Most már tuti itt

kovtama | 5:42:00 | | 11 Hozzászólás
a tavasz, mert a macskák nagyon beindultak. :/ Nyitva van az ablak a konyhában, én éppen egy lábast mostam el -  tegnap este lekváros derelyét főztem ki benne a gyereknek - és olyan vernyákolás verte fel a csendet, hogy kiesett a kezemből. Rohadt nagy csörömpölés volt a mosogató kemény gránit, vastag azon csak úgy csattant az egész. Még jó, hogy a gyerek nem kelt fel. A kutya persze baromira nem szívleli az egészet, időnként ezerrel rohangál - érzi a szagukat pedig nem is nálunk vannak, hanem a szomszédban - és hangos ugatásba kezd a ház hátsó részénél. Tisztára kikészítik. Meg engem is. 
Végre sikerült kialudni magam - egyrészt ugye éjszaka Oscar volt, amit néztem nem mellesleg mekkora blamázs volt a végén! szóval nem aludtam - másrészt meg a fejem nem fájt, így tudtam pihenni. Tegnap fél kilenckor már ágyban voltunk, aludtunk mind a ketten. Kicsit azért már kezdek a saját agyamra menni, hogy nem igazán tudok huzamosabb ideig fent maradni esténként, mondjuk úgy plusz egy órát, hogy olvassak. Már nem is tudom mikor volt a kezemben huzamosabb ideig könyv, mert nekem arra általában esténként van/ lenne több időm.
Kint voltam a teraszon az előbb annyira jó idő van már most, meleg szél fúj. Tegnap mikor jöttünk haza délután négy órakor 16 fokot mutatott a kocsiban a kinti hőmérő. Azt hiszem ma a fekete zakómat veszem el, farmerrel és valami vékonyabb felsővel....még nem tudom.
Most meg azon agyalok úgy két napja, hogy megint kellene valamit csinálni a hajammal. Mivel ismét megnőtt, vállig ér. Ezt vártam, de ahogy hosszabb - már nem is tudom talán ismét a derekamig érne, ha hagytam volna nőni, régen is ilyen hosszú volt - vágyom egy rövidebb, praktikusabb, merészebb, fiatalosabb nem tudom milyen frizkóra. Csak nincs olyan ügyes fodrász, aki meg is csinálja ha elmondom vagy megmutatom, milyet szeretnék. Valahogy a jó kezű, szuper fodrászok is "kihalóban" vagy eltűnőben vagy csak előlem menekülnek. 
Egyébként meg tök jó, mert ahogy melegszik az idő én valahogy egyre kevésbé kívánom a nehezebb kajákat, ellenben "ölni tudnék" egy egy friss ropogós salátáért grill sajttal vagy csak egy szelet natúr hússal, meg színes gyümölcssalátákról álmodom. Muszáj elkészítenem majd vacsira a salátát, grill sajt meg van a hűtőben.
A gyereknek délután sütök egy zebratortát. EZT
És semmin sem fogok változtatni ez úgy jó, ahogy van és az övé lesz, de cukorból tuti nem rakok ebbe ennyit. Amúgy is én mindig kevesebb cukrot veszek mindig, mint a receptekben írva van, mert úgy tapasztaltam, hogy legtöbbször baromi sokat raknak mindenbe, teljesen feleslegesen. (a férjem szerint persze nem, de az hülyeség és ő amúgy is a cukrot cukorral enné, bár az utóbbi időben volt pár olyan dolog, amire azt mondta, hogy nem kell bele annyi, haladás:) )

( Ui: a gyerek meg azzal fogadott tegnap a suliban délután, hogy ötös lett a töri témazárója. a második félévben csak matekból van négyese a többi ötös, ha most lenne az év vége baromi boldog lennék :D )

Tegnap végül nem sikerült

kovtama | 7:00:00 | | | 4 Hozzászólás
mindent megcsinálnom, amit elterveztem. Egész nap nagyon fájt a fejem a végén már hányingerem is lett tőle. A harmadik cataflam segített valamikor az éjszaka közepén. Mindegy a munka megvár itthon, majd hét közben délutánonként ha szép idő lesz behozom a lemaradást. Tegnap csak picit tudtam pihenni a fejfájástól, úgy zuhantam be az ágyba, elmaradt a hajfestés is örültem, hogy élek. De ideje lenne már rendbe rakni a fejem, úgy hogy lesz ezzel is egy köröm. Ma reggel legalább megmostam, ez is valami és most felraktam egy Q10-es szőlős pakolást is az arcomra, hogy picit emberibb formám legyen. 
Egyébként ezt a Lidlben vettem és kicsit voltak fenntartásaim vele kapcsolatban, mert baromi olcsó 199-Ft,  de el kell mondanom, hogy az egyik - ha nem az első - legjobb, amit eddig kipróbáltam.

kép: google
Az én bőröm vízhiányos és általában száraz, ez a pakolás pedig pontosan azt adja, amit szeretnék. Jó sok van benne - amúgy két tasakos - és az egyik bőven elég két használatra is. Tehát 199 forintért négyszer tudunk szebbek lenni. Bekenem, megvárom amíg jól beszívja a bőröm, majd vizes törölközővel letörlöm és kész. Puha, vízzel teli lesz tőle a bőröm egész napra.  És nem utolsó sorban, ha hinni lehet neki még ránctalanító is van benne, ami az én koromban nem utolsó szempont. :)

A másik, ezt még nem próbáltam, de remélem ez is olyan jó lesz mint a szőlős.

kép: google
Azóta már olvastam véleményeket, teszt eredményeket a Lidl Cien márkájú készítményeiről és szinte csak jókat találtam, úgy hogy tuti állandó fogyasztó leszek. :) Próbáljátok ki ti is.

Egész jó kis

kovtama | 5:11:00 | | 8 Hozzászólás
Oscar gála volt (mikor írom még mindig tart, de már nem sokáig) ez az idei, végre voltak benne újdonságok és nem azok a megszokott dolgok, mint minden évben. Ma este biztosan lesz rövidített ismétlés, amit majd újból megnézek (ok, én egy megrögzött rajongó vagyok na :) ) 

De a lényeg a lényeg, hogy 2017-ben is van magyar OSCAR! :)  

A rövidfilmek kategóriájában nyert Deák Kristóf  Mindenki (Sing) című filmje!

A Kaliforniai álmot viszont már illene megnéznem, ha már ennyi díjat kapott, mert eddig nem vitt rá a lélek - Ryan Gosling ide vagy oda - hogy leüljek és szánjak rá két órát. Valahogy nem tudtam még feldolgozni, hogy az egyik kedvenc színészem ilyen filmben játsszon, pedig nagyon dicsérik magát a filmet. 
Na majd talán egyik este ez lesz a program.

Könyveshétfő

kovtama | 4:41:00 | 1Hozzászólás
forrás: moly.hu
"Sergio Esposito kisgyermekkorát az itáliai Nápoly városában töltötte. Gyakran elüldögélt a konyhaasztalnál soktagú, lármás családja körében, ahol friss helyi fogások és rusztikus borok közt élte mindennapjait. Falta a tejtől csöpögő, gazdag ízű sózott bivaly mozzarellát és a tányérra halmozott friss prosciuttót (amelyet olyan vékonyra szeleteltek, hogy a kis Sergio átlátott rajta) - így szívta magába az olasz kultúra alapvető vonását: étel, bor és család elválaszthatatlan egymástól.
Családjával később a New York állambeli Albanybe emigrált, és ott is nőtt fel. Az asztalnál mindig Aldo bácsikája mellett ült, és a szokványos több órás családi lakomák során bele-belekortyolt az öreg borospoharába. Így aztán Esposito képzeletében a bor igen zsenge korától a családi tűzhely melegével, édes­anyja főztjével - és mindenekelőtt hátrahagyott itáliai életükkel - kap­csolódott össze. Húszas éveiben megcélozta a nagyvárost, New York-ot, és ott vágott neki borász pályafutásának, és végül megalapította az Italian Wine Merchants (Olasz borkereskedők) nevű cégét, amely mára az Egyesült Államok vezető olasz borimportőrévé nőtte ki magát. Munkája révén gyakran utazik szülőhazájába, Olaszországba, ahol újabb borokat kutat fel ügyfeleinek, tovább­képzi magát az olasz borkészítés terén, és mindezek révén újra felfedezi azt a fajta olaszos életmódot, amelyet korábban kénytelen-kelletlen maga mögött hagyott.

Sergio könyve egy sodró lendületű, szórakoztató borász-útibeszámoló, tele élénk leírásokkal a legvonzóbb helyekről - világhírű piemonti pincékről, hatalmas toszkán birtokokról, buja zöld mezőkről Campaniában, Friuli hűvös hegyvidékéről, Marche régió széljárta partjairól -, és tele történetekkel emlékezetes emberekről, különböző karakterű, ám egytől-egyig szenvedélyes borászokról a különc hercegig, aki halála előtt az összes tőkét elpusztítja, nehogy mások rosszul bánjanak vele.

Sergio Esposito kulináris memoárja éppen olyan izgalmas és élvezetes, mint azok borok és ételek, amelyekről oly nagy szeretettel ír. Amit ír, az olyan, akár a szőlőtőkék, amelyekről oly lelkesen szól: rusztikus és mélyen gyökerező, vagy mint a bor: hibátlan, és maradandó élményt nyújt." (Frances Mayes)

Hazaértünk

kovtama | 11:53:00 | | 1Hozzászólás
korán indultunk és így lett helyünk. De bármilyen korán is megyünk, mindig nagy a tömeg. Főleg most, hogy mire odaértünk már ezerrel sütött a nap és az idő is megenyhült. Bolhapiacon nézelődtünk, azt szeretjük. Egy nagyobb hely előtt a gyerek szája is kinyílt: "itt van minden szirszar idejössz megnézni? :) Gondoltam elmegyek mellette, úgy csinálok mintha nem is hozzám tartozna, de aztán még se tagadtam le. :) Egyébként igaza van, tényleg kezd felhígulni az egész. Kevés az igazi régiség, sokan pofátlanul az új dolgokat lerégiesítve próbálják meg eladni, szem kell ahhoz és némi hozzáértés, hogy meglásd az nem is olyan, mint aminek mondják. Nézegettem pár dolgot, de aztán nem volt egyik sem olyan, hogy szívesen elhoztam volna, úgy hogy maradt minden. Helyette lett házi disznóság, mangalica stifolder és töpörtyű, meg sütnivaló kolbász és kétféle paprika, retek és zöldhagyma. Egy kisebb vagyont hagytam ott, de inkább ezek, mint a boltiak. A gyerek közben megéhezett és találtunk egy olyan hamburgerest, aki maga csinálja a zsemléket, "igazi kígyóuborka és paradicsom és hagyma van benne nem a mekdonáldszos szar, anya" ezt is a gyerek mondta, miközben teli szájjal megevett belőle kettőt. Ennyi, ebédet így még nem csináltam és azt hiszem későbbre is halasztódik az egész, mert én meg ettem egy kis gyümölcsöt és éhes egyáltalán nem vagyok. Viszont az ügy megoldódik, mert végül sült kolbász lesz házi savanyúsággal és az elmaradhatatlan mustárral. Aztán jöhet a palacsinta sütés desszertnek. Hát nem egy tipikus vasárnapi ebéd, ellenben azt esszük amit kívánunk és nem amit a vasárnap kíván. Mondjuk ha a férjem van, akkor azért van "rendesebb" menü is, de most még lazázzuk a dolgot. :) A kocsimat is sikerült lemosni a vásár mellett van egy autómosó és szerencsére üres is volt, most csillog villog nem ajánlom, hogy essen az eső az elkövetkezendő napokban! Picit most szusszanunk, aztán megyünk kifele kicsit játszunk a kutyával, körbenézünk a telken, megnézzük a fákat, a bokrokat, hogy mi kezd kibújni és mi nem. A vásár már most tele volt mindenféle kiültethető virággal, de még semmit sem vettem. Nem korai még? És van aki már kirakta a leandereket ez sem korai? Én még nem merem csak kinyitottam a veranda ajtaját - ott szoktak telelni - hogy szokják a friss levegőt. Szóval nem tudom, én várok még azért két három hetet szerintem aztán kiteszem őket. Vagy fogalmam sincs, szerintetek? Amúgy szeretnék már kint minél több zöldet rakni, szóval legszívesebben kivinném őket, meg akkor rendet is tudnék a helyükön tenni, felmosni, pókhálózni....tavasziasodni :)

Aztán délután megnézzük a Bob az utcamacska filmet, amit könyvben akartam elolvasni, de nem tettem még. Viszont így lesz egy családi mozizásunk a gyerekkel, ahogy azt illik, pattogatott kukoricával és zéró kólával. :)

A filmet pedig  ITT találjátok, jónak ígérkezik. :)

Hát így.

Fejfájásra ébredtem

kovtama | 6:56:00 | 12 Hozzászólás
ma reggel hatkor, remélem ez változni fog a nap folyamán. Nem is próbáltam meg ágyban maradni, úgy is csak forgolódtam volna ide oda. Most itt kávézom, jó meleg van bent, rend és tisztaság, a konyhába minden elpakolva, üres a csöpögtető, üres a mosogató, megérte a tegnapi napot rászánni mindenre. 
Az előbb kinéztem az ablakon fehér minden, deres az udvar. Hát most már ez nem kellene. Várom, hogy a gyerek felkeljen, hogy korán érjünk a vásárba, mert nem szeretem ha a tömegben kell parkolóhelyet keresnem, ami ilyenkor kész művészet Pécsen, mivel "ezer" éve nem megoldott, hogy megfelelő mennyiségű hely legyen. Tulajdonképpen csak nézelődni megyünk, nincsenek nagy tervek. Valamit főznöm is kellene, de most tanácstalan vagyok nem tudom mit? Az biztos csak, hogy sütök pár palacsintát ebből a lisztből:

DW palacsinta kép innen
Ha palacsinta, akkor meg lehet előtte valami gulyás lenne jó? Na, majd kitalálom a gyerekkel együtt. Nagy tervek nincsenek mára, remélem délutánra melegebb lesz és sütni fog a nap. 

Éjszaka pedig megnézem a számomra kihagyhatatlan Oscar gálát, ha valakit érdekel a Duna tv adja 0.50-től. Régen Balázsy Panna és Albert Györgyi közvetítette. Hiányoznak, nagyon jó volt velük. 

Idén ismét érdekeltek vagyunk, mert Deák Kristóf Mindenki című filmjét beválogatták a rövidfilmek kategóriájába!


Ma olyan jó nap lett

kovtama | 14:52:00 | 6 Hozzászólás
délelőtt tíz órára, hogy ihaj, pedig reggel azt hittem még esni fog meg rossz idő és minden, mert borult volt és fújt a szél most meg hét ágra süt a nap és tavasz van és kint még méhet is láttam az előbb ahogy a kutyát kergettem.
Voltunk suliban, aztán én vettem friss kenyeret a gyereknek és krumplit a püréhez, mert azt akart rántott csirkemájjal, utána még volt időm beugrani egy két boltba és találtam magamnak leárazva tök jó kicsit sztreccses farmert, 2390 ft volt és pont olyan sötétebb kék, amit már régóta keresek. Nagyon aktuális volt már, mert gyakorlatilag egyet nyúzok szinte mindig, mert a másikból kifogytam, egy nyári meg még nem kényelmes a combomnál, de majd nyárra pont jó lesz. Csak azért is. És vettem pár fehérneműt azok leárazva is picit húzósak voltak, de olyan jó anyaguk van, tartós és finom, puha hogy nem hagytam ott. Az előbb kiszanáltam végül az összes elnyűttet és agyonmosottat, rá fért már a frissítés. Benéztem még egy két boltba, láttam már rakják kifele a jó kis tavaszi, nyári felsőket, pólókat, ajjjjjjjj. Deichmannba is beugrottam, kint van már a fehér vászoncipő/dorkó, amit szeretnék, majd a következő hónapban visszanézek. Ja, az meg már a jövő héten lesz! :O Te jó ég, mindjárt itt a március!!! Végre :)
A nagy fehérnemű válogatáson felbuzdulva pedig kipakoltam a ruhásszekrényemet és megcseréltem a dolgokat, átpakoltam az egészet. Felülre kerültek a tavaszias felsők, pólók, világosabb színűek, vékonyabbak, alulra raktam a már nagyon vastag pulcsit, vastagabb felsőket. Annyira belemerültem a pakolásba, hogy rendet raktam a konyhaszekrényekben itt is lett pár csetresz, ami nem kell és minek volt eddig ott?? Ablakokat pucoltam, kimostam a függönyöket, tiszta ágyneműt húztam mindenhol. Jó, hogy végre kilehet teregetni a nagy kerti szárítóra! :) Kimostam a kis futószőnyegeket most azok is kint vannak a jó meleg napfényben. A gyerek szobájában rendet raktunk együtt, olyan jó illatú most ott bent is az egész a tisztán felrakott függönytől. Szóval a végén az egészből kerekedett egy amolyan tavaszias nagytakarítás féle és még nem is vagyok teljesen kész, mert végre olyan az idő, hogy letudom suvickolni a teraszt, úgy hogy még annak is neki fogok állni, de most muszáj volt picit leülnöm pihenni és pihenésképpen pötyögni pár mondatot. :)
Este pedig csinálok valami reggelinek való kalácsot vagy muffint a gyereknek, mert unom, hogy sokszor a legegyszerűbb megoldáshoz nyúl, müzli vagy más gabonapehely (ami közül a legtöbb sz@rt sem ér)  tejjel, úgy hogy megmondtam neki, hogy lesz pirítós, vajjal, lekvárral, vagy felvágottal, retekkel, meg paprikával, vagy házi kalács mézzel, de száműzzük a müzlit egy darabig és kész. Szóval sütök valami házi dolgot és egy kis teljes kiőrlésű sajtos rudat is, amit majd vihet  a suliba is. 
Holnap pedig vásár és aztán kertezés. Most szép az élet :) 

pinterestVégre péntek!

kovtama | 4:37:00 | | | 6 Hozzászólás
A tegnapi nap annyira lefárasztott, hogy hazaérve úgy gondoltam én már semmit sem fogok csinálni csak bezuhanok az ágyba aztán kész, nem érdekel. De hát persze nem vagyok ilyen, nem tudok nyugodtan pihenni - vagy ha igen, akkor tényleg halálosan fáradt vagyok - addig, amíg valami dolgom akad. Várt rám két adag mosás, azt megcsináltam illetve a gép, de a teregetést azt sajnos nem csinálja meg helyettem senki, pedig a nem szeretem dolgok közé tartozik, ahogy a megszáradt, tiszta ruhák elrakása is. Szóval teregettem, elmostam a reggel itt hagyott müzlis tányért - utána meg közöltem a gyerekkel, hogy reggel van neki is annyi ideje, hogy elmossa -  kicsit kimentünk futkosni a kutyával, aztán hosszas gondolkodás után úgy döntöttem begyújtok, bár meleg volt még a lakásban, de reggelre hideget mondtak és esőt. Kikérdeztem irodalomból a verset, főztem vacsira virslit a maradék kelkáposztához a gyereknek. Szóval nem unatkoztam itthon sem. Szerintem mi nők simán megérdemelnénk még egy plusz bért az itthoni robotért. 
Amúgy annyira szép idő volt, itt nálunk 17 fok és ezerrel szikrázó napsütés most először lehetett érezni azt az igazi tavaszi langymeleget, amire már mindenkinek szüksége van a sok borús hét után. A kocsiban is kifejezetten meleg volt, ahogy beültem délután, még az ablakot is leengedtem kicsit.    Jut eszembe megint le kellene mosni.
És végre látok olvasni ha apró betűs a könyv vagy bármi más, készen van a szemüvegem is, hurrá. Nagyon kis szép bár ezen a képen nem látszik, de oldalt még két kis kő is díszíti, szóval csajos is meg praktikus is na. Ahhoz képest, hogy mennyit halogattam meg minden, szerintem szemüvegnek nem örült még senki úgy, mint én. :)


ő az. vegyük észre, hogy az asztalomon is milyen szép rend van :) és ott balra a króm tablettám ( hátha valaki nyugtatónak nézi azért írom, hogy nem az) jobbra meg egy müzli szelet végszükség esetére :)
Egyelőre nem jött be a mai időjárás előrejelzés - csak el ne kiabáljam - mert az eső nem esik, nincs hideg, ellenben elég jó kis szél fúj aminek azért örülök, mert felszárítja a még mindig elég nedves füves udvart.
Délutánra tervezek egy lájtosabb futást, reggel el ne felejtsek venni a boltban a gyereknek kenyeret. Szombaton a szokásos délelőtti program, vasárnap ha jó idő lesz pécsi vásár és délutánra kerti munkát tervezek. Ennyi a program, éppen elég.

Na jó

kovtama | 14:38:00 | 2 Hozzászólás
hiszti befejezve, túléltem a délelőttöt és minden szupi szuper, meglettünk dicsérve. :) Fáradt vagyok agyilag, jót fogok aludni az éjjel.
Ennyike. :)
'Asszem' kérek fizetésemelést. :P

Végre legyen már péntek

kovtama | 5:06:00 | 10 Hozzászólás
de gyorsan, gyorsan. A hátam közepére nem kívánom ezt a mai napot. :/  Jó, nem nyafogok ezen is túl leszünk majd valahogy. Csak ne lenne annyira kekeckedő ez a nő, mert találni nem szokott hibát, de ha nem talál akkor mindig keres valami apróságot, amit szerinte nem úgy kell ahogy mi csináljuk. Tényleg.  Agyilag fárad el az ember benne, de remélem ha korán elmegy akkor én is eltudok menni legalább 20 percet futni, mert tegnap nem értem oda persze, mert elfogyott a kutyakaja venni kellett, azt meg mivel nem ehet mindent máshol tudom beszerezni (ideje már megint rendelnem egy jó nagy adagot a netről és akkor nem kellene futkosnom) aztán ha meg már elindultam be is vásároltunk a gyerekkel. Úgy hogy elment a délután, őszintén csodálom azokat, akik mindig mindent betudnak tartani és eljutnak mindig oda, ahova akarnak és elég nekik azt szajkózni, hogy mindenre van ideje az embernek, ha akarja. Ezért (is) nem bírom ezt a sok celeb nőt akik mosolyogva, mindig szuper hajjal és full sminkben, műkörömmel osztják az észt az éterben,(akiknek egyenes arányban csökken az iq-juk a növekvő vagyonukkal szemben) hogy megtudod csinálni. Miközben nekik a bejárónőjük kitakarít, meg rendet rak és talán még be is vásárol és csak haza kell érni a full tiszta lakásba és letenni a seggüket és mondjuk csak a gyerekeikre figyelni. És mindig minden full pozitív és nagy a szerelem, aztán meg ha kiderül valami szarság, akkor fel vannak háborodva, hogy esetleg a rajongók megjegyzik, hogy na ez is olyan átlagos, mint a többi. Jó, ok biztos nekik sem volt mindig bejárónőjük és biztosan sokáig szedték a paprikát a paprika földön a szüleikkel, meg mittudomén visszaváltották az üres üvegeket és így kezdték. Egyébként észrevettétek, hogy minden magyar elit amikor nyilatkozik a gyerekkoráról vagy a régi életéről egytől egyik full szegény és csonka vagy rossz családban élt és kitört onnan? Még soha, na jó talán egyszer kétszer mondta azt valaki, hogy a szülei segítették vagy hogy ezt a mai ismét divatos szót emlegessem, polgári  vagy ne adj isten módosabb családba született. Valahogy jobban eladhatja saját magát, ha élete végéig emlegeti ugyan azt a szegény gyereknek születtem dolgot. Hát nem tudom, én azon kívül, hogy tegnap is hazaértünk, elpakoltam a cuccost, elmosogattam azt a két tányért meg poharat, ami reggelről itt maradt és tanultam a gyerekkel mást nem tudtam csinálni, mert este lett. És fáradt is lettem. És azt hiszem már önfeláldozó se nagyon akarok lenni így 46 évesen magamnak mindig bizonyítani, hogy én is megtudom csinálni. 
Egyébként meg most valami retro slágerek megy a tévében és ez meg elég jó. Énekel a "Kájliminók meg megy a hakitankvúmen ezerrel és az ájfilgúúúúúd". Vidámság. Aztán meg lassan össze kell magam kaparni és elvonulni a fürdőbe, ha már tegnap este elmaradt a hajfestés legalább a hajam mossam meg és zuhanyozzam egyet, hátha sokkal vidámabbnak látom majd a mai napot. Kellene valami kaját is elraknom magamnak, mert a gyereknek már meg van, de én mit vigyek, ha semmit se szeretnék igazán enni??
Talán gyümölcs délelőttre, egy natur joghurt, kefír, teljes kiőrlésű kenyér, felvágott, sajt, paprika, uborka. Nem kívánom a meleg ételt. Ezekkel meg lehet már kezdeni valamit, amúgy időm se lesz nagyon enni gyanítom.
Na jó, szedjem már össze tényleg magam és emeljem fel a fenekem a kanapéról. A mai nap "monnyon" le!

Holnaptól kezdve én

kovtama | 20:56:00 | 8 Hozzászólás
olyan kemény és következetes anya leszek, amilyet nem látott még a világ!! Amint hazaérünk már pakol is be másnapra a gyerek a táskájába, aztán meg előbb tanul és csak utána lesz a szabadprogram az °@@&#[]Ł élet! Mert amikor hazajövünk, akkor eddig mindig volt legalább egy fél de leginkább meg egy óra punnyadás és csak utána tanulás, (mert azért reggel nyolctól négyig szinte majdnem megállás nélkül a könyvek felett ücsörög,) na ezt beszüntetem nem érdekel. Lesz negyed óra kint szaladgálás a kutyával elvégre tavasz van vagy mi a franc, és időben tanulás csütörtökre, mert ez a legnehezebb napunk (magyar, biológia, földrajz, két angol, matek és fizika)  és mikor, ha nem akkor kell fizika témazárót íratni?? pedig van másik napon is óra, mikor minden lazább. Most végeztünk, de az semmi, (vagy nem semmi) és én időben kérdeztem, hogy vacsorázik e és nem akart, most meg éhes persze, mikor éppen tényleg százmillió felé áll égnek a hajam és hullafáradt is vagyok és még hajat is kell mosnom, a festésről meg ne is beszéljek, mert hiába terveztem el én ezt ma délelőtt, nem lesz már belőle semmi sem, meg holnapra összekészülődni és közben meg éjjel háromtól fent vagyok megint, mert most meg éppen a könyvvizsgáláson járt az agyam hajnalban. És tényleg van az a pillanat, ami eléri legalább egyszer az életben az embert, hogy még a saját gyerekét is elküldené a melegebb éghajlatra, amit persze nem tesz meg, helyette baromira jó nagyokat nyel befelé vagy kimegy két percre a csillagos ég alá a már egyáltalán nem hidegbe és ott félhangosan káromkodik egyet, amúgy jó magyar szokás szerint. 
Most meg menjek, mert még a konyhát is össze kell raknom, készített magának vacsorát, de a romok eltakarítását már magamra vállaltam, hullafáradtan esett be ő is az ágyba. 
Azért csak adok neki egy két jó éjt puszit.....morrrrrrrrrrr.

Recept

kovtama | 5:39:00 | | 3 Hozzászólás

Pirított diós, gorgonzolás padlizsánkrém

Azt hiszem ezt nekem feltétlenül ki kell próbálnom. Az egyik nagy kedvencem a padlizsán. Felszeletelve, grillezve vagy belekockázva lecsóba vagy csak padlizsánkrémnek elkészítve mindegy. Így még sosem csináltam, éppen itt az ideje. :) Pirítóssal, tortillával biztosan nagyon finom.

Hozzávalók:

2-4 adag
  • 1 nagy padlizsán
  • 15 dkg gorgonzola
  • 5 dkg dió
  • bors
  • olívaolaj
  • citrom

 Elkészítés:

A padlizsánt 200 C fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük, a héját lehúzzuk, és a húsát villával összetörjük.
Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát és egy kevés citromhéjat, belecsavarunk pár csepp citromlevet,  és olívaolajat öntünk hozzá. Alaposan összekeverjük.
A diót durvára vágjuk és egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A padlizsánkrémhez adjuk, amibe belereszeljük a gorgonzolát, és ismét alaposan összedolgozzuk.

A receptet ITT találtam, ahol tovább finom dolgokat találhatunk.

Eva Thissen

kovtama | 10:32:00 | | 7 Hozzászólás
A pinteresten néha igazi csodára bukkan az ember. Eva Thissen ékszerei is azok.
kép: pinteret Eva Thissen

Az előbb voltam

kovtama | 5:15:00 | 7 Hozzászólás
kint az udvaron és mennyire meleg szél fújt! Elcsodálkoztam rajta, mintha április eleje lenne. És végre köd sincs. :) Ettől meg már most jó kedvem van.
A mai napra nem tervezek semmit, befejezem a benti munkám, hogy holnap legyen egy lazább napom, aztán beszaladok a boltba kelkáposztáért mert főzeléket tervezek itthonra. Hozzá karikára vágott krinolint, jól átpirítva serpenyőben. Szoktatok ilyet csinálni? Felvágni vékony karikára ezt, vagy akár virslit és jól átpirítani és ez egy feltét bármilyen főzelékre vagy hozzáadni felvágott hagymát, majd a végén pár tojást ráütni és az egészet együtt készre sütni. Valami isteni és egyszerű. Amikor már unjuk a házi kolbászt, szalámit, sonkát ezt azt akkor kerül elő a virsli és a krinolin. Egyszer egyszer belefér, nem fog összedőlni a világ, ha kitudjamivanbenne dolgot eszünk, de azért megnézem mennyi hús kerül bele. 
A keddi napom a lájtosabb takarításé, mert szerdán laza nap az iskolában, így ekkor van időm elpakolni a hétvégén kimosott és azóta megszáradt ruhákat, kicsit felporszívózni és persze főzni. A másik a péntek, mikor mindent elintézik, ez mindig is így volt, nem szeretem ha a hétvégém rámegy a házimunkára. 
Hát így nagyjából ennyi, nem sok, nincs benne semmi esemény , nem is vágyom most nagy dolgokra, főleg nem változásokra vagy valami kiszámíthatatlanra, pont jó most. Maradjon is így.

Csupa jósággal

kovtama | 19:33:00 | | | 8 Hozzászólás
volt tele a mai nap. De tényleg. :) Reggel ugyan nagy köd volt, de aztán kicsit kisütött a nap és jó idő lett, én reggel már a vastag szürke, kapucnis kardigánomban mentem, mintha tudtam volna valamit. Amúgy az egyik kedvenc kardigánom, jó nagy zsebe is van két oldalt, szeretem. A munkában haladok, már csak egy dolgot kell megcsinálnom csütörtökig, szóval tuti meg lesz az is, de már azért a pénteket várom, hogy legyen vége az ellenőrzésnek.
Aztán végre eltudtam menni futni!! És ami a legnagyobb jóság, hogy nagyon élveztem! Bár még csak 3km ment, illetve időm sem volt rá több. Igaz kétszer belesétáltam pár métert és az is igaz, hogy csak pár másodperc volt ez a pihenő de akkor is nagyon nagyon jó volt az egész. Élveztem, hogy újra rajtam van az edző ruhám, a kis órám ami méri a kilométereket, hogy sütött a nap, hogy nem zavart senki a bicikli úton, ahol általában futni szoktam, szóval minden szuper volt. Szerintem holnap is megyek. Aztán meg lehet szombaton kipróbálom kora reggel a pécsi futópályát, de ennyire még azért nem akarok előreszaladni, mert lehet a bezavar a psm :/ Na, majd meglátom de tény, hogy most nagyon nagyon "hepi" vagyok. :)
Aztán pedig a másik jóság, hogy Kiskorú azzal fogadott, hogy írtak matekból, 20 perc alatt 10 egyenletet kellett megcsinálni plusz egy szabály volt még és 100% lett. Az életben nem örültem még ennyire ötösnek, mint most. Még lesz ebből egy dolgozat és mennek tovább az anyaggal, de kettőt már írtak, az egyik négyes lett a másik meg most ötös szóval reménykedem, hogy jól jövünk ki ebből a részből. Ezek szerint jó, hogy járunk külön matekra és hogy pluszban itthon is gyakorlunk. A felvételin meg majd ebből csak kapacitálni lehet. 

Aztán pedig vacsira sütöttem DW -50 ch lisztből lángost. Ebből:

forrás
És ilyen lett:

sajnos a sajtot a munkahelyen felejtettem, de a fokhagymás tejföllel és a lilahagymával is jó volt. :)
Ez kb. egy tenyérnyi és higgyétek el egy ekkora pont elég volt vacsira, mert nagyon kiadós. És finom, minél vékonyabb a tésztája, annál finomabb, ropogósabb. 

Egy szó, mint száz a mai napot a jónak találtak közé sorolhatom. :)

Könyveshétfő

kovtama | 5:23:00 | 1Hozzászólás
könyv és leírás: moly.hu
John és Irene Marsh valaha házasok voltak, most azonban az Amerikai Egyesült Államok két végében élnek. Látszólag csak egyvalami köti össze őket, pontosabban egyvalaki, a lányuk.
Amikor Sadie, a szülei tudomása szerint, hétvégi sziklamászásra indul, és nem jelentkezik időben, az anyja rögtön a legrosszabbra gondol, és értesíti a volt férjét. John haladéktalanul San Franciscóba repül, hogy vele legyen a nehéz percekben, de arra egyikük sem számít, hogy a váratlan együttlét mindannyiuk életében sorsfordító változásokat hoz.
Újrakezdhető-e bármi is az életben, amit valaha a félelem, az óvatosság, a közöny szakított ketté? Vagy tanulva a hibákból az ember képes átszabni a sorsát? Elvethetők vajon a régi megszokások, felülírhatók a bevett családi minták? Elizabeth Berg két generáció mindennapjait bemutató regénye ezeket a kérdéseket járja körül; érzelmes-bús könyve az újrakezdés, a saját történet megtalálásába vetett hit tanúbizonysága.

Egész sokat

kovtama | 5:22:00 | Legyél te az első hozzászóló!
aludtam, 4.20 a mostani rekordom és még fáradt sem vagyok. Lehet, hogy az esti levendulás fürdő tett jót, alaposan kiáztattam a forró vízben és levendula illatban, így hamar elaludtam és ilyen "későn" keltem. Ma már gőzerővel kell befejeznem a munkahelyen a dolgokat a héten könyvvizsgálat, jó lenne ha már péntek lenne, mert az azt jelentené, hogy túl vagyunk rajta.
Tegnap kicsit kint voltam és sok helyen láttam az előbukkanó tulipánokat és krókuszokat, sőt a labdarózsán, aranyesőn is láttam rügyeket és pár bokron, talán akkor nem okozott a fagy olyan nagy károkat! A föld még mindig nagyon vizes és sáros, olyan jó lenne már egy kis meleg napsütés széllel együtt, mert akkor felszárítana mindent és lehetne kint dolgozni a kertben. Én nem bánnám, ha hiphop mondjuk lenne olyan 15 fok folyamatosan. :) 
Nyugisan telt a hétvége, szombat kivételével itthon voltunk, mindenki azt csinálta amit akart, kivéve Kiskorút neki azért tanulnia is kellett azt annyira nem akart, de azért nem volt nyafogás, tudja hogy miben egyeztünk meg. Várom már az év végét, de nagyon! 
Ma be kell ugranom a suliba is, ebéd befizetés és az erdélyi utat is befizetem a kettő akkora összeg, hogy nem bízom most a gyerekre jobb ha én adom oda. 
A hétvégi két napos (és még mindig van a hűtőben) csülök parti után ma nem kívánok semmi meleg ételt, így a munkahelyre kefirt fogok vinni, gyümölcsöt, puffasztott rizst (hamlet) és kivételesen veszek valami felvágottat, mert a házi cuccok se akarnak most csúszni.  Azért időnként nekem sem fog az agyam mit is vigyek magammal és mit egyek, vagy mit kívánok. Most valahogy semmit. A futócuccom jön velem, lesz fél órám az pont elég egy alapozáshoz, most már pluszokat mondanak így ideje belevágni, remélem nem jön már vissza a rossz idő. A fél óra meg pont elég az első meghaláshoz. 
Az időjáráson kívül csak egy biztos dolog van - mert az időjárás mostanában elég kiszámítható reggelre a ködön kívül más nincs - szóval a hétvégén elmegyünk a pécsi vásárba kicsit nézelődni, ezer éve voltunk már. Hogy ezen kívül még mi lesz a program , fogalmam sincs. 
Nem történik velünk igazából semmi, megyünk előre a mindennapokban.
 

Filmajánló

kovtama | 7:10:00 | | Legyél te az első hozzászóló!
Annak, aki még nem látta egy csodaszép, Arany pálmára jelölt film a hétvégére.

Tartalom

"1958-ban járunk a helyszín Virginia állam. A Loving című filmdráma két, különböző etnikumú fiatal, Richard és Mildred börtönbe kerülésének történetét meséli el. Elítélésükre azután került sor, hogy bejelentették a hatóságnál házassági szándékukat."
A filmet ITT nézhetitek meg magyar felirattal. ( a nyílra kattintani, majd az új ablakban elindítani)

További lehetőségek, valamelyik biztosan működni fog nálatok is.

ITT

ITT


Ízelítő a filmből:Zsepit készítsetek.

Már nem is bánom

kovtama | 18:33:00 | 6 Hozzászólás
hogy átrakták a gyerek suliját korán reggelre. Itthon voltunk már 11 órakor, bőven volt idő mindenre és nem ment el a fél nap, mire hazaértünk.
Beszaladtam a Deichmannba, mert csak nem hagyott nyugodni a tavaszi zártabb cipős dolog, hátha találok valamit. Leárazás van még mindig és találtam is olcsóbban mint múltkor, ráadásul ez még csajosabb is. Simán hordani fogom farmerral is, de akár elegánsabb szereléssel is jó.


3990 ft volt. amúgy meg ha felújítjátok a lakásotokat, ne vegyetek fehér gesztenye padlót, mert minden szir szar hajszál és biszembaszom morzsa meglátszik rajta. szépnek szép, meg mindenki csodálkozik, hogy milyen klassz de ősz hajúak előnyben az ilyen parkettájú lakásban :) 

Mivel előre megfőztem a csülköt, így bő másfél óra alatt megsült és pont jó időben lett kész az ebédünk.
A csülökre raktam szárzellert, sok sok répát, paszternákot, póréhagymát, apró paradicsomot és kókuszzsírt, sót, borsot, majd betoltam a sütőbe. Amikor már majdnem készen lett, akkor rászórtam mézes chilis fűszer keveréket módjával és készre sütöttem. A végeredmény tökéletes lett. :) Én házi savanyúsággal és a sült zöldségekkel ettem, a gyerek rizst és sült krumplit is kapott hozzá. :) Kicsit túlteljesítettem a dolgot, így még hétfőre is marad az tuti.kép: google képkereső

Ilyet meg találtam a Pennyben, még nem próbáltam (van aki azt mondja úgy hallotta nem finom, jajj) na majd meglátom milyen lesz.


Ennek még keresem a helyét, lehet jó időben majd megy a teraszra, még nem tudom. Alul virágtartó, felül mécses és szeretem ezt a félrehajolt koronát :)


Na szóval az van

kovtama | 6:34:00 | | | 13 Hozzászólás
hogy Kiskorúnak előrébb rakták az suli kezdését, így már kilencre bent kell lennünk a városban. Bleeeeeeee :( Úgy hogy most is korán keltem, összepakoltam a nappaliban - mert tegnap halálosan fáradt voltam mindenhez, korán lefeküdtünk - ráfűtök a cserépkályhára éppen. A konyhában bepakoltam a mosogatógépbe, jaj ez mekkora áldás, de komolyan egy csomó időt megspórol az ember vele és pénzt is - és ha lenne műkörmöm az se kopna el sokáig :D amúgy nincs, de mostanában elgondolkodtam azon, hogy kipróbálnám azt is. Úgy hogy most éppen a finom kávémat iszom, mert ismét lehet azt a kapszulát kapni az Aldiban, amelyiket én annyira szeretek. Bár nem sokáig fogom venni, mert küszöbön az új kávéfőző juhééééééj, ami mindenféle kávét és capuccinot fog tudni csinálni, ráadásul ő is a spórolósabb dolgok közé fog kerülni, mert szemes kávét őrlünk vele és az kifizetődőbb, mint kapszulát venni. Abból meg nagyobb a választék is. Mi nagy kávé gourmandok vagyunk ám. :)
Tegnap volt a gyerek matekozni, megegyeztünk a tanárnővel, hogy jövő héten csak egyszer megyünk, mert jól megy neki, érti, sokat jelentkezik - nekem hazafele azt mondta a kocsiban, hogy már annyira nem is utálja :) - most két jó jeggyel indult úgy hogy csak jövő pénteken megyünk ismét. Jól kezdte a második félévet minden téren. Nem akarom elkiabálni, ne hogy megtörjön a lendület! 
A csülköt, amit vettem azért fáradtság ide vagy oda tegnap megfőztem előre itt várja majd, hogy ha hazajöttünk berakjam a sütőbe a finom zöldségekkel együtt. Rengeteg répát, fehér répát, szárzellert, póréhagymát, gombát, gyereknek krumplit, apró szemű szilvaparadicsomot és hagymát vettem és ezt mind mind együtt fogom megsütni a sütőben fűszerekkel. Szeretek a Lidlben vásárolni, mert mindig friss és rengeteg zöldség féléjük van, de azért ledöbbentem, hogy tényleg az van, amit a hírekben olvastam, hogy nagyon felmegy a zöldségek ára. A jégsaláta, amit a múlt héten még olyan 300 ft körül vettem, most tényleg 500 ft! Úgy hogy az maradt ott, de helyette vettem szívsalátát, mert azt viszont nagyon szeretjük. Apró, pici saláta kettévágva megöntözve tejfölös vagy joghurtos fokhagymás mártással isteni, szerintem ezt fogok csinálni majd a csülökhöz vagy csak simán eceteset, még eldöntöm mihez lesz kedvünk. Egyébként a szívsalátát ha szép friss, ropogós érdemes kevés olíva olajjal megöntözve átsütni, egy szelet hús mellé finom köret vagy esetleg félbe vágva a tetejére rászórni juhtúrót, bors, só, apró bacon darabkák és úgy betolni a sütőbe.  Vagy grillezni és gorgonzolát rászórni utána. Szóval rengeteg felhasználási módja van, nem csak az ecetes saláta, érdemes újragondolni az egészet. Egyébként "ő" az és a felhasználására végtelen variációt lehet találni a neten is.

kép: google keresőből

A korai suli kezdésnek annyi előnye azért van, hogy korábban érünk haza és kevesebb boltba tudok bemenni. :) Ez határozottan jót tesz a pénztárcámnak :) Ráadásul így azt hiszem áttérek a szombati nagy bevásárlásra, mert akkor talán kevesen vannak az élelmiszer boltokban és nem kell pénteken délután elintéznem. 10.30-kor végez a gyerek, akkor meg már nyitva lesz minden. Mondjuk vállalni kell a kockázatot, hogy nem fog tetszeni neki, ha én megakarok nézni valamit, de hát c'est la vie, ilyen az élet. :)
Amúgy mennék már egy jó kis moziba, de semmit nem találok még mindig, amit ketten is megnézhetnénk. Legközelebb március elején lesz a King Kong folytatása. Felvetettem a gyereknek, meg amúgy is még tavaly ő mondta, hogy lesz második rész, hogy közeleg az időpont azt megnézhetnénk. Bár lehet, hogy az egyik barátjával szeretné, még nem döntötte el.  Mozi ide vagy oda, jobban örülnék, ha ketten mennének, ráfér a bandázás addig is kevesebbet ül a számítógép előtt. 
Ma megint iszonyú köd van, de tényleg alig látok ki az utcára ha a teraszról nézem kifelé, pedig itt van a kapu 10 méterre. :/ A látásról meg az jutott eszembe, hogy jövő héten szerdán lesz kész az olvasószemüvegem és olyan kis szép, meg minden és várom, hogy végre lássak rendesen mikor igazi könyv lesz a kezemben és nem az ebook. (azon lehet a betűméretet állítani) Ráadásul csak 3000 forintomba kerül, mert a többit a cég állta, juhééééj. Ez nagyon klassz, mert olyan árai vannak a kereteknek komolyan, hogy csak néztem. Nekem még soha nem volt szemüvegem, így nem tudtam de majdnem dobtam egy hátast. Ja meg így, hogy végre ezt is elintéztem egy dolgot ismét kipipálhatok a listámon.
 
Egyre vidámabbak

kovtama | 4:22:00 | 5 Hozzászólás
a napok. Hogy a bogyók miatt e vagy azért, mert az idő halad előre még nem tudtam megfejteni, de tény, hogy nyugisabb is vagyok és az alvás is megy. Itt a február közepe, ez jó. Márciusban már , ha az idő is kegyes lesz rengeteg kinti dolog veheti kezdetét.
Akartam már írni az életmódváltásról. Amit elég sokan félreértelmeznek. Főleg abban a részében, hogy ez valami trükkös dolog vagy nem "e világi". Néha jókat mosolygok magamban ki mit gondol róla, néha tényleg fel tud bosszantani a dolog. Amikor időnként az itthon előre megtervezett ebédedet vagy bármi mást viszel a munkahelyedre és kikerekedett szemmel nézik és csak az jut eszébe mindenkinek, hogy fogyókúra. Az, hogy az ember egészségesen próbál élni, ezzel esetleg meghosszabbítva a földön eltöltött évei számát nem egyenlő a fogyókúrával. Tény, hogy nekem például le kell(ene) adnom 10 kilót legalább és részben ezért is kezdtem megreformálni az étkezésem, de az elsődleges szempont az, hogy van az a mondás ugye, hogy "az vagy amit megeszel".  Csináltam már pár éve egy majdnem egy hetes böjtöt, ami egyrészt nem volt szándékos, mert éppen rossz passzban voltam szóval amúgy se volt nagy étvágyam, de arra pontosan emlékszem, hogy utána mennyire jó volt. Pontosan tudom, hogy úgy éreztem magam, tényleg megtisztultam kívül belül. Valami hihetetlen könnyebbség volt rajtam. Ma már azért nem csinálnék ilyen hosszú böjtöt, de egy egy nap, amikor pl. csak gyümölcs van sok folyadékkal szerintem senkinek sem árt(ana). Aztán itt van az, hogy sokan mindjárt arra asszociálnak, hogy mennyi mindent nem ehet az ember. Tényleg így van? Persze vannak tiltó listás dolgok. Cukor, fehér liszt, aki nagyon bele akar húzni annak a fehér rizs, bizonyos gyümölcsök is erre a listára kerülnek. A cukrot és a fehér lisztet én is kerülöm, amennyire csak lehet. Helyette van az eritrit, ami null kalóriás, van a xilit ami szintén jó, van agave szirup ha nagyon kell az édes íz. Fehér liszt helyett pedig már tényleg számtalan variáció van, ezt csak a pénztárcánk szabja meg. Én személy szerint szeretem a tönköly liszt ízét, de ott van már az elérhető többi is. Ezekből is megtalálhatók már a lángos, palacsinta, muffin, fánk ki tudja még mi minden, felsorolni is nehéz. Régebben nehezebb volt, de ma már igazán nem kell lemondani semmiről sem. Igaz, picit talán nehezebb főzni vagy inkább úgy fogalmaznék kitalálni a dolgokat, de aki régóta csinálja, annak már csípőből megy ez. :) Az meg tényleg tévhit, hogy az egészséges életbe nem fér bele mondjuk egy nagy szelet sült hús vagy töltött káposzta. Csak nem mindegy , hogy a hús mellé olajban tocsogó sült krumplit eszünk vagy esetleg egy jó kis görög salátát. A töltött káposzta is lehet lájtos, ha pl. barna rizzsel vagy bulgurral készül. Miért kellene lemondani bármiről is? Az, hogy az egészséges dolgokból - mert mondjuk nem ismerjük adott alapalanyagot - egyenesen arra következtetünk, hogy rosszak, hát arra meg azt tudom mondani, hogy amíg valaki csak felszínesen látta a dolgokat addig ne ítélkezzen. Ha meg bárki azt tapasztalja, hogy valaki szenved, annak azt tudom mondani, hogy az a valaki valamit iszonyúan rosszul csinál. Az életmódváltásnak pont az a lényege, hogy ne szenvedés legyen, hanem élvezet. Ide tartozik a sport is. A tudatos életmódváltáshoz ez is hozzátartozik. Sokáig tartott, amíg rávettem magam a futásra. Sőt, most megint éppen a rávevős korszakomban vagyok. Sajnos kihagytam jó pár hónapot, tavaly október óta nem voltam futni, ez részben annak köszönhető, hogy volt egy elég húzós tüszős mandulagyulladásom, amit először félrekezeltek és majdnem egy hétbe telt, mire kiderült  senkinek nem kívánom azt az érzést és szenvedést, amit addig átéltem. :/ Utána meg jött két hét ágyban fekvés. Előtte sosem volt ilyenem, azóta meg vigyáznom kell, mert emlékszik rá a szervezetem, ha hidegebbet iszom, már elkezd fájni a mandulám. Úgy hogy ebben a fagyos télben nem is mertem elindulni. Aztán volt egy sérülésem is, ami hetekig elhúzódott és emiatt elmaradt a heti három, négy alkalom. Sajnos nagyon gyorsan lelehet épülni így, hamar elveszti az ember a rutint, gyakorlatilag megint a nulláról építem majd fel magam, de nem baj így szép nyerni. Azt mondják és tapasztalat is, hogy 21 nap kell ahhoz, hogy egy dolog rutinná váljon az ember életében, bármiről is legyen szó. Szóval ezt próbálom most ismét a futással.
Az életmódváltás nem egyenlő a fogyókúrával. Aki ezt választja az azért teszi, mert minőségi(bb) életet szeretne élni. Nem azt jelenti, hogy egy fej jégsaláta fölött sírdogál és sajnálja magát. A minőségi sem azt jelenti, hogy méregdrága ételeket kotyvaszt vagy méregdrágán vásárol a boltban. Persze van, amit meg kell fizetni, ilyen pl. a cukorpótló vagy a liszt féleségek. Ezek jóval drágábbak, mint a hagyományos társaik. De van, amit ugyan úgy megvesz egy életmódváltó is, mint mások. Ide tartoznak a sajtok, túró, tejföl, natur joghurtok, zöldségek, gyümölcsök, magvak és még sorolhatnám az alapokat, amiket ugyan úgy lehet fogyasztani bárkinek. Az életmódváltás azt is jelenti, hogy attól függetlenül, hogy most nincs bajunk semmivel, se magunkkal, se a belső dolgainkkal, se a kilóinkkal szóval kívül belül jól vagyunk, azért megadjuk a lehetőséget magunknak, hogy ezt hosszú távon meg is őrizzük. Jó lenne, ha lenne mindenkiben tolerancia másokkal szemben. Az életmódváltókkal és a nem életmódváltókkal szemben is.
Ne azért változtasson a dolgokon valaki, mert ez trendi. Hanem mert szereti és tiszteli annyira a testét, hogy megtegye a lépést a felé, hogy megőrizze vagy éppen visszakapja az egészségét.

Tegyük végre helyükre a fogalmakat!
A fogyókúra az kúra szerű - lásd a szót magát -  adott időre, orvosi utasításra vagy mert tényleg baromira meghíztunk le kell adni a kilókat.
Az életmódváltás, ahogy a nevében is benne van magának az életünk módjának, minőségének a megváltoztatása, ami nincs időhöz kötve, nem orvos írta elő, hanem szabad akaratunkból a mi kedvünkre tesszük, akár életünk végéig. Ez nem azt jelenti, hogy lemondunk mindenről csak megnézzük mit mivel és mikor.

Különben is, ki tud ellenállni ennyi finomságnak? És ez pl. mind egészséges hozzávalókból van. A mi fantáziánkra és akaratunkra van bízva mit hozunk ki az életmódváltásunkból.Ha már végre igazi

kovtama | 9:14:00 | | | 13 Hozzászólás
tavasz lesz, akkor például ilyeneket szeretnék:

képek: pinterest

Szóval jöjjön már végre!

Ahol reggelente

kovtama | 5:20:00 | | 3 Hozzászólás
kávézom a nappaliban az a hely, ahonnan pont rálátok az utcát bevilágító lámpára. Illetve most egyáltalán nem látok el odáig, mert akkora köd van. Ez azt jelenti, hogy napról napra melegebb az idő, jövő hétre ahogy néztem már mondanak egy egy napra akár 15 fokot is. Remélem így lesz. Úgy szeretném már végleg lerakni a téli kabátot és a csizmát! 
Bele kell húznom a munkahelyen, mert vészesen közeledik a könyvvizsgálat ideje - bár tegnap tudtam meg, hogy két nappal később lesz, hurrá! -  és nekem még van pár befejezetlen ügyem. Mindannyian várjuk már, hogy végre más jöjjön ahelyett aki van - az előző kettő annyira jó fej volt és segítőkész -  mert sosem talál semmi hibát, ezért olyan apróságokban talál javítani valót, ami egyáltalán nem az, legalább is nav törvény és adózás és mi egyéb miatt, de szerinte jobb, ha úgy csináljuk, ahogy ő mondja. Szóval kekeckedős na. 
Tegnap olyan szép két darab kicsontozott csülköt láttam reggel a húsosnál, hogy nem lehetett ott hagyni, így majd holnap délután, mikor hazaérünk jó kis babérleveles, borókabogyós, fehér borsos vízben kicsit előfőzöm, majd szombaton mikor a suliból hazaérünk szép ropogósra sütöm sok sok répával és zöldséggel, félbevágott hagymákkal és édesburgonyával és ez lesz az ebédünk. Mert ez is belefér az életmódváltásba, (jó, nem vacsira) ha olyan körettel esszük, amiben nincs sok szénhidrát. (az életmódváltásról meg elkezdtem írni egy hosszabb bejegyzést csak be kellene fejeznem) 
Egyébként meg, ha valami megtetszik egy boltban, ráadásul olyan valami, amit amúgy is vennétek vagy szükségetek van rá és megtaláljátok akkor ne vacilláljatok rajta, mert utána úgy is megbánjátok. Ahogy én azt az őz barna jó kis tavaszi félcipőt, amit szombaton végül otthagytam a boltban, mert ráérünk még úgy is tél van. Azóta sem megy ki a fejemből, tök kényelmes volt, belül puha talpú és pont kellően magas a sarka, ráadásul egy pár volt már csak a méretemben belőle, meg le is volt árazva, de úgy gondoltam, hogy majd később. Tavaszi cipőm az egyáltalán nincs, mert ami volt azt két év alatt szétjártam, úgy hogy a téli selejtezéskor pont kidobtam. Gondolom majd később meg már nem fog megvárni.
Amúgy meg erről nem írtam még, de van egy kedvenc oldalam ez itt:   http://galeriasavaria.hu
Ezen lehet régiségek között kutatni, de minden félét ágyneműtől kezdve a függönyig, meg lakberendezésig. Vannak szép árak nem mondom, de jó kutatgatni, mert időnként tök jó dolgokat lehet kifogni, alacsony áron és még alkudni is lehet. Nekem innen lett végül a konyhabútorom porcelán fogantyúja, amit olcsóbban megkaptam végül is mint a boltban. 
Most régi, dupla ágynemű és függöny után kutatok, még mindig a hálószobát "újítgatom" szeretnék valami szépet, egyedit, "régiségeset" vagy nem is tudom....van is pár ami tetszik jelenleg alkudozom rájuk. Olyan ágyneműt és párnahuzatot, amelyekről Frances Mayes is ír a Napsütötte Toszkána című könyvében, hímzett és ropogós és finom kézi munka...valami ilyesmi. Ma kitöltök egy skandi lottót, mert amiket én itt találtam gyönyörűséges holmikat, ahhoz muszáj megnyernem a főnyereményt. És ez így is lesz, punktum!


Este fél kilenckor én

kovtama | 4:56:00 | 7 Hozzászólás
úgy elaludtam, mint a huzat. Nem csoda a hajnali három órás felkelés miatt gondoltam, hogy ez lesz. Előtte még Kiskorúval picit olvastunk, aztán kidőltünk. Bár lehet, hogy én aludtam el hamarabb nem emlékszem.
Délután meg hazaérve a lakás rendbetételével levezettem a reggeli korán kelős feszkót, főztem rizibizit és rántott halat gyerek örömére, meg az enyémre is, mert nem ebédeltem ellenben vacsira így sikerült sokat és nem oda valót ennem (ez abszolút nem jó) de mindegy elkönyveltem az ez egy rossz nap volt dolgokhoz ezt is.
Másfeles szemüveget kell csináltatnom, meg van a papírom az eredményről már csak az optikába kell mennem. A cég elég sokat áll, szerintem bőven belefogok férni a keretbe nem is szeretném túllépni nem az a lényeg, hogy iszonyúan jól álljon és naprakészen legyen divatos csak lássak vele olvasás közben, másra úgy sem kell. Főleg a rendes könyveket, ebook nem érdekes ott lehet állítani a betű méretet, de a papíron lévő apró betű már elég nehézkes, mondhatni közelről semmit sem látok, ha túl kicsi a szöveg. Ez már a munkában is sokszor gondot okozott, szóval éppen ideje, hogy kb. másfél év időhúzás után végre felemeltem a fenekem és ezt is elintéztem. 
Tegnap kicsit kint is voltam és láttam, hogy már azok a virágok is bújnak ki, amiket a netről rendeltem. Holland tulipánok, különleges nárciszok, ha virágoznak majd lefényképezem, elég drágák voltak kb. vehettem volna rajtuk egy tuti tavaszi cipőt, úgy hogy ajánlom, hogy szépek legyenek. Izgultam vajon megmaradnak e és annyira örültem, hogy megláttam az előbújt leveleket. Egészen addig amíg a férjem este skpyeon meg nem említette, hogy majd találjak ki rá valamit, mert a kutya ha odamegy nem biztos, hogy lesz idejük megnőni és virágot hozni. Na, ez nekem nem is jutott eszembe, valamit tényleg ki kell találnom. Láttam a Tescoban fa szegélyt ami talán elég magas ahhoz, hogy ne másszon a virágágyásomba, szerintem azzal megpróbálkozom. Ha nem lesz elég hatásos egyszerűen majd lenyisszantom neki, nem fogom hagyni hogy mindent lepisiljen. Egy baromi szép erős, gyönyörű mély rózsaszín hortenziámat már így is tönkretett. Nem tudom mi lehet a másikkal, ami kék volt és erős bokor, bár betakartam télre, de hogy túlélte e a mínusz 20 fokokat?? Még nem néztem meg, várok vele. 
Ma szerencsére mind a kettőnknek a gyerekkel lazább napunk lesz, neki egyedül matek és angol ami tanulósabb, matekból tegnap írtak dolgozatot, kíváncsi vagyok milyen lesz, azt mondta úgy érzi, hogy jó hát remélem is, mert sokat gyakoroltunk az biztos. 45 perc alatt 10 egyenlet plusz mindegyiknek az ellenőrzése volt, ami ok, csak be kell helyettesíteni az eredményt, de akkor is kicsit soknak tartom egy röpdolgozatnak, de megcsinálta az összeset....no majd kiderül. A másik az angol ami meg nem játszik annyira, őt leginkább a nyelvvizsgára készíti fel a tanár kilenc másik társával együtt. A kedvenc napunk így a hét közepéből a kedd délután lett, amikor kicsit lehet lazítani vagy előre készülni a csütörtökre, ha tudjuk hogy ott valami témazáró vagy más megmérettetés lesz. Meg amúgy is, legalább előre készülünk.
Na megyek, megcsinálom a gyerek tízóraiját a suliba és az én pakkomat a munkahelyre. A tegnapi meleg vacsora után ma egyáltalán nem kívánok semmi főtt ételt, úgy hogy körözöttet fogok vinni, amibe én apróra vágott savanyú uborkát szoktam rakni és tuti, hogy ezt az ötletet Nigella tőlem lopta, mert pontosan emlékszem, hogy akkor készítettem ilyet először, amikor a tesóm megszületett és vártuk haza anyukámat a kórházból. 11 éves múltam és hirtelen ötlettől vezérelve raktam akkor a körözöttbe, apró sonka darabokkal együtt. A sonka azóta elmaradt, de uborkát mindig teszek bele. Később ezt az uborkás verziót láttam Nigella egyik főzőműsorában, de azt hiszem ő még capribogyót is tett hozzá. Viszek még paprikát, paradicsomot és teljes kiőrlésű, magvas friss zsemlét veszek majd. Natur joghurt lesz a reggelim és gyümölcs.  Tízóraira majd kitalálok valamit vezetés közben, amíg a boltba érek.
Ez a cékla saláta meg annyira jól néz ki, hogy szerintem ezt megcsinálom vacsira ( a hűtőben csücsül egy csomag főtt, egész cékla by Lidl) egy szelet natur hússal vagy fasírttal vagy csak simán főtt vagy tükörtojással.

Forrás


Mostanában olyan

kovtama | 6:33:00 | 10 Hozzászólás
érzésem van időnként, mintha valami balszerencse lebegne a fejem fölött. Megmagyarázhatatlan. Talán túlságosan is rendben van minden itt körülöttem. A fene tudja, de tény, hogy ma hajnalban ezért ébredtem fel. Vagy is volt egy olyan gondolatom, hogy emiatt. 
Tegnap jó nap volt, körbejártuk a várost. Előtte azonban közelharcot vívtam itthon a gyerekkel, hogy ne azt a farmert húzza már fel, ami lassan leesik róla, annyira agyon van hordva. Nem nyertem, az a kedvenc. Hiába van még a szekrényben négy másik, amit anno még együtt vettünk, már nem tetszik neki vagy már szerinte ciki??? vagy én nem is tudom, mindenesetre egyiket se hajlandó felhúzni. Az egyiken van elől egy kis zseb és azért nem jó, a másiknak a szára miért nem olyan szűk, a harmadiknak épp miért olyan szűk...azt hittem ilyen csak a lányos anyukáknál van. Úgy hogy a nap egyik programja az volt, hogy farmert vettünk, olyat amit remélhetőleg fel is fog húzni. Aztán sétáltunk a városban, nézelődtünk, ebédeltünk, sokat beszélgettünk. Jó nap volt.
Most pedig eszembe jutott, hogy nekem ma tíz órára van időpontom szemészetre, úgy hogy ha minden jól megy pár napon belül végre eljutok oda, hogy lesz olvasószemüvegem. Már nagyon kell.
Nem keltem valami jól, ma a túlélésre játszom. A lakásban mindent úgy hagyok, ahova éppen leesik mikor elindulunk, majd délután elpakolok. Mondjuk nem ártana már a születésnapomra ajándékba kapott étkészletnek is helyet találni, mert az még úgy van dobozban, ahogy hazahoztam. Jó lenne azt is megejteni délután, de ahhoz előbb át kell rendeznem a konyhaszekrényt. :/


Most igazából

kovtama | 8:09:00 | 7 Hozzászólás
nincs semmi. Minden jó és még se. Telnek a napok egyik a másik után. Nagy eget rengető bármi nem történik. Nem igazán jönnek a szavak sem, inkább csak olvasgatok. Néha szembe jön velem egy két bejegyzés, amikben valakinek ez nem jó, meg az nem jó és mindig valamiben és valakiben talál valamit, ami szerinte nem jó, meg nem úgy kellene, meg jobban tudja, mint más.....anélkül, hogy lenne alapja vagy tudná vagy ismerné vagy kipróbálta volna vagy neki kellene mások életét élni. A fészbuk "csodás" világa erre nagyon jó példa. Egy ott látott bejegyzés vagy kép alapján teljes helyzet és életképet tud bárki festeni a másikról, egész sor élettörténetet tud felvázolni róla és a környezetéről. Okosakat tud arról mondani, írni, hogy mit csinál jól és rosszul, hogy milyen a személyisége, hogy mit kellene máshogy tennie és még sorolhatnám. Olyan jól tudják egyes emberek élni mások életét csak a sajátjuk olyan, amilyen. A napokban ilyenek zúdultak rám akaratlanul is, nem keresve. Kevesebbet is voltam gép előtt, kizártam kicsit a netes nem valós világot. Kellett.

Tegnap egy jó nagyot mentünk Kiskorúval és a kutyával, ami eddig azt hittem csak 12km volt, de kiszámolva a google térképével 16km-t tettünk meg. Tenkes hegynek fel, itt némi nyünnyögéssel tarkítva a menetet, mert a gyerek szerint ő nem fogja túlélni a mászást (még él). Hideg volt, mínusz 4 fok napközben is, de jó volt. Kellett a mozgás nagyon.  Kellően elfáradtunk, így amikor hazaértünk mindenki vett egy forró fürdőt.

Ma pedig itthon, kaptunk egy ajándék szabadnapot hurrá.

Tegnap mikor visszaértünk a túrázásból vettem észre, hogy a terasz előtt a pár évvel ezelőtt elültetett tulipánok elkezdtek kibújni. :) A rózsáim is hirtelen tele lettek rügyekkel, egyik másik már egész nagyra nőtt. Remélem éreznek valamit és már nem lesz igazi tél, mert egyik napról a másikra történt, nagyon megindultak. Ettől egészen jó kedvem lett :) Már csak a meleg hiányzik, mert pár napja ismét mínuszok repkednek, de szerencsére nem túl alacsonyan.
Az viszont tény, hogy határozottan megyünk a tavasz felé, időnként olyan madárcsicsergést hallok, mint a csuda és egyre másra fedezek fel új dolgokat kint a kertben. És ez jó.

pinterest

Úgy vagyok ma

kovtama | 13:59:00 | 11 Hozzászólás
reggel, mint Meg Ryan az Angyalok városa című filmben. Amint kinyitottam a szemem rápillantottam az ébresztő órára, ami az ágyam melletti éjjeliszekrényen van és amikor azt láttam, hogy fél hét csak arra tudtam gondolni, ahogy a filmben is elhangzik Meg szájából: köszönöm Istenem. Meg Ryan se volt nagy alvó a filmben, tökéletesen tudom már, mit érezhetett amikor hosszú idő óta először ébredt kipihenten. Én még azért nem vagyok száz százalékon, de ez már határozottan haladás valami felé.
Ahogy így pötyögök és iszom a reggeli kávémat, kinézve az ablakon azt látom, hogy kezd kitisztulni az ég. Talán ma már végre igazi napsütés lesz és talán végre elolvad a maradék hó is mindenhonnan. 
A kiskutya olyan szép lett tegnap, igazi kis csillivilli, illatos, selymes szőrű bundás, ilyenkor olyan jó szagolgatni és jól megnyomkodni, megnyavarni a bundáját. :)

Most már itthon vagyunk, vége a szombati sulinak. Beültünk ebédelni egy kisvendéglőbe, én ettem egy menüt, karfiol leves és kijevi csirkemell amihez a rizs helyett nagy adag salátát kértem, gyerek evett rántott gombát, sült krumplival és tartárral, hozzá egy kólát és ezért az egészért fizettünk 1790Ft-ot. Néha elgondolkodom, hogy  érdemes e egyáltalán főznöm még. Nagyon finom volt. Ma csak sétálgattam a városban, amíg a gyerek bent ült az iskolában, nézelődtem és élveztem a semmittevést, és hogy bár nincs túl meleg ( négy fok ) de sütött a nap és csalóka is volt, mert egész melegnek érezte az ember a napsugarakat.
Aztán most iszom egy kávét, olvasgatok egy órácskát és kimegyek, összesöpröm a koszt a teraszon, kicsit rendbe rakom a papagájokat is, összesöprök a járdán, mert rengeteg levelet hozott már megint ide a szomszédból a szél, szóval teszek veszek. Annyira szeretném, hogy ha tényleg vége lenne már ennek a télnek, ne esne már többet semmi, felszáradna minden és lehetne kertészkedni. A Lidl millió fajta elültetni váró virágmagot és gumót árul és a Tescoban is rengeteg van, tegnap láttam mikor bevásároltam. Nagyon várom, hogy kibújjanak már az elültetett tavaszi virágaim, szeretném, ha rügyeznének a fák, virágozna az aranyeső és minden magához térne és zöld lenne. Szeretném, ha már kilehetne teregetni és estére a friss illatos ruhákat belehetne hozni. Kint lehetnénk már naphosszat és a diófa alá kitehetnénk az asztalt, székeket, hogy kilehessen rakni a nagy napernyőt és alá a nyugágyakat és lehetne kint olvasgatni, hétvégente reggelizni és ebédelni és korán vacsorázni. Hogy végre készen legyen a kerti tavunk és oda is elkezdhetnénk ültetni, tervezgetni, legyen élettel teli minden az udvaron. Türelmetlen vagyok.
Holnap pedig elmegyünk, elvisszük a kutyát egy jó nagy kört sétálni, hétfőn pedig elmegyünk valamerre a városba, azt még nem döntöttük el. Semmi komoly dolog csak lazán.
Rohangálós napok

kovtama | 19:31:00 | 1Hozzászólás
vannak mögöttem. Van bent a cégnél is elég munka ismét, február vége fele könyvvizsgálat, készülünk rá, szedjük össze ami kell, közben még a napi munka is van. A héten elég sokat tanultunk is, látom a változást a gyereken is és magamon is, azt hiszem tényleg jó irányba megyünk most. Mióta tanárhoz járunk sokkal bátrabb és nőtt az önbizalma, sokat jelentkezik és szívesebben jön, hogy nézzem át, kérdezzem ki stb. Voltam a NAV-nál férjem papírjait intézni, természetesen majd menjek vissza február végén, mert bár fent van már a nullás adóbevallása, de kinyomtatni még nem tudják azt az igazolást, amivel a kinti adózásának egy részét visszatudjuk igényelni, szóval lesz még egy köröm, hurrá! Csupán egy órát álltam sorba a semmiért. És még nincs vége, mert ma ahogy lerakom majd a gyereket otthon, már fordulhatok is vissza a kutyával a kozmetikus csajhoz. Ez nem szeretem dolog, mert bármennyire is szeretem a kutyát, jönni menni vele nem annyira a szívem csücske még akkor sem, ha születése óta autózik és ül fegyelmezetten és szoba kutyaként is éldegélt éveket. Mindegy, ma ez lesz a program fél négyre viszem, kb. ötig ott lesz nagyon ráfér már a fürdetés és a "hajvágás".  Közben elintézem a bevásárlást.. Aztán ismét haza és végre leülök egy forró tejeskávé elé. A héten volt sok minden, de lassan a végére érek. De ami jó, hogy egyre többet alszom.
Tegnap kiglancoltam a lakást, főztem is és a szennyes is üres, szóval nem lesz dolgom ma este már.
Ráadásul hosszú pihenésünk lesz, hétfőn iskolaszünet és én is otthon maradok. Valami programot kellene szervezni erre a napra. Mozit néztem, de az kilőve nincs semmi, amit a gyerekkel megtudnánk nézni. Lehet akkor csak elmegyünk egyet sétálni valamerre, úgy is régen voltunk már.

Na, itt tartottam délelőtt amikor ismét munka adódott.

Azóta már persze itthon vagyok, ( hatra értem haza a kutyával) éppen hallgatom a cserépkályha duruzsolását és borzasztó fáradt vagyok. Reggel négykor keltem, talpon vagyok, jövök megyek intézkedem... naponta beveszem a valerianát, most nem felejtem el és tuti, hogy ezért tudok aludni. Megérkezett a króm tablettám is ma már be is vettem az első adagot, sokat várok tőle. Ittam egy magnéziumos pezsgőtablettát is (ez de szar  rossz) szóval most van bennem mindenféle jó, lassan túladagolom magam :)
A reggeleimet nyugiban töltöttem inkább most én is olvasgattam mint írtam, bár nincs is nagyon miről.
Most belevetettem magam, hogy visszaálljon minden a régi kerékvágásba, már ami az egészségesebb életet illeti. Ismét úgy, mint régebben. Megérne ez is egy bejegyzést, lehet majd meg is teszem. Töltőn van a futáshoz az órám és az mp3 lejátszóm és nagyon bízom benne, hogy jó idő marad (itt már tartósan plusz van napközben és olvad a hó, ami pár napja leesett) és a hétvégén egyik napomat arra tudom végre szánni, hogy legalább egy órát csak magamban lehetek és kipróbáljam vajon mennyi tartalék van bennem október óta, mikor utoljára eltudtam menni futni. Bízom benne, hogy sikerül hamar visszatornáznom magam oda, mikor félmaratonról álmodoztam és olyan közel voltam hozzá. Az érmeim itt lógnak velem szemben az előszobában látom őket minden nap, ez motivációnak elég jó most, de jó lenne begyűjteni ismét párat. Na meg abban főleg reménykedem, hogy nem fog megint a vádlimmal gond lenni. Az a sérülés, ami ősszel volt borzasztó rossz érzés volt. :( Mintha elszakadt volna egy izmom és lépni sem tudtam. Próbálkoztam rá pár napja, ittam akkor is a magnéziumot, de nagyon lassan, hetekig gyógyult. Úgy hogy kicsit félve fogok elindulni és ígérem magamnak, hogy rendesen bemelegítek. De már nagyon várom.
Holnap délelőtt suli, de nem baj ha elmegy most a fél napunk, ott lesz nekünk még a teljes hétfő. :) Jó lesz ez a hétvége, érzem.Jelentem

kovtama | 5:36:00 | 15 Hozzászólás
végre végig átaludtam az éjszakát. Azt nem tudom, hogy a tegnap két bevett Valeriana segített vagy már olyan fáradt voltam, hogy ez megtörtént, de reggel fél négy után ébredtem fel és éjjel nem forgolódtam, hanem aludtam egyfolytában. Úgy hogy a kávém után a legelső dolog az lesz, hogy veszem is be a bogyót, aztán lefekvés előtt a másodikat. Mondjuk, legszívesebben most inkább az ágyban feküdnék egy jó könyvvel és egy nagy tálcára rakott kávé, gyümölcs, joghurt meg valami egészséges péksüti társaságában, mert annyira szakad az eső, hogy elindulni nem lesz kedvem majd itthonról. Ha még nem lett volna elég víz az udvarban, majd most lesz. Ennyit arról, hogy én már minden hétvégémet a szabadban szeretném tölteni és tenni venni, élvezni a napsütést meg a jó időt. Na, erre még várni kell. Írtó türelmetlen vagyok. 
Végül is találtam egy króm tablettát, amit kipróbálok már csak meg kell néznem a gyógyszertárban a héten el is megyek. Ez lenne az:

kép: árgép
L- karnitin mindenféle jótékony hatással van a szervezetre, ha az ember életmódot változtat vagy sportol, mert nem engedi elraktározni a zsírt, hanem segít a feldolgozásban, így ez a része jó lesz nekem az életmódváltásomhoz és a futáshoz, de elsősorban a króm ami most fontos nekem a kimerültség miatt. A többi csak ráadás.

Mára nincs különös program, délután vár rám egy főzés - azt hiszem kelkáposzta vagy lencse főzelék lesz - és pici rend rakás. Keddenként szoktam hét közben ezeket megejteni, mert a szerda könnyű nap a suliban is, nem kell különösebben készülni rá, így a kedd délután mind a kettőnknek nyugisabb.

Ezt meg a Lidlben lehet kapni, smoothie keverék ha gyorsan összeakarunk egyet dobni. Joghurttal még egy egészséges fagyit is gyorsan elkészíthetünk belőle, ha este valami édességre vágyunk.

kép: lidl.hu