3:20

Ebben az időben keltem. Szörnyű egyébként, hogy egy órával azelőtt, amikor kellene vagy amíg aludhatnék. Most még nem vagyok fáradt, az majd szerda estétől lesz, ha így folytatom. De az az igazság, hogy a vasárnap éjjel az valami pszichés okból mindig így telik. Valószínű a hétvégi nyugalmamat zavarja meg, hogy hétfő, új hét, új dolgozós nap, pedig még csak vasárnapra szokja meg az ember, hogy hétvége van. :) Vagy nem tudom, valami ilyesmi. Mindenesetre vasárnap délutántól már kattog az agyam, hogy holnap munka, össze kell készülődni, táskákat bepakolni, elkészíteni mit vigyek majd enni, a gyereknek mi legyen a tízóraija, szóval a vasárnap késő délután már sokszor a hétfőről szól és ezt nem szeretem. 
Hideg lett. Télies az idő, szerencsére itt nem esett semmi és most még inkább fohászkodom, hogy ne legyen se hó, se ónos eső, se semmi olyasmi ami a hét végét befolyásolja, mert hétvégén megyünk a városba felvételit írni viszem a gyereket. Alig várom, hogy túl legyünk ezen a részén is a továbbtanulásnak és végre lezáruljon a sok külön óra, felkészítő, mittudomén. Sok ez már, gyakorlatilag a suliban szeptember óta van felvételi előkészítő, októbertől az egyik gimibe járunk, aztán pár hete meg magántanárhoz matekból, mondjuk ez nem feltétlenül a felvételi miatt, hanem mert nekünk olyan szigorú a matektanárunk, mint kb. nekem volt a gimiben. Jobb félni, mint megijedni, bár az az igazság, hogy fogadó órán nem mondott rosszakat, annak ellenére, hogy érdekes hozzáállása van a gyerekek felé. És ebbe most nem megyek bele. 
Talán véget ér a suliban most a félév előtti nagy hajrá, ezen a héten még vissza van egy biológia dolgozat, de talán ez már az utolsó. Nem nagyon fogja befolyásolni a gyerek jegyét, úgy gondolom meg lesz az ötös e nélkül is, de azért fel kell készülni, nehogy már ezen múljon bármi is. 
A nappali és a konyha ablakot kitártam, csak úgy árad be a friss, csípős hideg levegő. Annyira szeretem, olyan jó illatú, olyan "télszagú". Persze innen bentről jó ezt érezni, majd ha kimegyünk akkor nem fog annyira tetszeni a sok mínusz. :)
Nem vagyok felkészülve a hét kezdésre, úgy hogy remélem minden tekintetben laza és nyugis nap lesz. 

Megjegyzések

 1. Hát kb. dettó, vasárnap délutántól elkezdem érezni a "fájdalmat", amikor arra gondolok, hogy másnap indul a szokásos mókuskerék. Függetlenül attól, hogy sok meló van-e vagy kevesebb, egyszerűen nem kívánkozom most sehova máshova, csak haza.
  Bevallom, én is alig várom a felvételi és a félév utáni időszakot, de én a vitákat unom már nagyon. A gyerekkel. Belefáradtam. Ez a félév valami rettenet volt ilyen szempontból.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem most ez a félév jó volt, nem a gyereken múlt egy két dolog, de végül is az is megoldódott és jó irányba. (tavalyi évünk botrány volt, de akkor a gyerek hanyagsága miatt) Szóval ilyen szempontból nincs panaszom most. Ha túl leszünk a fél éven, a felvételin a szóbelitől már nem is tartok, mert azt a kisujjából kirázza. A melóhellyel, mint te. Inkább otthon lennék. :(

   Törlés

Megjegyzés küldése