Ugrás a fő tartalomra

Nem hiszem el

hogy ma már én is dolgozni megyek. Azt meg pláne nem, hogy elkezdődik az iskola is. Tegnap este már elég nyűgös voltam emiatt, olyan jó volt itthon. Nekem egyébként nem a munkahelyemmel van bajom - na jó időnként azzal is - hanem, hogy amikor itthon vagyunk olyan jól betudom osztani az időmet és mindenre jut, mindent el lehet intézni nyugiban, mindent amit eltervezek megtudok valósítani. Munka mellett ez elég nehéz, van amikor kivitelezhetetlen, nem nagyon hiszek abban, hogy mindenre van idő, ha nagyon akarja az ember, egyszerűen nem vagyok robot, hogy így legyen. És már nem is aludtam jól, sőt arra ébredtem, éjjel kettőkor, hogy csurom víz vagyok. Azért az valaminek a jele, egyértelműen. Na mindegy, majd belerázódunk, sajnos a gyereknek még rosszabb, neki a január húzós lesz, mondta is én meg nem áltattam mondtam neki, hogy egyetértek, nem lennék most gyerek, nem kezdeném elölről az általános iskolát. Na, erről ennyit. 
Az életmódváltásom pedig most nagyon jól megy, de tényleg. Nagyon határozott célom van most és nagyon sok akaratom az hiszem. Úgy hogy tegnap is voltam futni, igaz megint csak 3 km, de már jobb idővel, már nem lihegtem annyira és ráadásul délután - mert csak akkor jutott rá idő - amit utálok, még is elmentem. A tiszta étkezésem is egyre tisztább. Ma viszem itthonról a reggelimet, ebédemet, mindjárt össze is pakolom. Még nem pontosan körvonalazódott, hogy mit az biztos, hogy reggelire teljes kiölésű kenyér amit megkenek kapros mustárral, rá jégsalátát és rukkolát teszek, arra egy kis tonhalat és parmezánt. Ez lesz a reggelim. Sajnos tegnap nem tudtam megcsinálni a zöldséges bulgurt - majd ma -mert későn értünk haza a boltból és mire a gyerek ebédjét megfőztem már nagyon akartam menni futni és nem akartam tovább húzni az időt, mert világosban akartam menni és jönni. Így most ki kell találnom mit vigyek ebédre, de majd mindjárt. A szokásos smoothiemat is viszem, erdei gyümölcsös lesz, natur joghurttal, laktózmentes tejjel. Ásványvizet is viszek, többet kellene innom belőle! Elhatároztam, hogy az instagramra időnként felteszek egy egy képet a futással, étkezéssel kapcsolatban, mert ott tudom magam követni, látni fogom, hogy jól csinálom olyan lesz mint egy napló és inspirálni fog. Ha látom a változásokat akkor tudom, hogy jól haladok, muszáj valami kézzel  szemmel fogható is, ami előre visz és ami a hobbimmá kell, hogy váljon ismét. Mármint a futás. Ez a cél legalább is.
Ma a túlélésre fogok játszani az biztos, bár tudom, hogy vár bent egy halom könyvelendő számla. Na, majd meglátom mennyire aktivizáljam magam. :) 

Megjegyzések

 1. Hajrá az életmódváltáshoz is, a munkához is!

  VálaszTörlés
 2. Az életmódváltáshoz hajrá, én is rajta vagyok és sokkal jobban érzem magam. Nekem hatalmas pozitív változás volt a tejtermékek kiiktatása, de ugye a laktóz nem a barátom, erre rá kellett jönnöm, pedig nem volt tőle hasmenésem pl, se kiütéseim, de éreztem, hogy lelassít. Szorítok Tami és várom az Instán az inspiráló képeket.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is azért iszom a laktózmentes tejet, mert puffadtam tőle és hasmenés volt. Köszi Iveta! Neked is!! :)

   Törlés
 3. Hacsak kimondottan egészségügyi problémákat nem okoz, nem tartom jónak ételfajták "nemevését", úgy jó, ha mindent, csak mértékkel... de persze ez az én véleményem, és tudom, könnyen dumálok, amíg mindent ehetek jószerével (nálam a mérték a nehéz :D ).
  De mindenkinek sok sikert mindenkinek az életmódváltáshoz, mert példamutató, legalábbis számomra húzóerő.
  Tami, utoljára akkor voltam rendben minden téren (vagyis, idővel, lakással, renddel stb. ) amikor gyesen voltam a gyerekkel - ergo ez is rámutat, hogy igen, meló mellett egyszerűen nem jut idő mindenre, úgy, hogy egyenesbe kerüljön az ember annyira, amennyire szeretné.
  Időnként kellene egy féléves szünet valahogy.... legalább.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. - 1db mindenki a szövegből :), bocs.

   Törlés
  2. Azért iszom laktózmentes tejjel a kávém, mert a tejtől puffadtam és fájt a hasam. Az évek során már kitapasztaltam, hogy mit fogad el a szervezetem és mit nem és igen, szerencsés vagy, hogy nálad nincs ilyen. :) De ezt már irtam egyszer. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Nos az biztos, hogy

én többet az életben nem eszek vacsorára fokhagymás pirítóst. Ezt amúgy sem kellett volna, mert ilyet reggelire eszik az ember ugye ch miatt, még akkor is ha teljes kiőrlésű kenyérből készül, de a fokhagyma  miatt meg pláne nem. De hát mit tegyek, ha tegnap végre 10 év után vettem egy új kenyérpirítót a Lidlben, (az előző kb. akkor adta meg magát) szép türkiz vagy milyen színben és muszáj volt kipróbálni mindjárt. Hajnali négy óta vagyok fent, mert fáj tőle a gyomrom, egy húsz perces kínlódás után meg inkább fel is keltem az ágyból is és nem forgolódtam tovább.  A tegnapi nap a gyerek elmondása szerint tök jó volt, mert voltunk moziban, ebédelhetett a Burger Kingben, aztán pedig végre vettünk pár dolgot a suliba is, cipőt, öltönyt, pár pólót, nadrágokat, új táskát....és még nincs meg minden. Nem szálltunk el, mindenből a se nem olcsó se nem túl drága dolgot választottuk, minőségben is, márkában is a tartósat, mert szerintem az olcsó húsnak híg a leve egy gyereknél jobban érvényesül é…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …