Ugrás a fő tartalomra

Szakad az

eső. De tényleg. Mint valami nyári vízözön vagy ilyesmi. Borzasztó. Utálom ezt, minden tiszta sár a tegnap esett hó elolvadt, helyette kosz van az ember nem tud úgy sehova sem menni, hogy ne legyen pillanatok alatt koszos a cipője. Tényleg rossz ezt a piszkos szürkét látni mindenhol.
Tegnap a gyerek brillírozott az iskolában, fizikából és angolból felelt ötösre, így fizikából is meg van az ötös az angol meg eleve az.  Nem is értem komolyan, hogy a teher alatt nő a pálma mondás az most nálunk úgy látszik bejött. Végre vége az előkészítőknek, már tényleg nagyon sok volt ez, fáradt vagyok. A gyereken most valahogy nem látszik a fáradtság, tegnap kifejezetten jó kedvű volt, pedig a gimi ahova még külön jár most íratott velük egy amolyan elő felvételit matekból és magyarból is, amit javítanak és elővesznek, amikor elbírálják, hogy ki kerül be vagy sem. Elmondása szerint a matek nehéz volt, nyolcból csak hat feladatot csinált meg, de senki sem végzett az összessel, úgy hogy akkor nem is izgulok. A magyar az neki nem volt nehéz, még előbb is végzett és úgy gondolja, hogy közel van a hibátlanhoz, ez pedig szuper mert az angol szakra a magyar kell. Ezen is túl vagyunk, már csak szombat van vissza az a nagyobb tét, de ha ilyen lazán megy akkor nem lesz szerintem baj. 
Elfáradtam délután, sokat mászkáltam, nézelődtem, beültem könyvesboltba, nézelődtem, de igazán már nagyon untam, hogy minden kedden a szokásos két órás semmittevést csinálom. Ez nem az én világom. Néha jó csak úgy lenni, nézni az embereket, meginni egy kávét vagy valamit amíg várom a gyereket, de már sok volt ez a végére. Szóval örülök, hogy tényleg vége ennek az egésznek. Meg a pénztárcám is, mert hol egy egy fűszer jött velem haza keddenként, hol egy leárazott pulcsi, tegnap meg pl. szafi fánk por és egy könyv. A könyvet nem lehetett letenni ahogy beleolvastam, így ott hagyni sem. 

Egyébként meg "borzasztó", hogy mennyi gyönyörű, igényes és szórakoztató, elgondolkodtató, olvasmányos, izgalmas és mindenféle könyvet adnak ki mostanában és az is borzasztó, hogy az embernek nincs havonta egy bizonyos kerete csak arra, hogy könyveket vegyen. Meg ideje ugye, hogy sokat olvasson, mert az is kevés. Nagyon elvagyok maradva a kiolvasandó könyveimmel főleg, hogy van e-book is, mert azt hiszem a számolást a 470. könyvnél hagytam abba és akkor még nem beszéltem azokról, amik igaziak és várják, hogy a kezembe kerüljenek. Úgy hogy ideje itt is meghúzni a határt, de tényleg. Itt megállj és ne tovább! (nem is értem azokat az embereket, akik nem szeretnek olvasni vagy nincs a lakásukban egy darab könyv, könyvespolc sem, de tényleg. ismerek pár ilyet)
Ma már végre szerda és ilyenkor már nagyon nagyon várom a hétvégét. A munkahelyen megint elég ramaty a hangulat, nem veszem fel, próbálok kikapcsolni, simán letudok menni alfába (de tényleg) és nem hallom a külvilágot, komolyan ez annyira jó. 

Megjegyzések

 1. Tami az On The Spot - Cseke Eszter.... YouTube - pld. Edith Eva Eger-el is készítettek riportot, amennyiben még erre az oldalra nem laviroztál ajánlom figyelmedbe, mivel ezen kívül is nagyon sok érdekes riportot csinál Cseke Eszter és párja.
  További szép hetet kívánok, sok-sok örömteli napot teremts meg magatoknak!)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, már megnéztem :) Nagyon tetszett, ezért vettem meg.

   Törlés
 2. Ahogy írtam, én már kiolvastam ezt a könyvet. Hatalmas élmény volt, egyben megrázó, 410 oldalnyi traumafeldolgozás, pozitív látásra tanítás és pszichoanalízis. Bennem sok mindent felkavart. Utána egy "lájtos" könyvet olvastam és azt szerettem volna szintén ajánlani, a Keddi nők sorozatból a Keddi nők és a sok zöldség. Tetszett, bár ugye az egy üde, vidám sztori, olyan kis lelazulós. Olvasd el, ha lehetőséged lesz rá.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Keddi nők sorozatot kiolvastam tavaly. :) Az első tetszett a legjobban.

   Törlés
 3. Marad a könyvtár, bár most, hogy írtál a könyvesboltról, lehet, hogy a héten én is körbenézek kicsit ott, míg a gyerekre várok (én is....) (nekem egyébként párszor volt csak ilyen "mostmitcsináljak" car érzésem, míg vártam rá, hogy hogyan is töltsem el az időt, de aztán valahogy mindig megoldódott. Ilyenkorra teszem a vásárlást most már mindig, vagy az elintéznivalókat, így aztán a hét maradék három napján általában irány haza, vagy egy-egy találkozást a barátnőmmel. )
  Én sem értem, ha valakinél nincsenek könyvek.... én azt hiszem, a könyvesszekrényeimet szeretem a legjobban :), és ugye ott a takarítás sem megy könnyen.... legalábbis úgy vagyok vele, hogy egyszercsak ott ülök a szoba közepén egy kupac könyvvel körbevéve, és hol ezt lapozom és olvasom, hol azt :D.
  Ügyes a fiad! :) - és valahogy azt látom, hogy így van nálunk is, az utóbbi hetekban csupa ötöst hozott haza, bár nem értem, miért nem lehet mindig így....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor mindenki összekapja magát a hajrában. :)

   Törlés
 4. Én megveszem inkább a könyvet és tovább adom olvasásra és én is kapok olvasni valót...ki tudja hol kötnek ki a könyvek... Most olvasta ki kettőt, éjjel fél3ig megy az olvasás nem tudok aludni reggel meg mint a mosott sz.... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen, néha én is így vagyok csak fordítva. Bezuhanok az ágyba, alszom pár órát és utána olvasok hajnalban :D

   Törlés
 5. Könyv és kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes-) ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen! :) Bár most az én kutyám nagyon elszemtelenedett a két macska minden bűnbe beleviszi :)

   Törlés
  2. ja, és tegnap meg is rendeltem, pénteken már a kezemben lesz-) ♥

   Törlés
 6. Olvastam és láttam az összes On the Spot filmet. Elgondolkodtató, megrázó a könyv, érdemes elolvasni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a hozzászólást. Az On the Spotot követem, nagyon nagyon tetszik. A könyvbe beleolvastam, nehéz letenni.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Nos az biztos, hogy

én többet az életben nem eszek vacsorára fokhagymás pirítóst. Ezt amúgy sem kellett volna, mert ilyet reggelire eszik az ember ugye ch miatt, még akkor is ha teljes kiőrlésű kenyérből készül, de a fokhagyma  miatt meg pláne nem. De hát mit tegyek, ha tegnap végre 10 év után vettem egy új kenyérpirítót a Lidlben, (az előző kb. akkor adta meg magát) szép türkiz vagy milyen színben és muszáj volt kipróbálni mindjárt. Hajnali négy óta vagyok fent, mert fáj tőle a gyomrom, egy húsz perces kínlódás után meg inkább fel is keltem az ágyból is és nem forgolódtam tovább.  A tegnapi nap a gyerek elmondása szerint tök jó volt, mert voltunk moziban, ebédelhetett a Burger Kingben, aztán pedig végre vettünk pár dolgot a suliba is, cipőt, öltönyt, pár pólót, nadrágokat, új táskát....és még nincs meg minden. Nem szálltunk el, mindenből a se nem olcsó se nem túl drága dolgot választottuk, minőségben is, márkában is a tartósat, mert szerintem az olcsó húsnak híg a leve egy gyereknél jobban érvényesül é…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …