Ugrás a fő tartalomra

Ahhoz képest

hogy ide nem mondtak havat hajnal óta esik. Komolyan alig akartam hinni a szememnek, mikor reggel hétkor - korán keltünk mind a ketten - felhúztam a rolókat. Már akkor fehér volt minden. Anyukám kórházba került, tegnap este már nem tudtunk elmenni hozzá, mert volt pár vizsgálat, ma ebéd után akartunk, de mivel figyelmeztetés adtak ki erre fele is, így telefonon beszéltünk vele reggel, meg majd este is fogunk. Remélem holnap azért eljutunk.
Az előbb jöttem be a hólapátolásból, most még csak itt bent az udvarban lapátoltam el, meg a terasz lépcsőt, járdát és kicsit alább is hagyott, most meg éppen leültem ide és már látom, hogy megint nagy pelyhekben esik. Biztos jó lett volna, ha ez decemberben vagy januárban történik, de nekem nagyon is elegem van már abból, hogy minden évben egyre jobban tolódik ki a tél - annak ellenére, hogy tudom a február is még az - és hol ilyenkor, hol márciusban esik a hó. Tegnap pont végig jártam kicsit a kertet és már mindenhol előjöttek a kis krókuszok, tulipánok levelei, nárciszok, most meg bummmm beterít mindent ez a fehérség. Nem szeretem na , nem tehetek róla. Ilyenkor már nem.
Tegnap hazafele a gyerekkel bementünk a kedvenc cukrászdánkba, vettünk egy csomó sütit, volt itthon pezsgő, úgy hogy nem mondhatnám, hogy az este lájtosra sikerült, de minden nagyon finom volt és az embernek egyszer van születésnapja egy évben. :)
Azt hiszem most egy kicsit olvasgatok, pihenek, ehhez van most kedvem. Aztán megint a kezünkbe vesszük a hólapátot, hogy az utcán is rendet rakjunk egy kicsit. 

Ma pedig gyors ebédet dobtam össze elsősorban a gyerek kívánságát teljesítettem, rántott csirkemáj lett, szereti nagyon, krumplipürével. Igyekeztem a kicsit kalóriadúsabb ebédemet némi salátával és házi savanyúsággal kompenzálni, úgy hogy a végeredmény ilyen szép lett. Tényleg finomra sikerült minden. 

a legjobb a házi savanyúság, anyósom készítette

Megjegyzések

 1. Anyukádnak jobbulást!

  Holnap már ide is havat mondanak, de ma egész nap szakad az eső. Azért készülj fel lelkileg, mert a február még igencsak téli hónap. :) Nekem február mindig úgy él a fejemben, hogy rövid hónap, de hideg, esős, havas.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi a jókívánságot. Igen, pont ezért olyan rossz, hogy mostanában február és március amikor tél szokott lenni, ez olyan nem jó :( Most jöttem be, a gyerek még kint élvezkedik a hóban, eltakarítottuk a ház előtt és a felhajtón, de már olvad. Pont annyira volt elég, hogy az egész udvar vizes és majd sáros legyen, na meg, hogy a kutya és a macskák jó nagy koszt csináljanak a teraszon :) Remélem holnap már nem fog esni, akkor eltudunk menni a kórházba. Egyébként amikor én születtem, akkor is nagyon nagy hó volt azt mondja anyukám.

   Törlés
 2. Anyukádnak gyors gyógyulást!!!

  Itt is esett... hatalmas nagy pelyhekben és nagyon... tudom, hogy már nem kéne, de olyan szép volt! Csak álltam az ablakban és gyönyörködtem benne-) estére aztán el is olvadt, most meg hétágra süt a nap-)

  Az ünneplést pedig megérdemled!-)
  Mi is tegnap ünnepeltünk, mert a gyerekek mentek vissza Pécsre az egyetemre...

  Imádom a rántott csirkemájat, csak mindig úgy fröcsög sütés közben... jó párszor már széjjel égettem a kezem-((

  VálaszTörlés
 3. Anyudnak jobbulást. Hihetetlen, hogy az ország másik felén tél van, itt meg ha kinézek az ablakon, tényleg tavasznak látszik... egy fotót tehetnél fel a havas tájról :). Jó kis estétek volt :).

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…