Ugrás a fő tartalomra

Nem hiszem el

hogy ma már én is dolgozni megyek. Azt meg pláne nem, hogy elkezdődik az iskola is. Tegnap este már elég nyűgös voltam emiatt, olyan jó volt itthon. Nekem egyébként nem a munkahelyemmel van bajom - na jó időnként azzal is - hanem, hogy amikor itthon vagyunk olyan jól betudom osztani az időmet és mindenre jut, mindent el lehet intézni nyugiban, mindent amit eltervezek megtudok valósítani. Munka mellett ez elég nehéz, van amikor kivitelezhetetlen, nem nagyon hiszek abban, hogy mindenre van idő, ha nagyon akarja az ember, egyszerűen nem vagyok robot, hogy így legyen. És már nem is aludtam jól, sőt arra ébredtem, éjjel kettőkor, hogy csurom víz vagyok. Azért az valaminek a jele, egyértelműen. Na mindegy, majd belerázódunk, sajnos a gyereknek még rosszabb, neki a január húzós lesz, mondta is én meg nem áltattam mondtam neki, hogy egyetértek, nem lennék most gyerek, nem kezdeném elölről az általános iskolát. Na, erről ennyit. 
Az életmódváltásom pedig most nagyon jól megy, de tényleg. Nagyon határozott célom van most és nagyon sok akaratom az hiszem. Úgy hogy tegnap is voltam futni, igaz megint csak 3 km, de már jobb idővel, már nem lihegtem annyira és ráadásul délután - mert csak akkor jutott rá idő - amit utálok, még is elmentem. A tiszta étkezésem is egyre tisztább. Ma viszem itthonról a reggelimet, ebédemet, mindjárt össze is pakolom. Még nem pontosan körvonalazódott, hogy mit az biztos, hogy reggelire teljes kiölésű kenyér amit megkenek kapros mustárral, rá jégsalátát és rukkolát teszek, arra egy kis tonhalat és parmezánt. Ez lesz a reggelim. Sajnos tegnap nem tudtam megcsinálni a zöldséges bulgurt - majd ma -mert későn értünk haza a boltból és mire a gyerek ebédjét megfőztem már nagyon akartam menni futni és nem akartam tovább húzni az időt, mert világosban akartam menni és jönni. Így most ki kell találnom mit vigyek ebédre, de majd mindjárt. A szokásos smoothiemat is viszem, erdei gyümölcsös lesz, natur joghurttal, laktózmentes tejjel. Ásványvizet is viszek, többet kellene innom belőle! Elhatároztam, hogy az instagramra időnként felteszek egy egy képet a futással, étkezéssel kapcsolatban, mert ott tudom magam követni, látni fogom, hogy jól csinálom olyan lesz mint egy napló és inspirálni fog. Ha látom a változásokat akkor tudom, hogy jól haladok, muszáj valami kézzel  szemmel fogható is, ami előre visz és ami a hobbimmá kell, hogy váljon ismét. Mármint a futás. Ez a cél legalább is.
Ma a túlélésre fogok játszani az biztos, bár tudom, hogy vár bent egy halom könyvelendő számla. Na, majd meglátom mennyire aktivizáljam magam. :) 

Megjegyzések

 1. Hajrá az életmódváltáshoz is, a munkához is!

  VálaszTörlés
 2. Az életmódváltáshoz hajrá, én is rajta vagyok és sokkal jobban érzem magam. Nekem hatalmas pozitív változás volt a tejtermékek kiiktatása, de ugye a laktóz nem a barátom, erre rá kellett jönnöm, pedig nem volt tőle hasmenésem pl, se kiütéseim, de éreztem, hogy lelassít. Szorítok Tami és várom az Instán az inspiráló képeket.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is azért iszom a laktózmentes tejet, mert puffadtam tőle és hasmenés volt. Köszi Iveta! Neked is!! :)

   Törlés
 3. Hacsak kimondottan egészségügyi problémákat nem okoz, nem tartom jónak ételfajták "nemevését", úgy jó, ha mindent, csak mértékkel... de persze ez az én véleményem, és tudom, könnyen dumálok, amíg mindent ehetek jószerével (nálam a mérték a nehéz :D ).
  De mindenkinek sok sikert mindenkinek az életmódváltáshoz, mert példamutató, legalábbis számomra húzóerő.
  Tami, utoljára akkor voltam rendben minden téren (vagyis, idővel, lakással, renddel stb. ) amikor gyesen voltam a gyerekkel - ergo ez is rámutat, hogy igen, meló mellett egyszerűen nem jut idő mindenre, úgy, hogy egyenesbe kerüljön az ember annyira, amennyire szeretné.
  Időnként kellene egy féléves szünet valahogy.... legalább.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. - 1db mindenki a szövegből :), bocs.

   Törlés
  2. Azért iszom laktózmentes tejjel a kávém, mert a tejtől puffadtam és fájt a hasam. Az évek során már kitapasztaltam, hogy mit fogad el a szervezetem és mit nem és igen, szerencsés vagy, hogy nálad nincs ilyen. :) De ezt már irtam egyszer. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Úgy érzem lassan

ez a blog tényleg az utolsókat rúgja. Tegnap is elkezdtem írni, de aztán félbehagytam mert olyan kis semmiségekről szólt volna, hogy maximum a visszaemlékezéseimre lett volna jó, ha mondjuk 20 év múlva olvasnám. Na, akkor csodálkoztam volna rá, hogy jéééé ezen a napon sem történt semmi  ez és ez történt velem, velünk.  Nem tudom van e értelme még minden nap vagy két naponta ugyan olyan dolgokról vagy sokszor nagyon hasonlókról írni, én is unom saját magamat. Hosszú ez a január.  Eszembe is jutott, hogy szerintem sokkal jobb lenne januárban téli szünetet tartani az iskolákban, mert decemberben annyi történés van, kezdve a télapóval meg a karácsonyi készülődéssel itthon is, iskolákban is, hogy az úgy is hamar elmegy, pörög mindig van valami, amit lehet várni, amire lehet készülni. Aztán hirtelen vége és a következő hónap általában lassú, szürke és hideg és hirtelen üres. Látom ezt a gyereken is mármint, hogy olyan semmilyen ebben az időszakban. Ő is lassú és időnként türelmetlen, meg f…

Vannak olyan dolgok

amik pár éve, hónapja még hogy úgy mondjam kiakasztottak. Ma már tudok vállat rándítani és nem foglalkozni vele. Ilyen egy egy munkahelyi dolog is, sőt időnként több munkahelyi dolog. Nem megyek bele a részletekbe, de pont tegnap ilyen nap volt és annyira, de annyira röhejes, hogy emberek képesek megsértődni apró dolgon (amiben ő hibázott,de még ő sértődik meg)  olyannyira, hogy nem köszön, sőt még a szemedbe se néz....én ezt már vicc kategóriába sorolom. Pláne akkor, ha onnan közelítjük meg a dolgot, hogy akár a gyereked is lehetne. Már csak ugye illemből is. A tiszteletet direkt nem írom, mert azt egyáltalán nem várom el, hogy is tehetném? Nem vagyok én senki csak egy dolgozó a sok közül. Mondjuk ezen kb. öt másodpercig fenn tudok akadni, mert azért na de mire kettőt fordulok már le is szarom van ejtve. Akinek nem volt gyerekszobája, annak nem volt gyerekszobája, bárhogy is akarja bizonyítani. Úgy elképzelem, mikor látom a gyűrűt az ujján és valószínű pár hónap múlva esküvő is lesz…

A hétvégi tavasz

huss elröpült, ma hajnalban már határozottan hűvös van és a szél is fúj. A tegnap vízparti sétálás elmaradt, volt itt víz elég majdnem egész nap szakadt az eső. Így végül maradt a kuckózás, meg az olvasás, filmnézés és mivel a gyerek inkább az apjával játszott neten, mint hogy a menjünk moziba kérdésre igennel feleljen, én elég jól haladok a kiválasztott könyvemmel. Amiről azt hittem majd jobb lesz, de egyelőre várom hogy beinduljon. Épp ott tettem le tegnap este, mikor talán elindul valami úgy hogy talán van remény. Mostanában nem igazán kötött le egy könyv sem annyira, hogy le se tudjam tenni úgy látszik a fülszöveg részekre mennek a kiadók, mert sorozatban sikerül belenyúlnom olyanba, ami a futottak még kategóriába sorolható, egyszer olvasós vagy többszöri nekifutásra sikerül a végére érnem, mert mindig félbehagyom. Pedig elvileg majd mindegyik jónak ígérkezik. Vagy én vagyok sokszor türelmetlen. Most, hogy belengette az idő a tavaszt már én is kezdek türelmetlen lenni és várom a …