Valahogy senkinek

kovtama | 12:23:00 | 5 Hozzászólás
sincs kedve írni? Valami ilyesmit láttam, ahogy beléptem most az előbb ide és megnéztem ki miről írt a napokban, mert nem jutottam még el idáig. Biztos mindenki érzi a tavaszt, a jó időt, csinálja amit kell, kertezik, kint van sokáig, sétál a városban vagy bárhol, mint ahogy leüljön a gép elé. Nem baj, jól van ez így nekünk is ez a tervünk. Ma Kiskorú nem ment iskolába, már tegnap is náthával feküdt le, fájt kicsit a torka, ma reggel pedig már hatkor felkelt, hogy nem tud nyelni. Az igazság az, hogy azért ő akart menni, de ahogy megálltam az iskola kapuja előtt, mondta hogy szédül, fehér volt mint a fal, úgy hogy elmentünk orvoshoz, majd ott hagytam a nagyszülőknél, hogy feküdhessen. Éppen húsleves főtt, úgy hogy az pont jó lesz most neki. Remélem délután már kicsit jobban lesz, mert háromra azért szeretném, ha elmenne tanárhoz egy órát, elég nehéz anyagot vesznek most matekból, nem árt. Na majd meglátjuk.
Ma elmegyek a gépemért, készen van, de nem ért ide, útba esik most az is, ha megyek a gyerekért. Hallelúja egyébként, mert esténként és reggel igen csak hiányzott már. Fogalmam sincs mennyibe fog kerülni, azt sem hogy mi baja volt, de nem is érdekel legyen jó és kész.
Új dolgokról nem tudok írni, tök fáradt vagyok, kivételesen a telefonom zenélésére ébredtem és nem esett jól. Még egy órát feküdtem és félig el is aludtam, irtó nehéz volt kikecmeregni az ágyból. A reggeli cuccost meg úgy ott hagytam a konyhában ahogy volt, teafilter és citrom és a facsaró, meg papírzsepi hegyek a nappaliban, mosatlan reggelis tányér, de nem baj minden megvár délután. 
Csinálok én is egy rakat levest, van otthon májgombóc a fagyasztóban, veszek pár friss pulykanyakat hozzá, mert szeretjük nagyon, répa, zöldség, borsó, mindenféle. Aztán gondoltam grill sajtot sütök és valami ropogós salátát és felfedeztem, hogy a mogyinak van valami sózott pörkölt pucolt tökmagja zacskóban nem is drágán és szerintem azt fogok majd a tetejére rászórni, gyereknek meg a leves mellé túrógombócot talán.
A kertben szeretnék majd hétvégén tenni venni, még nem jutottam a napernyőig, mert mindig volt valami bent, legtöbbet a gyerekkel foglalkoztam, alig jutottam ki a héten egy egy fél órára. De hétvégére jó időt mondanak, akkor megejtem az elmaradt dolgokat. 
Nem tudtam most sem újat írni, úgy érzem csak ismétlem önmagam minden ilyen bejegyzésben. Abba is hagyom, hátha majd eszembe jut valami téma, amiről szívesebben olvasna bárki, mint az ilyen kis semmiségekről.
Amúgy fut most egy sorozat az HBO-n, ami nekünk nincs, de hálisten az internet korszakában ez nem akadály, mert egy időben lehet nézni ott is. A címe Hatalmas kis hazugságok. Elég jó, Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laure Dern, Shailene Woodley főszereplésével.


Ha éppen nyaralást tervezel

kovtama | 11:37:00 | 5 Hozzászólás
Ha éppen nyaralást tervezel és még nem döntötted el hova is tarts, nos akkor itt egy ötlet. Julia Child háza Provance-ben éppen kiadó. :) Jaj de mennék én is! 
"A nő, aki minden idők egyik legfontosabb szakácskönyvét írta, és akinek életéről film is készült Meryl Streep főszereplésével, rengeteg időt töltött ebben a házban a 60-as évek közepétől."

 
 

forrás


Hát ma ilyeneket

kovtama | 13:51:00 | | 1Hozzászólás
nézegettem. A munkában utolértem magam, naprakészen vagyok. Hétvégi menün töröm a fejem. Valami lájtosat, könnyedet, salátásat, finom pácos csirkemelleset vagy gombásat, mindenféle zöldségeset vagy hasonlót keresek....Mint pl. ezek:

Avokádós, paradicsomos, hagymás borsos
Paprikás, bazsalikomos, mozarellás töltött csirkemell
 
Hagymába zárt darált húsos baconben megsütve


Tejszínes spenóttal töltött sült gombás

Mozarellás avokádós paradicsomos

Baconbe tekert avokádó 
képek a pinterestről, food and drink oldalról

Egyébként nyár van, 22 fok, meleg, napsütés. A férjem egyre inkább jönne haza, ettől egyre morcosabb, én azért vagyok morcos, mert ő morcos, a gyerek meg azért morcos, mert jó időben bent kell ülni a suliban. Szóval most mindenki morcos. :) Ma meg ha végre hazamegyünk, nem kell csinálnom semmit, mert tegnap mindent megcsináltam - ha kedd akkor takarítós nap - tiszta ruhák elpakolva a szekrényekbe, virágok meglocsolva, fürdő kifényesítve. Verset kell tanulni, de azt hiszem kiülünk a kertbe és majd ott, szerintem jobban fog menni így. :)
Elméletileg a gépem is készen van, de ennél többet még nem tudok, ezt reggel küldte a számteches kolléganő. Remélem vagy idehozza, vagy megyek én érte délután....vagy valami lesz. :)

Na, azért csak hiányzik

kovtama | 13:36:00 | 5 Hozzászólás
nekem a laptopom. Hiányzik a reggeli szertartásom, hogy miközben a kávémat készítem el, addig bekapcsolódik és mire odaülök a forró reggeli italommal már nézhetem is ki mit írt előző éjjel vagy kora hajnalban. Na meg a reggeli pötyögés is hiányzik és a leveleim átböngészése, az elintéznivalók, utalások, ez az. Apróságok, amiket itt is meglehet tenni a munkahelyen, de nekem azzal kezdődik a napom. Még nem tudok róla semmit, mi a baja vagy meglehet e csinálni. Viszont, mivel a tévé kilőve, leginkább olvasok vagy kint vagyunk a kertben. Jó, ha nincs gépe az embernek szépen tud haladni a munkákkal. :) Ma délután ha hazaérünk kiakarom vinni a nagy napernyőt. Na nem mintha már annyira tűzne a nap, de olyan jól mutat a kertben a kerti bútornál. :) A gyereknek meg megígértem a kinti függőszéket felakasztani a teraszra és elfelejtettem :( Kíváncsi vagyok mikor jut eszébe. A napozóágyakat idén cserélni kellene, mert már régóta használjuk és hát a nap kikezdte, elkezdett rozsdásodni, ami a kisebb baj, mert lelehet festeni, de már többször meg is varrtam. UV álló, de hát nem örökös. És szeretnék egy hintaágyat évek óta....a férjem meg nyugalmat, úgy hogy ezt lehet elodázom még :D
Tegnap végül nem mentünk boltba, nem volt kedvem, gyerek is inkább ment volna haza. Ma meg kell ejteni mindenképpen, a hűtőt olyan jó kifosztottuk, hogy már szinte csak a fagyasztóban van pár csomag hús, amúgy más nagyon semmi. Ma reggel megcsináltam az utolsó lefagyasztott gyümölcsből a napi smoothiemat is. Már úgy hozzászoktam, hogy szerintem hiányozna az is.
A hét közepétől megint 22-23 fokot is mondanak, legyen így! Ja és nem a kutyus taposott le pár virágot, hanem a macska. A kutyus szépen kikerüli, körbe megy az elkerített résznél. A macska meg simán belemászik. A hétvégén egyébként szépen kitakarítottuk a kutyaházat, kiporszívóztam, tényleg :) ne nevess! mert tele volt apró sárdarabokkal (a porszívó meg a kinti, amivel kocsit szoktunk takarítani) na nem tudom ezért e vagy másért, de a kutya azóta a teraszon alszik :D :D Kihúzta a kis takaróját és azon kuporog, nem értem.
Nem nagyon történik semmi, leginkább szenvedek itt a munkahelyen, mióta ilyen jó lett az idő. Annyi, de annyi dolog lenne otthon és sokkal szívesebben csinálnám. Nálam jobban már csak a férjem szenved, akinek még legalább 3 hét - vagy több - vissza van. Már jönne haza nagyon. Ezer terve van.Jaj annyira szép

kovtama | 10:45:00 | 13 Hozzászólás
kezd lenni az udvar! Komolyan annyit dolgoztunk rajta - még nincs teljesen kész - de tegnap délután lenyírtam a füvet is és hát erről beszéltem eddig. Ez az első fűnyírás olyan, de olyan széppé tudja varázsolni az egészet, hogy az embernek ennyi pont elég a boldogsághoz. :) Némiképp csorbítja a dolgot, hogy a laptopom estére megadta magát, beakartam kapcsolni, az még ment is, de a képernyő az fekete maradt, többszöri ki be kapcsolásra is. Kiskorúnak már úton a telefonja, hát kellett valami más. :( Remélem itt be is fejeződik és nem történik semmi több. Este telefonáltam a cég számítástechnikusának, hogy ma ha erre jár ugorjon be hozzám, elhoztam a gépet nézzen rá, vajon mi lehet vele? Újat nem igazán szeretnék venni, bár 4 éves de még soha nem volt vele gond. Egyébként - azon kívül, hogy nem tudok rajta filmet nézni és blogot írni és reggelente olvasni titeket, a tévét meg kb. 15 perc után kikapcsoltam, mert egyszerűen nézhetetlen nem véletlen, hogy hetek óta nem nyúltam a távirányító után  - nem is húztam fel rajta magam érdekes módon. Elfogadtam, hogy ez van. Ez régebben nem volt így. Fejlődöm, de tényleg, úgy látszik én ahogy öregszem inkább jóvá válok az ilyen dolgokban. Azért remélem javítható, mert a reggeli szertartásomhoz hozzátartozik az írás és az olvasás, miközben kávézom.
Ma reggel pedig hideg volt, vissza is húztam egy vékony zoknit, gyerekre is adtam egy vékony kabátot. Állítólag innen már megint csak felfelé mennek a fokok. Úgy legyen! A torokfájásomat sikerült elkapnom, ma már alig érzem.
Ma jó lenne eljutni boltba, kifogytam a gyümölcsökből és zöldségből és ráadásul a gyomrom is olyan nem tudom, nem jó nem kívánok enni sem csak valami könnyű salátát vagy gyümölcsöt. A gyereknek az itteni étteremből viszek haza gombás csirkemellet, bár tegnapról is maradt még neki pörkölt. 
Nagyon nem tudok miről beszámolni, ez a hétvége egész jó volt, sokat haladtunk, jó volt az idő is, most minden úgy jó, ahogy van és ahogy alakul. A hétvégén virágokat akarok ültetni.


Tegnap jól

kovtama | 22:51:00 | | | | 4 Hozzászólás
kidolgoztuk magunkat Kiskorúval. (és olyan jó volt este bejönni a meleg lakásba, még jó hogy reggel azért bemelegítettem a cserépkályhákat) Rengeteget segített, most tényleg nem volt rá panaszom. Nem vágott pofákat, nem volt undok, nem kellett noszogatni, sőt még ő kérdezgette állandóan, hogy mit segítsen? Sok mindent megcsináltunk, de még a negyedéig sem jutottunk így sem. Kihordtam az összes muskátlit és minden virágot. Hát nem tudom, hogy megmaradnak e ezek a tavaly még tényleg gyönyörű virágok. Felkopaszodtak és sok elfagyott, volt rengeteg száraz ág és hosszú inda, jól visszavágtam őket és az elszáradtaktól is megszabadítottam mindegyiket. Majd kiderül mi lesz belőlük, most nem adok nekik túl sokat. Az biztos, hogy fogok venni újakat is. Másfél órát súroltam a teraszt. Nagyon koszos volt, tényleg. Először hosszú nyelű súroló kefével sikáltam fel kétszer, majd ezt lehúztam egy padlólehúzóval, tudjátok hasonló az ablaklehúzóhoz - pl. olyan mint amivel a benzinkutakon az ablakot húzzák tisztára, csak nagyobb és hosszú nyele van, jó találmány nagyon ezerrel megkönnyíti a munkát- aztán pedig moppal töröltem tisztára, aztán hagytam megszáradni. Hát mit ne mondjak, milliószor jobb. Eléggé elfáradtak a karjaim mire végeztem, de megérte. Végre rátudok nézni, jó rálépni. :) Remélem nem fog esni az eső, hogy a kutya megint olyan nagyon összetapossa, de most már ha fel is kell takarítani nem kell ennyire sikálni, elég a felmosás. Ezért is vártam már annyira, hogy vége legyen a télnek, a hónak, a sárnak. A terasz korlátait is letöröltük, szépen azok is. Aztán a felfuttatott loncot is megmetszettem már elérte a terasz tetejét, tele volt új hajtásokkal, aminek elég a negyede is, közben a gyerek a levágott ágakat pakolta a talicskába. Összesöpörtük azt a sok száraz falevelet is, amit idehozott a szél, a maradék lemetszett rózsa ágakat és így együtt három, magasra pakolt talicskányi szemetet, ágat, elszáradt falevelet vittünk ki, hogy majd később elégessük. A kutyus házát is kitakarítottuk, a lábáról behordott apró sarat kiszedtük, áttöröltük, kapott tiszta vékony kutyapokrócot is. Erre mit látok reggel az ablakból mikor kinéztem? A takaróját kiszedte és a háza mellett alszik rajta a teraszon.
A kiskutya roppant boldog volt, hogy kint voltunk délután kettőtől és ott ugrabugrált körülöttünk, aztán ücsörgött, majd elfáradva feküdt a lábunknál, de ahogy mentünk tovább úgy jött velünk. A füvet sajnos már nem sikerült lenyírnom, mert elfáradtunk és már fél hat volt, mire bejöttünk. A gyerek megéhezett közben, így itt abba is hagytuk. Sok dolgunk van még, rengeteg és remélem holnap folytathatjuk. Alakul az egész, már így is nagyon látszik, hogy elkezdtünk szép rendet csinálni, tenni venni. Ma muszáj lesz a fűvel kezdeni, mert ha még napokat várnék nehezen vinné a fűnyíró, már olyan magas.
Tegnap itt fejeztem be, ma reggel pedig torok és fejfájásra ébredtem :( Jön a hidegfront ezek szerint ahogy mondták a fejem tuti ettől fáj, a torkom meg gondolom attól, hogy tegnap mikor bejöttünk ittam egy pohár hideg baracklevet. Na, ezt nem kellett volna. Remélem a gyorsan bekapott gyógyszer segít mint a két dolgon, plusz iszom éppen egy meleg kávét, utána meg elszopogatok torokfájásra egy gyógycukrot (Ricola)  mert nagyon szeretném kint folytatni a munkát, ráadásul a gyerek is végre nem a kütyüit nyomkodta, hanem kint futkosott a kutyával, tolta a talicskát, metszett, segített.  Este kivettem húst a hűtőből, ebédre csinálok pörköltet és tésztát a gyereknek, régen volt már és szereti. Én nem igazán vagyok oda a pörköltért, ha nem bográcsban készült, nekem az az igazi, ami bográcsban és jó sűrű lesz a végén. Tegnap mondtam is a gyereknek, hogy ha jövő hét végén is ilyen lesz az idő akkor kint főzhetnénk vagy nyársalhatnánk egyet. Amíg elkészül addigra legalább kint is felszárad minden. (ha nem kezd el esni az eső) Pár darab túrógombócot is készítek, van még egy kis túró, körözöttet akartam de elmaradt, jó lesz desszertnek a pörkölt után.
Most pedig megiszom a maradék kávémat, aztán felrakom a pörköltet, gyanítom a gyerek későn fog felkelni, későn is feküdt le, az óra is előre van állítva, úgy hogy lehet mire felkel az már meg is főtt.  Közben inspirálódom a pinteresten.

Ui. a kerítésre nem tudom akasztani a kaspókat, mert a kapu majdnem 5 méteren nyílik és jól elakadna bennük. :( :( :( El is felejtettem, ennyit a szépen elképzeld, virágokkal teli kerítésünkről.Viszont az oszlopok tetejére lehet rakni virágokat, az kárpótol valamennyire. Ezeket pedig majd kiakasztom a terasz korlátokra, vagy ide oda a kertben. Úgy is szép lesz.

Végül persze élveztem

kovtama | 12:25:00 | | | | 23 Hozzászólás
a délelőttöt a napot, hasonló idő van egyelőre, mint az előző napokban. Feltettem a napszemüvegemet, főként a hajam miatt, jáááááj de zavart, hogy csak összefogtam utálom, ha tudom hogy mosásra vár, de még is elodázom. Így leginkább a napszemüvegem mögé bújtam, tudjátok mint a gyerekek, akik azt hiszik, ha sötét van és nem igazán látnak, őket se látja senki.....nem futottam össze ismerőssel. :D Végül nem vettem függönyt, de az az igazság, hogy kicsit már bánom. Kellett volna fényképet csinálnom a párnákról és a többiről, amit már ide a kanapés sarokba vettem, hogy tudjam passzolni fog a függöny. Ha nem is pontosan olyan türkizkékes, hanem kicsit zöldesebb árnyalat annyira nem ütött volna el, mint ahogy ott gondoltam. Mindegy, ha lesz még a jövő héten, akkor veszek, ha nem lesz akkor majd lesz egyszer másik. A függöny helyett vettem a gyereknek egy tuti pulcsit, vagány fiús. Nagyon jó pólók is vannak és nadrágok és az árukról nem is beszélve. Férjemnek vettem már pólót a Pepcoban, többször mosta már ott kint - újonnan vitte el- és azt mondja nem nyúlik se a nyaka és nem deformálódik el a varrásnál sem. Kíváncsi leszek a gyerek pulcsijára, mert az anyagot ahogy megnéztem úgy ítéltem meg, hogy jó. Nélküle vettem, ő addig a suliban ült, de tetszik neki. Majd apránként pár pólót is fogok neki venni, úgy nő most mint a bolond gomba és állandóan a hűtőben fötör, éhes, keresgél, rág :) Kaptam kis csatos üveget is, semmi extra - mert nem szeretem az agyon cicomázott dolgokat - csak egy kis szív van az elején az üvegbe gravírozva. Vettem két kiakasztható kaspót is, sajnos kerek már nem volt, ez amit vettem szögletes. Több kell majd, mert hosszú a kerítésünk, de többet nem mertem elhozni, amíg nem látom hogy áll rajta. Ebből volt sok, remélhetőleg lesz még, de ha nem a KIKben is vannak hasonlók, ez most a "menő".
Aztán hazajöttünk, a gyerekkel rendet rakattam a szobájában a sulis szekrényében, komolyan mondom minden hétvégén összepakol, majd hétfő délután már kupi van benne, mikor pakolja a sulis cuccát a táskájába...fötör, keres, csattan a padlón ami nem kell.......áááááááh, nem értem miért kell ezt így? Párszor szóltam, de mostanra fel sem veszem már, minek? Nem fogom magam ilyen apróságokon idegesíteni, persze nem szeretem látni, mikor landol a könyv a földön az az igazság. De akkor is megteszi, hát ez van. :/ 
Olyan szép rendet vágtam tegnap délután és ma reggel még a maradékot megcsináltam és még is. Nem értem. Mindenhol száll a por, azt látom mikor besüt a nap az ablakon, száll a levegőben, száll ha felveszem a pólóm, száll ha leülök a kanapéra. Pedig a kanapé kiporszívózva, a párnahuzatok kimosva, a cserépkályha tetejét is tegnap töröltem tisztára, a padló felmosva.....utálom! Nektek van olyan, amivel kilehet kergetni titeket a világból?? Nekem a szálló por pont ilyen. :/ És a mosdókagylóban a vízcseppek. Na, ezt is elárultam, most mindenki hülyének fog nézni. Utálom, ha kézmosás után ott vannak a vízcseppek, képes vagyok kitörölni a mosdókagylót és a kád szélét is, mert...nincs rá magyarázat csak a saját hülyeségem. Naggyon gáz, tudom.:( Van valakinek valami hülyesége, rajtam kívül? Megnyugtató lenne azért. :)
Mindjárt megyek megcsinálom Gordon frittatáját, van itthon hozzá minden, aztán fél óra pihenő mindenkinek és utána kimegyünk. Addig lemegy egy adag mosás, lehúztam indulás előtt az ágyneműmet, még volt időm rá és tisztát húztam fel. Jaj ágyneműt is láttam a Pepcoban, annyira jópofát és tavaszias színekben és jó anyagút, ráadásul duplát. Nem hoztam el persze - pedig tényleg nem volt drága - de szerintem megint veszek lottót, hátha egyszer sikerül :) 
És azt meg nem is mondtam, hogy már annyi virágom van kint, nárciszok, elkezdtek kinyílni a hollandok is, fehérek és gyönyörűek, meg rengeteg tulipán, és az a kis kék is, ami bogyókból áll  a neve most nem is jut eszembe, meg jácint, lila és narancssárgás,  aranyeső is és a gyümölcsfák, na azok is mind mind kinyíltak és minden rózsaszín és fehér és és és.....:) és még egy csomó minden csak most kezd kibújni. Féltem, hogy a fűnek baja esik majd a nagy hidegben, de nem olyan, de olyan zöld és nagy. Viszont a pampa füvek valószínű nem élték túl, illetve csak a nagyok. Azok szerintem elfagytak, nagyon úgy néz ki, hogy nem hoznak a csövekben új hajtást, de nem baj, mert van még egy csomó kicsi majd szétültetjük őket. 

Na megyek tényleg, mert nem lesz belőlem semmi és hallom ám, hogy van aki már tologatja is a fűnyíróját és az előbb láttam a második szomszédban, hogy már nagyban kint vannak ők is és gereblyéznek meg veteményeznek csak én lazsálok megint itt a gép előtt. :)Hű de nincs ma

kovtama | 6:47:00 | | | | 5 Hozzászólás
kedvem elindulni a gyerekkel a városba. Pedig vannak terveim, a Pepcoban most igazi tavaszi színekkel teli függönyöket reklámoztak, oda mindenképpen beszeretnék menni ezért, kérdés hogy lesz e még, mert már napok óta kapható elvileg. Olyan hosszú, hogy a hálóra is elég lenne és a nappalira is a vége, amit levágnék, ezt szeretném megnézni hátha éppen az, amit elképzeltem. Tudjátok a régi új mottóm, hogy nem alkuszom, akkor veszek a lakásba valamit, ha igazán az amit elképzeltem. Na, majd meglátom. Aztán vannak színes virágkaspók, olyan felakasztható fajták, most reggel gyorsan megnéztem a kerítést, belülre simán feltudom akasztani, azt viszont remélem kapok még, mert amikor volt nem mertem megvenni, elfelejtettem előtte feltérképezni itthon a terepet. És szeretnék egy kisebb csatos üveget, amiben tudom vinni a chia pudingomat - tudom micsoda problémák:D - de mindig műanyag dobozban cipelem, amikor éppen úgy döntök hogy az lesz a reggelim, jó sok gyümölccsel vagy a tízóraim és állandóan attól tartok, hogy leesik a teteje és kiborul az egész.
Hajat akartam mosni reggel korán, de úgy döntöttem ezt a pár órát kibírja még, olyan hosszú, hogy lófarokba lehet már kötni - le kellene vágatnom, ilyenkor már nem igazán bírom ezt a hosszúságot - szóval úgy elviselhető, ha meg hazaérünk úgy is megyünk ki egyből rendezni a kertet, lesikálni a teraszt, kivinni a virágokat, visszavágni a muskátlikat, talán késő délután még a füvet is letudnám nyírni, szóval ismét hajat kellene mosnom.
Kicsit most befűtöttem kora reggel, mikor felkeltem mert már két napja nem tettem, 23 fok volt folyamat a lakásban, de ma délutántól már mondják a lehűlést hát nem akarom megvárni, amíg esetleg kihűl a lakás teljesen. Jó lesz majd a melegbe bejönni a kinti rendezkedés után. 
Teljesen rászoktam Gordon Ramsay főzős videoira a youtubeon. Azokat nézegettem mostanában. :) Van Gordontól könyvem is, meg szeretem a stílusát, úgy ahogy van. Vannak amolyan főzőtanfolyamos félék is a címük alapján, (Gordon Ramsay's ultimate cookery course) na ott láttam valami frittatát , na én azt fogom ma megcsinálni ebédre. Csak beugrom kintről a kertből, gyorsan összedobom - pihenésnek pont jó lesz -  és kint majd szépen megesszük. Ez az a video:


Van benne minden jó, zöldség, sajt és a sok sok tojás és szerintem igazán laktató, de még is könnyed fogás ez. Aztán majd délután csinálok pár muffint a gyereknek. 
Ma nincs kedvem a főzéshez sem.

Most pedig megyek és gyorsan bepakolom a mosogatógépet, feltörlöm a nappalit, aztán csinálok valami reggelit a gyereknek, mert fél kilenc körül indulunk. 

Szép napot nektek. 

Ui: a matek dolgozat hármas lett, egy pont és négyes, de sebaj. A töri témazáró viszont ötös, ez jó, mind a két témazáró az lett a témazárók meg duplát érnek. Ez csak nekem volt új egyébként? Itt felsőben minden témazáró dupla jegyet ér, az én időmben talán még ez se volt így, de igazából már nem emlékszem rá. :)

Persze reggel

kovtama | 5:47:00 | 6 Hozzászólás
mikor Dius blogján olvastam a kompetencia mérésről eszembe jutott, hogy én nem is néztem meg a gyerekem tavalyi eredményét. Nem mintha annyira érdekelne, hogy ebben a hülyeségben hogy teljesített, valószínűleg ezért is "vigyáztam" annyira arra két kis cetlire, amire rá volt írva az azonosítója, meg ki is ment a fejemből az egész. Most bezzeg kíváncsi lettem rá, hogy láttam erről szólt Dius bejegyzésének az eleje. Őrült keresgélésbe kezdtem, mert azóta már váltogattam a táskáimat, ki be pakoltam....hát persze, hogy egyelőre nem is találom. :/ Még lesz egy köröm, hátha előkerül. Az angol szóbelit tudom, mert azt megmondták neki 98% lett , de az írásbelit nem és a matekot sem néztem meg. Ha nem lesz meg, hát nem lesz meg csak persze most "idegesít", hogy nem láthatom. :D 
Amúgy tegnap megkapta az ismétlő oltását, nem is tudtunk róla. De az milyen már, hogy az óra első 20 percében elmennek oltásra, aztán a maradék 20 percben meg írnak egy 7 feladatból álló matek dolgozatot? Most ezt komolyan ekkor kellett? Aztán meg utolsó 7. órában egy biológiát, hogy szép legyen az élet. :) Állítólag ne aggódjak mind a kettő jó lett. Kopp kopp.  Hazafele persze mondta, hogy előfordulhat, hogy hányingere lesz, meg fájni fog a karja, meg levert lesz.....szóval nehezebben megy majd a készülés a mai napra, de mivel történelemből hétfőn írtak témazárót és nem vettek új anyagot, irodalomból szintén kikapták a témazárót előző órán, matekból meg ugye tegnap írtak, angolra meg neki nem kell külön készülni, ezért csak bepakolt mára és hagytam pihenni.
Mára meg nincs nagy terv, még nem tudom megyünk e külön matekozni, attól függ mennyire fogja érteni az új anyagot. Bár jó lenne ha még azon melegében még egyszer elmagyaráznák neki, na majd még fél háromig eldöntöm. Ha megyünk lőttek a kertészetnek, de az megvár a jövő héten is. Boltból csak ásványvíz és friss gyümölcs kell, más minden van itthon. Lehet, ha időben hazaérünk már délután elkezdem kirakni a virágokat, visszavágom a muskátlikat és akkor már nem kell ezzel foglalkozni. És nem kell jövő hétig várni a fűnyírással, hihetetlen. Ha holnap még jó idő lesz simán megtudom ejteni akkorára nőtt ezalatt a pár nap alatt, nem is gondoltam volna.
Minden reggel a nappali ablakából 3-4 katicát is összeszedek. Van valaki rajtam kívül (és Nicole Kidmannen kívül?) aki utálja még őket?? Mert én igen. Egyszerűen nem szeretem, mászkálnak és büdösek és valahogy nekem nem a barátaim. Legfőképpen mióta azok a dögök elszaporodtak, a harlekin katicák. Kellett őket erőszakkal elszaporítani, megbolygatni a természet rendjét, most bezzeg kiirtani nem lehet olyan sok szokott lenni belőlük nyáron, utálatosak. Erre nem volt soha, erre tavaly nyár végén tele volt velük a ház fala, elért minket is. Undormányosak és remélem a hideg őket is kicsinálta.
Ma csak fél háromig dolgozom, ez jó, péntek van ez meg pláne jó, találtam a gyereknek majdnem vadi új telefont nem drágán, ez is jó. Megyek, megcsinálom a tízóraiját, meg összepakolom mára amit viszek magamnak ebédre és veszek egy zuhanyt. Tegnap este csak bedőltem az ágyba és már aludtam is, reggelre maradt minden. 


Szép az idő

kovtama | 14:02:00 | 4 Hozzászólás
süt a nap, minden virágba borul lassan, rengeteget nőtt a fű, harsogó zöld, tavasz van, mi kell még? :) Nem tudok beszámolni semmiről, mert most minden jó, csinálom a dolgom, teszek veszek mennek a napok. Még kérdéses, hogy holnap megyünk e matekozni délután vagy nem, ha nem akkor korán végzünk és megyünk a kertészetbe. Várom. :) Szépítgetni akarok mindent, jaj annyira rám jött a változtatás, csinosítás, annyi de annyi ötletem van/lenne...mentem Pinterestről a képeket az albumjaimba, mások blogján is találok ezt azt. Szóval jó minden, tegnap még azt sem vettem fel, hogy a gyerek leejtette az iskolában a telefonját és eltört. Régebben elszállt volna az agyam, de most az volt bennem, hogy ez van, benne van a pakliban és hát olyan nagyon sírt, hogy nem volt szívem elmagyarázni ezredszerre is, hogy ugye megmondtam, hogy az iskolában nincs nyomkodás, csak akkor veszed elől, ha vészhelyzet van és el kell érned? mert hát minek? A dolgon nem változtat semmit. Új telefont nem kap, mobilos boltokban simán lehet használtat jó áron kapni és még garancia is van rá. Bőven megteszi azok közül valamelyik. Amúgy meg öröm az ürömben, hogy kapok egy kis plusz pénzt, pont tegnap délután derült ki a munkahelyen, na hát akkor abból meg lesz a telefon és még egy pici mehet a kis dobozkába a többihez. Persze jó lenne, ha az egész mehetne oda, de mindegy legalább nem abból kell elvennem, ami eddig összegyűlt. Amúgy nincs semmi, még másfél óra és mehetünk haza, ez is elfog szállni ahogy a többi reggeltől. Ezek meg itt vannak az asztalomon, a futós újságra mióta nálunk is kapható előfizettem, jó kis motiváció most pont ez kell, a sütiset reggel vettem, mert vannak benne jó krémek úgy hallottam és kitaláltam, hogy idén először én akarom csinálni a gyereknek a szülinapi tortáját (vagy végül a cukrászdában kötünk ki:D ) a jegyzetfüzet olyan jól néz ki belül, a balkonos könyv pedig le volt árazva, hozzák ide a céghez. Hétvégén lesz mit olvasnom a napozóágyon, ha szombaton még tényleg olyan jó idő lesz, ahogy mondják. :)
képek: saját és googleEllen DeGeneres

kovtama | 5:47:00 | | 1Hozzászólás
árulja Toszkán stílusú házát Santa Barbarán. Ő az egyik legnagyobb beszélgetős talk show háziasszonya, többször volt lebonyolítója Oscar gáláknak. Azt hiszem, ha nyernék a lottón egyből beköltöznék és nem változtatnék semmin. Na jó, itt ott kicsit visszavennék a nagyvonalúságból és a tárgyakból, de nagyjából minden úgy tetszik, ahogy van.Forrás ahol még több kép és leírás található

Annyira szeretem

kovtama | 9:42:00 | | 1Hozzászólás
ezt a blogot! Olyan szép, olyan inspiráló, tele képekkel és történetekkel. Eltudok benne merülni reggelente, ha korán kelek.

http://takingnotes.squarespace.com/

Képek a blogról:
Forrás

Tegnap amikor kinyílt

kovtama | 5:39:00 | | 5 Hozzászólás
otthon a kapu csak néztünk befelé a gyerekkel, tátott szájjal. Reggel még nem volt kinyílva semmi és délután arra értünk haza, hogy egy csomó nárcisz, rengeteg barackfa és mandula virágba borult.


ezer méh és mindenféle bogár döngicsélt már körülötte. csak ne legyen az, mint tavaly, hogy így indult, aztán jött a hideg és a szorgos méhek eltűntek, gyümölcs meg alig lett a fákon
Eszméletlen szép kezd lenni minden ott hátul a gyümölcsösnél és a már lassan három napja tartó 20 fok feletti idő megtette a hatását. Minden nő, mint a bolondgomba most már látom tényleg, hogy nagyon össze kell szedni magam, hogy utolérjem a burjánzó kertet. Szerintem a jövő hét végén, ha ilyen marad az idő akkor már füvet fogok nyírni. Szombaton pedig egész napos kint lét lesz, már megbeszéltük Kiskorúval, hogy ha hazajöttünk a sulijából, akkor kicuccolunk, kint fogunk enni, kirakjuk a diófa alá a kerti bútort - eddig csak két napozóágy van kint - elővesszük a napernyőt is. Összeszedjük a maradék ágakat, lepakolunk mindent a terasztól, alaposan felsikáljuk, kivisszük az összes virágot, visszavágjuk a muskátlikat, teszünk veszünk, pakolunk, szépítünk. Szerintem pénteken benézünk a kertészetbe is, már láttam hogy egyre több a virág. :) A büdös kutya letaposta az egyik holland nárciszom, már volt rajta egy picike virág is csak nem nyílt még ki és én olyan pipa lettem!! A fene vinné el, tényleg gondolni kellett volna, hogy a kapunál szeret nézelődni, meg ott végig futni. Arra gondoltunk, hogy mivel megcsináltuk majdnem teljesen zártra és 180 magasra, nem nagyon fog arra "kóbászolni", mivel csak pici réseket hagytunk, hogy azért ne legyen börtön érzésünk, de nem így lett. A pici réseken azért csak csak kilát és hallja is ha megy el valaki és egyből ott van. A virághagymákat majd át kell telepíteni valahova és oda valami örökzöldeket ültetni, ahogy jövünk majd befelé a kaputól. Vagy nem tudom, valamit ami szép lesz.
Tegnapra nem tanultunk, ahogy írtam, persze nem vagyunk szerencsések, mert csak írt egy röpdolgozatot Kiskorú fizikából. Valami számítások voltak, 4-es lett szerencsére. Még szerencse, hogy a gyereknek valahogy van érzéke hozzá, én nem tudom világéletemben utáltam talán nem is annyira "lányos" tantárgy, ő meg simán 4-5 belőle és szerintem a számításos feladatok is nehezebbek, mint a mateknál még is azok is mennek neki pikkpakk úgy hogy nem is nagyon kell a könyv felett ülni. Még azt sem mondhatom, hogy a tanárnő annyira lelkes az órán, kicsit szétszórt, Ádi szerint kedves csak olyan, mintha elindítana valami gombot és mondja az anyagot, de az esze máshol jár :D valahogy így fogalmazott. "És anya, úgy öltözik, mint egy hippi (nem is tudtam, hogy tudja hogy öltözik egy hippi) olyan összevissza színes ruhában és van egy nyaklánca, ami majdnem földig ér". Na, ő a fizika tanárnőnk, aki egyébként nagyon kedves fogadó órán. :) Szerintem fogalma sincs melyik gyerek kihez tartozik, mert a múltkor amikor vártam a soromra, hogy beszélhessek vele, nem mintha gond lenne a gyerekkel, mert csak ötöse és négyese van a tantárgyból, de gondoltam ne mondja, hogy hetedikben nem is nézek felé, szóval ott álltam a terem előtt és hallottam, hogy arról az osztálytársról is azt mondja, hogy minden rendben vele és milyen szorgalmas, aki a gyerekem elmondása szerint rendszeresen nem készül és éppen két jegyet rontott, aztán ugyan ezt elmondta az enyémről is, szóval lehet időnként felcseréli a gyerekeket és a szülőket :D :D Na nem baj, rosszabb ne legyen, mert amúgy a gyerek is kedveli.
Tegnap még elugrottunk boltba, mert elfogyott a zsemle és a tej, de ha már ott voltunk vettünk még pár dolgot, sajtot, tejfölt, joghurtot, mert kifogyóban volt a készlet és ez alap itthon, nagyon szeretjük.  Kutyusnak is kellett ennivalót venni. És borzasztó fáradtak voltunk ám. A gyerek is mondta, hogy alig vonszolja magát, én is úgy éreztem délután. Tuti a hirtelen jött időváltozás, de ennek ellenére én nem bánnám, ha már így maradna. Éljen a tavasz! :)

 

Kertrendezés egyszerűen

kovtama | 5:58:00 | | | | 3 Hozzászólás
Nagyon aktuális már a kert rendezése, virágok, bokrok ültetése azoknál, akik olyan szerencsések, hogy van egy kis területük amit szépítgethetnek, rendezhetnek. Nem kell ahhoz nagy terület, hogy szép, otthonos, igazi pihenős kertet varázsoljunk magunk köré.
Erre jó példa ez a pár kép:
Még több kép és leírás ITT


Kilépve a kórház

kovtama | 16:59:00 | 3 Hozzászólás
ajtaján - munkahely, nem betegség - érezni lehetett a nyár előszelét vagy valami ilyesmit, tavasznak kicsit több a 23 fok, ami van ma nálunk. Annyira jó! :) Egész szombatig ilyen napos, meleg időt mondanak, végre, végre. Beindul majd minden, fű, virág,és sok gyümölcsfa is virágba borul. :) Remélem fagy már nem lesz mostanában, kopp kopp. Alig várom, hogy meglegyen az első fűnyírás, akkor olyan harsogó zöld lesz hirtelen az udvar. A kiskutyát jól megfuttattuk mikor hazaértünk, most pihegve fekszik a teraszon, kapott friss vizet is és ő sem érti, hogy mi történt most ilyen hirtelen, hogy ennyire melege van. Én meg egyfolytában vigyorgok ettől a szép naptól, legszívesebben kifordítanám az összes sarkából a világot és olyan, de olyan pakolhatnékom és lakásszépítgetős ingerenciám van, hogy ihaj. :) De helyette most megyek csinálok a gyereknek egy milánói spagettit, iszom egy kávét, közben kiteregetem a kimosott nagy fürdőlepedőket és még az is lehet, hogy ma neeeeeeeeeeeeeeeem tanulunk, mert hivatalosan is itt a tavasz és szép az idő és az élet és most ennek örülünk. :)


Most már azért

kovtama | 6:16:00 | | 1Hozzászólás
össze kell szednem magam a kinti dolgok terén. Bármennyire is mondogatom, hogy van idő de azért na. Tegnap míg lesöpörtem a teraszt a szombat esti nagy szél után, megállapítottam, hogy ide tényleg egy alapos suvickolás kell domestossal és bő vízzel, meg a hosszú nyelű erős felmosóval és nem elég egy szimpla kis felmosás. Sajna kutyával az élet egyik rossza - igaz rosszból kevés van, ha van egyáltalán - hogy koszol. Na, ez az igazság és azért nekem, mint picit - vagy meglehetősen nagy - rendmániásnak az már óriási dolog, hogy nem mosogatom fel minden héten. De azért már igen csak szürkék a kövek, szóval bármennyire is próbálok túllépni azon, hogy tavasz van és változó időjárás és eső és és és... a hétvégén megejtek egy fertőtlenítős nagy generált. 
Amúgy megnéztem a muskátlikat, elég siralmas állapotban vannak. Sok rajtuk a száraz levél, kopaszodnak, nem is tudom fellehet e támasztani őket? Igaz, hogy már jó pár évesek, szóval kell is az újítás, de azért jó lenne, ha a legtöbb életre kelne. A jövő héten már április - a gyerek minden héten legalább 3x megkérdezi mikor megy már Erdélybe, nekem meg görcsbe áll ettől a gyomrom - és akkor biztosan tele lesz már vele az összes kertészet. Hétvégén láttam már egy két áruházban, hogy elkezdték árulni őket, de olyan kis satnyák voltak, hogy még nem vettem. Leginkább futókat láttam, én pedig szeretném azt a szép mélybordó parasztmuskátlit is. Jó lenne itt elől, ahol a ház van szinte teljesen beépíten az udvart. Na jó, a beépítés túlzás, de több mindent kellene. Ide kerül a tó, a mellé a pergola (ezer éve várok rá) aztán a kocsibeálló. Pár sziklakert, még pár nagyobb bokros virágos akármi és akkor nem is kellene itt füvet nyírni. A fél hektár az sok, mindenféle szempontból. És kötelesség is. És ilyenkor tavasszal több a kötelesség a kertben, mint az élvezet, az biztos. Hát így van ez ezzel is, előbb a munka aztán a szórakozás.
Olyan nehezen keltem fel, olyan vagyok mint a gyerekek. Hétvégén kipattanok az ágyból, hétköznap viszont alhatnékom van. Az éjjel kétszer keltem fel a kutyát a helyére parancsolni, megint szórakoztatta a falut csak ő ugatott a kapunál. Komolyan mondom minden este celluxal fogom körbetekerni a száját. :)
Mostanában olyan jó vagyok az étkezésben is, mióta futok ezerszer jobban figyelek és nem is csábulok el. Ez tuti a fegyelem miatt van, na meg ha teljesítem a napi távot, miért rontsam el ezzel? Ma is viszem a gyümölcsturmixomat, ez reggelire mert olyan jól eltelít. Aztán viszek két szelet teljes kiőrlésű kenyeret , mozarellát, két szelet sonkát és paradicsomot, ez lesz a tízóraim (sajnos reggelire képtelen vagyok kefirnél, gyümölcsnél, joghurtnál és a kávémnál többet enni, tudom ez nem jó, de pótolom a tízóraival) ebédre a maradék sült csirke lesz, savanyú uborka, jégsaláta, paradicsom, mozarella. Uzsonna még nem tudom, vacsora pedig tojásrántotta,pici túró, paprika, paradicsom.
Valahogy így tervezem. Ma nem lesz futás, azt holnapra tervezem. Helyette itthon fogok Lesliet csinálni.
Ő az:

https://youtu.be/ivYkIsao8UA

Könyveshétfő

kovtama | 5:39:00 | 3 Hozzászólás
kép és leírás: moly.hu
Rachel ​Jenner csak egy pillanatra engedett, csak egy pillanatra fordult el, és ennyi elég volt, hogy nyolcéves fia, Ben eltűnjön.
Vajon mi történhetett azon a szürke, esős délutánon ott az erdőben, ahova csak a szokásos kutyasétáltatásra mentek.
Végzetes hibát vétett Rachel? Vagy bárkivel megeshetett volna? Az anya legrettenetesebb rémálmát éli át, és még a közvélemény is ellene fordul. Nem bízhat meg sem a volt férjében, sem a nővérében, sem a barátnőjében.
Egyedül maradt. Nincs kivel megossza gondolatait, kétségeit, egyre erősödő félelmét, vajon hol lehet Ben, mi lehet vele, egyáltalán él-e még.
A rendőrség nyomoz, de ott is emberek dolgoznak… Az óra pedig ketyeg…
„Ebben a regényben semmi és senki nem az, mint aminek hiszed. Akaratlanul is elgondolkodsz: talán te sem? Szívbemarkoló, letehetetlenül izgalmas regény, téged sem hagy majd nyugodni a gondolat, mi lett a kisfiúval.”
Fejős Éva
A regény Gilly Macmillan első regénye és rögtön a The New York Times bestsellere lett. A szerző egyébként főállású háromgyerekes családanya.

Smoothie :)

kovtama | 9:23:00 | | | 4 Hozzászólás
Még nem is mutattam, mindig csak írtam róla. Ilyen egy adag egészséges és sűrű gyümölcslevem. Ebben eper, banán, áfonya, ananász, joghurt, laktózmentes tej és víz van felesben. A banán miatt nem is kell édesíteni semmivel. Sűrű, krémes sokáig eltelít. 
Végül tegnap szombaton

kovtama | 7:58:00 | | 4 Hozzászólás
nem mentem a kertbe délután. Megcsináltam a hűtő takarítását, kimostam két adagot, teregettem, összepakoltam majd elmentem futni. Úgy gondolom minden megvár és csak szép nyugiban mindent, így kell és kész. Nem akarok azon agyalni, hogy mennyi minden van, amit meg kell csinálni. Régen is tudtam több időt szánni magamra és most is ezt lenne jó követi. Tudom, hogy ha nem vágok bele akkor megint én leszek a mártír, hogy mindent akarok csinálni és közben semmire sem jut idő. Ja, persze hogy nem, ha nem osztom be, pont ez a lényeg, hogy legyenek beosztva a dolgok és akkor nincs kapkodás, ebbe is egy kicsit, meg abba is egy kicsit....Nem kell ilyennek lennem és kész. (kicsit biztatom magam) Pénteken is mentem egy kört, igaz hogy még szenvedős és 3 perccel rosszabb volt a tempo, mint régebben és csak 3km fért bele -  a gyerek is végzett már csak rám várt, de megbeszéltem vele, hogy maradjon a suliban és "bandázzon", amíg én megyek egy kicsit - de akkor is jó volt, ha még nyögvenyelős is. Eskü, amikor hazaértem tegnap a 4km-ből - ez már eggyel több és az idő is jobb volt, mint pénteken hurrá - és lezuhanyoztam, hajat mostam én sokkal jobban felfrissültem, mintha ledőltem volna aludni egy kicsit. Utána még kitakarítottam a fürdőszobát, ott is végre rend van a nagy szekrényekben, ahol a törölközős, meg a piperés meg az ilyen fürdőszobás cuccok vannak és most az is csillivilli. Szeretnék majd oda is képeket felrakni a falra, olyanokat ami illik oda, ami passzol egy ilyen vizes helyiséghez. Majd körülnézek itt ott. Szeretném ha az is kicsit otthonosabb lenne, végül is néha ott is eltölt az ember órákat, ha éppen a kádban szeretne pihenni. Bár én ritkán teszem ezt, inkább zuhanyzó párti vagyok, de azért van hogy rám jön a wellnessezés. :)
Aztán sütöttem késő délután egy egész csirkét, köré raktam hagymát, fokhagymát, jól befűszereztem és letakarva megpároltam, majd egy fél órát jól megpirítottam a grillezős fokozaton. Olyan, de olyan illatok voltak a konyhában, hogy ihaj. :) Ma ez lesz az ebéd, előtte még egy picit átmelegítem és grillezem a sütőben, hozzá madársaláta, jégsaláta, paradicsom és feta lesz, gyereknek még van tegnapról hal és tortellini, sajtmártással.
Tegnap délután kidolgoztuk a töri kérdéseket, holnap témazáró lesz, Kiskorú délelőtt nekiáll megtanulni, így egyeztünk meg, aztán kikérdezem és szabad foglalkozás. :)
Szombaton én is bementem a KIKbe, mert Krikszi olyan jókat írt mostanában róla és találtam is egy csomó dolgot leárazva, nagyon jó áron vannak most pólók, meg ruhák, meg felsők, meg mindenféle. Azért megdicsérem magamat, mert legszívesebben a sport cuccok között nézelődtem és olyan jó dolgok vannak ott, hogy meg is lepődtem. Nagyon klassz futó nadrágok, felsők, színesek, vidámak. És hát basszus azt kell, hogy mondjam végre ez volt az első, amiket megnéztem tehát most már tuti lassan visszatérek a régi kerékvágásba :) Ugyan is régen több sport cuccot vettem, mint lányos ruhát, persze, mert annyira bele voltam szerelmesedve a futásba. Na, azért találtam egy fehér kicsit hosszabb pólót, 920 ft-ért, azt elhoztam, mert mindjárt ki is találtam, hogy a kék farmerhez meg a fehér vászoncipőhöz (ami tulajdonképpen dorkó) majd milyen jól fog menni, rosszabb időben pedig a fekete blézerrel egész jó szerelés lesz ez így együtt. És megálltam, hogy ne vegyek semmi húsvétos, meg lakásdíszítős dolgot sem! És ugyan ezt a Pepconál is eljátszottam, mert ott mentünk el mellette a gyerekkel, de direkt arra se néztem! Nemnemnem. :)
Ja és az Aldiban van nagyon finom mézes görög joghurt, de valami eszméletlen finom a méz az alján nem is tudom milyen ízű lehet, talán gesztenye? Vigyázni kell vele, reggelire még belefér egy, de amúgy nem, 137 kalória a 15 deka. Szóval görög joghurtból a kedvenc marad a natur, de ezt meg kellett kóstolnom és ahhhhhhh, viszont a kalóriája miatt csak ritkán. nyaffnyaff. Ő az:

forrás
Na, most meg szépen elkortyolgatom a kávémat, megnézek egy részt a Girls-ből és aztán indulhat a nap, szeretnék egy meggyes piskótát gyorsan összedobni a gyereknek, mert valami gyümölcsös sütit kért és legalább holnap tud belőle vinni a suliba.
Ja és köszönöm, hogy kicsit esik az eső, még az az elviselhetős, nem a szakadós mert így minden lelkiismeret furdalás nélkül vagyunk bent. :)Nem tudom ki hogy van vele

kovtama | 12:45:00 | | 7 Hozzászólás
de én ma olyan fáradtnak érzem magam, hogy kb. most is eltudnék aludni így ülve. Ezt most tényleg ráfogom az időre - na meg korán is keltünk, mert suli - mert most éppen 18 fokot mutat a kinti hőmérséklet. Tegnap meg este hideg lett és olyan szél fújt, hogy tele hordott mindenféle falevelet a teraszra, ott még rendet kell raknom, de hogy mikor veszem rá magam azt még nem tudom. :/  Kiskorúnak sem volt kedve menni korán reggel, de hát ugye nem kedv kérdése az egész, ha meg már ott van, akkor alig akar elindulni mikor vége van a másfél órás tanításnak. Ma rendes csaj voltam, egyenesen előre néztem, se jobbra, se balra csak mentem be célirányosan a boltba tejszínhabért és eperért, tudom, tudom még nem az igazi, de olyat gondoltam ki, hogy csinálok citromos mascarponés pohárkrémet friss eperrel és ha törik, ha szakad akkor is akartam venni. Na szóval mentem célirányosan és nem néztem semerre és hopp el is tudtam menni úgy a Pepco mellett, hogy csak laposan néztem, alig alig és nem mentem be. Azt viszont láttam, hogy csoda színes dolgok vannak a boltban, olyan igazi tavaszi, meg már húsvétos is, de akkor sem. Erős lány vagyok én, ha kell. :) Végül kaptam epret az Aldiban, le is volt árazva, úgy hogy délután majd megcsinálom ezt a pohárkrémet. Ebédre kifőztem egy adag spenótos ricottás töltött tésztát, reszelt parmezánnal, lazaccal ez lesz az ebéd ez gyorsan meg van. Mondjuk a tésztából én módjával ehetek, de egy pici azért belefér a napi adagba, mert ezt a fajtát, amit a Lidlben lehet kapni szeretem, amúgy nem vagyok egyáltalán tésztás. Én szoktam rácsorgatni chilis olívaolajat, azt a deluxosat, amit azt hiszem szintén a Lidlben lehet kapni, azt is nagyon szeretem, de vigyázni kell vele mert tényleg méreg erős. Engem azért az sem hat meg, mert oda vagyok az erős ízekért. Aztán meg ahogy elkezdtem ide pötyögni mindjárt eszembe is jutott, hogy addig a hűtőt is leengedhetném, bár önolvasztó de időnként kihúzom, hagyom hogy az a pici is leengedjen, kitörlöm "illatosra" kiválogatom a cuccot, ami benne van, átnézem mit kell gyorsan megenni és úgy pakolok vissza mindent, hogy már szép. Remélem mire ezt befejezem a nagyja már leolvad róla és lehet készre tisztogatni. Nem volt betervezve mára ez, nem is szeretem csinálni, de nagyon ráfér már a hűtőre a dolog. 
Közben lejárt egy adag mosás, majd mindjárt viszem is ki a nagy szárítóra, meleg van, süt a nap és közben picit fúj is a szél estére remélhetőleg minden meg fog száradni. Nagyon kellene kint is tenni venni, de esküszöm megmozdulni nincs sok kedvem, pedig annyira vártam a jó időt. Mintha ezer súly lenne a karjaimon olyan most. Lehet, hogy ma hagyom is a kinti dolgokat és túllépek azon, hogy kb. 20 talicskányi levágott ág hever a hátsó részen a gyümölcsösben, amit ki kell tolni a kert legeslegvégébe, hogy majd ott ha elszáradtak lehessen az egészet elégetni. Vár rám elszáradt pampa fű is, amit le kell vágni, na az még elég nagy meló. Szépek nyáron, gyönyörű nagyra megnőttek, nagyok eltakarják az egész medencét a kíváncsi szemek elől, de van velük munka bőven. Még kb. másfél hónap amíg a férjem hazaér, majd szép apránként addig a nagyját megcsinálom, mondtam neki, azért ne aggódjon, bőven hagyok neki is tennivalót amíg itthon lesz, nem fogok túlzásokba esni. A ház elé a kapuhoz, ahol hagytunk egy kis részt és még nem tudjuk mit ültessünk oda vettem pár csomag porcsin rózsát, meg törökszegfűt, hogy kicsit legyen ott is színes és tudom, hogy a lepkék nagyon szeretik ezt a fajta szegfűt, rájuk gondoltam mikor landolt a kosaramban két csomag. Remélem lesz is majd belőlük valamit, később kell csak elszórni a magokat. A kapunk belső felére meg terveztem színes felakasztható kaspókat venni, tele van velük minden bolt - még a Pepco is :D - meg a KIK, meg a JYSK, meg még a Tesco is, szóval lehet válogatni bőven és oda muskátlikat szeretnék rakni, szerintem szép lesz majd. Tervem az van bőven csak időm és kedvem is legyen elég hozzá, mert hajlamos vagyok arra, hogy alább hagyjon a lelkesedésem egy idő után, ha látom, hogy az a sok minden egyszerűen nem fér bele. Ezért hát majd rangsorolni kell mi a fontos, mi nem az. Most pl. fontos a hűtő, úgy hogy megyek is megnézem hogy áll, mert szeretném minél hamarabb befejezni és visszapakolni és van még pár dolog, amit a fáradtság ellenére is, meg kell csinálnom. 

Ez meg milyen jó

kovtama | 5:58:00 | | | | 10 Hozzászólás
ötlet már :) A pinteresten találtam, muszáj volt idehoznom, hogy megmaradjon mert kiakarom próbálni a gyereknek.

forrás

Nekem sose jutott volna eszembe, hogy a citromfacsarót másra is fel lehet használni - látszik mennyi képzelő erővel rendelkezem - de ez nagyon tetszik. :)

A recept pedig ez:

Hozzávalók

Tészta

  • 125 g vaj
  • 1 csésze porcukor (200 ml)
  • 1 tojás
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 cs. vanília
  • 3 csésze liszt


Töltelékek
  • étcsokoládé
  • tejcsokoládé
  • kókuszreszelék
  • lekvár
 A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kis gombócokat formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a citrus facsaró csúcsával mélyedést nyomuk a golyók közepébe. Előmelegített, 180 °C hőmérsékletű sütőben világos arany színűre sütjük.

Vízgőzön felolvasztunk étcsokoládét és a kekszek szélét először ebbe a csokoládéba mártjuk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

A tejcsokoládét is felolvasztjuk és a kekszek közepére egy teáskanál segítségével 1-1 cseppet adagolunk, vagy lekvárt teszünk a mélyedésbe.

Ma meg már péntek - milyen jó még is, hogy tegnap nem vasárnap volt, ahogy szerdán azt gondoltam :D - és megint lesz két nap pihenőnk. Hurrá.
Tegnap befejeztem délig a nagyon fontos munkát, jó is lett úgy hogy ma visszatérhetek a régi kerékvágásba és szép nyugisan dolgozhatom a könyvvizsgálás lezárta után, minden rendben, lehet ismét könyvelni a megszokott rutin szerint. Néha jó, hogy vannak ilyen rutinok. :) Ma boltba sem kell menni, mert tegnap vettünk barna kenyeret, meg a gyereknek pár zsemlét is, más meg minden van a hűtőben azt esszük amit találunk. Na jó, pár gyümölcsöt még azért vettünk - narancs,ananász, kivi - a gyümölcssalátánkhoz.
Egyébként eléggé elvagyok keseredve, mert nem úgy látom a változást magamon, ahogy kellene szerintem. Konkrétan tényleg az van, hogy nekem sok mozgás híján önmagában az életmódváltás nem igazán hoz eredményt, leginkább az van, hogy nem száll el a súlyom szóval még ez is jó, de persze nem ez a cél. Úgy hogy a sportra igen csak vissza kell kapcsolni. Legalább is remélem, hogy ez van a háttérben és nem valami más, adtam magamnak még májusig időt, hogy ismét kialakítsam a mindennapos testmozgásom, mit hogyan és ha nem látok valami változást akkor sem - amit nagyon nem tudok elképzelni azért, mert amikor igazán erőbedobással csináltam elég hamar két ruhamérettel lettem kisebb - szóval ha nem lesz látványos változás elmegyek egy vérvételre. Két éve ugyan csináltattam egy alapos kivizsgálást, olyan egészséges volta mint a makk, minden eredményem pont jó helyen, se alacsony, se magas nem volt. Mondjuk szerintem a változó kor miatt is van, hogy nehezebben alakulok, hiába na nem vagyok már huszonéves. Az igazi cél pedig, ezt tegnap találtam ki, hogy a gyerek jövő évi nyolcadikos ballagására tényleg jelentős változáson menjek keresztül. Szerintem ez egy teljesen reális és vállalható , nem rágörcsölős dolog úgy hogy én most ezt határoztam el. Kell ebben egy határozott elképzelés, ahogy két éve is volt, mert ha nincs akkor hajlamos vagyok lébecolni, ez van.
A matek korrepetitorunk beteg lett, úgy hogy ma nem megyünk délután hozzá, helyette futok egy fél órát, abba olyan 4,5 km fél bele most nagyjából. Aztán a hétvégét majd meglátjuk. Egy nap kert rendrakásnak bele kell férnie. A többi meg adja majd magát. :)


Én tegnap egész

kovtama | 4:41:00 | 4 Hozzászólás
nap arra gondoltam, hogy ma vasárnap lesz. Egyszerűen annyira szombatinak éreztem a tegnapi napot és úgy, de úgy akartam volna még itthon maradni, hogy azt el nem tudom mondani. Pedig két napig voltam itthon, jó volt nagyon. Tegnap azért délutánra már elfáradtam a sok lemetszett ág hordásától - végül megszámoltam enyhén tévedtem, mert 59 és nem 40, nem mintha számítana  - te jó ég, komolyan ennyi - gyümölcsfa van, amiből kb. 45 terem is. Igaz ebbe a számba benne vannak a fügebokrok is, meg az egres is és az is igaz, hogy van amelyik fa tavaly még csak 3-4 szem gyümölcsöt adott, mert fiatal még, de azért na. Én komolyan 40 körülire tippeltem, de nem nyugodtam megszámoltam és hát ennyi, hihetetlen nekem is. Most kb. úgy érzem magam, mintha nem járnék a kert hátsó részébe, fogalmam sincs mikor lett ennyi, mikor ültette őket a férjem - igaz minden ősszel ültet - de döbbenet. Mondjuk még a kertész bácsi is megjegyezte, hogy itt minden tavasszal több a fa. :D Na, amúgy meg elegem is lett és nem is végeztem a kert negyedével sem, de azt hiszem elengedem már ezt az egészet és majd apránként meglesz minden. Ide nem elég egy két nap, de még egy hét sem, hogy rend legyen. Végül kicipeltem a leandereket, azokból is van 5 jó nagy és kb. 3 elég hülyén néz ki, konkrétan olyanok a leveleik, mintha műanyagok vagy nem tudom milyenek lennének, mintha zölden szárazak, pedig nem is tetvesek meg semmi. Egy levelet kíváncsiságból ketté  is téptem, de belül zöld volt. Mindenesetre alaposan megöntöztem őket és a napos oldalon vannak. Remélem felélednek majd. Délután kitakarítottam a kocsimat is, kapott új illatosítót és most belül csillivilli az egész, már csak kívül kell lemosnom ismét. Délután tanultam a gyerekkel, matek, nyelvtan mind a kettőből dolgozat lesz. Ez milyen már, van egy nap szünet de nehogy pihenjen az a gyerek, készüljön két dolgozatra. Hurrá március 15, én így szeret(te)lek. Aztán később összedobtam mára egy kínais csirkemellet, azt viszek majd ebédre a munkahelyre.Amihez így reggelre meg nincs is kedvem. :/ Van amikor előfordul, hogy ami előző nap jó ötletnek tűnt, másnapra már elmegy tőle a kedvem. Lehet még is viszek valami hideget, felvágottat, retket, körözöttet...egyszerűen, ha több napig van meleg étel, akkor én van, hogy utána pár napig nem kívánok azt. Már megint nem tudtam aludni, fél négy óta vagyok fent, négykor keltem ki az ágyból. Pedig tegnap direkt későn és feküdtem le és fáradt is voltam, hamar elaludtam, még is. Nem értem én már ezt, elfogadom inkább.
Ma lesz 20 perc szabadidőm munka után, elmegyek egy picit futni, ebbe az időbe kb. 3 km fog beleférni, de ez is valami.  Már a távot is elengedtem, nem várhatok arra mindig, hogy legyen legalább egy órám csak magamra, ha kevesebb akkor annyi és kész.
A leveleimet meg már lassan egy hete meg sem néztem, pedig az összes befizetendő számláról oda kapok értesítést, na jó lesz ha most azt is elintézem, ha már ilyen korán megint ide ültem a gép elé.

Ma mindenki élvezi a napsütést :)

kovtama | 10:47:00 | | 7 Hozzászólás
Sorban bújnak ki az elültetett növények és lassan virágba borul minden. Itt ott azért látszik, hogy merre járt a kutya és a macska, erre ki kell találnom valamit, mert van pár megtépázott növény, de remélhetőleg azért túlélik a viharokat, amik abból adódnak ha egymást kergeti a két jómadár. Ahogy végig mentem mindenen láttam, rengeteg munka van kint. Mindenhol elszáradt falevelek, össze kell gereblyézni, kivinni a hátsó kertbe elteríteni az akácos részre. Összeszedni a levágott ágakat, még tegnapról nem végeztünk és apró kis metszések még mindig vannak. Mulcsot kell vennem, sokat elmosott a hó és az eső, pótolni kell. A legjobb én állítom az Aldiban kapható fenyő mulcs, az nagyon bevált szeretik a növények. És ma kirakom a leandereket is, azt mondta a kertész, hogy a déli napos oldalra kitehetem még is éri elég meleg napsütés, éjjel meg nem lesz már minusz (-3-5 fokig kibírják) remélem nem kapnak sokkot sem. Aztán ha jobb lesz az idő ismét kiültetjük őket a szabad földbe, gyönyörűek lettek ott tavaly is, rengeteg új ágat hoztak és tele voltak virággal, nagyon megerősödtek, egészségesek lettek. Még gondolkodom, hogy májusban hova ültessem a sok sok kardvirágot. A hónap végén vagy április elején pedig irány a kertészet, új virágok, muskátlik beszerzése. :) Jaj de jó lesz, annyira várom.


A romantikus kertek lakója a koronás szellőrózsa,végül is kiderült mi ez :) már nem is emlékeztem rá.

azért látszik, hogy merre járt a két jómadár a mulcs szétfötörve, a virág levelei megtépázva, remélem azért eljut a kivirágzásig


ez meg ha jól emlékszem a japán birs, a terasz előtt. bár nem nagyon látszik, talán a kép bal oldalán idén mintha már végre végre virág is lesz rajta! Lassan 5 éve várok erre.


A hortenziám túlélte a telet!!! Annyira örülök. Ma lekerül róla a takarásra szánt levél, nehogy betegséget kapjon,viszont gyorsan köré kell építenem valamit a kutya ellen!

csak lenne már meleg és sok nap, akkor hamar virágba borulnak a nárciszok

és ez csak egy csokor a sok tulipánból. én így szeretem, ha ilyen bokros lesz, tudom hogy időnként szét kell ültetni, idén már valószínű meg is ejtem, de olyan jó amikor sok virág van csokorban.

D vitamin töltődés


Napozik :)

Mintha kicsit sunyin nézne...

Csendélet az ablakban