Ugrás a fő tartalomra

Új füzet

Lassan itt az év vége és én elkezdem kitalálni a 2018-as évem füzetét. Azt a füzetet, amelybe a napi, heti vagy havi teendőimet írom. Ide kerülnek fel a bevételek, kiadások is. Minden átutalásom, számlák befizetése, időpontok, teendők. Amolyan divatos szóval írva az én bullet journalom, amit használok, szépítgetek. ITT találtok pár képet és leírást, jó móka tényleg. Ehhez is kell kreativitás, de ezt nekem találták ki, ez megy könnyen. Füzet mániás vagyok, ha valahol látok valami szépet  - és nem túl drágát, mert akkor elég költséges hobbim lenne - akkor megveszem és egyszer csak sorra kerül. Nincs amúgy azért olyan sok, de mondjuk tudok miből választani most is. :)
Alig hiszem el, hogy lassan vége ennek az évnek is, ami nem volt túl jó, de azért annyira  - belegondolva - még sem olyan rossz, mint hittem. Amolyan közepesen vagy annál kicsit jobban volt inkább negatív, de remélem a következő sokkal jobb lesz.
Tegnap csináltam gombakrém levest, amiből végül nem ettünk, úgy hogy maradt mára. Ma sem csinálok nagy főzést, sütni szeretnék egy kis sajtos pogácsát vagy sajtos rudat vagy valami ilyesmit. Ezer éve csináltam. Valamit még kellene főznöm a gyereknek elsősorban, még gondolkodom rajta.
Tegnap jó sokáig fent voltunk, játszottunk a ps3-on, ping pongot, meg frizbiztünk, meg nem tudom még mit, de vagy két órán keresztül, nagyon jó volt.
Ma biztos, hogy folytatni fogom a pakolást, szelektálást is egy kicsit. Most tiszta az ég igaz, hogy hidegebb van, de legalább nem esik semmi és a kocsimat már nagyon ki kell takarítanom így azt biztosan megteszem. Nem tervezek nagyon nagy dolgokat, mert most elsősorban pihenni szeretnénk, ezért van a szabadság.
A gyereket hívták szilveszterezni, ismerem a gyerkőcöket, csendes, jó gyerekek, de azért bennem van a félsz. Mondjuk az jó, hogy aki hívta annak szülei tanárok, az apartman ahol lesznek ugyan abban az udvarban van, ahol a lakóház és gondolom rájuk is néznek, de ezt még egyeztetem. Mert persze elszeretne menni. Én is pontosan 14 évesen mentem az osztálytársaimmal szilveszterezni, de hát persze az ezer éve volt. Kérdeztem mi a terv, mit fognak csinálni? Zenét hallgatnak, társasoznak, xboxoznak. No, majd meglátom.
Megjegyzések

 1. :) tegnap lepakoltam az íróasztalomat is - egyébként nem is íróasztal, hanem egy régi singer-varrógép állványa, és arra szerelt apu egy lapot, végülis a laptop van rajta, meg ékszeresdobozok és a mindenféle határidőnaplók és írásoknak való üres jegyzetfüzetek,na ezeket szelektáltam én is. Leültem, és nézegettem, mert van egy csomó - évekre még előre - és olyan de olyan szépek is vannak! (azt hiszem, az általad küldött mellett döntök idén, abba még nem írtam, és olyan kis szépséges :) ). Én holnapra engedtem egy amolyan barátnős "előszilvesztert", ittalvósat Mucusnak, ha már nekem nem jön össze, gyerek érezze jól magát legalább. Szilveszterkor mindenki a családjánál lesz, így ez jó megoldásnak tűnik, örül neki nagyon.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor szem előtt lesz, az enyém nem, másik városban ezért kicsit félek. A szép füzeteket nem lehet ott hagyni :)

   Törlés
 2. Én 21 éve írok naplót, igazi klasszikusat.Meg van egy kis határidőnaplóm a programoknak, bevásárlólista és ajándékötletek is ebbe kerül. Meg mivel még pici gyerekünk van, írom egy füzetbe a mondásait, aranyos dolgait. Meg elkezdtem egy öt éves napi kérdés válasz könyvet még novemberben.
  A klasszim bujot én nem is értem, olyan bonyolult.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Először én sem értettem, de tök jók vannak a pinteresten meg a youtubeon amik segitettek. Nagyon szeretem, végre valami ami hobbivá vált :)

   Törlés
 3. Hú, nekem is hány szép füzetem van! Paperblankset nagyon szeretem meg a Bomoartpt és a Moleskinet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az a Moleskin tényleg annyira szuper, mert mindenkitől ezt hallom, közben engem meg nem fogott meg annyira . Vagy mi a titka? Csak az , hogy jó a kézbe venni vagy van valami "extrája" is?

   Törlés
  2. Nem deformálódik a gerince, teljesen ki tudod nyitni és jó rá írni. A bimoart pl gyönyörű de ferdul a gerinc es sose lehet teljesen kinyitni csak feszítve.

   Törlés
 4. Én is szeretem a szép füzeteket, meg határidőnaplókat, de nem használom, ezért nem hozom haza őket. (Kivéve a munkában, ahol viszont használok határidőnaplót.) Jó lesz majd később visszanézni!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…