Ugrás a fő tartalomra

A felkelésben új

csúcsot döntöttem. Fél négy óta vagyok fent, mármint úgy fent, hogy fel is keltem. Kijöttem, elindítottam a mosogatógépet, mert tegnap bepakoltam, de aztán jól el is felejtettem, csináltam egy kávét majd bekapcsoltam a tévét, ilyenkor szoktam megnézni mi is van benne, de legalább ebben nem csalódtam, nem ért meglepetés, mert semmi. Aztán kinyitottam a laptopot, olvasgattam blogokat, nézegettem pinteresten és instán inspiráló képeket, most meg pötyögök. Ha ez így folytatódik az alvással szerintem szerdára már kidőlök. Tegnap végleg elpakoltam a fehér téli dekorációmat, volt még pár belőle itt a könyvespolcon és előszedtem pár tavasziasabbat. Egy szürke, türkizkékes csigát és egy fehér kék csíkos kacsát, kis üvegvázát, szintén türkizkék kis szalaggal. A pakolászás közben eszembe is jutott, hogy nagyon régen voltam nézelődni mármint dekoráció ügyben, ha jól emlékszem karácsony előtt még valamikor novemberben talán. Talán péntek délután, mikor korán végzünk elsétálunk a gyerekkel.
Nem tudom mit is írhatnék, jó lenne, ha már délután lenne. Egyébként pedig borzasztó, hogy már reggel fél hatkor ezt írom, pedig még el sem kezdődött a nap. Nem jól van ez így, tudom tudom. Mondjuk azt is tudom, hogy a fele legalább azért van, mert már nagyon vágyom az igazán tavaszi időre. Az áprilisra pl. Na jó, nem szaladok ennyire előre.
Na és azt azért még leírom, hogy árulnak itt a faluban egy házat, ahol tavaly tavasszal mi is voltunk, mert innen kaptunk tavirózsát. Nagyon sok német, osztrák, holland, olasz és francia él a faluban. Jönnek, mennek, egymásnak adják a kilincset, felújítanak, lehet tőlük tanulni, legalább is ami a ház körüli rendet illeti, pár magyar embernek itt körülöttünk is. Szeretik ezt a csendes falut, ami három városhoz is 10-15-20 percre van és még is csendes, erdőkkel és tóval körülvett völgyben van. És hát azt kell, hogy mondjam egy álom amit a tulaj csinált, aki egyébként egy egyedülálló idős hölgy. A kertet volt szerencsénk élőben látni, hát valami elképesztő. Azok a rózsák! Sokukat Angliából rendelte. Olyan erős rózsaillat volt mindenhol, amikor mi ott voltunk, hogy azt nem lehet leírni. A fűszeres kert és a sok bokor és a magas ágyások, ahol megterem az eper, paprika, paradicsom, tök. Mindent egymaga csinált a tulaj. A házon alakítgatnék, ráfér belül egy felújítás, de a kert és a növények! Még bőven elférne egy két gyümölcsfa, kerti pergola, bokor, lehet alakítgatni kedvünkre. Na, ilyesmit én is eltudnék képzelni itt nálunk. És ezt mind ez az egyedül élő idős 70 év körüli hölgy gondozza.  Ah, csodaszép.

További képek és leírás: http://www.ungarn-immo.biz/immobilienangebote/bauernhausferienhaus/bauernhaus-in-bisse.php
Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…