Ugrás a fő tartalomra

A 2018-at

ezzel kezdtem. :)Azt nem mondom, hogy nagyon jó volt, mert milyen lenne olyan sok hét kihagyás után? Azt hiszem októberben voltam utoljára. De nagyon felszabadító érzés volt ismét futni a friss levegőn és tudni, hogy ezért már 3/4 7-kor felkeltem és volt erőm elindulni. Csak 3 km fért bele, mert egyrészt nem is bírtam volna többet, másrészt mentem a gyerekért, hogy hazahozzam a buliból. Azért jó érzés volt, hogy tettem valamit, mert bevallom nagy elhatározásban vagyok, hogy idén ezt a számomra fontos és megszeretett sportot és mellé a tisztább étkezést mindenképpen ismét! beveszem a hétköznapjaimba. Nincs apelláta. 
Ma semmi különös nem lesz, csak is pihenés a gyerek totál kész van, nem sokat aludtak, társasoztak, xboxoztak, kicsit rollereztek, pizzáztak, szilveszteri szendvicseztek (elmaradhatatlan, tudjátok, vaj, reszelt sajt, főtt tojás, pick szalámi vagy házi kolbász, savanyú uborka, piros arany :D) csipszeztek, kölyök pezsgőztek, szóval nagyon jól elvoltak. Én meg kihasználva a nyugit, olvastam, maraton sorozatot néztem, terveztem az idei füzetemet, miket szeretnék megvalósítani, mi lenne jó, stb, stb.Boldog Új Évet!

Megjegyzések

 1. BÚÉK!
  Egész évben futni fogsz-)

  VálaszTörlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úgy legyen!!!! Boldog Újévet kívánok!!!!!

   Törlés
  2. Köszi, viszont kivánom neked is!

   Törlés
 3. Elég radikális elhatározás :) én semmit nem határoztam el minden jó úgy ahogy van majd menet közben improvizálok :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Muszáj valami apróságot kigondolni, mert akkor van mihez tartani magam. Pont nem lavírozni szeretnék, hanem egy valamit rendesen csinálni :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…