Ugrás a fő tartalomra

Szerintem karácsony

után nagyon hamar elteltek a hetek a januárról már nem is beszélve. Jövő hét közepére a február is itt lesz, még is annak ellenére, hogy tényleg ebben az évben éreztem először, hogy nem nyűglődöm a hosszúra, illetve a nem hosszúra nyúlt január miatt most még is ez az utolsó teljes hét tűnik a legesleghosszabbnak a hónapból. Ezen a héten semmi sem tűnik túlságosan jónak, se a hangulatom, se a munkámat nem szerettem, se azt, ahogy kinézek. Bárhogy is próbálkozom most "letagadni" pár évet a koromból valahogy ezen héten nem ment. Kialvatlan vagyok már így a hét közepére, hiszen minden nap 4-5 között keltem, kora este már fáradt vagyok az arcom meg olyan színtelen és fakó. Kicsit most nem érzem magamban azt a komfort érzetes dolgot, mint amit szoktam. Nyúzott vagyok, este beesem az ágyba, napok óta nem is volt erőm olvasni, vár rám több darab könyv és szeretnék is, de nem megy. 
Nem tagadom várom már a tavaszt, nagyon. Hiányzik az igazi tavaszi napsütés az új illatok, a sok zümmögő bogár, a feléledő kert. Bár nem volt bajom az idei téllel, tényleg egy szavam nem lehet panaszra engem megkímélt az időjárás, nem kellett havat lapátolnom (még) és amiatt sem kellett félnem, hogy érünk el a gyerekkel a suliba, munkahelyre és haza, szóval nekem minden klappolt. Még is bennem van már az a nagyon tavasz várós dolog, tudjátok amikor az ember szívét úgy megdobogtatja az első igazi tavaszi madárcsicsergés, amikor kilehet tárni az ablakokat, kicsit tavasziasra varázsolni a lakást, függönyöket mosni amiket kint a szél fúj szárazra, amikor előtérbe kerülnek a pasztell színek mindenhol, amikor bármerre is nézünk mindenhol friss harsogó zöld fogad és olyan igazi tavaszi fű és föld illat. Az első fűnyírás, na arra még azért várni kell. Amikor először rakjuk ki a kerti bútorokat és nyitjuk ki a napernyőt. A napernyőt azt nagyon szeretem, nem tudom máshogy leírni, de nekem valahogy egyberakja az udvart, otthonossá válik a kint. A napernyő azt jelzi, hogy alá lehet ülni, napozóágyban feküdni, ott pihenni, onnan nézelődni a napernyő lelassítja a dolgokat. A napernyő ad ezeknek az érzéseknek egy keretet, összefogja őket. Micsoda hülyeségeket tudok írni. :)
Az ember előveszi a lengébb ruháit, a klassz kötött kardigánokat és pulcsikat, amikor elég egy félcipő, új frizura, hamvas rózsaszínes szájfény, harsogóbb, frissebb illatú parfüm ami jobb kedvre derít reggelente.
Amikor az első igazi tavaszi nap után hazaérünk a munkából és kinyílik a kapu és beállva az udvar két oldalán ott vannak a virágzó bokrok és végig a tulipánok, nárciszok fogadnak, a rózsák friss zöld levelei ahhoz fogható szívdobogtatóbb érzés nem igazán van. Az első igazi tavaszi napon az ember tényleg úgy érzi, hogy minden lehetséges. 


Megjegyzések

  1. Ami neked a napernyő, az nekem a szúnyoghálóajtó:) Ha az fenn van, akkortól már sokkal szebb a világ, nyitva lehet hagyni sarkig a bejárati ajtót és kell is és világosabb lesz a ház és én sokkal boldogabb mert az már tényleg a tavaszt és a jó időt jelenti nálunk:) Amúgy nekem is nagyon hosszú már ez a hónap főleg, hogy még tegnap is kaptunk csekket és megérkezett a megrendelt avon csomagom is:) Szóval lehetne már jövőhét vége.

    VálaszTörlés
  2. Hát úgy összességében mindent leírtatok, ami nyűgös - nekem is....! :D (még a havi költségvetés túllépése is bennvan, anyám...!) Nyűgös vagyok, fáradt és utálom, hogy az "öregecske-vagyok-érzést" nem tudom megugorni. Szóval várok valamit, ami huss, kisöpri ezt a car érzést, tőlem lehet akár a tavasz is (na jó, egy deli herceg jobban jönne...:D ), csak változzon már valami, jó irányba, ezt is hozzáteszem, mert ez a hülye Sors, még képes és félreérti, aztán csupa rossszaság jön... szóval nem, kéremszépen, jöjjön a tavasz, a mosoly, a lengősruha, a herceg (ez t persze magamra értem :D ) , hogy megépüljön idén a kerítésem, és kibővítsem a teraszt, és kiüljünk, és repessssen a szívem. Nnna :) ennyit várok ettől az évtől. Ha még utazni is elmehetek, az már plusszpont, kéremszépen.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk meg az a pillanat, amikor 'KIKŐLTÖZÜNK' a teraszra : kirakom a virágokat, veszek párat még, tavasziakat és kihozzuk a napágyakat, felszereljük a bogárhálót : na onnan, imádom azt az időszakot, egészen addig amig ezt forditott sorrendben össze nem rámoljuk... szép volt ábrándozni, de közben még csak január van, és hátravan a számomra leghosszabb téli hónap, február. Addig is : virágzik az amariliszom, vettem jáccintot és nárciszt is, alig várom, hogy kivirágozzanak... de fönt van még pár égősor is, amit még karácsonykor raktunk föl - de jól esik még néha fölkapcsolni, hangulatvilágtásnak :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…