Ugrás a fő tartalomra

Nagyon nem szeretem, hogy

amikor itthon vagyunk, akkor hussss elröpülnek a napok. Tulajdonképpen az ünnepek után már nem is igazán csinálunk nagyon dolgokat, nincs jövés menés sehova, itthon vagyunk, játszunk, filmet nézünk, elmegyünk sétálni a kutyával az erdőbe, szóval semmi nagy dolog, olyan ráérős, nyugis minden. Annyira élvezem ezt, olyan jó itthon lenni. Jó lehet még másodikára majd beiktatok valamit, éttermezés, megint egy mozi, sétálás a városban, nézelődés itt ott....nem tudom még. (aaaaaaaannnnyiira nem akarom a január harmadikát :(  )
Mondjuk a gyerek még mindig alszik - lehet mindjárt meg is nézem mi van már - tizenegy óra van már. Csak nincs baja. (jó megnéztem. mozog a takaró fel le.)
Mindenki el van dőlve az Utolsó Jediktől. Én annyira nem. A gyerek sem. Jó volt, szuper effektekkel, meg képekkel, de a gyerekkel egyetértettünk, hogy 1. a legrégebbi három rész az a minden 2. Han Soló nélkül pedig nem Star Wars a Star Wars. És keveset szerepeltek a robotok. És kár, hogy eladták a Walt Disneynek. Úgy hogy csinálunk egy egész napos filmnézést, amiben megnézzük az első három részt. Csak hogy helyére kerüljön a világ rendje. :)
Valaki meg már reggel nyolc óta vágja láncfűrésszel a tűzifát. Kicsit unom már így közel az ebéd időhöz. :/
Ma ismét tök jó az idő, ezerrel süt a nap és nincs is olyan hideg, mint tegnap. Talán ma jó lenne sétálni egyet az erdőben. Egyszer már sikerült mióta szabin vagyunk, de megmondom őszintén annyira jó a semmit csinálni, hogy nagyon. De felemelem a fenekem, ha felkelt a gyerek és végre tényleg, tényleg kitakarítom a kocsit. Mert mindig csak írok róla, de mindig elmarad. Kívül már csillog, villog - amíg el nem indulunk megint valahova - úgy hogy már csak belül kell szépíteni. Meg végre kidobni a csomagtartóból, ami már nem kell oda. Pl. nyár óta hordozom magammal a nyaralásról bent maradt labdát, amit még a Balaton vízében dobáltunk egymásnak. Meg két db. ping pong ütőt. Meg kb 30 db szatyor sem kell, ami még szerintem a tavalyi karácsonyi bevásárlásokból plusz az ideiből ott maradt.
Meg jó lenne most már tényleg valami sajtosat, sósat sütni, mert az is elmaradt. Inkább játszottunk helyette. De ha ma sütünk, akkor holnap a gyerek is tud belőle magával vinni a bulira. Úgy hogy sütünk.
Szóval, semmi semmi érdekes nincs.


Megjegyzések

 1. Érdekes, hogy a Star Wars-ról lányos anyukáktól még nem hallottam :) - szóval minket abszolút nem hoz lázba - érdekes-. Nem is igazán emlékszem, hogy valaha végignéztem-e bármelyik részt... hátöööö... :)
  A kocsi nekem is fullkoszos, de hideg van, nincs ingerenciám suvickolni, de a csomagtartóját éppen tegnap pakoltam ki, mert beraktam három nagy zsák ruhát, amit elvittem a kidobóba ma. Én az év második felében rászoktam arra, hogy mindig visszarakok egy jólbevált táskát - egy jyskes közepes méretű extraerős táska - a csomagtartóba, és ezzel vásárolok, plussz a tatyómba van mindig egy vászontáska. Meg találtam nemrég a szekrénybe egy ilyen nejlon hűtőtáskát, azt az eldobhatósat, azt is betettem, mert sokszor jártam úgy, hogy vettem volna valami fagyasztottat, dehát...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy hűtőtáska van bent a húsoknak, vaj, sajt ennek annak, igen még ilyenkor télen is :D plusz egy bevásárló kosár. a többi az ajándékoknak volt, amiket a boltokban adtak, abból kikerültek az ajándékok, bent maradtak a szatyrok. nem azzal járok én sem bevásárolni.

   Törlés
  2. A hűtőtáska összecsukható, Aldiban vettem , nem az a nagy böszme műanyag. :)

   Törlés
 2. Boldog új évet kívánok nektek!

  VálaszTörlés
 3. Legyen ilyen nyugodt a jövő évetek is! 🍀

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …

Ha valaki azt gondolná hogy

ezt az őszt vártam sajnos el kell, hogy szomorítsam mert nem. Én a szép napos, csendes, színes őszt várom még mindig nem ezt a már harmadik napja esős, szürkét. Borzasztó, hogy mennyire sok eső esett, gyakorlatilag egy teljes havi, már szinte sehogy sem szívja be rendesen a föld. A fű nő, lenyírni nem lehet, semmit sem lehet csinálni kint, szép lassan amennyi időt beletettünk a gyerekkel a szabadság utolsó pár napjaiba, hogy mindent rendben és szépen hagyjunk majd itt, mikor kezdődik az iskola, nos az lassan eltűnőben van. Hát mindegy, ez van majd talán lassan elmúlik. Jó lenne ma délután már futni is menni, kicsit kiszellőztetni a fejem, vasárnap voltam utoljára, szóval már hiányzik is. Nem tudom másnál  hogy van, de nekünk ez az iskolai évkezdés - illetve minden iskolai évkezdés - sem sikerült nem rohanósra, nem kapkodósra sikerülni, pedig időben kelünk, előző este előkészíteni mindent, este berakja a gyerek a táskába a cuccot....még is. Nekünk kell legalább egy hónap, ezzel telik …