Ugrás a fő tartalomra

Szakad az

eső. De tényleg. Mint valami nyári vízözön vagy ilyesmi. Borzasztó. Utálom ezt, minden tiszta sár a tegnap esett hó elolvadt, helyette kosz van az ember nem tud úgy sehova sem menni, hogy ne legyen pillanatok alatt koszos a cipője. Tényleg rossz ezt a piszkos szürkét látni mindenhol.
Tegnap a gyerek brillírozott az iskolában, fizikából és angolból felelt ötösre, így fizikából is meg van az ötös az angol meg eleve az.  Nem is értem komolyan, hogy a teher alatt nő a pálma mondás az most nálunk úgy látszik bejött. Végre vége az előkészítőknek, már tényleg nagyon sok volt ez, fáradt vagyok. A gyereken most valahogy nem látszik a fáradtság, tegnap kifejezetten jó kedvű volt, pedig a gimi ahova még külön jár most íratott velük egy amolyan elő felvételit matekból és magyarból is, amit javítanak és elővesznek, amikor elbírálják, hogy ki kerül be vagy sem. Elmondása szerint a matek nehéz volt, nyolcból csak hat feladatot csinált meg, de senki sem végzett az összessel, úgy hogy akkor nem is izgulok. A magyar az neki nem volt nehéz, még előbb is végzett és úgy gondolja, hogy közel van a hibátlanhoz, ez pedig szuper mert az angol szakra a magyar kell. Ezen is túl vagyunk, már csak szombat van vissza az a nagyobb tét, de ha ilyen lazán megy akkor nem lesz szerintem baj. 
Elfáradtam délután, sokat mászkáltam, nézelődtem, beültem könyvesboltba, nézelődtem, de igazán már nagyon untam, hogy minden kedden a szokásos két órás semmittevést csinálom. Ez nem az én világom. Néha jó csak úgy lenni, nézni az embereket, meginni egy kávét vagy valamit amíg várom a gyereket, de már sok volt ez a végére. Szóval örülök, hogy tényleg vége ennek az egésznek. Meg a pénztárcám is, mert hol egy egy fűszer jött velem haza keddenként, hol egy leárazott pulcsi, tegnap meg pl. szafi fánk por és egy könyv. A könyvet nem lehetett letenni ahogy beleolvastam, így ott hagyni sem. 

Egyébként meg "borzasztó", hogy mennyi gyönyörű, igényes és szórakoztató, elgondolkodtató, olvasmányos, izgalmas és mindenféle könyvet adnak ki mostanában és az is borzasztó, hogy az embernek nincs havonta egy bizonyos kerete csak arra, hogy könyveket vegyen. Meg ideje ugye, hogy sokat olvasson, mert az is kevés. Nagyon elvagyok maradva a kiolvasandó könyveimmel főleg, hogy van e-book is, mert azt hiszem a számolást a 470. könyvnél hagytam abba és akkor még nem beszéltem azokról, amik igaziak és várják, hogy a kezembe kerüljenek. Úgy hogy ideje itt is meghúzni a határt, de tényleg. Itt megállj és ne tovább! (nem is értem azokat az embereket, akik nem szeretnek olvasni vagy nincs a lakásukban egy darab könyv, könyvespolc sem, de tényleg. ismerek pár ilyet)
Ma már végre szerda és ilyenkor már nagyon nagyon várom a hétvégét. A munkahelyen megint elég ramaty a hangulat, nem veszem fel, próbálok kikapcsolni, simán letudok menni alfába (de tényleg) és nem hallom a külvilágot, komolyan ez annyira jó. 

Megjegyzések

 1. Tami az On The Spot - Cseke Eszter.... YouTube - pld. Edith Eva Eger-el is készítettek riportot, amennyiben még erre az oldalra nem laviroztál ajánlom figyelmedbe, mivel ezen kívül is nagyon sok érdekes riportot csinál Cseke Eszter és párja.
  További szép hetet kívánok, sok-sok örömteli napot teremts meg magatoknak!)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, már megnéztem :) Nagyon tetszett, ezért vettem meg.

   Törlés
 2. Ahogy írtam, én már kiolvastam ezt a könyvet. Hatalmas élmény volt, egyben megrázó, 410 oldalnyi traumafeldolgozás, pozitív látásra tanítás és pszichoanalízis. Bennem sok mindent felkavart. Utána egy "lájtos" könyvet olvastam és azt szerettem volna szintén ajánlani, a Keddi nők sorozatból a Keddi nők és a sok zöldség. Tetszett, bár ugye az egy üde, vidám sztori, olyan kis lelazulós. Olvasd el, ha lehetőséged lesz rá.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Keddi nők sorozatot kiolvastam tavaly. :) Az első tetszett a legjobban.

   Törlés
 3. Marad a könyvtár, bár most, hogy írtál a könyvesboltról, lehet, hogy a héten én is körbenézek kicsit ott, míg a gyerekre várok (én is....) (nekem egyébként párszor volt csak ilyen "mostmitcsináljak" car érzésem, míg vártam rá, hogy hogyan is töltsem el az időt, de aztán valahogy mindig megoldódott. Ilyenkorra teszem a vásárlást most már mindig, vagy az elintéznivalókat, így aztán a hét maradék három napján általában irány haza, vagy egy-egy találkozást a barátnőmmel. )
  Én sem értem, ha valakinél nincsenek könyvek.... én azt hiszem, a könyvesszekrényeimet szeretem a legjobban :), és ugye ott a takarítás sem megy könnyen.... legalábbis úgy vagyok vele, hogy egyszercsak ott ülök a szoba közepén egy kupac könyvvel körbevéve, és hol ezt lapozom és olvasom, hol azt :D.
  Ügyes a fiad! :) - és valahogy azt látom, hogy így van nálunk is, az utóbbi hetekban csupa ötöst hozott haza, bár nem értem, miért nem lehet mindig így....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor mindenki összekapja magát a hajrában. :)

   Törlés
 4. Én megveszem inkább a könyvet és tovább adom olvasásra és én is kapok olvasni valót...ki tudja hol kötnek ki a könyvek... Most olvasta ki kettőt, éjjel fél3ig megy az olvasás nem tudok aludni reggel meg mint a mosott sz.... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen, néha én is így vagyok csak fordítva. Bezuhanok az ágyba, alszom pár órát és utána olvasok hajnalban :D

   Törlés
 5. Könyv és kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes-) ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen! :) Bár most az én kutyám nagyon elszemtelenedett a két macska minden bűnbe beleviszi :)

   Törlés
  2. ja, és tegnap meg is rendeltem, pénteken már a kezemben lesz-) ♥

   Törlés
 6. Olvastam és láttam az összes On the Spot filmet. Elgondolkodtató, megrázó a könyv, érdemes elolvasni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a hozzászólást. Az On the Spotot követem, nagyon nagyon tetszik. A könyvbe beleolvastam, nehéz letenni.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Úgy érzem lassan

ez a blog tényleg az utolsókat rúgja. Tegnap is elkezdtem írni, de aztán félbehagytam mert olyan kis semmiségekről szólt volna, hogy maximum a visszaemlékezéseimre lett volna jó, ha mondjuk 20 év múlva olvasnám. Na, akkor csodálkoztam volna rá, hogy jéééé ezen a napon sem történt semmi  ez és ez történt velem, velünk.  Nem tudom van e értelme még minden nap vagy két naponta ugyan olyan dolgokról vagy sokszor nagyon hasonlókról írni, én is unom saját magamat. Hosszú ez a január.  Eszembe is jutott, hogy szerintem sokkal jobb lenne januárban téli szünetet tartani az iskolákban, mert decemberben annyi történés van, kezdve a télapóval meg a karácsonyi készülődéssel itthon is, iskolákban is, hogy az úgy is hamar elmegy, pörög mindig van valami, amit lehet várni, amire lehet készülni. Aztán hirtelen vége és a következő hónap általában lassú, szürke és hideg és hirtelen üres. Látom ezt a gyereken is mármint, hogy olyan semmilyen ebben az időszakban. Ő is lassú és időnként türelmetlen, meg f…

Vannak olyan dolgok

amik pár éve, hónapja még hogy úgy mondjam kiakasztottak. Ma már tudok vállat rándítani és nem foglalkozni vele. Ilyen egy egy munkahelyi dolog is, sőt időnként több munkahelyi dolog. Nem megyek bele a részletekbe, de pont tegnap ilyen nap volt és annyira, de annyira röhejes, hogy emberek képesek megsértődni apró dolgon (amiben ő hibázott,de még ő sértődik meg)  olyannyira, hogy nem köszön, sőt még a szemedbe se néz....én ezt már vicc kategóriába sorolom. Pláne akkor, ha onnan közelítjük meg a dolgot, hogy akár a gyereked is lehetne. Már csak ugye illemből is. A tiszteletet direkt nem írom, mert azt egyáltalán nem várom el, hogy is tehetném? Nem vagyok én senki csak egy dolgozó a sok közül. Mondjuk ezen kb. öt másodpercig fenn tudok akadni, mert azért na de mire kettőt fordulok már le is szarom van ejtve. Akinek nem volt gyerekszobája, annak nem volt gyerekszobája, bárhogy is akarja bizonyítani. Úgy elképzelem, mikor látom a gyűrűt az ujján és valószínű pár hónap múlva esküvő is lesz…

A hétvégi tavasz

huss elröpült, ma hajnalban már határozottan hűvös van és a szél is fúj. A tegnap vízparti sétálás elmaradt, volt itt víz elég majdnem egész nap szakadt az eső. Így végül maradt a kuckózás, meg az olvasás, filmnézés és mivel a gyerek inkább az apjával játszott neten, mint hogy a menjünk moziba kérdésre igennel feleljen, én elég jól haladok a kiválasztott könyvemmel. Amiről azt hittem majd jobb lesz, de egyelőre várom hogy beinduljon. Épp ott tettem le tegnap este, mikor talán elindul valami úgy hogy talán van remény. Mostanában nem igazán kötött le egy könyv sem annyira, hogy le se tudjam tenni úgy látszik a fülszöveg részekre mennek a kiadók, mert sorozatban sikerül belenyúlnom olyanba, ami a futottak még kategóriába sorolható, egyszer olvasós vagy többszöri nekifutásra sikerül a végére érnem, mert mindig félbehagyom. Pedig elvileg majd mindegyik jónak ígérkezik. Vagy én vagyok sokszor türelmetlen. Most, hogy belengette az idő a tavaszt már én is kezdek türelmetlen lenni és várom a …