Ugrás a fő tartalomra

Nem olyan nehéz

most az életmódváltás. Nyilván most kaptam gellert :) de nagyon nagy akarat van bennem úgy érzem. Egyre több és jobb ételeket találok ki, rengeteg tiszta ételt eszem és sokkal sokkal kevesebb feldolgozottat. Nagyon sok a gyümölcs és a zöldség, sokkal többet iszom. Szóval megy ez, mint a képeken látható, de ez csak pár abból a sokból amin változtattam. A futásban is kis lépésekkel, de megyek előre, haladok már nem tartok tőle, már nem kell noszogatnom magam, hogy elinduljak. Ma is tervben van pár kilométer, de lehet ezt inkább ma ledolgozom a kertben, mert olyan szép időnek nézünk elébe, hogy úgy döntöttem levágom a pampa füvek nagy részét, az pedig elég sok időt fog elvenni a napomból. Megbeszéltem a gyerekkel, hogy ma kicsit rendet teszünk kint, amíg ilyen tavasz van. Csak rá ne fázzunk erre és majd áprilisban meg jól itt lesz a tél. :/ Ezt a gondolatot jól ki is verem a fejemből, remélem nem a nyúl hozza majd a telet, mert ha igen akkor attól kifekszem. 

Bulgur, gombával, kukoricával, borsóval, sok sok petrezselyemmel és parmezánnal a tetején.
Teljes kiőrlésű pirítós, tormás krémsajt, füstölt laza, uborka, paradicsom, joghurt

Nassolás, zöldség csipsz, fokhagymás joghurt mártogatós

Megjegyzések

 1. No, hogy csinálod a zöldségcsipszet, és mikből?:) és szeretném megkérdezni, hogy mire jó a zellerszársnack? :D vettem, de a szagától rosszul lettem...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem csinálja. Ott a zacsi mögötte. Lidlben vagy Pennyben szoktam én is venni. :))

   Törlés
  2. Akkor már nekem nem is kell feltennem ezt a kérdést. :-)
   Tami, a pampafüvet jó ilyenkor lenyírni? Nem kell vele a tavaszt megvárni?

   Törlés
  3. Elvileg biztonságosabb a tavaszt megvárni, mert ha levágjuk és nagy fagy van, akkor befolyik a víz a levágott szárba és elfagy a gyökere. Tavaly mielőtt elment a férjem levágta és van, amit betakart, van amit nem és nem fagyott ki még sem. Tulajdonképpen ha biztonságra mész, akkor várj tavaszig. :) De szerintem ha levágom és betakarom akkor nem fog kifagyni. Csak utálom nézni már, mert ha nagy szél van, akkor amit leszed viszi mindenfelé és piszkos tőle az udvar :/

   Törlés
  4. Ami a képen van zöldségcsipsz azt vettem a Lidlben karácsony előtt, de sok helyen van natur, minden mentes zöldségcsipsz zacskóban. Ebben cékla, zeller, édesburgonya van és finom. A neten , pl. nosaltyn van recept, de tök egyszerű. Uborka szeletelőn vékonyra kell vágni, én oliva olaj sprayt használok, azzal besprézem a tepsit, ráterítem a zöldséget , ráfújok még olivát és forró sütőben pár perc alatt megsül. A legjobb a cékla, édesburgonya, de végül is kinek mi jön be. Mikroban is lehet, egyszer csináltam de akkora pára lett benne, hogy az nekem nem jött be. A csipsz az ott is ropogósra sült.

   Törlés
  5. Oks, köszi. Bocs, nem láttam a zacsit.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…