Ugrás a fő tartalomra

A kutyát már

bejelentettem a fodrászához. Most már csak minket kell a gyerekkel. Hátha segít kicsit kilendíteni a mélypontról. Bár ahhoz új fodrász kellene, szerintem. Mindegy, ránk fér már nagyon ez is, úgy hogy hét vége felé telefonálok és jövő héten - fizu után - megyünk is. Ami jó, pont ma olvastam, hogy 12.-én nem lesz tanítás, most azt sem bánom, hogy egy nap szabim elmegy, de otthon maradok én is Kiskorúval és csinálunk valami programot. Azt mondják februárban télies lesz az idő. Azt hiszem akkor felkötöm magam. Ha már eddig nem volt tél, akkor ne is legyen most már semmi sem! 
Bevásárolni is el kellene mennem, hát ez se ma lesz az biztos. Valahogy most nincs kedvem, bár vészesen fogynak a cuccok a hűtőből. Sőt, tegnap este mikor kicsit pakolásztam meg is jegyeztem magamban, hogy na csak kilehet enni mindent, ha ilyen hosszúra nyúlik egy hónap. Ezért ma még a maradékból "élünk" így virslit betekerek leveles tésztába, tetejére sajtot szórok és jól megsütöm a sütőben, ez lesz a vacsi a gyereknek és még holnap a suliba is vihet belőle. Van még otthon brokkolim, magamnak csinálok majd sütőben sültet, tejfölben elkeverek egy tojást, reszelt sajtot, sózom, borsozom és jól egybesütöm. Lehet még főtt tojást is rakok a brokkoli tetejére. Különben azt szerintem már mindenki észrevette a saját háztartásában is, hogy ezekből a maradékokból nagyon jó kis egyszerű fogásokat lehet gyártani. Mert ugye ilyenkor még a fizetés is tolódik. :/  Nem akarok a tartalékhoz nyúlni. Egyébként a 200 Ft-os gyűjtése jól megy, azt is csinálom. Most, hogy elhatároztam januártól inkább így spórolok alig kapok vissza a boltokban. :) Régen mindig tele volt a pénztárcám, most meg alig tudok párat bedobni a csavaros tetejű tartóba. Megegyeztem a gyerekkel, hogy ezentúl másképp adom neki a havi zsebpénzét. Nem minden héten hétfőn reggel, hanem megkapja az egész havit egyszerre. Az az igazság, hogy volt hogy elfelejtettem. Az én gyerekem meg nem egy "követelőző" típus, így nem is szólt érte. Ha eszembe jutott akkor adtam, akár duplán is, de azért na. Ez így nem jó, meg utána olyan bűntudatom is volt. Úgy hogy havi egyszer a teljeset, aztán gazdálkodjon, gyűjtögessen.
Jaj de mennék már haza. Már látom, hogy ez a hét nem fog olyan gyorsan véget érni, mint a múltkori. :(
  

Megjegyzések

 1. Nahát, kicsit-nagyon elcsúszva reagálok, de remélem nem zársz be, mert hiányoznál :) ! De azért úgy látom, amire ide találtam, addigra lehet (remélem), hogy ez a kérdés már megoldódott és maradsz :) ...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mondjuk én még nem zártam azért le a dolgot magamban. :)

   Törlés
 2. Mucust kérdeztem, hogy a többiek kapnak-e zsebpénzt, vagy hogy van. És hogy Ő szeretne-e. Végülis nem állapodtunk meg, hétfőként kap kajára, meg buszra, mikor jön be heti kétszer, azokból marad, azt elköltheti. Ha suliba kell neki, vagy amúgy akar valamit, általában szól.
  De jó, hogy mondod ezt a tésztába tekert virslit, pont a héten akarok "hájast" is sütni, akkor abból lesz egy ilyen vacsink is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudod, mióta van ez a zsebpénz azt hiszem ötödikes kora óta, szóval felső osztályba lépéskor azóta sokkal jobban megbecsüli a pénzt. Nem hittem volna, de gyűjtöget, vannak céljai, amire összegyűjti a kis pénzét. Nem engedi, hogy én vegyek neki apróságokat, ha megyünk valahova. A boltban pl. ő veszi meg a havonta megjelenő, amúgy elég húzós árú újságját. Szóval szerintem ez mindenképpen jó ötlet, nálunk bevált nagyon. :)

   Törlés
  2. Egyébként ne nagy összegre gondolj. Heti 700ft volt, szóval 2800Ft-ot fog kapni most egyszerre.

   Törlés
 3. Hozzánk már a hétvégére havat mondanak és onnantól kezdve vagy hó lesz vagy eső. Persze néha még az aznapi időjárást sem tudják eltalálni, szóval nincs veszve semmi. Bár még nagyon korán lenne a tavaszhoz februárban és a vírusoknak is jót tesz, ha nincs plusz 10 fok ilyenkor.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen tudom, még bőven téli hónap lesz. De olyan rossz lenne, ha ennyi tavasz után most kellene visszarázódni a télbe. Ma félcipőben, kiskabátban jöttem dolgozni és nem fáztam. :)

   Törlés
  2. Itt nem volt akkora tavasz, mint nálatok. Ha jól láttam még semmi sem rügyezett vagy bújt ki a földből, persze így nekem annyira nem nehéz visszaállnom a hidegre. :)

   Törlés
  3. Mindig csodálkozom, hogy ebben a kicsi országban is mekkora különbségek vannak. Képzeld nekem már virágzik a japánbirsem, ezt mennyire bánom! Később szokott és amikor ideje van akkor már nem is lesz rajta semmi. :(:(

   Törlés
  4. Azta! Ti aztán mediterrán vidéken laktok, ehhez képest nálunk nulla napfény és meleg volt.

   Törlés
 4. Nálunk zsebpénzt középsulis korukig kaptak . Utána szereztem nekik diákmunkalehetőséget és ha akartak elmentek, ha nem, akkor moziba sem mentek. Nagyon jól megtanulták beosztani a pénzüket, hisz tudták mennyit dolgoztak érte. Igaz könyvre, ruhára színházra nem ebből kellett gazdálkodniuk. De a titkos cigire igen. :o)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hű titkos cigi? Na ilyenre nem is gondoltam, egyelőre még a füstjét sem szereti, nem bánnám, ha így is maradna. Persze tisztában vagyok vele, hogy mindent ki "kell" próbálni, ahogy én is tettem annak idején. De jó lenne azért, ha ez elkerülné majd. Jó ez a zsebpénz dolog tényleg, szerintem így tanulják meg igazán mi az hogy van vagy nincs, mire futja, meddig kell valamire spórolni, talán kicsit megtanulják értékelni.

   Törlés
 5. Eszembe juttattad, hol is van az én brokkolim? Egyébként jobb a titkos cigi, mert akik így csinálják leszoknak róla, a későn rágyújtók rabjai lesznek. Így láttam.

  VálaszTörlés
 6. Az utóbbi időben az én megfigyelésem az, hogy mindig februárban volt tél. Nem szeretem én sem. Amúgy azt olvastam, hogy vészesen fogy a csoki a hűtőből.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tegnap amikor talán sokan még a

konyhában sürögtek és készültek az ünnepi fogások vagy épp úton voltak beszerezni az utolsó pillanatban az ajándékokat, nos mi már feltett lábbal csak élveztük az ünnep első napját. Nem volt semmi különös a napban így visszagondolva, minden ment a maga útján. 23-án este feldíszítettük a fát, hogy másnap már a fényekre ébredjünk. Régóta így van ez nálunk, mindig előző este öltöztetjük díszbe a fenyőt. Délben jött az ebéd, így rendeltem addigra már szépen megterítettünk, nagyon nagyon finom volt minden. Rengeteg maradt még a következő napokra a hidegtálhoz és a kétféle salátához még hozzá sem nyúltunk. Ebéd után mentünk a szüleimhez és ott találkoztunk a húgommal és a lányokkal. Sajnos ez a karácsony már nem olyan mint volt még pár évvel ezelőtt is. Bár már minden rendben, mindenki jól van, élhetnék csendben, szépen az életet, de  ennek ellenére szinte csak a panaszkodást hallgattuk a szüleimtől - anyukám látványosan szenvedett, sok voltunk neki, meg látszott rajta, hogy csak kényszer …

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …