Ugrás a fő tartalomra

Megállapítottam

hogy a FIT tévén nagyon jó tornák vannak. Két nap párat ki is próbáltam, úgy hogy ha nem tudok elmenni futni, akkor ezt rendszeresíteni fogom. Mondjuk azt meg kell fogadnom magamnak, hogy mindenképpen előbb, mint hogy leüljek olvasni vagy megnézni kikapcsolódásként egy egy részt a nagyon nagy kedvenc sorozatomból - The Crown - mert ha leülök utána elég nehezen veszem rá magam. Szóval itt még inkább előtérbe kerül, hogy előbb a munka, aztán a szórakozás.
Mostanában előfordul, leginkább akkor, amikor nagyon fáradt vagyok és nagy volumenű dolgot nem szeretnék csinálni, olvasni meg nem tudnék mert nem tudnék annyira figyelni, szóval előfordul, hogy a youtubeon olyan videokat nézek amelyek az egészséges(ebb) életmóddal foglalkoznak. Mostanság főleg a vegánsággal kapcsolatos videokat szeretem nézni van is már egy két vlogger, akik szerintem jó dolgokat mondanak. Sok minden újat hallottam és sok mindent kipróbáltam a hallottak után. Nem nagy dolog, hogy nem eszem annyi húst már nem is tudom november óta? A december pedig olyan hónap volt, amikor egyáltalán nem ettem karácsonyig. Voltak nagyon is érezhető változások, pl. hogy először elég fáradt voltam, aztán hogy kissé puffadt lett a hasam, majd ezek fokozatosan - gondolom, ahogy tisztább lett a szervezetem - úgy múltak el. Most nagyon keveset, de ettem már karácsony óta persze újra húst, csirkét, pulykát főleg, de úgy döntöttem, hogy ismét fokozatosan elhagyom. Marad a sok zöldség és gyümölcs és a hal, tojás. Egyszerűen nem kívánom már szinte egyáltalán. Ha nézek egy étlapot akkor sem először a húsos dolgokon akad meg a szemem, bár azért hozzáteszem nálunk általában még ott tartanak az éttermek, hogy ha valaki nem akar húst enni egyen rántott sajtot vagy rántott zöldségeket, esetleg valami tésztát sajttal, meg grillezett zöldséget és elfogy a tudományuk. Na mindegy, ezt csak úgy írtam, itt tartok most, köszönöm szépen de egy hónapja olyan jól éreztem magam belül, hogy teljesen önkéntes alapon ismét visszatérek pár hétre. Vagy ki tudja mennyi időre? Tegnap munka után gyorsan elszaladtunk Kiskorúval bevásárolni hétvégére, mert ma fél háromig dolgozom, neki akkor még külön angol van, de háromra ő is végez és nem akartam a mai napra halasztani a dolgot, mert szeretném ha végre korán hazaérnénk.  Azért az elég szomorú, hogy neki ma nehezebb napja lesz, mint nekem és nem tudom miért kellett a félévi záró utolsó hetének utolsó napjára tenni két olyan témazáró dolgozatot, ami két olyan tantárgyból van, ami beleszámít a továbbiakban és egyik sem könnyű, matek és történelem? Tényleg muszáj volt mind a kettőt péntekre tenni? Néha annyira nem értem ezt. Tegnap vásárlás után majdnem öt volt, mire hazaértünk, kb. 10 percet szánt arra, hogy evett, aztán nekiállt a történelmet tanulni, tanult hatig, utána elment matekozni, hazajött nyolc előtt 10 perccel és még nekiállt megint történelmet tanulni, majd kikérdeztem és kb. fél tízkor annyi ideje volt, hogy beessen az ágyba. Nagyon várom már, hogy legalább a fél évnek legyen vége, legyen megírva a felvételije és kicsit lazítson, legalább pár napig ne legyen semmi. Na, de csináljuk, ahogy tudjuk, már csak a jövő hét hajrája van vissza, aztán majd egy angol szóbeli, de az, ahogy a gyerek fogalmazott a "vérében van":D azt leginkább nagyon várja, szóval az bakfitty.
Jó lesz ma úgy hazajönni, hogy nincs a lakással semmi dolgom, esetleg a fürdőt kicsit "kifényesítem", ráfér egy kis kiglancolás, mert megmondom őszintén azt azért nem olyan sűrűn csinálom, mint mondjuk a porszívózást. :)
Amúgy minden rendben, jó volt ez a sok tavaszias idő, sajnos hétvégére már hidegebbet mondanak. Én mondjuk abban reménykedem, de nagyon hogy jövő szombaton ne legyen semmi, se hó, se fagy, se eső, semmi mert akkor lesz az írásbeli és jó lenne azért nem aggódni külön, hogy beérünk e épségben a városba vagy mi lesz? Szóval én már csak ennyit kérek, hogy jövő hét végéig ne legyen nagy változás.
Ez már a második nap, hogy az egész éjjelt végig aludtam, tegnap és ma is arra ébredtem, hogy jelez a telefonom, fél öt van és kelni kell. Kipihentem magam. Mivel hétköznap nem sikerült beiktatnom a futást, ezért holnap és vasárnap nagyon nagyon szeretnék elmenni reggel egy egy fél órára vagy órára, ahogy adja magát. Hiányzik.
Megjegyzések

 1. Húú, hát nem tudom, hogy a húsról valaha is le tudnék-e mondani...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is így voltam vele. Aztán rájöttem, hogy ez egyáltalán nem is olyan nehéz. Most még azért időnként beficeg egy csirkemell vagy szűzpecsenye, de sokat mondok, ha egy kezemen megtudom számolni hányszor volt mostanában. :)

   Törlés
 2. Nálunk tavaly nagyon bevált, hogy az írásbeli előtti napon már nem ment Marci iskolába, csak pihent itthon, lazított. Nálatok úgy látom, nem éppen támogató minden tanár, nehogy az utolsó napon még beszóljanak nekik valamit... ha tudod, igazold le neki, ha ő is szeretné.

  VálaszTörlés
 3. Eléggé húsos vagyok, de így is, ennek ellenére sokszor érzem, hogy nem kívánom. A felvágottakat meg főleg nem, valahogy egyre kevésbé enném meg (és bele sem gondolok, hogyan készülhetnek). Meg újabban néha úgy érzem, hogy "eltömődök" bizonyos kajáktól, biztos változom én is, van, amit nehezebben bírok már.
  Neked hajrá! aztán számolj be a tapasztalataidról mindig, és ezzel nekem is segíthetsz, hogy formáljam a saját étrendemet. Köszi! :-)

  VálaszTörlés
 4. 6 évig nem ettem húst , egy disznó vágást követően, aztán szépen újra be került az étrendembe, de nagyon minimális mennyiségben. Leginkább csirkemell és sertéskarajra szorítkozik a fogyasztásom, de ez is egyre kevesebb és kevesebb mennyiségben...

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…