Ugrás a fő tartalomra

Nos, végre elérkezett

egy lazább hét. Vége a heti városba autózásoknak, a felkészítőknek az iskolában, egyedül csak a külön matek tanárunk maradt és marad még év végéig és ki tudja meddig. Ezt az egyet szeretem, mert annyira összhangba kerültek a gyerekkel, olyan könnyen és jól oldja meg a feladatait, úgy magyarázza el neki, hogy végre nem stresszelve megy be az óráira, hanem lazán azzal a tudattal, hogy ő tudja. Ráadásul itt lakik a faluban, tőlünk nagyjából 50 méterre, gyakorlatilag az utca másik oldalán pár házzal odébb. Nagy könnyebbség ez. Azért még mindig eszembe jut a szombat reggel, hogy a gyerek betegen ment helytállni és ezt rajtunk kívül nem is tudja más, felmerül az emberben, ha javítják a kis dolgait, ők ezt nem tudják csak azt látják, hogy van amiben nem teljesített úgy, ahogy vajon mit gondolnak akkor? Igazából nem jó érzés, bár nem is számít, de azért mennyire kiszámíthatatlan és igazságtalan tud lenni az élet. Én nem említem, de őt bántja azt látom, mert tegnap este lefekvésnél is megemlítette, hogy miért pont vele történt. No, de mindegy is már.
Most már csak az angol nyelvvizsga előkészítő van heti két plusz órában a suliban, de azt szereti és várja mindig.
Reggel felkelve első dolgom az volt, hogy kinézzek az ablakon esett e nálunk is a hó, de szerencsére elkerült minket. Most már nem várom, esett volna akkor, amikor itthon voltunk szabadságon, esett volna karácsony előtt és után, de most már olyan sok virágom kibújt a földből, még mindig virágzik a japánbirs, rügyeznek a bokrok, most már azt kérem akkor inkább ne legyen semmi, se nagy fagy, se sok hó, eső meg már pláne ne, mert csak kosz és sár marad utána, tavaszra meg nem marad meg semmi szép növényem. Azt jósolják egyébként a hét közepére akár 10 fok is lehet.  Az előbb voltam kint, hát most mínuszok röpködnek még, azt biztos. A férjeméknél baromi sok hó esett, három méter már és ott meg csak szakad és szakad....ha az hirtelen elkezd olvadni, akkor árvíz lesz, ezt jósolják ott. A házat, ahol az étterem és a szállásuk van úgy kellett körbeásni, a szobájuk ablakán már ki sem lehetett látni, magasabb már a hó. 
Tegnap nem csináltunk semmit, kitakarítottam a kocsimat, majd levitte a fejem a hideg szél, de magamra csuktam az ajtót és port töröltem odabent, meg lesikáltam a kárpitra tett műanyag lábtartót, tele volt sárral, meg kosszal. A teraszról lepakoltam az asztalt, székeket és ott is felsöpörtem és felmostam. Jó volt kicsit kint mozogni, de még jobb volt visszamenni a meleg szobába. 
Jó lenne még a mai napon itthon lenni, nagyon.


Megjegyzések

  1. Tegnap reggel én is hangos "B+" felkiáltással köszöntöttem a behavazott utcát, de végül estére el is olvadt mind. Pont ugyanazt mondtam, mint te, hogy ha nem esett decemberben, most már hagyjuk is az egészet, felőlem jöhet a tavasz. :) Persze, tudom, a bacik meg a kártevők, és kéne pár hét mínusz, de igazából egyetlen porcikám sem kívánja.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…