Ugrás a fő tartalomra

Új füzet

Lassan itt az év vége és én elkezdem kitalálni a 2018-as évem füzetét. Azt a füzetet, amelybe a napi, heti vagy havi teendőimet írom. Ide kerülnek fel a bevételek, kiadások is. Minden átutalásom, számlák befizetése, időpontok, teendők. Amolyan divatos szóval írva az én bullet journalom, amit használok, szépítgetek. ITT találtok pár képet és leírást, jó móka tényleg. Ehhez is kell kreativitás, de ezt nekem találták ki, ez megy könnyen. Füzet mániás vagyok, ha valahol látok valami szépet  - és nem túl drágát, mert akkor elég költséges hobbim lenne - akkor megveszem és egyszer csak sorra kerül. Nincs amúgy azért olyan sok, de mondjuk tudok miből választani most is. :)
Alig hiszem el, hogy lassan vége ennek az évnek is, ami nem volt túl jó, de azért annyira  - belegondolva - még sem olyan rossz, mint hittem. Amolyan közepesen vagy annál kicsit jobban volt inkább negatív, de remélem a következő sokkal jobb lesz.
Tegnap csináltam gombakrém levest, amiből végül nem ettünk, úgy hogy maradt mára. Ma sem csinálok nagy főzést, sütni szeretnék egy kis sajtos pogácsát vagy sajtos rudat vagy valami ilyesmit. Ezer éve csináltam. Valamit még kellene főznöm a gyereknek elsősorban, még gondolkodom rajta.
Tegnap jó sokáig fent voltunk, játszottunk a ps3-on, ping pongot, meg frizbiztünk, meg nem tudom még mit, de vagy két órán keresztül, nagyon jó volt.
Ma biztos, hogy folytatni fogom a pakolást, szelektálást is egy kicsit. Most tiszta az ég igaz, hogy hidegebb van, de legalább nem esik semmi és a kocsimat már nagyon ki kell takarítanom így azt biztosan megteszem. Nem tervezek nagyon nagy dolgokat, mert most elsősorban pihenni szeretnénk, ezért van a szabadság.
A gyereket hívták szilveszterezni, ismerem a gyerkőcöket, csendes, jó gyerekek, de azért bennem van a félsz. Mondjuk az jó, hogy aki hívta annak szülei tanárok, az apartman ahol lesznek ugyan abban az udvarban van, ahol a lakóház és gondolom rájuk is néznek, de ezt még egyeztetem. Mert persze elszeretne menni. Én is pontosan 14 évesen mentem az osztálytársaimmal szilveszterezni, de hát persze az ezer éve volt. Kérdeztem mi a terv, mit fognak csinálni? Zenét hallgatnak, társasoznak, xboxoznak. No, majd meglátom.
Megjegyzések

 1. :) tegnap lepakoltam az íróasztalomat is - egyébként nem is íróasztal, hanem egy régi singer-varrógép állványa, és arra szerelt apu egy lapot, végülis a laptop van rajta, meg ékszeresdobozok és a mindenféle határidőnaplók és írásoknak való üres jegyzetfüzetek,na ezeket szelektáltam én is. Leültem, és nézegettem, mert van egy csomó - évekre még előre - és olyan de olyan szépek is vannak! (azt hiszem, az általad küldött mellett döntök idén, abba még nem írtam, és olyan kis szépséges :) ). Én holnapra engedtem egy amolyan barátnős "előszilvesztert", ittalvósat Mucusnak, ha már nekem nem jön össze, gyerek érezze jól magát legalább. Szilveszterkor mindenki a családjánál lesz, így ez jó megoldásnak tűnik, örül neki nagyon.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor szem előtt lesz, az enyém nem, másik városban ezért kicsit félek. A szép füzeteket nem lehet ott hagyni :)

   Törlés
 2. Én 21 éve írok naplót, igazi klasszikusat.Meg van egy kis határidőnaplóm a programoknak, bevásárlólista és ajándékötletek is ebbe kerül. Meg mivel még pici gyerekünk van, írom egy füzetbe a mondásait, aranyos dolgait. Meg elkezdtem egy öt éves napi kérdés válasz könyvet még novemberben.
  A klasszim bujot én nem is értem, olyan bonyolult.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Először én sem értettem, de tök jók vannak a pinteresten meg a youtubeon amik segitettek. Nagyon szeretem, végre valami ami hobbivá vált :)

   Törlés
 3. Hú, nekem is hány szép füzetem van! Paperblankset nagyon szeretem meg a Bomoartpt és a Moleskinet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az a Moleskin tényleg annyira szuper, mert mindenkitől ezt hallom, közben engem meg nem fogott meg annyira . Vagy mi a titka? Csak az , hogy jó a kézbe venni vagy van valami "extrája" is?

   Törlés
  2. Nem deformálódik a gerince, teljesen ki tudod nyitni és jó rá írni. A bimoart pl gyönyörű de ferdul a gerinc es sose lehet teljesen kinyitni csak feszítve.

   Törlés
 4. Én is szeretem a szép füzeteket, meg határidőnaplókat, de nem használom, ezért nem hozom haza őket. (Kivéve a munkában, ahol viszont használok határidőnaplót.) Jó lesz majd később visszanézni!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…