Ugrás a fő tartalomra

Ahhoz képest

hogy ide nem mondtak havat hajnal óta esik. Komolyan alig akartam hinni a szememnek, mikor reggel hétkor - korán keltünk mind a ketten - felhúztam a rolókat. Már akkor fehér volt minden. Anyukám kórházba került, tegnap este már nem tudtunk elmenni hozzá, mert volt pár vizsgálat, ma ebéd után akartunk, de mivel figyelmeztetés adtak ki erre fele is, így telefonon beszéltünk vele reggel, meg majd este is fogunk. Remélem holnap azért eljutunk.
Az előbb jöttem be a hólapátolásból, most még csak itt bent az udvarban lapátoltam el, meg a terasz lépcsőt, járdát és kicsit alább is hagyott, most meg éppen leültem ide és már látom, hogy megint nagy pelyhekben esik. Biztos jó lett volna, ha ez decemberben vagy januárban történik, de nekem nagyon is elegem van már abból, hogy minden évben egyre jobban tolódik ki a tél - annak ellenére, hogy tudom a február is még az - és hol ilyenkor, hol márciusban esik a hó. Tegnap pont végig jártam kicsit a kertet és már mindenhol előjöttek a kis krókuszok, tulipánok levelei, nárciszok, most meg bummmm beterít mindent ez a fehérség. Nem szeretem na , nem tehetek róla. Ilyenkor már nem.
Tegnap hazafele a gyerekkel bementünk a kedvenc cukrászdánkba, vettünk egy csomó sütit, volt itthon pezsgő, úgy hogy nem mondhatnám, hogy az este lájtosra sikerült, de minden nagyon finom volt és az embernek egyszer van születésnapja egy évben. :)
Azt hiszem most egy kicsit olvasgatok, pihenek, ehhez van most kedvem. Aztán megint a kezünkbe vesszük a hólapátot, hogy az utcán is rendet rakjunk egy kicsit. 

Ma pedig gyors ebédet dobtam össze elsősorban a gyerek kívánságát teljesítettem, rántott csirkemáj lett, szereti nagyon, krumplipürével. Igyekeztem a kicsit kalóriadúsabb ebédemet némi salátával és házi savanyúsággal kompenzálni, úgy hogy a végeredmény ilyen szép lett. Tényleg finomra sikerült minden. 

a legjobb a házi savanyúság, anyósom készítette

Megjegyzések

 1. Anyukádnak jobbulást!

  Holnap már ide is havat mondanak, de ma egész nap szakad az eső. Azért készülj fel lelkileg, mert a február még igencsak téli hónap. :) Nekem február mindig úgy él a fejemben, hogy rövid hónap, de hideg, esős, havas.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi a jókívánságot. Igen, pont ezért olyan rossz, hogy mostanában február és március amikor tél szokott lenni, ez olyan nem jó :( Most jöttem be, a gyerek még kint élvezkedik a hóban, eltakarítottuk a ház előtt és a felhajtón, de már olvad. Pont annyira volt elég, hogy az egész udvar vizes és majd sáros legyen, na meg, hogy a kutya és a macskák jó nagy koszt csináljanak a teraszon :) Remélem holnap már nem fog esni, akkor eltudunk menni a kórházba. Egyébként amikor én születtem, akkor is nagyon nagy hó volt azt mondja anyukám.

   Törlés
 2. Anyukádnak gyors gyógyulást!!!

  Itt is esett... hatalmas nagy pelyhekben és nagyon... tudom, hogy már nem kéne, de olyan szép volt! Csak álltam az ablakban és gyönyörködtem benne-) estére aztán el is olvadt, most meg hétágra süt a nap-)

  Az ünneplést pedig megérdemled!-)
  Mi is tegnap ünnepeltünk, mert a gyerekek mentek vissza Pécsre az egyetemre...

  Imádom a rántott csirkemájat, csak mindig úgy fröcsög sütés közben... jó párszor már széjjel égettem a kezem-((

  VálaszTörlés
 3. Anyudnak jobbulást. Hihetetlen, hogy az ország másik felén tél van, itt meg ha kinézek az ablakon, tényleg tavasznak látszik... egy fotót tehetnél fel a havas tájról :). Jó kis estétek volt :).

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…