Star Wars a Star Wars. És keveset szerepeltek a robotok. És kár, hogy eladták a Walt Disneynek. Úgy hogy csinálunk egy egész napos filmnézést, amiben megnézzük az első három részt. Csak hogy helyére kerüljön a világ rendje. :)
Valaki meg már reggel nyolc óta vágja láncfűrésszel a tűzifát. Kicsit unom már így közel az ebéd időhöz. :/
Ma ismét tök jó az idő, ezerrel süt a nap és nincs is olyan hideg, mint tegnap. Talán ma jó lenne sétálni egyet az erdőben. Egyszer már sikerült mióta szabin vagyunk, de megmondom őszintén annyira jó a semmit csinálni, hogy nagyon. De felemelem a fenekem, ha felkelt a gyerek és végre tényleg, tényleg kitakarítom a kocsit. Mert mindig csak írok róla, de mindig elmarad. Kívül már csillog, villog - amíg el nem indulunk megint valahova - úgy hogy már csak belül kell szépíteni. Meg végre kidobni a csomagtartóból, ami már nem kell oda. Pl. nyár óta hordozom magammal a nyaralásról bent maradt labdát, amit még a Balaton vízében dobáltunk egymásnak. Meg két db. ping pong ütőt. Meg kb 30 db szatyor sem kell, ami még szerintem a tavalyi karácsonyi bevásárlásokból plusz az ideiből ott maradt.
Meg jó lenne most már tényleg valami sajtosat, sósat sütni, mert az is elmaradt. Inkább játszottunk helyette. De ha ma sütünk, akkor holnap a gyerek is tud belőle magával vinni a bulira. Úgy hogy sütünk.
Szóval, semmi semmi érdekes nincs.


Megjegyzések

 1. Érdekes, hogy a Star Wars-ról lányos anyukáktól még nem hallottam :) - szóval minket abszolút nem hoz lázba - érdekes-. Nem is igazán emlékszem, hogy valaha végignéztem-e bármelyik részt... hátöööö... :)
  A kocsi nekem is fullkoszos, de hideg van, nincs ingerenciám suvickolni, de a csomagtartóját éppen tegnap pakoltam ki, mert beraktam három nagy zsák ruhát, amit elvittem a kidobóba ma. Én az év második felében rászoktam arra, hogy mindig visszarakok egy jólbevált táskát - egy jyskes közepes méretű extraerős táska - a csomagtartóba, és ezzel vásárolok, plussz a tatyómba van mindig egy vászontáska. Meg találtam nemrég a szekrénybe egy ilyen nejlon hűtőtáskát, azt az eldobhatósat, azt is betettem, mert sokszor jártam úgy, hogy vettem volna valami fagyasztottat, dehát...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy hűtőtáska van bent a húsoknak, vaj, sajt ennek annak, igen még ilyenkor télen is :D plusz egy bevásárló kosár. a többi az ajándékoknak volt, amiket a boltokban adtak, abból kikerültek az ajándékok, bent maradtak a szatyrok. nem azzal járok én sem bevásárolni.

   Törlés
  2. A hűtőtáska összecsukható, Aldiban vettem , nem az a nagy böszme műanyag. :)

   Törlés
 2. Boldog új évet kívánok nektek!

  VálaszTörlés
 3. Legyen ilyen nyugodt a jövő évetek is! 🍀

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Úgy érzem lassan

ez a blog tényleg az utolsókat rúgja. Tegnap is elkezdtem írni, de aztán félbehagytam mert olyan kis semmiségekről szólt volna, hogy maximum a visszaemlékezéseimre lett volna jó, ha mondjuk 20 év múlva olvasnám. Na, akkor csodálkoztam volna rá, hogy jéééé ezen a napon sem történt semmi  ez és ez történt velem, velünk.  Nem tudom van e értelme még minden nap vagy két naponta ugyan olyan dolgokról vagy sokszor nagyon hasonlókról írni, én is unom saját magamat. Hosszú ez a január.  Eszembe is jutott, hogy szerintem sokkal jobb lenne januárban téli szünetet tartani az iskolákban, mert decemberben annyi történés van, kezdve a télapóval meg a karácsonyi készülődéssel itthon is, iskolákban is, hogy az úgy is hamar elmegy, pörög mindig van valami, amit lehet várni, amire lehet készülni. Aztán hirtelen vége és a következő hónap általában lassú, szürke és hideg és hirtelen üres. Látom ezt a gyereken is mármint, hogy olyan semmilyen ebben az időszakban. Ő is lassú és időnként türelmetlen, meg f…

Vannak olyan dolgok

amik pár éve, hónapja még hogy úgy mondjam kiakasztottak. Ma már tudok vállat rándítani és nem foglalkozni vele. Ilyen egy egy munkahelyi dolog is, sőt időnként több munkahelyi dolog. Nem megyek bele a részletekbe, de pont tegnap ilyen nap volt és annyira, de annyira röhejes, hogy emberek képesek megsértődni apró dolgon (amiben ő hibázott,de még ő sértődik meg)  olyannyira, hogy nem köszön, sőt még a szemedbe se néz....én ezt már vicc kategóriába sorolom. Pláne akkor, ha onnan közelítjük meg a dolgot, hogy akár a gyereked is lehetne. Már csak ugye illemből is. A tiszteletet direkt nem írom, mert azt egyáltalán nem várom el, hogy is tehetném? Nem vagyok én senki csak egy dolgozó a sok közül. Mondjuk ezen kb. öt másodpercig fenn tudok akadni, mert azért na de mire kettőt fordulok már le is szarom van ejtve. Akinek nem volt gyerekszobája, annak nem volt gyerekszobája, bárhogy is akarja bizonyítani. Úgy elképzelem, mikor látom a gyűrűt az ujján és valószínű pár hónap múlva esküvő is lesz…

A hétvégi tavasz

huss elröpült, ma hajnalban már határozottan hűvös van és a szél is fúj. A tegnap vízparti sétálás elmaradt, volt itt víz elég majdnem egész nap szakadt az eső. Így végül maradt a kuckózás, meg az olvasás, filmnézés és mivel a gyerek inkább az apjával játszott neten, mint hogy a menjünk moziba kérdésre igennel feleljen, én elég jól haladok a kiválasztott könyvemmel. Amiről azt hittem majd jobb lesz, de egyelőre várom hogy beinduljon. Épp ott tettem le tegnap este, mikor talán elindul valami úgy hogy talán van remény. Mostanában nem igazán kötött le egy könyv sem annyira, hogy le se tudjam tenni úgy látszik a fülszöveg részekre mennek a kiadók, mert sorozatban sikerül belenyúlnom olyanba, ami a futottak még kategóriába sorolható, egyszer olvasós vagy többszöri nekifutásra sikerül a végére érnem, mert mindig félbehagyom. Pedig elvileg majd mindegyik jónak ígérkezik. Vagy én vagyok sokszor türelmetlen. Most, hogy belengette az idő a tavaszt már én is kezdek türelmetlen lenni és várom a …