Ugrás a fő tartalomra

Esik a hó és közben

olvad is. Hajnali fél négykor keltem, egyrészt mert kíváncsi voltam vajon mit produkált az időjárás éjszaka, másrészt mert este korán lefeküdtem és olvasgattam, pihentem és viszonylag hamar el is aludtam, így nem voltam fáradt. Szerencsére nem volt olyan vészes, rákapcsoltam a fűtést, ittam egy jó kávét és aztán kimentem ellapátoltam a havat az utcán. Őszintén mondom nagyon jólesett a mozgás, csend volt és minden tiszta a friss hóban - nem úgy mint most, sár és latyak - mindenki aludt még csak én voltam fent, még élveztem is.  A faluból kivezető út havas volt reggel, szeretek hóban vezetni, olyankor lehet érezni igazán az autót és élvezem, ahogy néha ellent kell kormányozni. Sosem attól tartok, hogy én hogy fogok odaérni bárhova, hanem hogy mások mit művelnek télen. Na meg azért a Tenkestől kicsit tartok, de ott se miattam, hanem aki van olyan bátor és nyári gumival akar le és felmenni, mert ha keresztbe fordul, akkor én se tudok feljutni. Mindegy, végül is beértünk a dolgozónkba. Tegnap mikor készültem a mai időjárásra, pl. összeszedtem a férjem műhelyébe kiteregetett ágyneműket, kivittem a szemetet, hogy majd ne a hóban kelljen kimennem vele a kinti gyűjtőhöz, a teraszról beljebb húztam az asztalt és a székeket, hogy ne érje el a víz, odakészítettem a seprűt és a hólapátot az ajtóhoz, szóval ilyeneket tettem vettem és tényleg azon járt az eszem, hogy na, mintha a világvégére készülnék. :) Azért jó volt, hogy reggel minden kéznél volt. 
Ma reggel pedig gyorsan beszaladtam a boltba, vettem friss péksüteményt, meg kifliket és tejet a gyereknek, meg pár dolgot ha esetleg holnap nem jutnánk el sehova. De remélem nem lesz így. Abba már kezdek beletörődni, hogy még mindig tél van, bár jobban örültem volna, hogy ha a január akkor január lett volna és nem április, mert jól bedőltünk, hogy mindjárt itt a tavasz, így meg most azért nem jó. Azt viszont nehezen emésztem meg, hogy lehet a hétvégén sok kis virágom fog elfagyni. :( Egyébként a tulipánjaim, amit múltkor találtam és egy nagy cserépbe ültettem el most sorban bújnak ki, kíváncsi vagyok lesznek e rajtuk virágok? Remélem. 
Most megint jó sokat olvasok, meg a konyhában is többet vagyok, ez jó. Visszavettem a netezésből, minden téren ez is jó. Kevesebb fészbuk és ilyesmi, több tartalmas idő. Tornázom esténként, hol fél, hogy egy órát. Jobb, mint ülni a gép előtt ez tény. A gyerekkel főzőcskéztünk is hétvégén, ez is jó volt. Aztán elkezdtem olvasni régi blogokat, olyanokat amik annak idején eléggé meghatározták azt, hogy én is változtassak az életmódomon, pl. hogy egészségesebb és tudatosabb életet éljek. És ezek is olyan jó dolgok most. Mennék futni is, már olyan jó volt ez a pár alkalom, még ha közben haldoklottam is, de a friss levegő, meg a megcsináltam érzés a végén mindenért kárpótolt. Végre volt a Lidlben olyan karpánt, amibe az új telefonom belefér, mert eddig mindig nélküle futottam és azért az nekem nem volt komfortos érzés, mert mi van ha történik valami velem vagy mi van, ha a gyerek pont akkor akarna elérni és nem tud? Szóval nem volt jó így, de most már beszereztem. És vettem egy új futónadrágot is, muszáj lenne már kipróbálni, olyan szép. :) Van még kb. 3,5 hónapom, hogy formába hozzam magam, hogy ne legyek plöttyedt, meg nyúzott - na jó, nyúzottnak annyira most nem érzem magam -  most ezt szeretném.
A gyerek pénteken moziba megy az angol tanárával, ez lesz az angol órájuk és szerintem a Víz érintését fogják megnézni, mert az van olyan időpontban, amikor mennek - na meg ilyenkor általában csak az első két, három óra van megtartva-  minden évben 2-3 alkalommal mennek filmezni, angol nyelven amolyan gyakorlásképpen. Annyira örülök, hogy nyolc évig tanította ez a tanár, szuper. Remélem az idő addigra már azért jobb lesz. Ja és saját zsebpénzből vitte ma reggel a jegyre valót, nem is kért tőlem és ezek is olyan jó dolgok, hogy már ilyenekre is gondol.
Délután összerántom a lakást és szerintem sütök valamit, EZT a régi receptemet néztem az előbb lehet erre esik a választásom.  Van hozzá otthon minden és jó lesz majd reggelire egy pohár tejjel a gyereknek. 
Más nagyon nincs legfeljebb annyi, hogy a mindig vissza visszatérő és az én vállamon síró embereket ismét passzolni kellene, mert azt veszem észre, hogy semmiből sem tanulok. :) Kvázi, ha minden ok körülöttük akkor annyit se szólnak felém, hogy fapapucs. Tanultam volna inkább pszichológusnak. :)

Ui. Jövő héten pedig már március. Ez most esett le. Lassan eltelt két hónap az évből, hova rohanunk amúgy??Megjegyzések

  1. Tegnap forgattam egy kertes könyvet, abban úgy volt írva a tavaszi tulipánültetéses dolog, hogy egy hat napra sötétebb és kicsit hűvösebb helyre - pince - kell letenni ültetés után, és azután felhozni, akkor indul be. Nekem is ott figyel az ablakban egy láda, de ma leviszem, a hétvégén ültettem asszem. Szóval nemrég :).
    Hehe, én is azt számoltam, hogy van két-három hónapom még addig, hogy valamit alakítsak magamon. Hát... ha így haladok, akkor lehet, hogy tudok fogyni - tegnap vettem - véletlenül amúgy - egy rostban gazdag kenyeret, hát mint a fűrészpor. Nem nyerő!! Szóval nálam a fogyókúra inkább az, hogy ezt a nemtommit inkább nem is eszem meg... :(

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Azt már észrevettem

hogy mostanában kicsit később lesz reggel világos. Pár héttel ezelőtt már reggel ötkor volt olyan, mint most fél hatkor, ellenben ma ötkor még csak szürkület van. Először azt hittem, hogy be van borulva de nem, egyszerűen csak arról van szó, hogy haladunk előre az időben itt a nyár közepe. Tegnap volt egy kósza gondolatom, hogy ha itthon maradok majd én is két hetet, akkor elmegyünk pár napra a gyerekkel ketten abba a vendégházba a Balcsira, ahova minden évben szoktunk, de sajnos már nem tudtak adni két három éjszakát sem, hiába na ez hirtelen jött ötlet volt. Minden évben beírnak minket kérés nélkül június utolsó hetére, most azonban tényleg csak ötleteltem, hogy hátha valaki visszamondta. Sebaj, messze még az augusztus, bármi előfordulhat amúgy pedig összerakhatunk más elfoglaltságot is.  Holnap és utána itthon leszek, pénteken dolgozom a gyerek pedig megy anyósomhoz pár napra, aztán haza jön két napra és megy Siófokra egy hétre. (hurrá egy hétig én is nyaralok :D) Aztán meg vége i…

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …