Ugrás a fő tartalomra

Új füzet

Lassan itt az év vége és én elkezdem kitalálni a 2018-as évem füzetét. Azt a füzetet, amelybe a napi, heti vagy havi teendőimet írom. Ide kerülnek fel a bevételek, kiadások is. Minden átutalásom, számlák befizetése, időpontok, teendők. Amolyan divatos szóval írva az én bullet journalom, amit használok, szépítgetek. ITT találtok pár képet és leírást, jó móka tényleg. Ehhez is kell kreativitás, de ezt nekem találták ki, ez megy könnyen. Füzet mániás vagyok, ha valahol látok valami szépet  - és nem túl drágát, mert akkor elég költséges hobbim lenne - akkor megveszem és egyszer csak sorra kerül. Nincs amúgy azért olyan sok, de mondjuk tudok miből választani most is. :)
Alig hiszem el, hogy lassan vége ennek az évnek is, ami nem volt túl jó, de azért annyira  - belegondolva - még sem olyan rossz, mint hittem. Amolyan közepesen vagy annál kicsit jobban volt inkább negatív, de remélem a következő sokkal jobb lesz.
Tegnap csináltam gombakrém levest, amiből végül nem ettünk, úgy hogy maradt mára. Ma sem csinálok nagy főzést, sütni szeretnék egy kis sajtos pogácsát vagy sajtos rudat vagy valami ilyesmit. Ezer éve csináltam. Valamit még kellene főznöm a gyereknek elsősorban, még gondolkodom rajta.
Tegnap jó sokáig fent voltunk, játszottunk a ps3-on, ping pongot, meg frizbiztünk, meg nem tudom még mit, de vagy két órán keresztül, nagyon jó volt.
Ma biztos, hogy folytatni fogom a pakolást, szelektálást is egy kicsit. Most tiszta az ég igaz, hogy hidegebb van, de legalább nem esik semmi és a kocsimat már nagyon ki kell takarítanom így azt biztosan megteszem. Nem tervezek nagyon nagy dolgokat, mert most elsősorban pihenni szeretnénk, ezért van a szabadság.
A gyereket hívták szilveszterezni, ismerem a gyerkőcöket, csendes, jó gyerekek, de azért bennem van a félsz. Mondjuk az jó, hogy aki hívta annak szülei tanárok, az apartman ahol lesznek ugyan abban az udvarban van, ahol a lakóház és gondolom rájuk is néznek, de ezt még egyeztetem. Mert persze elszeretne menni. Én is pontosan 14 évesen mentem az osztálytársaimmal szilveszterezni, de hát persze az ezer éve volt. Kérdeztem mi a terv, mit fognak csinálni? Zenét hallgatnak, társasoznak, xboxoznak. No, majd meglátom.
Megjegyzések

 1. :) tegnap lepakoltam az íróasztalomat is - egyébként nem is íróasztal, hanem egy régi singer-varrógép állványa, és arra szerelt apu egy lapot, végülis a laptop van rajta, meg ékszeresdobozok és a mindenféle határidőnaplók és írásoknak való üres jegyzetfüzetek,na ezeket szelektáltam én is. Leültem, és nézegettem, mert van egy csomó - évekre még előre - és olyan de olyan szépek is vannak! (azt hiszem, az általad küldött mellett döntök idén, abba még nem írtam, és olyan kis szépséges :) ). Én holnapra engedtem egy amolyan barátnős "előszilvesztert", ittalvósat Mucusnak, ha már nekem nem jön össze, gyerek érezze jól magát legalább. Szilveszterkor mindenki a családjánál lesz, így ez jó megoldásnak tűnik, örül neki nagyon.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor szem előtt lesz, az enyém nem, másik városban ezért kicsit félek. A szép füzeteket nem lehet ott hagyni :)

   Törlés
 2. Én 21 éve írok naplót, igazi klasszikusat.Meg van egy kis határidőnaplóm a programoknak, bevásárlólista és ajándékötletek is ebbe kerül. Meg mivel még pici gyerekünk van, írom egy füzetbe a mondásait, aranyos dolgait. Meg elkezdtem egy öt éves napi kérdés válasz könyvet még novemberben.
  A klasszim bujot én nem is értem, olyan bonyolult.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Először én sem értettem, de tök jók vannak a pinteresten meg a youtubeon amik segitettek. Nagyon szeretem, végre valami ami hobbivá vált :)

   Törlés
 3. Hú, nekem is hány szép füzetem van! Paperblankset nagyon szeretem meg a Bomoartpt és a Moleskinet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az a Moleskin tényleg annyira szuper, mert mindenkitől ezt hallom, közben engem meg nem fogott meg annyira . Vagy mi a titka? Csak az , hogy jó a kézbe venni vagy van valami "extrája" is?

   Törlés
  2. Nem deformálódik a gerince, teljesen ki tudod nyitni és jó rá írni. A bimoart pl gyönyörű de ferdul a gerinc es sose lehet teljesen kinyitni csak feszítve.

   Törlés
 4. Én is szeretem a szép füzeteket, meg határidőnaplókat, de nem használom, ezért nem hozom haza őket. (Kivéve a munkában, ahol viszont használok határidőnaplót.) Jó lesz majd később visszanézni!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Nos az biztos, hogy

én többet az életben nem eszek vacsorára fokhagymás pirítóst. Ezt amúgy sem kellett volna, mert ilyet reggelire eszik az ember ugye ch miatt, még akkor is ha teljes kiőrlésű kenyérből készül, de a fokhagyma  miatt meg pláne nem. De hát mit tegyek, ha tegnap végre 10 év után vettem egy új kenyérpirítót a Lidlben, (az előző kb. akkor adta meg magát) szép türkiz vagy milyen színben és muszáj volt kipróbálni mindjárt. Hajnali négy óta vagyok fent, mert fáj tőle a gyomrom, egy húsz perces kínlódás után meg inkább fel is keltem az ágyból is és nem forgolódtam tovább.  A tegnapi nap a gyerek elmondása szerint tök jó volt, mert voltunk moziban, ebédelhetett a Burger Kingben, aztán pedig végre vettünk pár dolgot a suliba is, cipőt, öltönyt, pár pólót, nadrágokat, új táskát....és még nincs meg minden. Nem szálltunk el, mindenből a se nem olcsó se nem túl drága dolgot választottuk, minőségben is, márkában is a tartósat, mert szerintem az olcsó húsnak híg a leve egy gyereknél jobban érvényesül é…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …