Ugrás a fő tartalomra

Pont úgy volt és van

minden jól, ahogy. A szenteste pont úgy, az ajándékok pont úgy, a skypeos karácsonyozás is pont úgy, még akkor is ha nem szokványos. A laptop kameráján keresztül is érezhető volt az ajándékozás öröme és a karácsony hangulata. Mindent eltaláltunk Kiskorúnál egytől egyig, még is aminek a legjobban örült az a csináltatott, egyedi pólók voltak. Nem kell ide méregdrága, fényes ajándék én mindig mondom, elég ha ismerjük a gyereket. :) Nekem is volt egy nagyon nagy meglepetés, amire nem számítottam, az én mindig nagy dumás gyerkőcöm nagyon jól titkolta, hogy nekem is vett ajándékot, egy nagyon szép ezüst karkötőt kaptam tőle. :) Legszebb ajándék az övé ez biztos. :)  24-én délután szüleimnél voltunk, ott is mindenki mindennek örült, majd hazatérve társasoztunk, filmeztünk, zenét hallgattunk. Tegnap anyósomnál voltunk, ott tágabb körben karácsonyoztunk, bár kevesebb időben gondolkodtunk, még is tovább maradtunk. Voltak finomságok, a szokásos kacsa nem maradt ki, nagyon jól sikerült. Az általam rendelt haltál és a sültes nagyon finom, de rengeteg. Ezek a tálak tuti nem két személyesek, ahogy mondták, még mindig tele a hűtő vele. Nem tudom mikor fognak elfogyni, mert bár nem ettünk sokat, se itthon, se máshol már tele vagyunk a karácsonyi ételekkel. Ma moziba megyünk, szerintem én nem is fogok ebédelni, jól fog esni a pattogatott kukorica ebédre. :) 
Remélem addigra a fejfájásom is elmúlik, mert hajnal óta szenvedek vele. Nagyon jó idő van, ezerrel süt a nap, meleg van kint, meleg szél fúj, tuti belejátszik a fejfájásomba. 
Nagyon hamar elteltek az ünnep napjai, ma már az utolsó. Rossz az elmúlás ebben is, ezért szeretem a karácsony előtti készülődést, mert az jó sokáig tart. :) A három nap hip hop elmúlik és jönnek a szürke hétköznapok, bár mi még itthon maradunk január harmadikáig, még is utána olyan üresség lesz kicsit az emberben. Na, de ma még karácsony, még lehet örülni neki, még karácsonyi filmeket nézünk a tévében este, még mindig a karácsonyi társassal játszunk -  jól eltaláltuk azt is - még mindig a karácsony a fontos ezen az utolsó napon. :) 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Éjjel annyira

megörültem, hogy mindjárt itt a jó kis eső, lehűléssel meg széllel, hogy majdnem öröm táncot lejtettem az ágyam közepén. A kitárt ablakon át ugyan is olyan jó kis szél jött be és akkorát villámlott, hogy már azon gondolkodtam mikor hallom a most már felszabadítónak ható dörgést, meg az eső kopogását a terasz tetején.....aztán kb. a szellő tartott vagy 5 percig és villanás sem volt több. Még az is lehet, hogy egy meteor volt vagy egy hullócsillag. Vagy leesett ufo. Vagy fogalmam sincs. Mérgemben elaludtam. Most már baromi nehéz itt is, átmelegedett a ház és ezt igazán csak a lefekvésnél érzi az ember, mert még mindig ha bejövök kintről hűvösnek érzem itt bent a levegőt, de aludni már nem igazán lehet normálisan. Ja, mi megszoktuk, hogy kb. az alvásra szánt hőmérséklet télen 18-19 fok, nyáron meg általában 24 fölé nem megy, de most már 26 van rendesen itt is és ez már nem nekünk való.  Ma már dolgozom, de négy nap és végre egy hosszú szabadságon leszek. A négy nap alatt viszont remélem…