Ugrás a fő tartalomra

Amikor itthon vagyunk

olyan gyorsan telnek a napok. Még csak "tegnap" volt péntek, ma meg már vasárnap. :/ Jó, hogy holnap még itthon vagyunk, mert így legalább a jövő hét is rövid lesz. 
Tegnap bementünk kicsit a városba, nézelődtünk, sétáltunk, a gyerek megünnepelte egy mekis ebéddel, hogy már jól van, én meg kicsit nézelődtem itt ott. Pár óra volt csak a kikapcsolódás, de pont elég is volt, kicsit kimozdultunk.
Ma olyan jó idő van kint, igaz a nap nem nagyon süt csak fel fel bukkan, de egyáltalán nincs hideg, úgy hogy ma délelőtt jöttem mentem ki be a lakás és a kert között. Függönyt mostam - mert bár mindenhol vannak már rolók, de a gyerekszobában megmaradt díszként két oldalt a függöny, nekem hülyén nézne ki valahogy nélküle, sosincs behúzva, de normálisabbnak tűnik tőle a szoba. Legalább is szerintem a többiek szerint ez hülyeség. Mindegy, karácsony előtt volt kimosva, úgy hogy beraktam a gépbe és kiteregettem kicsit száradjon kint, úgy szeretem a kinti friss levegő illatát a ruhákon. Aztán kimostam még két plédet is, rájuk fért. 
Találtam egy csomag tulipánt még tegnap, azokat egy nagy cserépbe ültettem el, talán még nem vagyok vele elkésve, majd meglátom mi lesz vele. Lehet már idén tavasszal semmi, de akkor meg ősszel elrakom földbe és jövőre még bármi lehet belőle.
Ma amolyan semmittevős nap van, főzni sem nagyon főzök, mert a gyerek későn reggelizett, már két napja ham and eggs a kívánsága, úgy hogy az ebéd nagy valószínűséggel majd késői lesz. Pizzát készülök csinálni egyébként, az hamar megvan és nagyon kedvem sincs főzőcskézni.
Végre ismét olvasok - nektek szokott olyan lenni, hogy megunjátok az olvasást vagy nem köt le, vagy a sok könyv miatt fogalmatok sincs mit válasszatok és elmegy tőle a kedvetek? - két nap alatt kiolvastam egy krimit, most valami más után nézek. Ma hajnalban is felébredtem, olvastam másfél órát és visszatudtam aludni, fél kilenckor ébredtem. Mondjuk fáradtabb vagyok ilyenkor, mintha kevesebbet aludnék, de most már azért összekaptam magam. Na, megyek még egy kört kint megnézem mit tudok még csinálni. Annyira jó most a friss levegő, olyan tavaszias az idő nagyon élvezem. Lehet vissza sem megyek dolgozni, inkább maradok itthon itt legalább úgy érzem hasznosan töltöm az időm. 

Megjegyzések

 1. Függöny! Nálunk sem lenne indokolt mindenhova, de szerintem is, a függöny öltöztet és sokkal otthonosabb tőle a ház. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Muszáj volt már rolót feltenni, mert minden ablak déli és nyáron kellett. a nappaliban vannak függönyök, de a hálóban nincs. a háló nem zavar, mert ott olyan jó a kilátás a teraszra és a tóra néznek az ablakok ahogy fekszünk kilátni :)

   Törlés
 2. Nekünk meg függöny van mindenhol, rendőny nincs, meg roló is csak a fürdőben... én szeretem :).
  Igen, a könyvekkel vagyok néha így - most is épp.... a Nők Lapjáknál vagyok úgy, hogy megint eltelt egy hét, és nem olvastam ki az előzőt... de már rég nincs olyan, vagy kevésszer, hogy "csak olvasni leüljek". Mindig valami közben, bár egyre többször az ágyban, és ennek is örülök, legalább.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már csak a nappaliban van, de roló lesz itt is. A hálóban sincs, ahogy írtam az előbb ott valahogy még is összhang van és az ágyból rálátni a tóra azt nem takarnám el. De a gyereknél tök fura, ha nem lóg két oldalt valami, talán mert 180 széles ott az ablak, az egyik legnagyobb és ott fura ha csak roló lenne. Viszont a rolótól meg tök sokáig van nyáron sötét és az meg jó, hogy korán reggel még nem süt be a nap. Kellett, de a függöny is jó ha ott van. :)

   Törlés
 3. Nekem is vannak olvasási válságos időszakaim... szerintem mindenkinek-) Láttam molyon, hogy gyorsan kivégezted... tetszett?
  Nálunk redőny van, de a nappaliban érzem, hogy kellene sötétítő függöny is...

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …

Ha valaki azt gondolná hogy

ezt az őszt vártam sajnos el kell, hogy szomorítsam mert nem. Én a szép napos, csendes, színes őszt várom még mindig nem ezt a már harmadik napja esős, szürkét. Borzasztó, hogy mennyire sok eső esett, gyakorlatilag egy teljes havi, már szinte sehogy sem szívja be rendesen a föld. A fű nő, lenyírni nem lehet, semmit sem lehet csinálni kint, szép lassan amennyi időt beletettünk a gyerekkel a szabadság utolsó pár napjaiba, hogy mindent rendben és szépen hagyjunk majd itt, mikor kezdődik az iskola, nos az lassan eltűnőben van. Hát mindegy, ez van majd talán lassan elmúlik. Jó lenne ma délután már futni is menni, kicsit kiszellőztetni a fejem, vasárnap voltam utoljára, szóval már hiányzik is. Nem tudom másnál  hogy van, de nekünk ez az iskolai évkezdés - illetve minden iskolai évkezdés - sem sikerült nem rohanósra, nem kapkodósra sikerülni, pedig időben kelünk, előző este előkészíteni mindent, este berakja a gyerek a táskába a cuccot....még is. Nekünk kell legalább egy hónap, ezzel telik …