Ugrás a fő tartalomra

Ahhoz képest

hogy ide nem mondtak havat hajnal óta esik. Komolyan alig akartam hinni a szememnek, mikor reggel hétkor - korán keltünk mind a ketten - felhúztam a rolókat. Már akkor fehér volt minden. Anyukám kórházba került, tegnap este már nem tudtunk elmenni hozzá, mert volt pár vizsgálat, ma ebéd után akartunk, de mivel figyelmeztetés adtak ki erre fele is, így telefonon beszéltünk vele reggel, meg majd este is fogunk. Remélem holnap azért eljutunk.
Az előbb jöttem be a hólapátolásból, most még csak itt bent az udvarban lapátoltam el, meg a terasz lépcsőt, járdát és kicsit alább is hagyott, most meg éppen leültem ide és már látom, hogy megint nagy pelyhekben esik. Biztos jó lett volna, ha ez decemberben vagy januárban történik, de nekem nagyon is elegem van már abból, hogy minden évben egyre jobban tolódik ki a tél - annak ellenére, hogy tudom a február is még az - és hol ilyenkor, hol márciusban esik a hó. Tegnap pont végig jártam kicsit a kertet és már mindenhol előjöttek a kis krókuszok, tulipánok levelei, nárciszok, most meg bummmm beterít mindent ez a fehérség. Nem szeretem na , nem tehetek róla. Ilyenkor már nem.
Tegnap hazafele a gyerekkel bementünk a kedvenc cukrászdánkba, vettünk egy csomó sütit, volt itthon pezsgő, úgy hogy nem mondhatnám, hogy az este lájtosra sikerült, de minden nagyon finom volt és az embernek egyszer van születésnapja egy évben. :)
Azt hiszem most egy kicsit olvasgatok, pihenek, ehhez van most kedvem. Aztán megint a kezünkbe vesszük a hólapátot, hogy az utcán is rendet rakjunk egy kicsit. 

Ma pedig gyors ebédet dobtam össze elsősorban a gyerek kívánságát teljesítettem, rántott csirkemáj lett, szereti nagyon, krumplipürével. Igyekeztem a kicsit kalóriadúsabb ebédemet némi salátával és házi savanyúsággal kompenzálni, úgy hogy a végeredmény ilyen szép lett. Tényleg finomra sikerült minden. 

a legjobb a házi savanyúság, anyósom készítette

Megjegyzések

 1. Anyukádnak jobbulást!

  Holnap már ide is havat mondanak, de ma egész nap szakad az eső. Azért készülj fel lelkileg, mert a február még igencsak téli hónap. :) Nekem február mindig úgy él a fejemben, hogy rövid hónap, de hideg, esős, havas.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi a jókívánságot. Igen, pont ezért olyan rossz, hogy mostanában február és március amikor tél szokott lenni, ez olyan nem jó :( Most jöttem be, a gyerek még kint élvezkedik a hóban, eltakarítottuk a ház előtt és a felhajtón, de már olvad. Pont annyira volt elég, hogy az egész udvar vizes és majd sáros legyen, na meg, hogy a kutya és a macskák jó nagy koszt csináljanak a teraszon :) Remélem holnap már nem fog esni, akkor eltudunk menni a kórházba. Egyébként amikor én születtem, akkor is nagyon nagy hó volt azt mondja anyukám.

   Törlés
 2. Anyukádnak gyors gyógyulást!!!

  Itt is esett... hatalmas nagy pelyhekben és nagyon... tudom, hogy már nem kéne, de olyan szép volt! Csak álltam az ablakban és gyönyörködtem benne-) estére aztán el is olvadt, most meg hétágra süt a nap-)

  Az ünneplést pedig megérdemled!-)
  Mi is tegnap ünnepeltünk, mert a gyerekek mentek vissza Pécsre az egyetemre...

  Imádom a rántott csirkemájat, csak mindig úgy fröcsög sütés közben... jó párszor már széjjel égettem a kezem-((

  VálaszTörlés
 3. Anyudnak jobbulást. Hihetetlen, hogy az ország másik felén tél van, itt meg ha kinézek az ablakon, tényleg tavasznak látszik... egy fotót tehetnél fel a havas tájról :). Jó kis estétek volt :).

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…