Ahova elbújnék

Kíváncsi lennék milyen lenne az "erdő közepén" messze mindentől. Csak a sok fa és a tó. Napközben biztosan nagyon élvezném, aztán ha eljönne az este nem tudom tudnék e nyugodtan aludni. Mindenesetre ha ránézek a képekre olyan békésnek tűnik, távol minden zajtól és rohanástól, emberektől. Úgy érzem itt igazán eltudnék tölteni pár napot teljes kikapcsolódásban. Csak sok könyv, finom étele, túrabakancs. Sok séta, fürdés és csónakázás. A teljesen eltolt, kinyitott ajtónál főznék valami egyszerűt és lábat lógatva enném meg a padlón, miközben a tóban gyönyörködnék. Jaj, de nagyon kipróbálnám. Még több kép és leírás:  https://www.vipp.com/en/vipp-shelter

"A Casa No Tempóhoz hasonlóan az érintetlen természetben, a svédországi Immel-tónál helyezkedik el a háztartási eszközöket, bútorokat és konyhákat is gyártó dán dizájncég, a Vipp legújabb dobása, a Vipp shelter is. A mindössze ötvenöt négyzetméter alapterületű létesítmény tulajdonképpen egy masszív, acélból készült téglatest, üvegből megalkotott, eltolható oldalfalainak köszönhetően a kandalló mellett olvasva vagy a konyhaszigeten a szemközti tóból pecázott halat sütögetve is az erdő közepén érezhetjük magunkat.
 A tervezés során a fő szempont egy olyan modern, kompakt, a mai ember igényeinek megfelelő ház létrehozása volt, ami amellett, hogy rendelkezik minden olyan berendezéssel – ám semmi többel –, ami a teljes kikapcsolódás érdekében szükséges lehet, letisztult forma- és színvilága, anyaghasználata révén a természetbe is a lehető legjobban illeszkedik."

Megjegyzések

  1. Hát ez nekem brrrr.... :) tájba nem illő (hogy jellemezheti úgy, hogy anyaghasználata illeszkedik a természetbe?) csupa merev, szögletes, rideg... nem vagyok barátja a "letisztult" formáknak, asszem :).
    A helyszín meg csodaszép lehet, persze.

    VálaszTörlés
  2. Ez a ház egyáltalán nem illeszkedik a természetbe...-((( Túl modern, és ahogy krikszi is írja, túl szögletes, merev, hideg... egy szupi kis faház, igazi kandallóval, vagy kályhával, sparhelttel, fa bútorokkal, piros kockás textíliával-)))) este, éjjel én is félnék... de egyedül lehet még nappal is :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése