Ugrás a fő tartalomra

Ahhoz képest

hogy ide nem mondtak havat hajnal óta esik. Komolyan alig akartam hinni a szememnek, mikor reggel hétkor - korán keltünk mind a ketten - felhúztam a rolókat. Már akkor fehér volt minden. Anyukám kórházba került, tegnap este már nem tudtunk elmenni hozzá, mert volt pár vizsgálat, ma ebéd után akartunk, de mivel figyelmeztetés adtak ki erre fele is, így telefonon beszéltünk vele reggel, meg majd este is fogunk. Remélem holnap azért eljutunk.
Az előbb jöttem be a hólapátolásból, most még csak itt bent az udvarban lapátoltam el, meg a terasz lépcsőt, járdát és kicsit alább is hagyott, most meg éppen leültem ide és már látom, hogy megint nagy pelyhekben esik. Biztos jó lett volna, ha ez decemberben vagy januárban történik, de nekem nagyon is elegem van már abból, hogy minden évben egyre jobban tolódik ki a tél - annak ellenére, hogy tudom a február is még az - és hol ilyenkor, hol márciusban esik a hó. Tegnap pont végig jártam kicsit a kertet és már mindenhol előjöttek a kis krókuszok, tulipánok levelei, nárciszok, most meg bummmm beterít mindent ez a fehérség. Nem szeretem na , nem tehetek róla. Ilyenkor már nem.
Tegnap hazafele a gyerekkel bementünk a kedvenc cukrászdánkba, vettünk egy csomó sütit, volt itthon pezsgő, úgy hogy nem mondhatnám, hogy az este lájtosra sikerült, de minden nagyon finom volt és az embernek egyszer van születésnapja egy évben. :)
Azt hiszem most egy kicsit olvasgatok, pihenek, ehhez van most kedvem. Aztán megint a kezünkbe vesszük a hólapátot, hogy az utcán is rendet rakjunk egy kicsit. 

Ma pedig gyors ebédet dobtam össze elsősorban a gyerek kívánságát teljesítettem, rántott csirkemáj lett, szereti nagyon, krumplipürével. Igyekeztem a kicsit kalóriadúsabb ebédemet némi salátával és házi savanyúsággal kompenzálni, úgy hogy a végeredmény ilyen szép lett. Tényleg finomra sikerült minden. 

a legjobb a házi savanyúság, anyósom készítette

Megjegyzések

 1. Anyukádnak jobbulást!

  Holnap már ide is havat mondanak, de ma egész nap szakad az eső. Azért készülj fel lelkileg, mert a február még igencsak téli hónap. :) Nekem február mindig úgy él a fejemben, hogy rövid hónap, de hideg, esős, havas.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi a jókívánságot. Igen, pont ezért olyan rossz, hogy mostanában február és március amikor tél szokott lenni, ez olyan nem jó :( Most jöttem be, a gyerek még kint élvezkedik a hóban, eltakarítottuk a ház előtt és a felhajtón, de már olvad. Pont annyira volt elég, hogy az egész udvar vizes és majd sáros legyen, na meg, hogy a kutya és a macskák jó nagy koszt csináljanak a teraszon :) Remélem holnap már nem fog esni, akkor eltudunk menni a kórházba. Egyébként amikor én születtem, akkor is nagyon nagy hó volt azt mondja anyukám.

   Törlés
 2. Anyukádnak gyors gyógyulást!!!

  Itt is esett... hatalmas nagy pelyhekben és nagyon... tudom, hogy már nem kéne, de olyan szép volt! Csak álltam az ablakban és gyönyörködtem benne-) estére aztán el is olvadt, most meg hétágra süt a nap-)

  Az ünneplést pedig megérdemled!-)
  Mi is tegnap ünnepeltünk, mert a gyerekek mentek vissza Pécsre az egyetemre...

  Imádom a rántott csirkemájat, csak mindig úgy fröcsög sütés közben... jó párszor már széjjel égettem a kezem-((

  VálaszTörlés
 3. Anyudnak jobbulást. Hihetetlen, hogy az ország másik felén tél van, itt meg ha kinézek az ablakon, tényleg tavasznak látszik... egy fotót tehetnél fel a havas tájról :). Jó kis estétek volt :).

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Azt már észrevettem

hogy mostanában kicsit később lesz reggel világos. Pár héttel ezelőtt már reggel ötkor volt olyan, mint most fél hatkor, ellenben ma ötkor még csak szürkület van. Először azt hittem, hogy be van borulva de nem, egyszerűen csak arról van szó, hogy haladunk előre az időben itt a nyár közepe. Tegnap volt egy kósza gondolatom, hogy ha itthon maradok majd én is két hetet, akkor elmegyünk pár napra a gyerekkel ketten abba a vendégházba a Balcsira, ahova minden évben szoktunk, de sajnos már nem tudtak adni két három éjszakát sem, hiába na ez hirtelen jött ötlet volt. Minden évben beírnak minket kérés nélkül június utolsó hetére, most azonban tényleg csak ötleteltem, hogy hátha valaki visszamondta. Sebaj, messze még az augusztus, bármi előfordulhat amúgy pedig összerakhatunk más elfoglaltságot is.  Holnap és utána itthon leszek, pénteken dolgozom a gyerek pedig megy anyósomhoz pár napra, aztán haza jön két napra és megy Siófokra egy hétre. (hurrá egy hétig én is nyaralok :D) Aztán meg vége i…

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …