Ugrás a fő tartalomra

A kutyát már

bejelentettem a fodrászához. Most már csak minket kell a gyerekkel. Hátha segít kicsit kilendíteni a mélypontról. Bár ahhoz új fodrász kellene, szerintem. Mindegy, ránk fér már nagyon ez is, úgy hogy hét vége felé telefonálok és jövő héten - fizu után - megyünk is. Ami jó, pont ma olvastam, hogy 12.-én nem lesz tanítás, most azt sem bánom, hogy egy nap szabim elmegy, de otthon maradok én is Kiskorúval és csinálunk valami programot. Azt mondják februárban télies lesz az idő. Azt hiszem akkor felkötöm magam. Ha már eddig nem volt tél, akkor ne is legyen most már semmi sem! 
Bevásárolni is el kellene mennem, hát ez se ma lesz az biztos. Valahogy most nincs kedvem, bár vészesen fogynak a cuccok a hűtőből. Sőt, tegnap este mikor kicsit pakolásztam meg is jegyeztem magamban, hogy na csak kilehet enni mindent, ha ilyen hosszúra nyúlik egy hónap. Ezért ma még a maradékból "élünk" így virslit betekerek leveles tésztába, tetejére sajtot szórok és jól megsütöm a sütőben, ez lesz a vacsi a gyereknek és még holnap a suliba is vihet belőle. Van még otthon brokkolim, magamnak csinálok majd sütőben sültet, tejfölben elkeverek egy tojást, reszelt sajtot, sózom, borsozom és jól egybesütöm. Lehet még főtt tojást is rakok a brokkoli tetejére. Különben azt szerintem már mindenki észrevette a saját háztartásában is, hogy ezekből a maradékokból nagyon jó kis egyszerű fogásokat lehet gyártani. Mert ugye ilyenkor még a fizetés is tolódik. :/  Nem akarok a tartalékhoz nyúlni. Egyébként a 200 Ft-os gyűjtése jól megy, azt is csinálom. Most, hogy elhatároztam januártól inkább így spórolok alig kapok vissza a boltokban. :) Régen mindig tele volt a pénztárcám, most meg alig tudok párat bedobni a csavaros tetejű tartóba. Megegyeztem a gyerekkel, hogy ezentúl másképp adom neki a havi zsebpénzét. Nem minden héten hétfőn reggel, hanem megkapja az egész havit egyszerre. Az az igazság, hogy volt hogy elfelejtettem. Az én gyerekem meg nem egy "követelőző" típus, így nem is szólt érte. Ha eszembe jutott akkor adtam, akár duplán is, de azért na. Ez így nem jó, meg utána olyan bűntudatom is volt. Úgy hogy havi egyszer a teljeset, aztán gazdálkodjon, gyűjtögessen.
Jaj de mennék már haza. Már látom, hogy ez a hét nem fog olyan gyorsan véget érni, mint a múltkori. :(
  

Megjegyzések

 1. Nahát, kicsit-nagyon elcsúszva reagálok, de remélem nem zársz be, mert hiányoznál :) ! De azért úgy látom, amire ide találtam, addigra lehet (remélem), hogy ez a kérdés már megoldódott és maradsz :) ...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mondjuk én még nem zártam azért le a dolgot magamban. :)

   Törlés
 2. Mucust kérdeztem, hogy a többiek kapnak-e zsebpénzt, vagy hogy van. És hogy Ő szeretne-e. Végülis nem állapodtunk meg, hétfőként kap kajára, meg buszra, mikor jön be heti kétszer, azokból marad, azt elköltheti. Ha suliba kell neki, vagy amúgy akar valamit, általában szól.
  De jó, hogy mondod ezt a tésztába tekert virslit, pont a héten akarok "hájast" is sütni, akkor abból lesz egy ilyen vacsink is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudod, mióta van ez a zsebpénz azt hiszem ötödikes kora óta, szóval felső osztályba lépéskor azóta sokkal jobban megbecsüli a pénzt. Nem hittem volna, de gyűjtöget, vannak céljai, amire összegyűjti a kis pénzét. Nem engedi, hogy én vegyek neki apróságokat, ha megyünk valahova. A boltban pl. ő veszi meg a havonta megjelenő, amúgy elég húzós árú újságját. Szóval szerintem ez mindenképpen jó ötlet, nálunk bevált nagyon. :)

   Törlés
  2. Egyébként ne nagy összegre gondolj. Heti 700ft volt, szóval 2800Ft-ot fog kapni most egyszerre.

   Törlés
 3. Hozzánk már a hétvégére havat mondanak és onnantól kezdve vagy hó lesz vagy eső. Persze néha még az aznapi időjárást sem tudják eltalálni, szóval nincs veszve semmi. Bár még nagyon korán lenne a tavaszhoz februárban és a vírusoknak is jót tesz, ha nincs plusz 10 fok ilyenkor.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen tudom, még bőven téli hónap lesz. De olyan rossz lenne, ha ennyi tavasz után most kellene visszarázódni a télbe. Ma félcipőben, kiskabátban jöttem dolgozni és nem fáztam. :)

   Törlés
  2. Itt nem volt akkora tavasz, mint nálatok. Ha jól láttam még semmi sem rügyezett vagy bújt ki a földből, persze így nekem annyira nem nehéz visszaállnom a hidegre. :)

   Törlés
  3. Mindig csodálkozom, hogy ebben a kicsi országban is mekkora különbségek vannak. Képzeld nekem már virágzik a japánbirsem, ezt mennyire bánom! Később szokott és amikor ideje van akkor már nem is lesz rajta semmi. :(:(

   Törlés
  4. Azta! Ti aztán mediterrán vidéken laktok, ehhez képest nálunk nulla napfény és meleg volt.

   Törlés
 4. Nálunk zsebpénzt középsulis korukig kaptak . Utána szereztem nekik diákmunkalehetőséget és ha akartak elmentek, ha nem, akkor moziba sem mentek. Nagyon jól megtanulták beosztani a pénzüket, hisz tudták mennyit dolgoztak érte. Igaz könyvre, ruhára színházra nem ebből kellett gazdálkodniuk. De a titkos cigire igen. :o)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hű titkos cigi? Na ilyenre nem is gondoltam, egyelőre még a füstjét sem szereti, nem bánnám, ha így is maradna. Persze tisztában vagyok vele, hogy mindent ki "kell" próbálni, ahogy én is tettem annak idején. De jó lenne azért, ha ez elkerülné majd. Jó ez a zsebpénz dolog tényleg, szerintem így tanulják meg igazán mi az hogy van vagy nincs, mire futja, meddig kell valamire spórolni, talán kicsit megtanulják értékelni.

   Törlés
 5. Eszembe juttattad, hol is van az én brokkolim? Egyébként jobb a titkos cigi, mert akik így csinálják leszoknak róla, a későn rágyújtók rabjai lesznek. Így láttam.

  VálaszTörlés
 6. Az utóbbi időben az én megfigyelésem az, hogy mindig februárban volt tél. Nem szeretem én sem. Amúgy azt olvastam, hogy vészesen fogy a csoki a hűtőből.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…