Ugrás a fő tartalomra

Nagyon nehezen

indulok el a munkába. Illetve persze megyek, mert közben kidobom a gyereket a suli előtt, de utána az az két háromszáz méter, amíg odaérek nem mondom, hogy jó. Legszívesebben még inkább rálépnék a gázpedálra és meg sem állnék. Szívesebben lennék itthon vagy nézelődnék céltalanul bárhol csak ne kelljen ott lenni. Az év elejei hajtás, ami most van bent nem segít ezen és a vele járó őrület, ami egyes embereken megnyilvánul pláne nem. Egy idő után nehéz elviselni a csapkodásokat a pofavágásokat, az állandó "vinnyogásokat" és mindent ami olyan terhessé tud válni délutánra, hogy az ember legszívesebben sikítana. Tegnap pont ezt éreztem alig vártam, hogy végre délután legyen és eljöhessek, tényleg borzasztó elviselni ezt a minden percben robbanhat bármi állapotot. Ha nem lennék olyan becsületes biztos, hogy produkálnék valami vírusos állapotot és telefonon szólnék a háziorvosomnak, hogy sajnos el sem tudok menni hozzá, mert éppen a fürdőszobából hívom most is. Még az a jó, hogy letudok menni alfába és jól kitudom zárni a külvilágot, különben már biztos, hogy beszóltam volna már. Sokáig tudom magamban elfojtani a dolgokat, de ha tele lesz a pohár, akkor bizony robbanok. 
Na de ma már csütörtök és ez már kispéntek és lassan vége ennek a hétnek is. Lassan átfordulunk Január második felébe sőt, nemsokára ki is jutunk belőle és ez jó. A Január elég depressziós időszak mindenkinél, ünnepek után vagyunk, általában szürke is meg nedves is, meg hideg is, meg sötét is, de én úgy érzem ebben az évben gyorsan telnek a hetek, úgy hogy még elviselem. A február meg már reményt adhat a tavaszra.
Tegnap este kilenckor bezuhantunk az ágyba, nagyon akartam volna még olvasni, de esély sem volt rá olyan fáradt voltam. Négykor keltem, kávéztam, ittam egy nagy pohár citromos vizet ezt most vezettem be (ismét) a reggeli rutinjaim közé, nagyon jót tesz az emésztésnek, kipucolja a szervezetet, beindítja a napot. Aztán most próbálok korábban reggelizni, így most már túl vagyok egy kis ananász és gránátalma salátán, pici mézzel a tetején. A munkahelyemen majd iszom még egy kávét ahogy beérek, aztán eszem egy croassant, pulykamell sonkával, sajttal, jégsalátával. Ebédre tegnap főztem kagylós tésztát, tetején sok parmezánnal, isteni lett, nyammm.: :) A többit még nem tudom mi lesz, mi lesz a vacsora pl. ?  Talán főtt tojás egy kis körözött, két pirítós. Most úgy gondolom ehhez lenne kedvem.
A tegnapi özönvíz szerű eső és a sáros udvar megtette a hatását, az összes négylábú baromira bepiszkolta a teraszt, mindenhol sáros lábnyomok, banyek ezt annyira nem szeretem. A hétvégére így megint csináltak nekem programot, le kell súrolnom, különben tavaszra marad a nagyja. Egy csomó nárcisz és tulipán hajtást, levelet láttam kibújva, nem tudom lesz e egyáltalán belőlük valami. 150-200 új hagymát ültettünk el ősszel, már emlékezni sem tudok hova, nagyon várom, hogy meglássam már hol jönnek elő az új virágok. (na és, hogy mennyi marad meg belőlük a kutya és a macskák miatt, erre még valamit ki kell találni) 
Sajnos a héten nem tudtam elmenni futni, komolyan hiányzik. Nem volt olyan nap, hogy ne esett volna valami, jég, hó, két nap pedig eső. Hétvégére marad, remélem akkor jobb idő lesz. 
Elkezdtem várni a tavaszt. 
Megjegyzések

 1. Tami, sokszor ismerek néhány év előtti önmagamra benned, a szavaidban. Legalább kiírod magadból. Én el-és lefojtottam, aztán robbant. Az sem jó, így naponta élni is nehéz. Remélem a hétvégéd majd kikapcsolt, feltölt.

  VálaszTörlés
 2. Ahogy elkezdtelek olvasni, pont ezt akartam írni, amit aztán te is megfogalmaztál, hogy a január mindenkinek nehéz... szürke, nedves, fény nélküli...... én örülnék, ha lenne hó, olyan igazi, ami leesik december elején, aztán csak márciusban olvad el szép lassan... helyette eső van, meg egyik nap plusz 5-10, másnap meg mínuszok... grr... mindenki bolond tőle-) Pont ezt érzem én is, hogy olyan nehéz elindulni... és ott meg én is nyomnám tovább a gázpedált... pedig én nem is dolgozom minden nap.... én ráadásul elég nehezen zárom ki a külvilágot...

  VálaszTörlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt névvel kell írni :)

   Törlés
  2. Értő olvasás. Nem a munkahely rossz, a körítés hozzá. ;)

   Törlés
 4. Hát igen, előfordul hogy ilyen. Van amikor meg jobb.Ez most a nem igazán jó korszak , de lehet a január hozza magával :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…