Ugrás a fő tartalomra

A munkahelyemről napközben elugrottam

a lány cicánknak gyógyszert venni, közeledik a tavasz és nem szeretnénk kismacskákat, úgy hogy elkezdtem neki adni. Sajnos sokáig nem lehet, mármint évekig, de most volt két év szünet, szóval ebben az évben adom neki, aztán lehet megműttetjük bár már elég öreg hozzá. Na mindegy, elmentem már be is adtam neki és ahogy jöttem visszafele gyorsan még beugrottam a Tescoba, mert ott meg a kutyusnak szoktam venni speckó kutyakaját - amiben nincs csirke, mert arra allergiás és elég kicsi szemű, mert csak a kis alakút eszi meg, fene az elkényeztetett formáját - na és ahogy mentem megláttam, hogy megint vannak leárazva virágok. Régebben nagyon nehezen adtam ki télen csak úgy egy egy csokor virágra pénzt, mert bőven 1000 Ft ha nem több szokott lenni és nem is volt tartós, de most rászoktam, hogy átböngésszem a leárazottakat. A múlt hónapban is egy gyönyörű nagy csokor apró fejű szegfűt vettem, potom 370 Ft körüli összegért, ha jól emlékszem (de az biztos, hogy 400 alatt) és 3 hétig is bírta és olyan szépen feldobta a lakást. Örültem, hogy elhoztam. Na, ahogy böngésztem kiszúrtam ezeket a szép sárga nárciszokat és nem akartam hinni a szememnek, mert 270 Ft volt egy csokor, amiben 25 szál van. Mindjárt hoztam is kettőt belőle és olyan, de olyan illata van....Remélem, hogy bírni fogja ugyan úgy, mint a múltkor a szegfű. 


Itt már este van a kép se sikerült igazán, pedig nagyon szépen mutat az étkezőasztalon a félhomályban. 
Kicsit jobb a hangulatom, aludtam is reggel fél négyig. Ez mondjuk fél órával több, mint a hajnali három, úgy hogy mondhatnám, hogy kipihentem magam. :) Szóval jobb a kedvem, talán a virágoknak is köszönhető, van még itthon 4 jácintom, pár nap és kinyílnak és illatossá teszik a lakást. Szóval most jobb a kedvem, úgy döntöttem a munkahelyi dolgokat nagy ívben letojom, teszem a dolgom, amíg lehet, amíg tudom és nem törődöm mással. Azt is mondhatnám, hogy homokba dugom a fejem, csinálom a munkám, aztán majd meglátom mi lesz. Nem lesz lelkiismeret furdalásom többet nem engedem meg magamnak, én kértem többször több munkát, jobb elosztásokat, nem kaptam, nem tettek semmit hát azt hiszem ez nem az én problémám és nem az én dolgom. Majd meglátom mi lesz, mit hoz a holnap feleslegesen nem fogom tovább az egészségemet kikezdeni. Munkám van, fizetésem van. 
Úgy hogy ahogy hazaértem, bepakoltam egy mosást, kicsit összerántottam a lakást, felporszívóztam, port töröltem itt ott és jól befűtöttem a cserépkályhákba - kint most elég hideg lett, fagy is volt reggel - meggyújtottam egy két mécsest, raktam az illatosítóba narancsos illóolajat, már érezni a lakásban, meleg van, fények mindenhol és most olyan jó érzésem van. Akartam még főzni, de azt hiszem azt már nem fogok. Majd mielőtt lefekszünk előveszem a fagyasztóból a tököt, reggelre kienged és majd csinálok egy tökfőzeléket, bélszínrolóval. Tisztaság, meleg, jó illatok, nyugalom, találtam egy jó könyvet olvasni, nem is kell most ennél több. 
Úgy döntöttem ma a gyereket is békén hagyom nem tanul és kész. A félévi bizonyítvány meg van, jó lett, ma aláírtam a továbbtanuláshoz a papírokat a sulikról amiket beírtunk, jövő héten küldik, nincs visszaút. Mi nem cifráztuk túl, két iskolát írtunk be az első kettő helyre ugyan azt az iskolát csak két másik szakot, a harmadikra meg egy iskolát, egy szakot. Aztán majd meglátjuk a szóbeli után márciusban mikor ki lesz írva a végső pontszám és adatok a sulikban, hogy mire jutottunk, de biztosra vesszük, hogy az első hely meglesz. Áprilisban meg nyelvvizsga. Utána meg fellélegzünk. :) Mondjuk most sem izguljuk túl magunkat az biztos. Az az igazság, hogy lehet indokolatlanul, de a továbbtanulással kapcsolatban most pozitív energiát érzek. 

Megjegyzések

  1. A pozitív bizakodás már fél siker!!!! :) a virágok meg csudaszépek, nekem is el kellene battyognom egy ilyen csokorért...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…