Ugrás a fő tartalomra

Nagyon nehezen

indulok el a munkába. Illetve persze megyek, mert közben kidobom a gyereket a suli előtt, de utána az az két háromszáz méter, amíg odaérek nem mondom, hogy jó. Legszívesebben még inkább rálépnék a gázpedálra és meg sem állnék. Szívesebben lennék itthon vagy nézelődnék céltalanul bárhol csak ne kelljen ott lenni. Az év elejei hajtás, ami most van bent nem segít ezen és a vele járó őrület, ami egyes embereken megnyilvánul pláne nem. Egy idő után nehéz elviselni a csapkodásokat a pofavágásokat, az állandó "vinnyogásokat" és mindent ami olyan terhessé tud válni délutánra, hogy az ember legszívesebben sikítana. Tegnap pont ezt éreztem alig vártam, hogy végre délután legyen és eljöhessek, tényleg borzasztó elviselni ezt a minden percben robbanhat bármi állapotot. Ha nem lennék olyan becsületes biztos, hogy produkálnék valami vírusos állapotot és telefonon szólnék a háziorvosomnak, hogy sajnos el sem tudok menni hozzá, mert éppen a fürdőszobából hívom most is. Még az a jó, hogy letudok menni alfába és jól kitudom zárni a külvilágot, különben már biztos, hogy beszóltam volna már. Sokáig tudom magamban elfojtani a dolgokat, de ha tele lesz a pohár, akkor bizony robbanok. 
Na de ma már csütörtök és ez már kispéntek és lassan vége ennek a hétnek is. Lassan átfordulunk Január második felébe sőt, nemsokára ki is jutunk belőle és ez jó. A Január elég depressziós időszak mindenkinél, ünnepek után vagyunk, általában szürke is meg nedves is, meg hideg is, meg sötét is, de én úgy érzem ebben az évben gyorsan telnek a hetek, úgy hogy még elviselem. A február meg már reményt adhat a tavaszra.
Tegnap este kilenckor bezuhantunk az ágyba, nagyon akartam volna még olvasni, de esély sem volt rá olyan fáradt voltam. Négykor keltem, kávéztam, ittam egy nagy pohár citromos vizet ezt most vezettem be (ismét) a reggeli rutinjaim közé, nagyon jót tesz az emésztésnek, kipucolja a szervezetet, beindítja a napot. Aztán most próbálok korábban reggelizni, így most már túl vagyok egy kis ananász és gránátalma salátán, pici mézzel a tetején. A munkahelyemen majd iszom még egy kávét ahogy beérek, aztán eszem egy croassant, pulykamell sonkával, sajttal, jégsalátával. Ebédre tegnap főztem kagylós tésztát, tetején sok parmezánnal, isteni lett, nyammm.: :) A többit még nem tudom mi lesz, mi lesz a vacsora pl. ?  Talán főtt tojás egy kis körözött, két pirítós. Most úgy gondolom ehhez lenne kedvem.
A tegnapi özönvíz szerű eső és a sáros udvar megtette a hatását, az összes négylábú baromira bepiszkolta a teraszt, mindenhol sáros lábnyomok, banyek ezt annyira nem szeretem. A hétvégére így megint csináltak nekem programot, le kell súrolnom, különben tavaszra marad a nagyja. Egy csomó nárcisz és tulipán hajtást, levelet láttam kibújva, nem tudom lesz e egyáltalán belőlük valami. 150-200 új hagymát ültettünk el ősszel, már emlékezni sem tudok hova, nagyon várom, hogy meglássam már hol jönnek elő az új virágok. (na és, hogy mennyi marad meg belőlük a kutya és a macskák miatt, erre még valamit ki kell találni) 
Sajnos a héten nem tudtam elmenni futni, komolyan hiányzik. Nem volt olyan nap, hogy ne esett volna valami, jég, hó, két nap pedig eső. Hétvégére marad, remélem akkor jobb idő lesz. 
Elkezdtem várni a tavaszt. 
Megjegyzések

 1. Tami, sokszor ismerek néhány év előtti önmagamra benned, a szavaidban. Legalább kiírod magadból. Én el-és lefojtottam, aztán robbant. Az sem jó, így naponta élni is nehéz. Remélem a hétvégéd majd kikapcsolt, feltölt.

  VálaszTörlés
 2. Ahogy elkezdtelek olvasni, pont ezt akartam írni, amit aztán te is megfogalmaztál, hogy a január mindenkinek nehéz... szürke, nedves, fény nélküli...... én örülnék, ha lenne hó, olyan igazi, ami leesik december elején, aztán csak márciusban olvad el szép lassan... helyette eső van, meg egyik nap plusz 5-10, másnap meg mínuszok... grr... mindenki bolond tőle-) Pont ezt érzem én is, hogy olyan nehéz elindulni... és ott meg én is nyomnám tovább a gázpedált... pedig én nem is dolgozom minden nap.... én ráadásul elég nehezen zárom ki a külvilágot...

  VálaszTörlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt névvel kell írni :)

   Törlés
  2. Értő olvasás. Nem a munkahely rossz, a körítés hozzá. ;)

   Törlés
 4. Hát igen, előfordul hogy ilyen. Van amikor meg jobb.Ez most a nem igazán jó korszak , de lehet a január hozza magával :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…