Ugrás a fő tartalomra

Új füzet

Lassan itt az év vége és én elkezdem kitalálni a 2018-as évem füzetét. Azt a füzetet, amelybe a napi, heti vagy havi teendőimet írom. Ide kerülnek fel a bevételek, kiadások is. Minden átutalásom, számlák befizetése, időpontok, teendők. Amolyan divatos szóval írva az én bullet journalom, amit használok, szépítgetek. ITT találtok pár képet és leírást, jó móka tényleg. Ehhez is kell kreativitás, de ezt nekem találták ki, ez megy könnyen. Füzet mániás vagyok, ha valahol látok valami szépet  - és nem túl drágát, mert akkor elég költséges hobbim lenne - akkor megveszem és egyszer csak sorra kerül. Nincs amúgy azért olyan sok, de mondjuk tudok miből választani most is. :)
Alig hiszem el, hogy lassan vége ennek az évnek is, ami nem volt túl jó, de azért annyira  - belegondolva - még sem olyan rossz, mint hittem. Amolyan közepesen vagy annál kicsit jobban volt inkább negatív, de remélem a következő sokkal jobb lesz.
Tegnap csináltam gombakrém levest, amiből végül nem ettünk, úgy hogy maradt mára. Ma sem csinálok nagy főzést, sütni szeretnék egy kis sajtos pogácsát vagy sajtos rudat vagy valami ilyesmit. Ezer éve csináltam. Valamit még kellene főznöm a gyereknek elsősorban, még gondolkodom rajta.
Tegnap jó sokáig fent voltunk, játszottunk a ps3-on, ping pongot, meg frizbiztünk, meg nem tudom még mit, de vagy két órán keresztül, nagyon jó volt.
Ma biztos, hogy folytatni fogom a pakolást, szelektálást is egy kicsit. Most tiszta az ég igaz, hogy hidegebb van, de legalább nem esik semmi és a kocsimat már nagyon ki kell takarítanom így azt biztosan megteszem. Nem tervezek nagyon nagy dolgokat, mert most elsősorban pihenni szeretnénk, ezért van a szabadság.
A gyereket hívták szilveszterezni, ismerem a gyerkőcöket, csendes, jó gyerekek, de azért bennem van a félsz. Mondjuk az jó, hogy aki hívta annak szülei tanárok, az apartman ahol lesznek ugyan abban az udvarban van, ahol a lakóház és gondolom rájuk is néznek, de ezt még egyeztetem. Mert persze elszeretne menni. Én is pontosan 14 évesen mentem az osztálytársaimmal szilveszterezni, de hát persze az ezer éve volt. Kérdeztem mi a terv, mit fognak csinálni? Zenét hallgatnak, társasoznak, xboxoznak. No, majd meglátom.
Megjegyzések

 1. :) tegnap lepakoltam az íróasztalomat is - egyébként nem is íróasztal, hanem egy régi singer-varrógép állványa, és arra szerelt apu egy lapot, végülis a laptop van rajta, meg ékszeresdobozok és a mindenféle határidőnaplók és írásoknak való üres jegyzetfüzetek,na ezeket szelektáltam én is. Leültem, és nézegettem, mert van egy csomó - évekre még előre - és olyan de olyan szépek is vannak! (azt hiszem, az általad küldött mellett döntök idén, abba még nem írtam, és olyan kis szépséges :) ). Én holnapra engedtem egy amolyan barátnős "előszilvesztert", ittalvósat Mucusnak, ha már nekem nem jön össze, gyerek érezze jól magát legalább. Szilveszterkor mindenki a családjánál lesz, így ez jó megoldásnak tűnik, örül neki nagyon.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor szem előtt lesz, az enyém nem, másik városban ezért kicsit félek. A szép füzeteket nem lehet ott hagyni :)

   Törlés
 2. Én 21 éve írok naplót, igazi klasszikusat.Meg van egy kis határidőnaplóm a programoknak, bevásárlólista és ajándékötletek is ebbe kerül. Meg mivel még pici gyerekünk van, írom egy füzetbe a mondásait, aranyos dolgait. Meg elkezdtem egy öt éves napi kérdés válasz könyvet még novemberben.
  A klasszim bujot én nem is értem, olyan bonyolult.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Először én sem értettem, de tök jók vannak a pinteresten meg a youtubeon amik segitettek. Nagyon szeretem, végre valami ami hobbivá vált :)

   Törlés
 3. Hú, nekem is hány szép füzetem van! Paperblankset nagyon szeretem meg a Bomoartpt és a Moleskinet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az a Moleskin tényleg annyira szuper, mert mindenkitől ezt hallom, közben engem meg nem fogott meg annyira . Vagy mi a titka? Csak az , hogy jó a kézbe venni vagy van valami "extrája" is?

   Törlés
  2. Nem deformálódik a gerince, teljesen ki tudod nyitni és jó rá írni. A bimoart pl gyönyörű de ferdul a gerinc es sose lehet teljesen kinyitni csak feszítve.

   Törlés
 4. Én is szeretem a szép füzeteket, meg határidőnaplókat, de nem használom, ezért nem hozom haza őket. (Kivéve a munkában, ahol viszont használok határidőnaplót.) Jó lesz majd később visszanézni!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…