Ugrás a fő tartalomra

3:20

Ebben az időben keltem. Szörnyű egyébként, hogy egy órával azelőtt, amikor kellene vagy amíg aludhatnék. Most még nem vagyok fáradt, az majd szerda estétől lesz, ha így folytatom. De az az igazság, hogy a vasárnap éjjel az valami pszichés okból mindig így telik. Valószínű a hétvégi nyugalmamat zavarja meg, hogy hétfő, új hét, új dolgozós nap, pedig még csak vasárnapra szokja meg az ember, hogy hétvége van. :) Vagy nem tudom, valami ilyesmi. Mindenesetre vasárnap délutántól már kattog az agyam, hogy holnap munka, össze kell készülődni, táskákat bepakolni, elkészíteni mit vigyek majd enni, a gyereknek mi legyen a tízóraija, szóval a vasárnap késő délután már sokszor a hétfőről szól és ezt nem szeretem. 
Hideg lett. Télies az idő, szerencsére itt nem esett semmi és most még inkább fohászkodom, hogy ne legyen se hó, se ónos eső, se semmi olyasmi ami a hét végét befolyásolja, mert hétvégén megyünk a városba felvételit írni viszem a gyereket. Alig várom, hogy túl legyünk ezen a részén is a továbbtanulásnak és végre lezáruljon a sok külön óra, felkészítő, mittudomén. Sok ez már, gyakorlatilag a suliban szeptember óta van felvételi előkészítő, októbertől az egyik gimibe járunk, aztán pár hete meg magántanárhoz matekból, mondjuk ez nem feltétlenül a felvételi miatt, hanem mert nekünk olyan szigorú a matektanárunk, mint kb. nekem volt a gimiben. Jobb félni, mint megijedni, bár az az igazság, hogy fogadó órán nem mondott rosszakat, annak ellenére, hogy érdekes hozzáállása van a gyerekek felé. És ebbe most nem megyek bele. 
Talán véget ér a suliban most a félév előtti nagy hajrá, ezen a héten még vissza van egy biológia dolgozat, de talán ez már az utolsó. Nem nagyon fogja befolyásolni a gyerek jegyét, úgy gondolom meg lesz az ötös e nélkül is, de azért fel kell készülni, nehogy már ezen múljon bármi is. 
A nappali és a konyha ablakot kitártam, csak úgy árad be a friss, csípős hideg levegő. Annyira szeretem, olyan jó illatú, olyan "télszagú". Persze innen bentről jó ezt érezni, majd ha kimegyünk akkor nem fog annyira tetszeni a sok mínusz. :)
Nem vagyok felkészülve a hét kezdésre, úgy hogy remélem minden tekintetben laza és nyugis nap lesz. 

Megjegyzések

 1. Hát kb. dettó, vasárnap délutántól elkezdem érezni a "fájdalmat", amikor arra gondolok, hogy másnap indul a szokásos mókuskerék. Függetlenül attól, hogy sok meló van-e vagy kevesebb, egyszerűen nem kívánkozom most sehova máshova, csak haza.
  Bevallom, én is alig várom a felvételi és a félév utáni időszakot, de én a vitákat unom már nagyon. A gyerekkel. Belefáradtam. Ez a félév valami rettenet volt ilyen szempontból.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem most ez a félév jó volt, nem a gyereken múlt egy két dolog, de végül is az is megoldódott és jó irányba. (tavalyi évünk botrány volt, de akkor a gyerek hanyagsága miatt) Szóval ilyen szempontból nincs panaszom most. Ha túl leszünk a fél éven, a felvételin a szóbelitől már nem is tartok, mert azt a kisujjából kirázza. A melóhellyel, mint te. Inkább otthon lennék. :(

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…