Ugrás a fő tartalomra

Szerintem karácsony

után nagyon hamar elteltek a hetek a januárról már nem is beszélve. Jövő hét közepére a február is itt lesz, még is annak ellenére, hogy tényleg ebben az évben éreztem először, hogy nem nyűglődöm a hosszúra, illetve a nem hosszúra nyúlt január miatt most még is ez az utolsó teljes hét tűnik a legesleghosszabbnak a hónapból. Ezen a héten semmi sem tűnik túlságosan jónak, se a hangulatom, se a munkámat nem szerettem, se azt, ahogy kinézek. Bárhogy is próbálkozom most "letagadni" pár évet a koromból valahogy ezen héten nem ment. Kialvatlan vagyok már így a hét közepére, hiszen minden nap 4-5 között keltem, kora este már fáradt vagyok az arcom meg olyan színtelen és fakó. Kicsit most nem érzem magamban azt a komfort érzetes dolgot, mint amit szoktam. Nyúzott vagyok, este beesem az ágyba, napok óta nem is volt erőm olvasni, vár rám több darab könyv és szeretnék is, de nem megy. 
Nem tagadom várom már a tavaszt, nagyon. Hiányzik az igazi tavaszi napsütés az új illatok, a sok zümmögő bogár, a feléledő kert. Bár nem volt bajom az idei téllel, tényleg egy szavam nem lehet panaszra engem megkímélt az időjárás, nem kellett havat lapátolnom (még) és amiatt sem kellett félnem, hogy érünk el a gyerekkel a suliba, munkahelyre és haza, szóval nekem minden klappolt. Még is bennem van már az a nagyon tavasz várós dolog, tudjátok amikor az ember szívét úgy megdobogtatja az első igazi tavaszi madárcsicsergés, amikor kilehet tárni az ablakokat, kicsit tavasziasra varázsolni a lakást, függönyöket mosni amiket kint a szél fúj szárazra, amikor előtérbe kerülnek a pasztell színek mindenhol, amikor bármerre is nézünk mindenhol friss harsogó zöld fogad és olyan igazi tavaszi fű és föld illat. Az első fűnyírás, na arra még azért várni kell. Amikor először rakjuk ki a kerti bútorokat és nyitjuk ki a napernyőt. A napernyőt azt nagyon szeretem, nem tudom máshogy leírni, de nekem valahogy egyberakja az udvart, otthonossá válik a kint. A napernyő azt jelzi, hogy alá lehet ülni, napozóágyban feküdni, ott pihenni, onnan nézelődni a napernyő lelassítja a dolgokat. A napernyő ad ezeknek az érzéseknek egy keretet, összefogja őket. Micsoda hülyeségeket tudok írni. :)
Az ember előveszi a lengébb ruháit, a klassz kötött kardigánokat és pulcsikat, amikor elég egy félcipő, új frizura, hamvas rózsaszínes szájfény, harsogóbb, frissebb illatú parfüm ami jobb kedvre derít reggelente.
Amikor az első igazi tavaszi nap után hazaérünk a munkából és kinyílik a kapu és beállva az udvar két oldalán ott vannak a virágzó bokrok és végig a tulipánok, nárciszok fogadnak, a rózsák friss zöld levelei ahhoz fogható szívdobogtatóbb érzés nem igazán van. Az első igazi tavaszi napon az ember tényleg úgy érzi, hogy minden lehetséges. 


Megjegyzések

  1. Ami neked a napernyő, az nekem a szúnyoghálóajtó:) Ha az fenn van, akkortól már sokkal szebb a világ, nyitva lehet hagyni sarkig a bejárati ajtót és kell is és világosabb lesz a ház és én sokkal boldogabb mert az már tényleg a tavaszt és a jó időt jelenti nálunk:) Amúgy nekem is nagyon hosszú már ez a hónap főleg, hogy még tegnap is kaptunk csekket és megérkezett a megrendelt avon csomagom is:) Szóval lehetne már jövőhét vége.

    VálaszTörlés
  2. Hát úgy összességében mindent leírtatok, ami nyűgös - nekem is....! :D (még a havi költségvetés túllépése is bennvan, anyám...!) Nyűgös vagyok, fáradt és utálom, hogy az "öregecske-vagyok-érzést" nem tudom megugorni. Szóval várok valamit, ami huss, kisöpri ezt a car érzést, tőlem lehet akár a tavasz is (na jó, egy deli herceg jobban jönne...:D ), csak változzon már valami, jó irányba, ezt is hozzáteszem, mert ez a hülye Sors, még képes és félreérti, aztán csupa rossszaság jön... szóval nem, kéremszépen, jöjjön a tavasz, a mosoly, a lengősruha, a herceg (ez t persze magamra értem :D ) , hogy megépüljön idén a kerítésem, és kibővítsem a teraszt, és kiüljünk, és repessssen a szívem. Nnna :) ennyit várok ettől az évtől. Ha még utazni is elmehetek, az már plusszpont, kéremszépen.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk meg az a pillanat, amikor 'KIKŐLTÖZÜNK' a teraszra : kirakom a virágokat, veszek párat még, tavasziakat és kihozzuk a napágyakat, felszereljük a bogárhálót : na onnan, imádom azt az időszakot, egészen addig amig ezt forditott sorrendben össze nem rámoljuk... szép volt ábrándozni, de közben még csak január van, és hátravan a számomra leghosszabb téli hónap, február. Addig is : virágzik az amariliszom, vettem jáccintot és nárciszt is, alig várom, hogy kivirágozzanak... de fönt van még pár égősor is, amit még karácsonykor raktunk föl - de jól esik még néha fölkapcsolni, hangulatvilágtásnak :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…