Ugrás a fő tartalomra

Csak kétszer

ébredtem fel az éjjel, úgy hogy viszonylag nyugiban telt és tudtam aludni, miután lefekvés előtt fél órával bevettem egy fájdalomcsillapítót. Mára már kaptam is időpontot egy alkar ultrahangra, fél tízre megyek - legalább ennyi előnyöm legyen, ha már egészségügyben dolgozom - szeretnék már túl lenni rajta és megtudni mi a helyzet. Remélem "csak" egy gyulladás, ami hetek óta kínoz és mostanra csúcsosodott ki és gyógyszerrel kezelhető. Nem szeretném, ha valami nagy dologgal kezdődne ez az év (is) úgy hogy rossz gondolatok hussssssssssssssss!
Ma már péntek és tegnap hazafele azt beszéltük Kiskorúval milyen jó lenne, ha minden hét szerdával kezdődne :)
Amit tudtam itthon mindent megcsináltam - bár fél kézzel elég nehéz - nem volt sok minden a gyerek segített lehúzni az ágyneműket, kicseréltem épp ideje volt, na meg előző este a fájdalomtól és félelemtől, hogy vajon mi a franc van jól bele is izzadtam. Ma délután már csak a mosás vár rám, és a fenyőfa leszedés, minden mással végeztem. Ma korán végzünk, pár apróságot kell vennem a boltban és már jövünk is haza. 
Esik az eső, de nem vészesen, ez egy amolyan jó érzésű, csendes eső. Maradjon is így. 
A kezemet leszámítva most minden egészen kerek. :)

Megjegyzések

 1. Akartam is írni, hogy legalább ennyi előnyöd legyen már, ha az egészségügyben dolgozol. :-)
  Remélem, semmi komoly. Bár bennem felmerült, hogy ha gyulladás, lehet, kell majd valamilyen napközbeni "sín" rá. Na, majd kiderül!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az de jó lesz, főleg hogy számítógép, főleg hogy pont bal kéz, mert balkezes vagyok :(

   Törlés
 2. Huh :( jobbulást - anyunak fáj vissza-visszatérően, most vett be fájdalomcsillapított, meg karácsonyra pont vettem valami jó krémet neki, azt mondja, hogy most ez így jó, de el nem menne dokihoz, egyszerűen nem tudjuk rávenni.
  Huzatot nem kaphattál?

  VálaszTörlés
 3. Remélem hamar kiderül mi a baj és orvosolják is! Itt most ragyog a nap, de reggel esett..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A hétvégére 15 fokot és jó időt mondanak. Tuti, hogy majd márciusban lesz rossz idő, amikor már mindenkinek elege van a kuckózásból és a bent léttől és jön a kertes időszak. :(

   Törlés
 4. Én is remélem semmi komoly baj nincs, jöjjön helyre gyorsan :) ! Nálunk reggel esett, utána ragyogott a nap, szép volt :) ...

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…