Ugrás a fő tartalomra

Megállapítottam

hogy a FIT tévén nagyon jó tornák vannak. Két nap párat ki is próbáltam, úgy hogy ha nem tudok elmenni futni, akkor ezt rendszeresíteni fogom. Mondjuk azt meg kell fogadnom magamnak, hogy mindenképpen előbb, mint hogy leüljek olvasni vagy megnézni kikapcsolódásként egy egy részt a nagyon nagy kedvenc sorozatomból - The Crown - mert ha leülök utána elég nehezen veszem rá magam. Szóval itt még inkább előtérbe kerül, hogy előbb a munka, aztán a szórakozás.
Mostanában előfordul, leginkább akkor, amikor nagyon fáradt vagyok és nagy volumenű dolgot nem szeretnék csinálni, olvasni meg nem tudnék mert nem tudnék annyira figyelni, szóval előfordul, hogy a youtubeon olyan videokat nézek amelyek az egészséges(ebb) életmóddal foglalkoznak. Mostanság főleg a vegánsággal kapcsolatos videokat szeretem nézni van is már egy két vlogger, akik szerintem jó dolgokat mondanak. Sok minden újat hallottam és sok mindent kipróbáltam a hallottak után. Nem nagy dolog, hogy nem eszem annyi húst már nem is tudom november óta? A december pedig olyan hónap volt, amikor egyáltalán nem ettem karácsonyig. Voltak nagyon is érezhető változások, pl. hogy először elég fáradt voltam, aztán hogy kissé puffadt lett a hasam, majd ezek fokozatosan - gondolom, ahogy tisztább lett a szervezetem - úgy múltak el. Most nagyon keveset, de ettem már karácsony óta persze újra húst, csirkét, pulykát főleg, de úgy döntöttem, hogy ismét fokozatosan elhagyom. Marad a sok zöldség és gyümölcs és a hal, tojás. Egyszerűen nem kívánom már szinte egyáltalán. Ha nézek egy étlapot akkor sem először a húsos dolgokon akad meg a szemem, bár azért hozzáteszem nálunk általában még ott tartanak az éttermek, hogy ha valaki nem akar húst enni egyen rántott sajtot vagy rántott zöldségeket, esetleg valami tésztát sajttal, meg grillezett zöldséget és elfogy a tudományuk. Na mindegy, ezt csak úgy írtam, itt tartok most, köszönöm szépen de egy hónapja olyan jól éreztem magam belül, hogy teljesen önkéntes alapon ismét visszatérek pár hétre. Vagy ki tudja mennyi időre? Tegnap munka után gyorsan elszaladtunk Kiskorúval bevásárolni hétvégére, mert ma fél háromig dolgozom, neki akkor még külön angol van, de háromra ő is végez és nem akartam a mai napra halasztani a dolgot, mert szeretném ha végre korán hazaérnénk.  Azért az elég szomorú, hogy neki ma nehezebb napja lesz, mint nekem és nem tudom miért kellett a félévi záró utolsó hetének utolsó napjára tenni két olyan témazáró dolgozatot, ami két olyan tantárgyból van, ami beleszámít a továbbiakban és egyik sem könnyű, matek és történelem? Tényleg muszáj volt mind a kettőt péntekre tenni? Néha annyira nem értem ezt. Tegnap vásárlás után majdnem öt volt, mire hazaértünk, kb. 10 percet szánt arra, hogy evett, aztán nekiállt a történelmet tanulni, tanult hatig, utána elment matekozni, hazajött nyolc előtt 10 perccel és még nekiállt megint történelmet tanulni, majd kikérdeztem és kb. fél tízkor annyi ideje volt, hogy beessen az ágyba. Nagyon várom már, hogy legalább a fél évnek legyen vége, legyen megírva a felvételije és kicsit lazítson, legalább pár napig ne legyen semmi. Na, de csináljuk, ahogy tudjuk, már csak a jövő hét hajrája van vissza, aztán majd egy angol szóbeli, de az, ahogy a gyerek fogalmazott a "vérében van":D azt leginkább nagyon várja, szóval az bakfitty.
Jó lesz ma úgy hazajönni, hogy nincs a lakással semmi dolgom, esetleg a fürdőt kicsit "kifényesítem", ráfér egy kis kiglancolás, mert megmondom őszintén azt azért nem olyan sűrűn csinálom, mint mondjuk a porszívózást. :)
Amúgy minden rendben, jó volt ez a sok tavaszias idő, sajnos hétvégére már hidegebbet mondanak. Én mondjuk abban reménykedem, de nagyon hogy jövő szombaton ne legyen semmi, se hó, se fagy, se eső, semmi mert akkor lesz az írásbeli és jó lenne azért nem aggódni külön, hogy beérünk e épségben a városba vagy mi lesz? Szóval én már csak ennyit kérek, hogy jövő hét végéig ne legyen nagy változás.
Ez már a második nap, hogy az egész éjjelt végig aludtam, tegnap és ma is arra ébredtem, hogy jelez a telefonom, fél öt van és kelni kell. Kipihentem magam. Mivel hétköznap nem sikerült beiktatnom a futást, ezért holnap és vasárnap nagyon nagyon szeretnék elmenni reggel egy egy fél órára vagy órára, ahogy adja magát. Hiányzik.
Megjegyzések

 1. Húú, hát nem tudom, hogy a húsról valaha is le tudnék-e mondani...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is így voltam vele. Aztán rájöttem, hogy ez egyáltalán nem is olyan nehéz. Most még azért időnként beficeg egy csirkemell vagy szűzpecsenye, de sokat mondok, ha egy kezemen megtudom számolni hányszor volt mostanában. :)

   Törlés
 2. Nálunk tavaly nagyon bevált, hogy az írásbeli előtti napon már nem ment Marci iskolába, csak pihent itthon, lazított. Nálatok úgy látom, nem éppen támogató minden tanár, nehogy az utolsó napon még beszóljanak nekik valamit... ha tudod, igazold le neki, ha ő is szeretné.

  VálaszTörlés
 3. Eléggé húsos vagyok, de így is, ennek ellenére sokszor érzem, hogy nem kívánom. A felvágottakat meg főleg nem, valahogy egyre kevésbé enném meg (és bele sem gondolok, hogyan készülhetnek). Meg újabban néha úgy érzem, hogy "eltömődök" bizonyos kajáktól, biztos változom én is, van, amit nehezebben bírok már.
  Neked hajrá! aztán számolj be a tapasztalataidról mindig, és ezzel nekem is segíthetsz, hogy formáljam a saját étrendemet. Köszi! :-)

  VálaszTörlés
 4. 6 évig nem ettem húst , egy disznó vágást követően, aztán szépen újra be került az étrendembe, de nagyon minimális mennyiségben. Leginkább csirkemell és sertéskarajra szorítkozik a fogyasztásom, de ez is egyre kevesebb és kevesebb mennyiségben...

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…