Ugrás a fő tartalomra

Nagyon nehezen

indulok el a munkába. Illetve persze megyek, mert közben kidobom a gyereket a suli előtt, de utána az az két háromszáz méter, amíg odaérek nem mondom, hogy jó. Legszívesebben még inkább rálépnék a gázpedálra és meg sem állnék. Szívesebben lennék itthon vagy nézelődnék céltalanul bárhol csak ne kelljen ott lenni. Az év elejei hajtás, ami most van bent nem segít ezen és a vele járó őrület, ami egyes embereken megnyilvánul pláne nem. Egy idő után nehéz elviselni a csapkodásokat a pofavágásokat, az állandó "vinnyogásokat" és mindent ami olyan terhessé tud válni délutánra, hogy az ember legszívesebben sikítana. Tegnap pont ezt éreztem alig vártam, hogy végre délután legyen és eljöhessek, tényleg borzasztó elviselni ezt a minden percben robbanhat bármi állapotot. Ha nem lennék olyan becsületes biztos, hogy produkálnék valami vírusos állapotot és telefonon szólnék a háziorvosomnak, hogy sajnos el sem tudok menni hozzá, mert éppen a fürdőszobából hívom most is. Még az a jó, hogy letudok menni alfába és jól kitudom zárni a külvilágot, különben már biztos, hogy beszóltam volna már. Sokáig tudom magamban elfojtani a dolgokat, de ha tele lesz a pohár, akkor bizony robbanok. 
Na de ma már csütörtök és ez már kispéntek és lassan vége ennek a hétnek is. Lassan átfordulunk Január második felébe sőt, nemsokára ki is jutunk belőle és ez jó. A Január elég depressziós időszak mindenkinél, ünnepek után vagyunk, általában szürke is meg nedves is, meg hideg is, meg sötét is, de én úgy érzem ebben az évben gyorsan telnek a hetek, úgy hogy még elviselem. A február meg már reményt adhat a tavaszra.
Tegnap este kilenckor bezuhantunk az ágyba, nagyon akartam volna még olvasni, de esély sem volt rá olyan fáradt voltam. Négykor keltem, kávéztam, ittam egy nagy pohár citromos vizet ezt most vezettem be (ismét) a reggeli rutinjaim közé, nagyon jót tesz az emésztésnek, kipucolja a szervezetet, beindítja a napot. Aztán most próbálok korábban reggelizni, így most már túl vagyok egy kis ananász és gránátalma salátán, pici mézzel a tetején. A munkahelyemen majd iszom még egy kávét ahogy beérek, aztán eszem egy croassant, pulykamell sonkával, sajttal, jégsalátával. Ebédre tegnap főztem kagylós tésztát, tetején sok parmezánnal, isteni lett, nyammm.: :) A többit még nem tudom mi lesz, mi lesz a vacsora pl. ?  Talán főtt tojás egy kis körözött, két pirítós. Most úgy gondolom ehhez lenne kedvem.
A tegnapi özönvíz szerű eső és a sáros udvar megtette a hatását, az összes négylábú baromira bepiszkolta a teraszt, mindenhol sáros lábnyomok, banyek ezt annyira nem szeretem. A hétvégére így megint csináltak nekem programot, le kell súrolnom, különben tavaszra marad a nagyja. Egy csomó nárcisz és tulipán hajtást, levelet láttam kibújva, nem tudom lesz e egyáltalán belőlük valami. 150-200 új hagymát ültettünk el ősszel, már emlékezni sem tudok hova, nagyon várom, hogy meglássam már hol jönnek elő az új virágok. (na és, hogy mennyi marad meg belőlük a kutya és a macskák miatt, erre még valamit ki kell találni) 
Sajnos a héten nem tudtam elmenni futni, komolyan hiányzik. Nem volt olyan nap, hogy ne esett volna valami, jég, hó, két nap pedig eső. Hétvégére marad, remélem akkor jobb idő lesz. 
Elkezdtem várni a tavaszt. 
Megjegyzések

 1. Tami, sokszor ismerek néhány év előtti önmagamra benned, a szavaidban. Legalább kiírod magadból. Én el-és lefojtottam, aztán robbant. Az sem jó, így naponta élni is nehéz. Remélem a hétvégéd majd kikapcsolt, feltölt.

  VálaszTörlés
 2. Ahogy elkezdtelek olvasni, pont ezt akartam írni, amit aztán te is megfogalmaztál, hogy a január mindenkinek nehéz... szürke, nedves, fény nélküli...... én örülnék, ha lenne hó, olyan igazi, ami leesik december elején, aztán csak márciusban olvad el szép lassan... helyette eső van, meg egyik nap plusz 5-10, másnap meg mínuszok... grr... mindenki bolond tőle-) Pont ezt érzem én is, hogy olyan nehéz elindulni... és ott meg én is nyomnám tovább a gázpedált... pedig én nem is dolgozom minden nap.... én ráadásul elég nehezen zárom ki a külvilágot...

  VálaszTörlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt névvel kell írni :)

   Törlés
  2. Értő olvasás. Nem a munkahely rossz, a körítés hozzá. ;)

   Törlés
 4. Hát igen, előfordul hogy ilyen. Van amikor meg jobb.Ez most a nem igazán jó korszak , de lehet a január hozza magával :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…