Amikor itthon vagyunk

olyan gyorsan telnek a napok. Még csak "tegnap" volt péntek, ma meg már vasárnap. :/ Jó, hogy holnap még itthon vagyunk, mert így legalább a jövő hét is rövid lesz. 
Tegnap bementünk kicsit a városba, nézelődtünk, sétáltunk, a gyerek megünnepelte egy mekis ebéddel, hogy már jól van, én meg kicsit nézelődtem itt ott. Pár óra volt csak a kikapcsolódás, de pont elég is volt, kicsit kimozdultunk.
Ma olyan jó idő van kint, igaz a nap nem nagyon süt csak fel fel bukkan, de egyáltalán nincs hideg, úgy hogy ma délelőtt jöttem mentem ki be a lakás és a kert között. Függönyt mostam - mert bár mindenhol vannak már rolók, de a gyerekszobában megmaradt díszként két oldalt a függöny, nekem hülyén nézne ki valahogy nélküle, sosincs behúzva, de normálisabbnak tűnik tőle a szoba. Legalább is szerintem a többiek szerint ez hülyeség. Mindegy, karácsony előtt volt kimosva, úgy hogy beraktam a gépbe és kiteregettem kicsit száradjon kint, úgy szeretem a kinti friss levegő illatát a ruhákon. Aztán kimostam még két plédet is, rájuk fért. 
Találtam egy csomag tulipánt még tegnap, azokat egy nagy cserépbe ültettem el, talán még nem vagyok vele elkésve, majd meglátom mi lesz vele. Lehet már idén tavasszal semmi, de akkor meg ősszel elrakom földbe és jövőre még bármi lehet belőle.
Ma amolyan semmittevős nap van, főzni sem nagyon főzök, mert a gyerek későn reggelizett, már két napja ham and eggs a kívánsága, úgy hogy az ebéd nagy valószínűséggel majd késői lesz. Pizzát készülök csinálni egyébként, az hamar megvan és nagyon kedvem sincs főzőcskézni.
Végre ismét olvasok - nektek szokott olyan lenni, hogy megunjátok az olvasást vagy nem köt le, vagy a sok könyv miatt fogalmatok sincs mit válasszatok és elmegy tőle a kedvetek? - két nap alatt kiolvastam egy krimit, most valami más után nézek. Ma hajnalban is felébredtem, olvastam másfél órát és visszatudtam aludni, fél kilenckor ébredtem. Mondjuk fáradtabb vagyok ilyenkor, mintha kevesebbet aludnék, de most már azért összekaptam magam. Na, megyek még egy kört kint megnézem mit tudok még csinálni. Annyira jó most a friss levegő, olyan tavaszias az idő nagyon élvezem. Lehet vissza sem megyek dolgozni, inkább maradok itthon itt legalább úgy érzem hasznosan töltöm az időm. 

Megjegyzések

 1. Függöny! Nálunk sem lenne indokolt mindenhova, de szerintem is, a függöny öltöztet és sokkal otthonosabb tőle a ház. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Muszáj volt már rolót feltenni, mert minden ablak déli és nyáron kellett. a nappaliban vannak függönyök, de a hálóban nincs. a háló nem zavar, mert ott olyan jó a kilátás a teraszra és a tóra néznek az ablakok ahogy fekszünk kilátni :)

   Törlés
 2. Nekünk meg függöny van mindenhol, rendőny nincs, meg roló is csak a fürdőben... én szeretem :).
  Igen, a könyvekkel vagyok néha így - most is épp.... a Nők Lapjáknál vagyok úgy, hogy megint eltelt egy hét, és nem olvastam ki az előzőt... de már rég nincs olyan, vagy kevésszer, hogy "csak olvasni leüljek". Mindig valami közben, bár egyre többször az ágyban, és ennek is örülök, legalább.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már csak a nappaliban van, de roló lesz itt is. A hálóban sincs, ahogy írtam az előbb ott valahogy még is összhang van és az ágyból rálátni a tóra azt nem takarnám el. De a gyereknél tök fura, ha nem lóg két oldalt valami, talán mert 180 széles ott az ablak, az egyik legnagyobb és ott fura ha csak roló lenne. Viszont a rolótól meg tök sokáig van nyáron sötét és az meg jó, hogy korán reggel még nem süt be a nap. Kellett, de a függöny is jó ha ott van. :)

   Törlés
 3. Nekem is vannak olvasási válságos időszakaim... szerintem mindenkinek-) Láttam molyon, hogy gyorsan kivégezted... tetszett?
  Nálunk redőny van, de a nappaliban érzem, hogy kellene sötétítő függöny is...

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése