Ugrás a fő tartalomra

Mióta itthon vagyunk

tegnap sikerült kipihennem úgy igazán magam. Mármint alvásilag. Tegnap már háromnegyed nyolckor ágyba kerültem és aludtam reggel fél hétig. A gyerek szintén, ő már hatkor egy kád forró vízben áztatta magát és mire én is készen lettem ő már megágyazott magának és feküdt le ugyan ebben az időpontban. Ma még itthon vagyunk és el sem akarom hinni, hogy holnap ismét kezdődnek a dolgos hétköznapok. El kell mennünk bevásárolni, elfogyott a kenyér, a friss gyümölcs. Ezt hamar délelőtt leakarom tudni. Főznöm is kellene valamit, valami olyat ami vihetek magammal a munkahelyemre. Nagy dologra nem tudok  ma gondolni, leginkább valami salátát ennék tonhallal és főtt tojással, valami mustáros öntettel ebédre, lehet ezt fogok csinálni magamnak, gyereknek meg talán pizzát azt úgy is régen csináltam. Na de holnapra mondom, azért kellene valami meleget is főznöm. Talán egy zöldséges bulgur jó lesz, ahhoz tudok majd a gyereknek délután gyorsan kisütni valami húst. Ma már kicsit tanulni is kell a gyerek el van maradva egy kémia dolgozattal, úgy beszélte meg a tanárral, hogy szünetben pótol és utána megírja, hát egyszer sem vette elő, úgy hogy ma kénytelen lesz. Gondolom lesz nyüsszögés. :)
Tegnap borongós napunk volt, hideg nem volt, de az eső esett én meg örültem mert olyan jó kis félhomály volt itt bent, én azt szeretem. Égtek a fények, a fenyő is még itt van - van aki már leszedte, ahogy olvasom itt ott - szerintem mi majd a hétvégén.
Mivel ez az utolsó pihenős napunk itthon csak lájtosan szeretnék tenni venni. Amúgy, ahogy adja magát a nap, úgy lesz. Nincs különösebb alternatíva.
Megjegyzések

 1. Jó pihenést Tami - én elkezdtem az Intenset ( diéta+ jó kis torna ) és mivel adott az étrend, ami roppant szigorú, de bőséges, nincs nagy agyalás csak ki kell választanom, hogy mi az ami épp kivitelezhető a listából...
  Így ma zöldséges, mozzarellás csirkemell készül hajdinával és azt eszem holnap és holnapután is ebédre.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem ismerem, de majd megnézem! köszi az ötletet. Én most megint kevesebb vagy semmi húst nem fogok enni, mert az annyira jót tett a bőrömnek és nekem is, hogy lehet belevágok megint. Ma délutánra ismét tervezek egy futást, kis lájtosat.

   Törlés
 2. Szerencsés vagy Tami, hozzánk képest :), akik már itt nyomulunk teljes (hahaha) erőbedobással a melóhelyen....
  Egy pilates-es oldalra iratkoztam fel, január közepétől küldi az ingyenes tornákat, hát, majd kíváncsi leszek....
  Tanulás itt sem volt sokminden... nyüsszögés annál inkább :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aha, eltudnám még viselni a hetet itthon bőven :D A gyerek még alszik, nincs még nyüsszögés, de előtte bolt. Csak mennénk már, mert elmegy a fél nap viszont nincs kedvem felébreszteni sem, mert ez az utolsó nap amikor aludhat sokat.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…