Ugrás a fő tartalomra

Még pár óra

és itt a hétvége, hurrá. Az eső megint esik, hát mikor kell rázendíteni, ha nem akkor mikor mindjárt indulunk. Nem tervezek semmi nagy dolgot mára, nem kell bevásárolni sem, minden van itthon, nem kell nagytakarítást csinálni, mert amolyan fly lady-s takarításban nyomulok, úgy hogy nincs káosz. Csak az ágyneműt szeretném lehúzni, tisztát fel. Esetleg az ágyat elhúzom, hogy rendesen feltakarítsak mögötte, láttam van egy halom hajszál ott. Még mindig eléggé hullik a hajam (és nehezen viselem, ha látom a padlón, mert amerre járok ott hagyok nyomot a kihullott hajszálaimmal -  de remélem kicsit segít rajta az új samponom, amit a héten vettem. Ez:

kép
Szürkeség van. És én ezt szeretem, de leginkább akkor, ha otthon lehetek. Mert a szürkeségben lelassul az ember, nincs pörgés, se jövés menés, ilyenkor szinte programot gyártani sincs kedv, leginkább a kuckózós, olvasós és jó film nézős idő ez.
Amúgy eszembe jutott még az is, miközben vezettem és bámultam ki a kocsi ablakán, hogy majd tavasszal, mikor már órákig lehet kint lenni, kertet rendezni, gyomlálni és ültetni ezt azt, majd fülemben a fülhallgatóval fogom megtenni, jó kis zenéket hallgatva. Nem is értem miért nem jutott ez még eszembe sosem? Akkor talán a gazolást is megszeretem. :)
Ma reggel citromos vízzel indítottam, azt hiszem írtam már, hogy ezt is befogom vezetni. (régen is volt, valahogy elfelejtődött) Nagyon jót tesz a szervezetnek, reggel egy gyors átmosás, tisztítás, viszont az egész életmódváltásban mindig is az ivás volt a legnehezebb számomra, így ez is. Olyan bő 2.5-3 decit iszom egy fél citrom kifacsart levével. Akkor könnyebb, ha behűtött vízbe rakom a citromlevet, nekem a csapvíz túl meleg. Egyébként nagyon klassz dolgokat ettem a héten, volt zöld turmix, spenót, kel levél, banán, kivi és narancs, volt piros, amiben ananász és gránátalma volt, volt tükörtojás és cottage cheese, sok sok zöldséggel, volt teljes kiőrlésű croassant, benne sajt és jégsaláta pici light majonézzel, volt kagylós tészta, meg még nem is tudom mennyi minden, felsorolni is nehéz. Ma rántott karfiol lesz, rizzsel és lájtos tartárral. Mondjuk ezt alig várom a rántott dolgok - szerintem sokunknak - az egyik gyengém.
Holnap nem tudom még mi lesz, mert ugye felvételi. Szerintem utána beülünk valahova ebédelni, meg amit a gyerek majd akar csinálni, hogy kicsit kifújja magát, bár egyáltalán nem izgul.
Na, majd adja magát a dolog. Ma rövid nap, fél háromig leszek, hurrá!!

Megjegyzések

 1. Nem lehet, hogy a hajfestéstől hullik a hajad? Nekem is attól hullott csomókban....
  Anyukámnak is rettenetesen hullott a sötét festéktől és rábeszéltem a hennára. Szerintem már 5-6 éve csak tiszta hennát használ és nem hullik a haja.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát nem tudom igazán, mert én úgy emlékszem, hogy már gyerekkoromban is hullott. Mondjuk van miből, mert rengeteg van , de akkor is borzasztó, hogy elég beletúrnom és már jön is ki három négy szál :(

   Törlés
 2. Nekem olyankor hullik jobban, amikor nincs rendben a vasam. De egyèbkènt is, mivel nekem is jó sok, dús hajam van, simán látszik, mikor van itt az ideje a fodrászhoz menni egy kis ritkításra.
  Ádàmnak holnapra kívánok minden jót, remélem nem kapnak nagyon nehéz feladatsorokat.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …

Ha valaki azt gondolná hogy

ezt az őszt vártam sajnos el kell, hogy szomorítsam mert nem. Én a szép napos, csendes, színes őszt várom még mindig nem ezt a már harmadik napja esős, szürkét. Borzasztó, hogy mennyire sok eső esett, gyakorlatilag egy teljes havi, már szinte sehogy sem szívja be rendesen a föld. A fű nő, lenyírni nem lehet, semmit sem lehet csinálni kint, szép lassan amennyi időt beletettünk a gyerekkel a szabadság utolsó pár napjaiba, hogy mindent rendben és szépen hagyjunk majd itt, mikor kezdődik az iskola, nos az lassan eltűnőben van. Hát mindegy, ez van majd talán lassan elmúlik. Jó lenne ma délután már futni is menni, kicsit kiszellőztetni a fejem, vasárnap voltam utoljára, szóval már hiányzik is. Nem tudom másnál  hogy van, de nekünk ez az iskolai évkezdés - illetve minden iskolai évkezdés - sem sikerült nem rohanósra, nem kapkodósra sikerülni, pedig időben kelünk, előző este előkészíteni mindent, este berakja a gyerek a táskába a cuccot....még is. Nekünk kell legalább egy hónap, ezzel telik …