Ugrás a fő tartalomra

Nagyon nem szeretem, hogy

amikor itthon vagyunk, akkor hussss elröpülnek a napok. Tulajdonképpen az ünnepek után már nem is igazán csinálunk nagyon dolgokat, nincs jövés menés sehova, itthon vagyunk, játszunk, filmet nézünk, elmegyünk sétálni a kutyával az erdőbe, szóval semmi nagy dolog, olyan ráérős, nyugis minden. Annyira élvezem ezt, olyan jó itthon lenni. Jó lehet még másodikára majd beiktatok valamit, éttermezés, megint egy mozi, sétálás a városban, nézelődés itt ott....nem tudom még. (aaaaaaaannnnyiira nem akarom a január harmadikát :(  )
Mondjuk a gyerek még mindig alszik - lehet mindjárt meg is nézem mi van már - tizenegy óra van már. Csak nincs baja. (jó megnéztem. mozog a takaró fel le.)
Mindenki el van dőlve az Utolsó Jediktől. Én annyira nem. A gyerek sem. Jó volt, szuper effektekkel, meg képekkel, de a gyerekkel egyetértettünk, hogy 1. a legrégebbi három rész az a minden 2. Han Soló nélkül pedig nem Star Wars a Star Wars. És keveset szerepeltek a robotok. És kár, hogy eladták a Walt Disneynek. Úgy hogy csinálunk egy egész napos filmnézést, amiben megnézzük az első három részt. Csak hogy helyére kerüljön a világ rendje. :)
Valaki meg már reggel nyolc óta vágja láncfűrésszel a tűzifát. Kicsit unom már így közel az ebéd időhöz. :/
Ma ismét tök jó az idő, ezerrel süt a nap és nincs is olyan hideg, mint tegnap. Talán ma jó lenne sétálni egyet az erdőben. Egyszer már sikerült mióta szabin vagyunk, de megmondom őszintén annyira jó a semmit csinálni, hogy nagyon. De felemelem a fenekem, ha felkelt a gyerek és végre tényleg, tényleg kitakarítom a kocsit. Mert mindig csak írok róla, de mindig elmarad. Kívül már csillog, villog - amíg el nem indulunk megint valahova - úgy hogy már csak belül kell szépíteni. Meg végre kidobni a csomagtartóból, ami már nem kell oda. Pl. nyár óta hordozom magammal a nyaralásról bent maradt labdát, amit még a Balaton vízében dobáltunk egymásnak. Meg két db. ping pong ütőt. Meg kb 30 db szatyor sem kell, ami még szerintem a tavalyi karácsonyi bevásárlásokból plusz az ideiből ott maradt.
Meg jó lenne most már tényleg valami sajtosat, sósat sütni, mert az is elmaradt. Inkább játszottunk helyette. De ha ma sütünk, akkor holnap a gyerek is tud belőle magával vinni a bulira. Úgy hogy sütünk.
Szóval, semmi semmi érdekes nincs.


Megjegyzések

 1. Érdekes, hogy a Star Wars-ról lányos anyukáktól még nem hallottam :) - szóval minket abszolút nem hoz lázba - érdekes-. Nem is igazán emlékszem, hogy valaha végignéztem-e bármelyik részt... hátöööö... :)
  A kocsi nekem is fullkoszos, de hideg van, nincs ingerenciám suvickolni, de a csomagtartóját éppen tegnap pakoltam ki, mert beraktam három nagy zsák ruhát, amit elvittem a kidobóba ma. Én az év második felében rászoktam arra, hogy mindig visszarakok egy jólbevált táskát - egy jyskes közepes méretű extraerős táska - a csomagtartóba, és ezzel vásárolok, plussz a tatyómba van mindig egy vászontáska. Meg találtam nemrég a szekrénybe egy ilyen nejlon hűtőtáskát, azt az eldobhatósat, azt is betettem, mert sokszor jártam úgy, hogy vettem volna valami fagyasztottat, dehát...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy hűtőtáska van bent a húsoknak, vaj, sajt ennek annak, igen még ilyenkor télen is :D plusz egy bevásárló kosár. a többi az ajándékoknak volt, amiket a boltokban adtak, abból kikerültek az ajándékok, bent maradtak a szatyrok. nem azzal járok én sem bevásárolni.

   Törlés
  2. A hűtőtáska összecsukható, Aldiban vettem , nem az a nagy böszme műanyag. :)

   Törlés
 2. Boldog új évet kívánok nektek!

  VálaszTörlés
 3. Legyen ilyen nyugodt a jövő évetek is! 🍀

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…