Ugrás a fő tartalomra

A felkelésben új

csúcsot döntöttem. Fél négy óta vagyok fent, mármint úgy fent, hogy fel is keltem. Kijöttem, elindítottam a mosogatógépet, mert tegnap bepakoltam, de aztán jól el is felejtettem, csináltam egy kávét majd bekapcsoltam a tévét, ilyenkor szoktam megnézni mi is van benne, de legalább ebben nem csalódtam, nem ért meglepetés, mert semmi. Aztán kinyitottam a laptopot, olvasgattam blogokat, nézegettem pinteresten és instán inspiráló képeket, most meg pötyögök. Ha ez így folytatódik az alvással szerintem szerdára már kidőlök. Tegnap végleg elpakoltam a fehér téli dekorációmat, volt még pár belőle itt a könyvespolcon és előszedtem pár tavasziasabbat. Egy szürke, türkizkékes csigát és egy fehér kék csíkos kacsát, kis üvegvázát, szintén türkizkék kis szalaggal. A pakolászás közben eszembe is jutott, hogy nagyon régen voltam nézelődni mármint dekoráció ügyben, ha jól emlékszem karácsony előtt még valamikor novemberben talán. Talán péntek délután, mikor korán végzünk elsétálunk a gyerekkel.
Nem tudom mit is írhatnék, jó lenne, ha már délután lenne. Egyébként pedig borzasztó, hogy már reggel fél hatkor ezt írom, pedig még el sem kezdődött a nap. Nem jól van ez így, tudom tudom. Mondjuk azt is tudom, hogy a fele legalább azért van, mert már nagyon vágyom az igazán tavaszi időre. Az áprilisra pl. Na jó, nem szaladok ennyire előre.
Na és azt azért még leírom, hogy árulnak itt a faluban egy házat, ahol tavaly tavasszal mi is voltunk, mert innen kaptunk tavirózsát. Nagyon sok német, osztrák, holland, olasz és francia él a faluban. Jönnek, mennek, egymásnak adják a kilincset, felújítanak, lehet tőlük tanulni, legalább is ami a ház körüli rendet illeti, pár magyar embernek itt körülöttünk is. Szeretik ezt a csendes falut, ami három városhoz is 10-15-20 percre van és még is csendes, erdőkkel és tóval körülvett völgyben van. És hát azt kell, hogy mondjam egy álom amit a tulaj csinált, aki egyébként egy egyedülálló idős hölgy. A kertet volt szerencsénk élőben látni, hát valami elképesztő. Azok a rózsák! Sokukat Angliából rendelte. Olyan erős rózsaillat volt mindenhol, amikor mi ott voltunk, hogy azt nem lehet leírni. A fűszeres kert és a sok bokor és a magas ágyások, ahol megterem az eper, paprika, paradicsom, tök. Mindent egymaga csinált a tulaj. A házon alakítgatnék, ráfér belül egy felújítás, de a kert és a növények! Még bőven elférne egy két gyümölcsfa, kerti pergola, bokor, lehet alakítgatni kedvünkre. Na, ilyesmit én is eltudnék képzelni itt nálunk. És ezt mind ez az egyedül élő idős 70 év körüli hölgy gondozza.  Ah, csodaszép.

További képek és leírás: http://www.ungarn-immo.biz/immobilienangebote/bauernhausferienhaus/bauernhaus-in-bisse.php
Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…