Ugrás a fő tartalomra

A kutyát már

bejelentettem a fodrászához. Most már csak minket kell a gyerekkel. Hátha segít kicsit kilendíteni a mélypontról. Bár ahhoz új fodrász kellene, szerintem. Mindegy, ránk fér már nagyon ez is, úgy hogy hét vége felé telefonálok és jövő héten - fizu után - megyünk is. Ami jó, pont ma olvastam, hogy 12.-én nem lesz tanítás, most azt sem bánom, hogy egy nap szabim elmegy, de otthon maradok én is Kiskorúval és csinálunk valami programot. Azt mondják februárban télies lesz az idő. Azt hiszem akkor felkötöm magam. Ha már eddig nem volt tél, akkor ne is legyen most már semmi sem! 
Bevásárolni is el kellene mennem, hát ez se ma lesz az biztos. Valahogy most nincs kedvem, bár vészesen fogynak a cuccok a hűtőből. Sőt, tegnap este mikor kicsit pakolásztam meg is jegyeztem magamban, hogy na csak kilehet enni mindent, ha ilyen hosszúra nyúlik egy hónap. Ezért ma még a maradékból "élünk" így virslit betekerek leveles tésztába, tetejére sajtot szórok és jól megsütöm a sütőben, ez lesz a vacsi a gyereknek és még holnap a suliba is vihet belőle. Van még otthon brokkolim, magamnak csinálok majd sütőben sültet, tejfölben elkeverek egy tojást, reszelt sajtot, sózom, borsozom és jól egybesütöm. Lehet még főtt tojást is rakok a brokkoli tetejére. Különben azt szerintem már mindenki észrevette a saját háztartásában is, hogy ezekből a maradékokból nagyon jó kis egyszerű fogásokat lehet gyártani. Mert ugye ilyenkor még a fizetés is tolódik. :/  Nem akarok a tartalékhoz nyúlni. Egyébként a 200 Ft-os gyűjtése jól megy, azt is csinálom. Most, hogy elhatároztam januártól inkább így spórolok alig kapok vissza a boltokban. :) Régen mindig tele volt a pénztárcám, most meg alig tudok párat bedobni a csavaros tetejű tartóba. Megegyeztem a gyerekkel, hogy ezentúl másképp adom neki a havi zsebpénzét. Nem minden héten hétfőn reggel, hanem megkapja az egész havit egyszerre. Az az igazság, hogy volt hogy elfelejtettem. Az én gyerekem meg nem egy "követelőző" típus, így nem is szólt érte. Ha eszembe jutott akkor adtam, akár duplán is, de azért na. Ez így nem jó, meg utána olyan bűntudatom is volt. Úgy hogy havi egyszer a teljeset, aztán gazdálkodjon, gyűjtögessen.
Jaj de mennék már haza. Már látom, hogy ez a hét nem fog olyan gyorsan véget érni, mint a múltkori. :(
  

Megjegyzések

 1. Nahát, kicsit-nagyon elcsúszva reagálok, de remélem nem zársz be, mert hiányoznál :) ! De azért úgy látom, amire ide találtam, addigra lehet (remélem), hogy ez a kérdés már megoldódott és maradsz :) ...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mondjuk én még nem zártam azért le a dolgot magamban. :)

   Törlés
 2. Mucust kérdeztem, hogy a többiek kapnak-e zsebpénzt, vagy hogy van. És hogy Ő szeretne-e. Végülis nem állapodtunk meg, hétfőként kap kajára, meg buszra, mikor jön be heti kétszer, azokból marad, azt elköltheti. Ha suliba kell neki, vagy amúgy akar valamit, általában szól.
  De jó, hogy mondod ezt a tésztába tekert virslit, pont a héten akarok "hájast" is sütni, akkor abból lesz egy ilyen vacsink is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudod, mióta van ez a zsebpénz azt hiszem ötödikes kora óta, szóval felső osztályba lépéskor azóta sokkal jobban megbecsüli a pénzt. Nem hittem volna, de gyűjtöget, vannak céljai, amire összegyűjti a kis pénzét. Nem engedi, hogy én vegyek neki apróságokat, ha megyünk valahova. A boltban pl. ő veszi meg a havonta megjelenő, amúgy elég húzós árú újságját. Szóval szerintem ez mindenképpen jó ötlet, nálunk bevált nagyon. :)

   Törlés
  2. Egyébként ne nagy összegre gondolj. Heti 700ft volt, szóval 2800Ft-ot fog kapni most egyszerre.

   Törlés
 3. Hozzánk már a hétvégére havat mondanak és onnantól kezdve vagy hó lesz vagy eső. Persze néha még az aznapi időjárást sem tudják eltalálni, szóval nincs veszve semmi. Bár még nagyon korán lenne a tavaszhoz februárban és a vírusoknak is jót tesz, ha nincs plusz 10 fok ilyenkor.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen tudom, még bőven téli hónap lesz. De olyan rossz lenne, ha ennyi tavasz után most kellene visszarázódni a télbe. Ma félcipőben, kiskabátban jöttem dolgozni és nem fáztam. :)

   Törlés
  2. Itt nem volt akkora tavasz, mint nálatok. Ha jól láttam még semmi sem rügyezett vagy bújt ki a földből, persze így nekem annyira nem nehéz visszaállnom a hidegre. :)

   Törlés
  3. Mindig csodálkozom, hogy ebben a kicsi országban is mekkora különbségek vannak. Képzeld nekem már virágzik a japánbirsem, ezt mennyire bánom! Később szokott és amikor ideje van akkor már nem is lesz rajta semmi. :(:(

   Törlés
  4. Azta! Ti aztán mediterrán vidéken laktok, ehhez képest nálunk nulla napfény és meleg volt.

   Törlés
 4. Nálunk zsebpénzt középsulis korukig kaptak . Utána szereztem nekik diákmunkalehetőséget és ha akartak elmentek, ha nem, akkor moziba sem mentek. Nagyon jól megtanulták beosztani a pénzüket, hisz tudták mennyit dolgoztak érte. Igaz könyvre, ruhára színházra nem ebből kellett gazdálkodniuk. De a titkos cigire igen. :o)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hű titkos cigi? Na ilyenre nem is gondoltam, egyelőre még a füstjét sem szereti, nem bánnám, ha így is maradna. Persze tisztában vagyok vele, hogy mindent ki "kell" próbálni, ahogy én is tettem annak idején. De jó lenne azért, ha ez elkerülné majd. Jó ez a zsebpénz dolog tényleg, szerintem így tanulják meg igazán mi az hogy van vagy nincs, mire futja, meddig kell valamire spórolni, talán kicsit megtanulják értékelni.

   Törlés
 5. Eszembe juttattad, hol is van az én brokkolim? Egyébként jobb a titkos cigi, mert akik így csinálják leszoknak róla, a későn rágyújtók rabjai lesznek. Így láttam.

  VálaszTörlés
 6. Az utóbbi időben az én megfigyelésem az, hogy mindig februárban volt tél. Nem szeretem én sem. Amúgy azt olvastam, hogy vészesen fogy a csoki a hűtőből.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Éjjel annyira

megörültem, hogy mindjárt itt a jó kis eső, lehűléssel meg széllel, hogy majdnem öröm táncot lejtettem az ágyam közepén. A kitárt ablakon át ugyan is olyan jó kis szél jött be és akkorát villámlott, hogy már azon gondolkodtam mikor hallom a most már felszabadítónak ható dörgést, meg az eső kopogását a terasz tetején.....aztán kb. a szellő tartott vagy 5 percig és villanás sem volt több. Még az is lehet, hogy egy meteor volt vagy egy hullócsillag. Vagy leesett ufo. Vagy fogalmam sincs. Mérgemben elaludtam. Most már baromi nehéz itt is, átmelegedett a ház és ezt igazán csak a lefekvésnél érzi az ember, mert még mindig ha bejövök kintről hűvösnek érzem itt bent a levegőt, de aludni már nem igazán lehet normálisan. Ja, mi megszoktuk, hogy kb. az alvásra szánt hőmérséklet télen 18-19 fok, nyáron meg általában 24 fölé nem megy, de most már 26 van rendesen itt is és ez már nem nekünk való.  Ma már dolgozom, de négy nap és végre egy hosszú szabadságon leszek. A négy nap alatt viszont remélem…