Ugrás a fő tartalomra

A munkahelyemről napközben elugrottam

a lány cicánknak gyógyszert venni, közeledik a tavasz és nem szeretnénk kismacskákat, úgy hogy elkezdtem neki adni. Sajnos sokáig nem lehet, mármint évekig, de most volt két év szünet, szóval ebben az évben adom neki, aztán lehet megműttetjük bár már elég öreg hozzá. Na mindegy, elmentem már be is adtam neki és ahogy jöttem visszafele gyorsan még beugrottam a Tescoba, mert ott meg a kutyusnak szoktam venni speckó kutyakaját - amiben nincs csirke, mert arra allergiás és elég kicsi szemű, mert csak a kis alakút eszi meg, fene az elkényeztetett formáját - na és ahogy mentem megláttam, hogy megint vannak leárazva virágok. Régebben nagyon nehezen adtam ki télen csak úgy egy egy csokor virágra pénzt, mert bőven 1000 Ft ha nem több szokott lenni és nem is volt tartós, de most rászoktam, hogy átböngésszem a leárazottakat. A múlt hónapban is egy gyönyörű nagy csokor apró fejű szegfűt vettem, potom 370 Ft körüli összegért, ha jól emlékszem (de az biztos, hogy 400 alatt) és 3 hétig is bírta és olyan szépen feldobta a lakást. Örültem, hogy elhoztam. Na, ahogy böngésztem kiszúrtam ezeket a szép sárga nárciszokat és nem akartam hinni a szememnek, mert 270 Ft volt egy csokor, amiben 25 szál van. Mindjárt hoztam is kettőt belőle és olyan, de olyan illata van....Remélem, hogy bírni fogja ugyan úgy, mint a múltkor a szegfű. 


Itt már este van a kép se sikerült igazán, pedig nagyon szépen mutat az étkezőasztalon a félhomályban. 
Kicsit jobb a hangulatom, aludtam is reggel fél négyig. Ez mondjuk fél órával több, mint a hajnali három, úgy hogy mondhatnám, hogy kipihentem magam. :) Szóval jobb a kedvem, talán a virágoknak is köszönhető, van még itthon 4 jácintom, pár nap és kinyílnak és illatossá teszik a lakást. Szóval most jobb a kedvem, úgy döntöttem a munkahelyi dolgokat nagy ívben letojom, teszem a dolgom, amíg lehet, amíg tudom és nem törődöm mással. Azt is mondhatnám, hogy homokba dugom a fejem, csinálom a munkám, aztán majd meglátom mi lesz. Nem lesz lelkiismeret furdalásom többet nem engedem meg magamnak, én kértem többször több munkát, jobb elosztásokat, nem kaptam, nem tettek semmit hát azt hiszem ez nem az én problémám és nem az én dolgom. Majd meglátom mi lesz, mit hoz a holnap feleslegesen nem fogom tovább az egészségemet kikezdeni. Munkám van, fizetésem van. 
Úgy hogy ahogy hazaértem, bepakoltam egy mosást, kicsit összerántottam a lakást, felporszívóztam, port töröltem itt ott és jól befűtöttem a cserépkályhákba - kint most elég hideg lett, fagy is volt reggel - meggyújtottam egy két mécsest, raktam az illatosítóba narancsos illóolajat, már érezni a lakásban, meleg van, fények mindenhol és most olyan jó érzésem van. Akartam még főzni, de azt hiszem azt már nem fogok. Majd mielőtt lefekszünk előveszem a fagyasztóból a tököt, reggelre kienged és majd csinálok egy tökfőzeléket, bélszínrolóval. Tisztaság, meleg, jó illatok, nyugalom, találtam egy jó könyvet olvasni, nem is kell most ennél több. 
Úgy döntöttem ma a gyereket is békén hagyom nem tanul és kész. A félévi bizonyítvány meg van, jó lett, ma aláírtam a továbbtanuláshoz a papírokat a sulikról amiket beírtunk, jövő héten küldik, nincs visszaút. Mi nem cifráztuk túl, két iskolát írtunk be az első kettő helyre ugyan azt az iskolát csak két másik szakot, a harmadikra meg egy iskolát, egy szakot. Aztán majd meglátjuk a szóbeli után márciusban mikor ki lesz írva a végső pontszám és adatok a sulikban, hogy mire jutottunk, de biztosra vesszük, hogy az első hely meglesz. Áprilisban meg nyelvvizsga. Utána meg fellélegzünk. :) Mondjuk most sem izguljuk túl magunkat az biztos. Az az igazság, hogy lehet indokolatlanul, de a továbbtanulással kapcsolatban most pozitív energiát érzek. 

Megjegyzések

  1. A pozitív bizakodás már fél siker!!!! :) a virágok meg csudaszépek, nekem is el kellene battyognom egy ilyen csokorért...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…