Ugrás a fő tartalomra

A tegnap estét is

fájdalom csillapító beszedésével zártam le. Biztos, ami biztos alapon, hogy tudjak aludni. Napközben még elmegy, mert akkor csak tompán fáj, éjjel rossz, gondolom mert nem mozog. Az ultrahangon semmit sem látott a doktornő, szóval trombózis meg vérrög, minden ilyesmi amit én belebeszéltem magamba úgy néz ki nincs, ilyen téren tiszta minden. Idegbecsípődésre gyanakszik, vagy valami idegi dologra, de ezt viszont ezen az uh-n nem tudnak nézni, ehhez az idegklinikára kell menni, ott van speckó vizsgálat. Nos, én meg úgy döntöttem, hogy miután a fájdalomcsillapító azért annyira szokott hatni, hogy tudom viszonylag rendesen mozgatni és a fájdalom tompul ezért megvárom, hogy jövő hét szerdán összefussak nálunk a kórházban az ideggyógyász doktornővel, hátha tud valami gyógyszert írni, nálunk meg van gyógytorna. Úgy hogy most itt tartok, az éjjel még aludni is tudtam úgy, hogy nem ébredtem fel. 
Örültünk a gyerekkel a pénteknek, bár neki mindjárt első órában dolgozatot kellett írni, komolyan mondom szerdán ment vissza és már két dolgozatot írt, éppen csak belelendültek a dolgokba. Matek, 45 perc 20 egyenletet kellett megoldani. Ez most csak nekem tűnik kicsit soknak? Zárójel felbontás, négyzet, egyenlőtlenség, törtek, minden. Nem lennék gyerek az az igazság. 
Még így befejezésképpen a telefonja is eltűnt. Én raktam be a táskájába a szokásos kis zsebbe és amikor hazaértünk ő kérdezte meg, hogy hol van, mert nézte a táskájában és nem találta.....aztán kiderült, hogy amikor tornájuk volt, akkor másik osztály volt a termükben, a nyelvtan füzete a padon volt, holott az is a táskában előtte, a székek össze voltak borogatva, a padok elhúzkodva, másoknak a táskái máshova pakolva.....szóval lehet a telefonját kivették, eldugták vagy...mindenesetre nincs meg.   Hívtam, kicsörög szóval valahol van. Vagy valakinél. Megnéztük a google készülék keresőjével, azt mutatja, hogy a suliban csörög valahol....talán van remény, hogy hétfőn esetleg valahol megtalálja. Egyébként nem egy drága holmi már használtan kapta, mert mindig úgy voltunk vele, hogy ebben a korban nem kell a gyereknek több tízezer (száz) forintos telefon  az bosszant csak, hogy két hete töltöttem fel nettel és lebeszélhetőséggel, pont a nagyobbikkal, hogy egy darabig ne kelljen, mert szerencsére még csak előfizetés sincs rajta, csak feltöltős, de akkor is. Ha nem lesz meg, akkor itt az én régim, de akkor irány sim kártyát venni, mert jövő héttől megint jön az előkészítő, város, külön tanár és kell egy telefon, hogy elérjen a gyerek, ha menni kell érte. Mondjuk akkor is bosszant a dolog na, elmondása szerint nem először történik olyan, hogy mire visszaérnek tornáról mások szétszedik a termet. Elvileg meg van a folyosón ügyeletes tanár. Na.
Ma nem kell főznöm, csináltam chilis babot a gyereknek úgy hogy ez a nagyobbik része már kész csak nekem kell valamit összedobnom, mert ugye én máshogy étkezem most, de majd megoldom. Van itthon sok sok zöldség, meg mindenféle finomság, csak eszembe jut valami. :) Tegnap csináltam chia magos pudingot az lesz a tízóraim, reggelire csak a szokásos smoothiet fogom most, mert nem vagyok éhes. Mostanában, alig vagyok éhes, ez betudható annak, hogy már van rendszeres sport és mivel többször eszem keveset a gyomrom is szűkebb lett. Jó lesz ez.
Nem tervezünk elmenni itthonról sehova, szeretném az előszobában a nagy szekrényt átnézni, mert a gyerek a szünet alatt kinőtt egy csomó inget, pulcsit mint kiderült, ahogy sorban kerültek kézbe, úgy hogy megérett egy szelektálás az ő holmijai között is. A fenyőfát ma szedjük le, elég is volt ennyi időre. Jó időt mondanak, úgy hogy az a terv, hogy a teraszon átválogatjuk a díszeket. Karácsony előtt láttuk, hogy volt ami eltörött mire lekerült a padlásról - bár nem tudom hogyan, mert törötten tuti nem raktuk vissza - és ezért kiválogatjuk őket és a szépek mennek vissza, meg amiket általában felrakunk a fára. Idén karácsonyra úgy is szeretnék majd pár újat, mert a Pepcoban nagyon szépeket láttam. Persze nem most veszem, majd. Biztos idén is lesz karácsony. :)
Megjegyzések

 1. De, irtó sok az a 20 feladat annyi idő alatt.... én pont az ellenkező dolog miatt morogtam a lányommal, szerdán kezdtek ők is, a péntek igazán nehéz nap, és fél órát sem tanult előtte. És a fenekemet a földhöz vertem, akkor sem vett a kezébe egy könyvet sem, állítva - szünet utáni első órákon a tanárok nem szoktak feleltetni vagy iratni. És tényleg nem, ami - most Téged olvasva - jó dolog is, persze. De azért... legalább átnézhette volna :(
  A fenyőfánkat már csak a Szentlélek tartja össze, asszem :), ma mi is leszedjük este. Éshát ma van úgyis a "napja".
  Kíváncsi vagyok a telefonos dolog hogy oldódik meg.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hogy oldódna meg? Le van halkítva, ha csörgetem se hallatszik, max a rezgés, tehát keresheti, valahol a suliban van. Még csak szólni sem tudsz, hogy elveszett, mert minden év elején megkérnek mindenkit, hogy ne vigyen a gyerek telefont az iskolába, mert a titkárságról ingyen lehet telefonálni ha van valami, szóval ez minden szülőnek és gyereknek a saját felelőssége. Eddig még sosem tűnt el semmi, kicsik voltak a termükben, gondolom jól elszórakoztatták magukat. :/ Talán meg lesz, talán nem annyit tudok, hogy a googlen lezárom a telefont . Amúgy nem egy nagy összeg, igaz okostelefon, de régi , kb. 10ezerért már kapsz ilyet, inkább az bosszant, hogy most megint mehetünk sim kártyát aktiváltatni. Telefon nélkül nem mászkálhat a gyerek a városban, mikor már ötkor sötét van és nem tud rám csörögni, hogy végzett. A mai világban szerintem alap már a mobil, bár én nem szoktam nyomkodni, de nélküle nem lehet már lenni, szerintem. Valahol ott lesz a suliban, ezt jelzi a net még az is lehet, hogy megtalálták és leadták a tanáriban. Reménykedem. (sokra megyek vele)

   Törlés
 2. Basszus. Azért megdöbbentő, hogy más dolgaihoz csak így hozzányúlnak. Reméljük meglesz a teló.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még sosem tűnt el az osztályból semmi :/

   Törlés
  2. Igen, az meg még inkább, hogy bár van a gyereknek külön zárható szekrénye, most éppen sietett tornára és bent felejtette a táskájában :( :(

   Törlés
 3. Nincs ügyelet a suliba? biztonsági őr akivel betudtok menni?

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…