Ugrás a fő tartalomra

Azt nem mondanám, hogy

olyan szörnyű volt az első nap. Mindenki viszonylag jó kedvű volt, én sem voltam fáradt és egész sok mindent megcsináltam a munkámból. Mondjuk azért örültem, amikor fél négykor eljöttünk haza. Elég volt. Most megy a második mosás, ez elmaradt az utolsó napokban, de sebaj. Pár karácsonyi díszt már elraktam a polcokról. lassan teszem, apránként pakolom őket a helyükre. A fenyőfa még itt van, égnek rajta a fények és még jó látni, jó amikor este más nem is világít csak a rajta lévő égősor és itt mellettem a könyves polcra helyezett gömbök. 
Ma olyan kis vidámságot éreztem magamban egész nap, talán az elszántságom okozza, nem tudom. Jó, hogy tudom tartani a kitalált dolgokat, nem eszem félre, ma egész nap csak tiszta termékeket ettem azt gondolom, figyeltem nagyon. Tegnap előtt és tegnap futottam, ma pihenőt tartottam, de holnap délután fél órára ismét megyek, sajnos csak ennyi fog beleférni de kezdésnek még mindig jó. Teszek, veszek itthon, kicsit összerendeztem a lakást most, ittam egy tejeskávét, már nem kell bele az édesítő sem. A vacsorámon töröm épp a fejem, talán túró és sajt lesz, sok uborkával, talán két szelet pirítós is belefér. 
Még a napokban rendeltem a Vichy oldaláról jó áron pár terméket, ma kaptam meg nagyon klassz kis csomag és ezennel le is zárom a karácsonyi saját magamat megajándékozom projektemet. Bár az az igazság, hogy ezt a szüleimtől kapott kis apanázs egy részéből vettem. 


Holnap már csütörtök, bár csak mindig szerdával kezdődne a hét. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…