Ugrás a fő tartalomra

Nos, végre elérkezett

egy lazább hét. Vége a heti városba autózásoknak, a felkészítőknek az iskolában, egyedül csak a külön matek tanárunk maradt és marad még év végéig és ki tudja meddig. Ezt az egyet szeretem, mert annyira összhangba kerültek a gyerekkel, olyan könnyen és jól oldja meg a feladatait, úgy magyarázza el neki, hogy végre nem stresszelve megy be az óráira, hanem lazán azzal a tudattal, hogy ő tudja. Ráadásul itt lakik a faluban, tőlünk nagyjából 50 méterre, gyakorlatilag az utca másik oldalán pár házzal odébb. Nagy könnyebbség ez. Azért még mindig eszembe jut a szombat reggel, hogy a gyerek betegen ment helytállni és ezt rajtunk kívül nem is tudja más, felmerül az emberben, ha javítják a kis dolgait, ők ezt nem tudják csak azt látják, hogy van amiben nem teljesített úgy, ahogy vajon mit gondolnak akkor? Igazából nem jó érzés, bár nem is számít, de azért mennyire kiszámíthatatlan és igazságtalan tud lenni az élet. Én nem említem, de őt bántja azt látom, mert tegnap este lefekvésnél is megemlítette, hogy miért pont vele történt. No, de mindegy is már.
Most már csak az angol nyelvvizsga előkészítő van heti két plusz órában a suliban, de azt szereti és várja mindig.
Reggel felkelve első dolgom az volt, hogy kinézzek az ablakon esett e nálunk is a hó, de szerencsére elkerült minket. Most már nem várom, esett volna akkor, amikor itthon voltunk szabadságon, esett volna karácsony előtt és után, de most már olyan sok virágom kibújt a földből, még mindig virágzik a japánbirs, rügyeznek a bokrok, most már azt kérem akkor inkább ne legyen semmi, se nagy fagy, se sok hó, eső meg már pláne ne, mert csak kosz és sár marad utána, tavaszra meg nem marad meg semmi szép növényem. Azt jósolják egyébként a hét közepére akár 10 fok is lehet.  Az előbb voltam kint, hát most mínuszok röpködnek még, azt biztos. A férjeméknél baromi sok hó esett, három méter már és ott meg csak szakad és szakad....ha az hirtelen elkezd olvadni, akkor árvíz lesz, ezt jósolják ott. A házat, ahol az étterem és a szállásuk van úgy kellett körbeásni, a szobájuk ablakán már ki sem lehetett látni, magasabb már a hó. 
Tegnap nem csináltunk semmit, kitakarítottam a kocsimat, majd levitte a fejem a hideg szél, de magamra csuktam az ajtót és port töröltem odabent, meg lesikáltam a kárpitra tett műanyag lábtartót, tele volt sárral, meg kosszal. A teraszról lepakoltam az asztalt, székeket és ott is felsöpörtem és felmostam. Jó volt kicsit kint mozogni, de még jobb volt visszamenni a meleg szobába. 
Jó lenne még a mai napon itthon lenni, nagyon.


Megjegyzések

  1. Tegnap reggel én is hangos "B+" felkiáltással köszöntöttem a behavazott utcát, de végül estére el is olvadt mind. Pont ugyanazt mondtam, mint te, hogy ha nem esett decemberben, most már hagyjuk is az egészet, felőlem jöhet a tavasz. :) Persze, tudom, a bacik meg a kártevők, és kéne pár hét mínusz, de igazából egyetlen porcikám sem kívánja.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Azt már észrevettem

hogy mostanában kicsit később lesz reggel világos. Pár héttel ezelőtt már reggel ötkor volt olyan, mint most fél hatkor, ellenben ma ötkor még csak szürkület van. Először azt hittem, hogy be van borulva de nem, egyszerűen csak arról van szó, hogy haladunk előre az időben itt a nyár közepe. Tegnap volt egy kósza gondolatom, hogy ha itthon maradok majd én is két hetet, akkor elmegyünk pár napra a gyerekkel ketten abba a vendégházba a Balcsira, ahova minden évben szoktunk, de sajnos már nem tudtak adni két három éjszakát sem, hiába na ez hirtelen jött ötlet volt. Minden évben beírnak minket kérés nélkül június utolsó hetére, most azonban tényleg csak ötleteltem, hogy hátha valaki visszamondta. Sebaj, messze még az augusztus, bármi előfordulhat amúgy pedig összerakhatunk más elfoglaltságot is.  Holnap és utána itthon leszek, pénteken dolgozom a gyerek pedig megy anyósomhoz pár napra, aztán haza jön két napra és megy Siófokra egy hétre. (hurrá egy hétig én is nyaralok :D) Aztán meg vége i…

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …