Ugrás a fő tartalomra

Esik a hó és közben

olvad is. Hajnali fél négykor keltem, egyrészt mert kíváncsi voltam vajon mit produkált az időjárás éjszaka, másrészt mert este korán lefeküdtem és olvasgattam, pihentem és viszonylag hamar el is aludtam, így nem voltam fáradt. Szerencsére nem volt olyan vészes, rákapcsoltam a fűtést, ittam egy jó kávét és aztán kimentem ellapátoltam a havat az utcán. Őszintén mondom nagyon jólesett a mozgás, csend volt és minden tiszta a friss hóban - nem úgy mint most, sár és latyak - mindenki aludt még csak én voltam fent, még élveztem is.  A faluból kivezető út havas volt reggel, szeretek hóban vezetni, olyankor lehet érezni igazán az autót és élvezem, ahogy néha ellent kell kormányozni. Sosem attól tartok, hogy én hogy fogok odaérni bárhova, hanem hogy mások mit művelnek télen. Na meg azért a Tenkestől kicsit tartok, de ott se miattam, hanem aki van olyan bátor és nyári gumival akar le és felmenni, mert ha keresztbe fordul, akkor én se tudok feljutni. Mindegy, végül is beértünk a dolgozónkba. Tegnap mikor készültem a mai időjárásra, pl. összeszedtem a férjem műhelyébe kiteregetett ágyneműket, kivittem a szemetet, hogy majd ne a hóban kelljen kimennem vele a kinti gyűjtőhöz, a teraszról beljebb húztam az asztalt és a székeket, hogy ne érje el a víz, odakészítettem a seprűt és a hólapátot az ajtóhoz, szóval ilyeneket tettem vettem és tényleg azon járt az eszem, hogy na, mintha a világvégére készülnék. :) Azért jó volt, hogy reggel minden kéznél volt. 
Ma reggel pedig gyorsan beszaladtam a boltba, vettem friss péksüteményt, meg kifliket és tejet a gyereknek, meg pár dolgot ha esetleg holnap nem jutnánk el sehova. De remélem nem lesz így. Abba már kezdek beletörődni, hogy még mindig tél van, bár jobban örültem volna, hogy ha a január akkor január lett volna és nem április, mert jól bedőltünk, hogy mindjárt itt a tavasz, így meg most azért nem jó. Azt viszont nehezen emésztem meg, hogy lehet a hétvégén sok kis virágom fog elfagyni. :( Egyébként a tulipánjaim, amit múltkor találtam és egy nagy cserépbe ültettem el most sorban bújnak ki, kíváncsi vagyok lesznek e rajtuk virágok? Remélem. 
Most megint jó sokat olvasok, meg a konyhában is többet vagyok, ez jó. Visszavettem a netezésből, minden téren ez is jó. Kevesebb fészbuk és ilyesmi, több tartalmas idő. Tornázom esténként, hol fél, hogy egy órát. Jobb, mint ülni a gép előtt ez tény. A gyerekkel főzőcskéztünk is hétvégén, ez is jó volt. Aztán elkezdtem olvasni régi blogokat, olyanokat amik annak idején eléggé meghatározták azt, hogy én is változtassak az életmódomon, pl. hogy egészségesebb és tudatosabb életet éljek. És ezek is olyan jó dolgok most. Mennék futni is, már olyan jó volt ez a pár alkalom, még ha közben haldoklottam is, de a friss levegő, meg a megcsináltam érzés a végén mindenért kárpótolt. Végre volt a Lidlben olyan karpánt, amibe az új telefonom belefér, mert eddig mindig nélküle futottam és azért az nekem nem volt komfortos érzés, mert mi van ha történik valami velem vagy mi van, ha a gyerek pont akkor akarna elérni és nem tud? Szóval nem volt jó így, de most már beszereztem. És vettem egy új futónadrágot is, muszáj lenne már kipróbálni, olyan szép. :) Van még kb. 3,5 hónapom, hogy formába hozzam magam, hogy ne legyek plöttyedt, meg nyúzott - na jó, nyúzottnak annyira most nem érzem magam -  most ezt szeretném.
A gyerek pénteken moziba megy az angol tanárával, ez lesz az angol órájuk és szerintem a Víz érintését fogják megnézni, mert az van olyan időpontban, amikor mennek - na meg ilyenkor általában csak az első két, három óra van megtartva-  minden évben 2-3 alkalommal mennek filmezni, angol nyelven amolyan gyakorlásképpen. Annyira örülök, hogy nyolc évig tanította ez a tanár, szuper. Remélem az idő addigra már azért jobb lesz. Ja és saját zsebpénzből vitte ma reggel a jegyre valót, nem is kért tőlem és ezek is olyan jó dolgok, hogy már ilyenekre is gondol.
Délután összerántom a lakást és szerintem sütök valamit, EZT a régi receptemet néztem az előbb lehet erre esik a választásom.  Van hozzá otthon minden és jó lesz majd reggelire egy pohár tejjel a gyereknek. 
Más nagyon nincs legfeljebb annyi, hogy a mindig vissza visszatérő és az én vállamon síró embereket ismét passzolni kellene, mert azt veszem észre, hogy semmiből sem tanulok. :) Kvázi, ha minden ok körülöttük akkor annyit se szólnak felém, hogy fapapucs. Tanultam volna inkább pszichológusnak. :)

Ui. Jövő héten pedig már március. Ez most esett le. Lassan eltelt két hónap az évből, hova rohanunk amúgy??Megjegyzések

  1. Tegnap forgattam egy kertes könyvet, abban úgy volt írva a tavaszi tulipánültetéses dolog, hogy egy hat napra sötétebb és kicsit hűvösebb helyre - pince - kell letenni ültetés után, és azután felhozni, akkor indul be. Nekem is ott figyel az ablakban egy láda, de ma leviszem, a hétvégén ültettem asszem. Szóval nemrég :).
    Hehe, én is azt számoltam, hogy van két-három hónapom még addig, hogy valamit alakítsak magamon. Hát... ha így haladok, akkor lehet, hogy tudok fogyni - tegnap vettem - véletlenül amúgy - egy rostban gazdag kenyeret, hát mint a fűrészpor. Nem nyerő!! Szóval nálam a fogyókúra inkább az, hogy ezt a nemtommit inkább nem is eszem meg... :(

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…