Ugrás a fő tartalomra

Szakad az

eső. De tényleg. Mint valami nyári vízözön vagy ilyesmi. Borzasztó. Utálom ezt, minden tiszta sár a tegnap esett hó elolvadt, helyette kosz van az ember nem tud úgy sehova sem menni, hogy ne legyen pillanatok alatt koszos a cipője. Tényleg rossz ezt a piszkos szürkét látni mindenhol.
Tegnap a gyerek brillírozott az iskolában, fizikából és angolból felelt ötösre, így fizikából is meg van az ötös az angol meg eleve az.  Nem is értem komolyan, hogy a teher alatt nő a pálma mondás az most nálunk úgy látszik bejött. Végre vége az előkészítőknek, már tényleg nagyon sok volt ez, fáradt vagyok. A gyereken most valahogy nem látszik a fáradtság, tegnap kifejezetten jó kedvű volt, pedig a gimi ahova még külön jár most íratott velük egy amolyan elő felvételit matekból és magyarból is, amit javítanak és elővesznek, amikor elbírálják, hogy ki kerül be vagy sem. Elmondása szerint a matek nehéz volt, nyolcból csak hat feladatot csinált meg, de senki sem végzett az összessel, úgy hogy akkor nem is izgulok. A magyar az neki nem volt nehéz, még előbb is végzett és úgy gondolja, hogy közel van a hibátlanhoz, ez pedig szuper mert az angol szakra a magyar kell. Ezen is túl vagyunk, már csak szombat van vissza az a nagyobb tét, de ha ilyen lazán megy akkor nem lesz szerintem baj. 
Elfáradtam délután, sokat mászkáltam, nézelődtem, beültem könyvesboltba, nézelődtem, de igazán már nagyon untam, hogy minden kedden a szokásos két órás semmittevést csinálom. Ez nem az én világom. Néha jó csak úgy lenni, nézni az embereket, meginni egy kávét vagy valamit amíg várom a gyereket, de már sok volt ez a végére. Szóval örülök, hogy tényleg vége ennek az egésznek. Meg a pénztárcám is, mert hol egy egy fűszer jött velem haza keddenként, hol egy leárazott pulcsi, tegnap meg pl. szafi fánk por és egy könyv. A könyvet nem lehetett letenni ahogy beleolvastam, így ott hagyni sem. 

Egyébként meg "borzasztó", hogy mennyi gyönyörű, igényes és szórakoztató, elgondolkodtató, olvasmányos, izgalmas és mindenféle könyvet adnak ki mostanában és az is borzasztó, hogy az embernek nincs havonta egy bizonyos kerete csak arra, hogy könyveket vegyen. Meg ideje ugye, hogy sokat olvasson, mert az is kevés. Nagyon elvagyok maradva a kiolvasandó könyveimmel főleg, hogy van e-book is, mert azt hiszem a számolást a 470. könyvnél hagytam abba és akkor még nem beszéltem azokról, amik igaziak és várják, hogy a kezembe kerüljenek. Úgy hogy ideje itt is meghúzni a határt, de tényleg. Itt megállj és ne tovább! (nem is értem azokat az embereket, akik nem szeretnek olvasni vagy nincs a lakásukban egy darab könyv, könyvespolc sem, de tényleg. ismerek pár ilyet)
Ma már végre szerda és ilyenkor már nagyon nagyon várom a hétvégét. A munkahelyen megint elég ramaty a hangulat, nem veszem fel, próbálok kikapcsolni, simán letudok menni alfába (de tényleg) és nem hallom a külvilágot, komolyan ez annyira jó. 

Megjegyzések

 1. Tami az On The Spot - Cseke Eszter.... YouTube - pld. Edith Eva Eger-el is készítettek riportot, amennyiben még erre az oldalra nem laviroztál ajánlom figyelmedbe, mivel ezen kívül is nagyon sok érdekes riportot csinál Cseke Eszter és párja.
  További szép hetet kívánok, sok-sok örömteli napot teremts meg magatoknak!)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, már megnéztem :) Nagyon tetszett, ezért vettem meg.

   Törlés
 2. Ahogy írtam, én már kiolvastam ezt a könyvet. Hatalmas élmény volt, egyben megrázó, 410 oldalnyi traumafeldolgozás, pozitív látásra tanítás és pszichoanalízis. Bennem sok mindent felkavart. Utána egy "lájtos" könyvet olvastam és azt szerettem volna szintén ajánlani, a Keddi nők sorozatból a Keddi nők és a sok zöldség. Tetszett, bár ugye az egy üde, vidám sztori, olyan kis lelazulós. Olvasd el, ha lehetőséged lesz rá.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Keddi nők sorozatot kiolvastam tavaly. :) Az első tetszett a legjobban.

   Törlés
 3. Marad a könyvtár, bár most, hogy írtál a könyvesboltról, lehet, hogy a héten én is körbenézek kicsit ott, míg a gyerekre várok (én is....) (nekem egyébként párszor volt csak ilyen "mostmitcsináljak" car érzésem, míg vártam rá, hogy hogyan is töltsem el az időt, de aztán valahogy mindig megoldódott. Ilyenkorra teszem a vásárlást most már mindig, vagy az elintéznivalókat, így aztán a hét maradék három napján általában irány haza, vagy egy-egy találkozást a barátnőmmel. )
  Én sem értem, ha valakinél nincsenek könyvek.... én azt hiszem, a könyvesszekrényeimet szeretem a legjobban :), és ugye ott a takarítás sem megy könnyen.... legalábbis úgy vagyok vele, hogy egyszercsak ott ülök a szoba közepén egy kupac könyvvel körbevéve, és hol ezt lapozom és olvasom, hol azt :D.
  Ügyes a fiad! :) - és valahogy azt látom, hogy így van nálunk is, az utóbbi hetekban csupa ötöst hozott haza, bár nem értem, miért nem lehet mindig így....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor mindenki összekapja magát a hajrában. :)

   Törlés
 4. Én megveszem inkább a könyvet és tovább adom olvasásra és én is kapok olvasni valót...ki tudja hol kötnek ki a könyvek... Most olvasta ki kettőt, éjjel fél3ig megy az olvasás nem tudok aludni reggel meg mint a mosott sz.... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen, néha én is így vagyok csak fordítva. Bezuhanok az ágyba, alszom pár órát és utána olvasok hajnalban :D

   Törlés
 5. Könyv és kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes-) ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen! :) Bár most az én kutyám nagyon elszemtelenedett a két macska minden bűnbe beleviszi :)

   Törlés
  2. ja, és tegnap meg is rendeltem, pénteken már a kezemben lesz-) ♥

   Törlés
 6. Olvastam és láttam az összes On the Spot filmet. Elgondolkodtató, megrázó a könyv, érdemes elolvasni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a hozzászólást. Az On the Spotot követem, nagyon nagyon tetszik. A könyvbe beleolvastam, nehéz letenni.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…