Ugrás a fő tartalomra

Amikor itthon vagyunk

olyan gyorsan telnek a napok. Még csak "tegnap" volt péntek, ma meg már vasárnap. :/ Jó, hogy holnap még itthon vagyunk, mert így legalább a jövő hét is rövid lesz. 
Tegnap bementünk kicsit a városba, nézelődtünk, sétáltunk, a gyerek megünnepelte egy mekis ebéddel, hogy már jól van, én meg kicsit nézelődtem itt ott. Pár óra volt csak a kikapcsolódás, de pont elég is volt, kicsit kimozdultunk.
Ma olyan jó idő van kint, igaz a nap nem nagyon süt csak fel fel bukkan, de egyáltalán nincs hideg, úgy hogy ma délelőtt jöttem mentem ki be a lakás és a kert között. Függönyt mostam - mert bár mindenhol vannak már rolók, de a gyerekszobában megmaradt díszként két oldalt a függöny, nekem hülyén nézne ki valahogy nélküle, sosincs behúzva, de normálisabbnak tűnik tőle a szoba. Legalább is szerintem a többiek szerint ez hülyeség. Mindegy, karácsony előtt volt kimosva, úgy hogy beraktam a gépbe és kiteregettem kicsit száradjon kint, úgy szeretem a kinti friss levegő illatát a ruhákon. Aztán kimostam még két plédet is, rájuk fért. 
Találtam egy csomag tulipánt még tegnap, azokat egy nagy cserépbe ültettem el, talán még nem vagyok vele elkésve, majd meglátom mi lesz vele. Lehet már idén tavasszal semmi, de akkor meg ősszel elrakom földbe és jövőre még bármi lehet belőle.
Ma amolyan semmittevős nap van, főzni sem nagyon főzök, mert a gyerek későn reggelizett, már két napja ham and eggs a kívánsága, úgy hogy az ebéd nagy valószínűséggel majd késői lesz. Pizzát készülök csinálni egyébként, az hamar megvan és nagyon kedvem sincs főzőcskézni.
Végre ismét olvasok - nektek szokott olyan lenni, hogy megunjátok az olvasást vagy nem köt le, vagy a sok könyv miatt fogalmatok sincs mit válasszatok és elmegy tőle a kedvetek? - két nap alatt kiolvastam egy krimit, most valami más után nézek. Ma hajnalban is felébredtem, olvastam másfél órát és visszatudtam aludni, fél kilenckor ébredtem. Mondjuk fáradtabb vagyok ilyenkor, mintha kevesebbet aludnék, de most már azért összekaptam magam. Na, megyek még egy kört kint megnézem mit tudok még csinálni. Annyira jó most a friss levegő, olyan tavaszias az idő nagyon élvezem. Lehet vissza sem megyek dolgozni, inkább maradok itthon itt legalább úgy érzem hasznosan töltöm az időm. 

Megjegyzések

 1. Függöny! Nálunk sem lenne indokolt mindenhova, de szerintem is, a függöny öltöztet és sokkal otthonosabb tőle a ház. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Muszáj volt már rolót feltenni, mert minden ablak déli és nyáron kellett. a nappaliban vannak függönyök, de a hálóban nincs. a háló nem zavar, mert ott olyan jó a kilátás a teraszra és a tóra néznek az ablakok ahogy fekszünk kilátni :)

   Törlés
 2. Nekünk meg függöny van mindenhol, rendőny nincs, meg roló is csak a fürdőben... én szeretem :).
  Igen, a könyvekkel vagyok néha így - most is épp.... a Nők Lapjáknál vagyok úgy, hogy megint eltelt egy hét, és nem olvastam ki az előzőt... de már rég nincs olyan, vagy kevésszer, hogy "csak olvasni leüljek". Mindig valami közben, bár egyre többször az ágyban, és ennek is örülök, legalább.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már csak a nappaliban van, de roló lesz itt is. A hálóban sincs, ahogy írtam az előbb ott valahogy még is összhang van és az ágyból rálátni a tóra azt nem takarnám el. De a gyereknél tök fura, ha nem lóg két oldalt valami, talán mert 180 széles ott az ablak, az egyik legnagyobb és ott fura ha csak roló lenne. Viszont a rolótól meg tök sokáig van nyáron sötét és az meg jó, hogy korán reggel még nem süt be a nap. Kellett, de a függöny is jó ha ott van. :)

   Törlés
 3. Nekem is vannak olvasási válságos időszakaim... szerintem mindenkinek-) Láttam molyon, hogy gyorsan kivégezted... tetszett?
  Nálunk redőny van, de a nappaliban érzem, hogy kellene sötétítő függöny is...

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…