Ugrás a fő tartalomra

Új füzet

Lassan itt az év vége és én elkezdem kitalálni a 2018-as évem füzetét. Azt a füzetet, amelybe a napi, heti vagy havi teendőimet írom. Ide kerülnek fel a bevételek, kiadások is. Minden átutalásom, számlák befizetése, időpontok, teendők. Amolyan divatos szóval írva az én bullet journalom, amit használok, szépítgetek. ITT találtok pár képet és leírást, jó móka tényleg. Ehhez is kell kreativitás, de ezt nekem találták ki, ez megy könnyen. Füzet mániás vagyok, ha valahol látok valami szépet  - és nem túl drágát, mert akkor elég költséges hobbim lenne - akkor megveszem és egyszer csak sorra kerül. Nincs amúgy azért olyan sok, de mondjuk tudok miből választani most is. :)
Alig hiszem el, hogy lassan vége ennek az évnek is, ami nem volt túl jó, de azért annyira  - belegondolva - még sem olyan rossz, mint hittem. Amolyan közepesen vagy annál kicsit jobban volt inkább negatív, de remélem a következő sokkal jobb lesz.
Tegnap csináltam gombakrém levest, amiből végül nem ettünk, úgy hogy maradt mára. Ma sem csinálok nagy főzést, sütni szeretnék egy kis sajtos pogácsát vagy sajtos rudat vagy valami ilyesmit. Ezer éve csináltam. Valamit még kellene főznöm a gyereknek elsősorban, még gondolkodom rajta.
Tegnap jó sokáig fent voltunk, játszottunk a ps3-on, ping pongot, meg frizbiztünk, meg nem tudom még mit, de vagy két órán keresztül, nagyon jó volt.
Ma biztos, hogy folytatni fogom a pakolást, szelektálást is egy kicsit. Most tiszta az ég igaz, hogy hidegebb van, de legalább nem esik semmi és a kocsimat már nagyon ki kell takarítanom így azt biztosan megteszem. Nem tervezek nagyon nagy dolgokat, mert most elsősorban pihenni szeretnénk, ezért van a szabadság.
A gyereket hívták szilveszterezni, ismerem a gyerkőcöket, csendes, jó gyerekek, de azért bennem van a félsz. Mondjuk az jó, hogy aki hívta annak szülei tanárok, az apartman ahol lesznek ugyan abban az udvarban van, ahol a lakóház és gondolom rájuk is néznek, de ezt még egyeztetem. Mert persze elszeretne menni. Én is pontosan 14 évesen mentem az osztálytársaimmal szilveszterezni, de hát persze az ezer éve volt. Kérdeztem mi a terv, mit fognak csinálni? Zenét hallgatnak, társasoznak, xboxoznak. No, majd meglátom.
Megjegyzések

 1. :) tegnap lepakoltam az íróasztalomat is - egyébként nem is íróasztal, hanem egy régi singer-varrógép állványa, és arra szerelt apu egy lapot, végülis a laptop van rajta, meg ékszeresdobozok és a mindenféle határidőnaplók és írásoknak való üres jegyzetfüzetek,na ezeket szelektáltam én is. Leültem, és nézegettem, mert van egy csomó - évekre még előre - és olyan de olyan szépek is vannak! (azt hiszem, az általad küldött mellett döntök idén, abba még nem írtam, és olyan kis szépséges :) ). Én holnapra engedtem egy amolyan barátnős "előszilvesztert", ittalvósat Mucusnak, ha már nekem nem jön össze, gyerek érezze jól magát legalább. Szilveszterkor mindenki a családjánál lesz, így ez jó megoldásnak tűnik, örül neki nagyon.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor szem előtt lesz, az enyém nem, másik városban ezért kicsit félek. A szép füzeteket nem lehet ott hagyni :)

   Törlés
 2. Én 21 éve írok naplót, igazi klasszikusat.Meg van egy kis határidőnaplóm a programoknak, bevásárlólista és ajándékötletek is ebbe kerül. Meg mivel még pici gyerekünk van, írom egy füzetbe a mondásait, aranyos dolgait. Meg elkezdtem egy öt éves napi kérdés válasz könyvet még novemberben.
  A klasszim bujot én nem is értem, olyan bonyolult.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Először én sem értettem, de tök jók vannak a pinteresten meg a youtubeon amik segitettek. Nagyon szeretem, végre valami ami hobbivá vált :)

   Törlés
 3. Hú, nekem is hány szép füzetem van! Paperblankset nagyon szeretem meg a Bomoartpt és a Moleskinet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az a Moleskin tényleg annyira szuper, mert mindenkitől ezt hallom, közben engem meg nem fogott meg annyira . Vagy mi a titka? Csak az , hogy jó a kézbe venni vagy van valami "extrája" is?

   Törlés
  2. Nem deformálódik a gerince, teljesen ki tudod nyitni és jó rá írni. A bimoart pl gyönyörű de ferdul a gerinc es sose lehet teljesen kinyitni csak feszítve.

   Törlés
 4. Én is szeretem a szép füzeteket, meg határidőnaplókat, de nem használom, ezért nem hozom haza őket. (Kivéve a munkában, ahol viszont használok határidőnaplót.) Jó lesz majd később visszanézni!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tegnap amikor talán sokan még a

konyhában sürögtek és készültek az ünnepi fogások vagy épp úton voltak beszerezni az utolsó pillanatban az ajándékokat, nos mi már feltett lábbal csak élveztük az ünnep első napját. Nem volt semmi különös a napban így visszagondolva, minden ment a maga útján. 23-án este feldíszítettük a fát, hogy másnap már a fényekre ébredjünk. Régóta így van ez nálunk, mindig előző este öltöztetjük díszbe a fenyőt. Délben jött az ebéd, így rendeltem addigra már szépen megterítettünk, nagyon nagyon finom volt minden. Rengeteg maradt még a következő napokra a hidegtálhoz és a kétféle salátához még hozzá sem nyúltunk. Ebéd után mentünk a szüleimhez és ott találkoztunk a húgommal és a lányokkal. Sajnos ez a karácsony már nem olyan mint volt még pár évvel ezelőtt is. Bár már minden rendben, mindenki jól van, élhetnék csendben, szépen az életet, de  ennek ellenére szinte csak a panaszkodást hallgattuk a szüleimtől - anyukám látványosan szenvedett, sok voltunk neki, meg látszott rajta, hogy csak kényszer …

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …