Ugrás a fő tartalomra

A tegnap estét is

fájdalom csillapító beszedésével zártam le. Biztos, ami biztos alapon, hogy tudjak aludni. Napközben még elmegy, mert akkor csak tompán fáj, éjjel rossz, gondolom mert nem mozog. Az ultrahangon semmit sem látott a doktornő, szóval trombózis meg vérrög, minden ilyesmi amit én belebeszéltem magamba úgy néz ki nincs, ilyen téren tiszta minden. Idegbecsípődésre gyanakszik, vagy valami idegi dologra, de ezt viszont ezen az uh-n nem tudnak nézni, ehhez az idegklinikára kell menni, ott van speckó vizsgálat. Nos, én meg úgy döntöttem, hogy miután a fájdalomcsillapító azért annyira szokott hatni, hogy tudom viszonylag rendesen mozgatni és a fájdalom tompul ezért megvárom, hogy jövő hét szerdán összefussak nálunk a kórházban az ideggyógyász doktornővel, hátha tud valami gyógyszert írni, nálunk meg van gyógytorna. Úgy hogy most itt tartok, az éjjel még aludni is tudtam úgy, hogy nem ébredtem fel. 
Örültünk a gyerekkel a pénteknek, bár neki mindjárt első órában dolgozatot kellett írni, komolyan mondom szerdán ment vissza és már két dolgozatot írt, éppen csak belelendültek a dolgokba. Matek, 45 perc 20 egyenletet kellett megoldani. Ez most csak nekem tűnik kicsit soknak? Zárójel felbontás, négyzet, egyenlőtlenség, törtek, minden. Nem lennék gyerek az az igazság. 
Még így befejezésképpen a telefonja is eltűnt. Én raktam be a táskájába a szokásos kis zsebbe és amikor hazaértünk ő kérdezte meg, hogy hol van, mert nézte a táskájában és nem találta.....aztán kiderült, hogy amikor tornájuk volt, akkor másik osztály volt a termükben, a nyelvtan füzete a padon volt, holott az is a táskában előtte, a székek össze voltak borogatva, a padok elhúzkodva, másoknak a táskái máshova pakolva.....szóval lehet a telefonját kivették, eldugták vagy...mindenesetre nincs meg.   Hívtam, kicsörög szóval valahol van. Vagy valakinél. Megnéztük a google készülék keresőjével, azt mutatja, hogy a suliban csörög valahol....talán van remény, hogy hétfőn esetleg valahol megtalálja. Egyébként nem egy drága holmi már használtan kapta, mert mindig úgy voltunk vele, hogy ebben a korban nem kell a gyereknek több tízezer (száz) forintos telefon  az bosszant csak, hogy két hete töltöttem fel nettel és lebeszélhetőséggel, pont a nagyobbikkal, hogy egy darabig ne kelljen, mert szerencsére még csak előfizetés sincs rajta, csak feltöltős, de akkor is. Ha nem lesz meg, akkor itt az én régim, de akkor irány sim kártyát venni, mert jövő héttől megint jön az előkészítő, város, külön tanár és kell egy telefon, hogy elérjen a gyerek, ha menni kell érte. Mondjuk akkor is bosszant a dolog na, elmondása szerint nem először történik olyan, hogy mire visszaérnek tornáról mások szétszedik a termet. Elvileg meg van a folyosón ügyeletes tanár. Na.
Ma nem kell főznöm, csináltam chilis babot a gyereknek úgy hogy ez a nagyobbik része már kész csak nekem kell valamit összedobnom, mert ugye én máshogy étkezem most, de majd megoldom. Van itthon sok sok zöldség, meg mindenféle finomság, csak eszembe jut valami. :) Tegnap csináltam chia magos pudingot az lesz a tízóraim, reggelire csak a szokásos smoothiet fogom most, mert nem vagyok éhes. Mostanában, alig vagyok éhes, ez betudható annak, hogy már van rendszeres sport és mivel többször eszem keveset a gyomrom is szűkebb lett. Jó lesz ez.
Nem tervezünk elmenni itthonról sehova, szeretném az előszobában a nagy szekrényt átnézni, mert a gyerek a szünet alatt kinőtt egy csomó inget, pulcsit mint kiderült, ahogy sorban kerültek kézbe, úgy hogy megérett egy szelektálás az ő holmijai között is. A fenyőfát ma szedjük le, elég is volt ennyi időre. Jó időt mondanak, úgy hogy az a terv, hogy a teraszon átválogatjuk a díszeket. Karácsony előtt láttuk, hogy volt ami eltörött mire lekerült a padlásról - bár nem tudom hogyan, mert törötten tuti nem raktuk vissza - és ezért kiválogatjuk őket és a szépek mennek vissza, meg amiket általában felrakunk a fára. Idén karácsonyra úgy is szeretnék majd pár újat, mert a Pepcoban nagyon szépeket láttam. Persze nem most veszem, majd. Biztos idén is lesz karácsony. :)
Megjegyzések

 1. De, irtó sok az a 20 feladat annyi idő alatt.... én pont az ellenkező dolog miatt morogtam a lányommal, szerdán kezdtek ők is, a péntek igazán nehéz nap, és fél órát sem tanult előtte. És a fenekemet a földhöz vertem, akkor sem vett a kezébe egy könyvet sem, állítva - szünet utáni első órákon a tanárok nem szoktak feleltetni vagy iratni. És tényleg nem, ami - most Téged olvasva - jó dolog is, persze. De azért... legalább átnézhette volna :(
  A fenyőfánkat már csak a Szentlélek tartja össze, asszem :), ma mi is leszedjük este. Éshát ma van úgyis a "napja".
  Kíváncsi vagyok a telefonos dolog hogy oldódik meg.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hogy oldódna meg? Le van halkítva, ha csörgetem se hallatszik, max a rezgés, tehát keresheti, valahol a suliban van. Még csak szólni sem tudsz, hogy elveszett, mert minden év elején megkérnek mindenkit, hogy ne vigyen a gyerek telefont az iskolába, mert a titkárságról ingyen lehet telefonálni ha van valami, szóval ez minden szülőnek és gyereknek a saját felelőssége. Eddig még sosem tűnt el semmi, kicsik voltak a termükben, gondolom jól elszórakoztatták magukat. :/ Talán meg lesz, talán nem annyit tudok, hogy a googlen lezárom a telefont . Amúgy nem egy nagy összeg, igaz okostelefon, de régi , kb. 10ezerért már kapsz ilyet, inkább az bosszant, hogy most megint mehetünk sim kártyát aktiváltatni. Telefon nélkül nem mászkálhat a gyerek a városban, mikor már ötkor sötét van és nem tud rám csörögni, hogy végzett. A mai világban szerintem alap már a mobil, bár én nem szoktam nyomkodni, de nélküle nem lehet már lenni, szerintem. Valahol ott lesz a suliban, ezt jelzi a net még az is lehet, hogy megtalálták és leadták a tanáriban. Reménykedem. (sokra megyek vele)

   Törlés
 2. Basszus. Azért megdöbbentő, hogy más dolgaihoz csak így hozzányúlnak. Reméljük meglesz a teló.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még sosem tűnt el az osztályból semmi :/

   Törlés
  2. Igen, az meg még inkább, hogy bár van a gyereknek külön zárható szekrénye, most éppen sietett tornára és bent felejtette a táskájában :( :(

   Törlés
 3. Nincs ügyelet a suliba? biztonsági őr akivel betudtok menni?

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…