Ugrás a fő tartalomra

Nem hiszem el

hogy ma már én is dolgozni megyek. Azt meg pláne nem, hogy elkezdődik az iskola is. Tegnap este már elég nyűgös voltam emiatt, olyan jó volt itthon. Nekem egyébként nem a munkahelyemmel van bajom - na jó időnként azzal is - hanem, hogy amikor itthon vagyunk olyan jól betudom osztani az időmet és mindenre jut, mindent el lehet intézni nyugiban, mindent amit eltervezek megtudok valósítani. Munka mellett ez elég nehéz, van amikor kivitelezhetetlen, nem nagyon hiszek abban, hogy mindenre van idő, ha nagyon akarja az ember, egyszerűen nem vagyok robot, hogy így legyen. És már nem is aludtam jól, sőt arra ébredtem, éjjel kettőkor, hogy csurom víz vagyok. Azért az valaminek a jele, egyértelműen. Na mindegy, majd belerázódunk, sajnos a gyereknek még rosszabb, neki a január húzós lesz, mondta is én meg nem áltattam mondtam neki, hogy egyetértek, nem lennék most gyerek, nem kezdeném elölről az általános iskolát. Na, erről ennyit. 
Az életmódváltásom pedig most nagyon jól megy, de tényleg. Nagyon határozott célom van most és nagyon sok akaratom az hiszem. Úgy hogy tegnap is voltam futni, igaz megint csak 3 km, de már jobb idővel, már nem lihegtem annyira és ráadásul délután - mert csak akkor jutott rá idő - amit utálok, még is elmentem. A tiszta étkezésem is egyre tisztább. Ma viszem itthonról a reggelimet, ebédemet, mindjárt össze is pakolom. Még nem pontosan körvonalazódott, hogy mit az biztos, hogy reggelire teljes kiölésű kenyér amit megkenek kapros mustárral, rá jégsalátát és rukkolát teszek, arra egy kis tonhalat és parmezánt. Ez lesz a reggelim. Sajnos tegnap nem tudtam megcsinálni a zöldséges bulgurt - majd ma -mert későn értünk haza a boltból és mire a gyerek ebédjét megfőztem már nagyon akartam menni futni és nem akartam tovább húzni az időt, mert világosban akartam menni és jönni. Így most ki kell találnom mit vigyek ebédre, de majd mindjárt. A szokásos smoothiemat is viszem, erdei gyümölcsös lesz, natur joghurttal, laktózmentes tejjel. Ásványvizet is viszek, többet kellene innom belőle! Elhatároztam, hogy az instagramra időnként felteszek egy egy képet a futással, étkezéssel kapcsolatban, mert ott tudom magam követni, látni fogom, hogy jól csinálom olyan lesz mint egy napló és inspirálni fog. Ha látom a változásokat akkor tudom, hogy jól haladok, muszáj valami kézzel  szemmel fogható is, ami előre visz és ami a hobbimmá kell, hogy váljon ismét. Mármint a futás. Ez a cél legalább is.
Ma a túlélésre fogok játszani az biztos, bár tudom, hogy vár bent egy halom könyvelendő számla. Na, majd meglátom mennyire aktivizáljam magam. :) 

Megjegyzések

 1. Hajrá az életmódváltáshoz is, a munkához is!

  VálaszTörlés
 2. Az életmódváltáshoz hajrá, én is rajta vagyok és sokkal jobban érzem magam. Nekem hatalmas pozitív változás volt a tejtermékek kiiktatása, de ugye a laktóz nem a barátom, erre rá kellett jönnöm, pedig nem volt tőle hasmenésem pl, se kiütéseim, de éreztem, hogy lelassít. Szorítok Tami és várom az Instán az inspiráló képeket.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is azért iszom a laktózmentes tejet, mert puffadtam tőle és hasmenés volt. Köszi Iveta! Neked is!! :)

   Törlés
 3. Hacsak kimondottan egészségügyi problémákat nem okoz, nem tartom jónak ételfajták "nemevését", úgy jó, ha mindent, csak mértékkel... de persze ez az én véleményem, és tudom, könnyen dumálok, amíg mindent ehetek jószerével (nálam a mérték a nehéz :D ).
  De mindenkinek sok sikert mindenkinek az életmódváltáshoz, mert példamutató, legalábbis számomra húzóerő.
  Tami, utoljára akkor voltam rendben minden téren (vagyis, idővel, lakással, renddel stb. ) amikor gyesen voltam a gyerekkel - ergo ez is rámutat, hogy igen, meló mellett egyszerűen nem jut idő mindenre, úgy, hogy egyenesbe kerüljön az ember annyira, amennyire szeretné.
  Időnként kellene egy féléves szünet valahogy.... legalább.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. - 1db mindenki a szövegből :), bocs.

   Törlés
  2. Azért iszom laktózmentes tejjel a kávém, mert a tejtől puffadtam és fájt a hasam. Az évek során már kitapasztaltam, hogy mit fogad el a szervezetem és mit nem és igen, szerencsés vagy, hogy nálad nincs ilyen. :) De ezt már irtam egyszer. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…