Ugrás a fő tartalomra

Mióta itthon vagyunk

tegnap sikerült kipihennem úgy igazán magam. Mármint alvásilag. Tegnap már háromnegyed nyolckor ágyba kerültem és aludtam reggel fél hétig. A gyerek szintén, ő már hatkor egy kád forró vízben áztatta magát és mire én is készen lettem ő már megágyazott magának és feküdt le ugyan ebben az időpontban. Ma még itthon vagyunk és el sem akarom hinni, hogy holnap ismét kezdődnek a dolgos hétköznapok. El kell mennünk bevásárolni, elfogyott a kenyér, a friss gyümölcs. Ezt hamar délelőtt leakarom tudni. Főznöm is kellene valamit, valami olyat ami vihetek magammal a munkahelyemre. Nagy dologra nem tudok  ma gondolni, leginkább valami salátát ennék tonhallal és főtt tojással, valami mustáros öntettel ebédre, lehet ezt fogok csinálni magamnak, gyereknek meg talán pizzát azt úgy is régen csináltam. Na de holnapra mondom, azért kellene valami meleget is főznöm. Talán egy zöldséges bulgur jó lesz, ahhoz tudok majd a gyereknek délután gyorsan kisütni valami húst. Ma már kicsit tanulni is kell a gyerek el van maradva egy kémia dolgozattal, úgy beszélte meg a tanárral, hogy szünetben pótol és utána megírja, hát egyszer sem vette elő, úgy hogy ma kénytelen lesz. Gondolom lesz nyüsszögés. :)
Tegnap borongós napunk volt, hideg nem volt, de az eső esett én meg örültem mert olyan jó kis félhomály volt itt bent, én azt szeretem. Égtek a fények, a fenyő is még itt van - van aki már leszedte, ahogy olvasom itt ott - szerintem mi majd a hétvégén.
Mivel ez az utolsó pihenős napunk itthon csak lájtosan szeretnék tenni venni. Amúgy, ahogy adja magát a nap, úgy lesz. Nincs különösebb alternatíva.
Megjegyzések

 1. Jó pihenést Tami - én elkezdtem az Intenset ( diéta+ jó kis torna ) és mivel adott az étrend, ami roppant szigorú, de bőséges, nincs nagy agyalás csak ki kell választanom, hogy mi az ami épp kivitelezhető a listából...
  Így ma zöldséges, mozzarellás csirkemell készül hajdinával és azt eszem holnap és holnapután is ebédre.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem ismerem, de majd megnézem! köszi az ötletet. Én most megint kevesebb vagy semmi húst nem fogok enni, mert az annyira jót tett a bőrömnek és nekem is, hogy lehet belevágok megint. Ma délutánra ismét tervezek egy futást, kis lájtosat.

   Törlés
 2. Szerencsés vagy Tami, hozzánk képest :), akik már itt nyomulunk teljes (hahaha) erőbedobással a melóhelyen....
  Egy pilates-es oldalra iratkoztam fel, január közepétől küldi az ingyenes tornákat, hát, majd kíváncsi leszek....
  Tanulás itt sem volt sokminden... nyüsszögés annál inkább :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aha, eltudnám még viselni a hetet itthon bőven :D A gyerek még alszik, nincs még nyüsszögés, de előtte bolt. Csak mennénk már, mert elmegy a fél nap viszont nincs kedvem felébreszteni sem, mert ez az utolsó nap amikor aludhat sokat.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…