Ugrás a fő tartalomra

Szakad az

eső. De tényleg. Mint valami nyári vízözön vagy ilyesmi. Borzasztó. Utálom ezt, minden tiszta sár a tegnap esett hó elolvadt, helyette kosz van az ember nem tud úgy sehova sem menni, hogy ne legyen pillanatok alatt koszos a cipője. Tényleg rossz ezt a piszkos szürkét látni mindenhol.
Tegnap a gyerek brillírozott az iskolában, fizikából és angolból felelt ötösre, így fizikából is meg van az ötös az angol meg eleve az.  Nem is értem komolyan, hogy a teher alatt nő a pálma mondás az most nálunk úgy látszik bejött. Végre vége az előkészítőknek, már tényleg nagyon sok volt ez, fáradt vagyok. A gyereken most valahogy nem látszik a fáradtság, tegnap kifejezetten jó kedvű volt, pedig a gimi ahova még külön jár most íratott velük egy amolyan elő felvételit matekból és magyarból is, amit javítanak és elővesznek, amikor elbírálják, hogy ki kerül be vagy sem. Elmondása szerint a matek nehéz volt, nyolcból csak hat feladatot csinált meg, de senki sem végzett az összessel, úgy hogy akkor nem is izgulok. A magyar az neki nem volt nehéz, még előbb is végzett és úgy gondolja, hogy közel van a hibátlanhoz, ez pedig szuper mert az angol szakra a magyar kell. Ezen is túl vagyunk, már csak szombat van vissza az a nagyobb tét, de ha ilyen lazán megy akkor nem lesz szerintem baj. 
Elfáradtam délután, sokat mászkáltam, nézelődtem, beültem könyvesboltba, nézelődtem, de igazán már nagyon untam, hogy minden kedden a szokásos két órás semmittevést csinálom. Ez nem az én világom. Néha jó csak úgy lenni, nézni az embereket, meginni egy kávét vagy valamit amíg várom a gyereket, de már sok volt ez a végére. Szóval örülök, hogy tényleg vége ennek az egésznek. Meg a pénztárcám is, mert hol egy egy fűszer jött velem haza keddenként, hol egy leárazott pulcsi, tegnap meg pl. szafi fánk por és egy könyv. A könyvet nem lehetett letenni ahogy beleolvastam, így ott hagyni sem. 

Egyébként meg "borzasztó", hogy mennyi gyönyörű, igényes és szórakoztató, elgondolkodtató, olvasmányos, izgalmas és mindenféle könyvet adnak ki mostanában és az is borzasztó, hogy az embernek nincs havonta egy bizonyos kerete csak arra, hogy könyveket vegyen. Meg ideje ugye, hogy sokat olvasson, mert az is kevés. Nagyon elvagyok maradva a kiolvasandó könyveimmel főleg, hogy van e-book is, mert azt hiszem a számolást a 470. könyvnél hagytam abba és akkor még nem beszéltem azokról, amik igaziak és várják, hogy a kezembe kerüljenek. Úgy hogy ideje itt is meghúzni a határt, de tényleg. Itt megállj és ne tovább! (nem is értem azokat az embereket, akik nem szeretnek olvasni vagy nincs a lakásukban egy darab könyv, könyvespolc sem, de tényleg. ismerek pár ilyet)
Ma már végre szerda és ilyenkor már nagyon nagyon várom a hétvégét. A munkahelyen megint elég ramaty a hangulat, nem veszem fel, próbálok kikapcsolni, simán letudok menni alfába (de tényleg) és nem hallom a külvilágot, komolyan ez annyira jó. 

Megjegyzések

 1. Tami az On The Spot - Cseke Eszter.... YouTube - pld. Edith Eva Eger-el is készítettek riportot, amennyiben még erre az oldalra nem laviroztál ajánlom figyelmedbe, mivel ezen kívül is nagyon sok érdekes riportot csinál Cseke Eszter és párja.
  További szép hetet kívánok, sok-sok örömteli napot teremts meg magatoknak!)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, már megnéztem :) Nagyon tetszett, ezért vettem meg.

   Törlés
 2. Ahogy írtam, én már kiolvastam ezt a könyvet. Hatalmas élmény volt, egyben megrázó, 410 oldalnyi traumafeldolgozás, pozitív látásra tanítás és pszichoanalízis. Bennem sok mindent felkavart. Utána egy "lájtos" könyvet olvastam és azt szerettem volna szintén ajánlani, a Keddi nők sorozatból a Keddi nők és a sok zöldség. Tetszett, bár ugye az egy üde, vidám sztori, olyan kis lelazulós. Olvasd el, ha lehetőséged lesz rá.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Keddi nők sorozatot kiolvastam tavaly. :) Az első tetszett a legjobban.

   Törlés
 3. Marad a könyvtár, bár most, hogy írtál a könyvesboltról, lehet, hogy a héten én is körbenézek kicsit ott, míg a gyerekre várok (én is....) (nekem egyébként párszor volt csak ilyen "mostmitcsináljak" car érzésem, míg vártam rá, hogy hogyan is töltsem el az időt, de aztán valahogy mindig megoldódott. Ilyenkorra teszem a vásárlást most már mindig, vagy az elintéznivalókat, így aztán a hét maradék három napján általában irány haza, vagy egy-egy találkozást a barátnőmmel. )
  Én sem értem, ha valakinél nincsenek könyvek.... én azt hiszem, a könyvesszekrényeimet szeretem a legjobban :), és ugye ott a takarítás sem megy könnyen.... legalábbis úgy vagyok vele, hogy egyszercsak ott ülök a szoba közepén egy kupac könyvvel körbevéve, és hol ezt lapozom és olvasom, hol azt :D.
  Ügyes a fiad! :) - és valahogy azt látom, hogy így van nálunk is, az utóbbi hetekban csupa ötöst hozott haza, bár nem értem, miért nem lehet mindig így....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor mindenki összekapja magát a hajrában. :)

   Törlés
 4. Én megveszem inkább a könyvet és tovább adom olvasásra és én is kapok olvasni valót...ki tudja hol kötnek ki a könyvek... Most olvasta ki kettőt, éjjel fél3ig megy az olvasás nem tudok aludni reggel meg mint a mosott sz.... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen, néha én is így vagyok csak fordítva. Bezuhanok az ágyba, alszom pár órát és utána olvasok hajnalban :D

   Törlés
 5. Könyv és kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes-) ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen! :) Bár most az én kutyám nagyon elszemtelenedett a két macska minden bűnbe beleviszi :)

   Törlés
  2. ja, és tegnap meg is rendeltem, pénteken már a kezemben lesz-) ♥

   Törlés
 6. Olvastam és láttam az összes On the Spot filmet. Elgondolkodtató, megrázó a könyv, érdemes elolvasni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a hozzászólást. Az On the Spotot követem, nagyon nagyon tetszik. A könyvbe beleolvastam, nehéz letenni.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…