Ugrás a fő tartalomra

Esik a hó és közben

olvad is. Hajnali fél négykor keltem, egyrészt mert kíváncsi voltam vajon mit produkált az időjárás éjszaka, másrészt mert este korán lefeküdtem és olvasgattam, pihentem és viszonylag hamar el is aludtam, így nem voltam fáradt. Szerencsére nem volt olyan vészes, rákapcsoltam a fűtést, ittam egy jó kávét és aztán kimentem ellapátoltam a havat az utcán. Őszintén mondom nagyon jólesett a mozgás, csend volt és minden tiszta a friss hóban - nem úgy mint most, sár és latyak - mindenki aludt még csak én voltam fent, még élveztem is.  A faluból kivezető út havas volt reggel, szeretek hóban vezetni, olyankor lehet érezni igazán az autót és élvezem, ahogy néha ellent kell kormányozni. Sosem attól tartok, hogy én hogy fogok odaérni bárhova, hanem hogy mások mit művelnek télen. Na meg azért a Tenkestől kicsit tartok, de ott se miattam, hanem aki van olyan bátor és nyári gumival akar le és felmenni, mert ha keresztbe fordul, akkor én se tudok feljutni. Mindegy, végül is beértünk a dolgozónkba. Tegnap mikor készültem a mai időjárásra, pl. összeszedtem a férjem műhelyébe kiteregetett ágyneműket, kivittem a szemetet, hogy majd ne a hóban kelljen kimennem vele a kinti gyűjtőhöz, a teraszról beljebb húztam az asztalt és a székeket, hogy ne érje el a víz, odakészítettem a seprűt és a hólapátot az ajtóhoz, szóval ilyeneket tettem vettem és tényleg azon járt az eszem, hogy na, mintha a világvégére készülnék. :) Azért jó volt, hogy reggel minden kéznél volt. 
Ma reggel pedig gyorsan beszaladtam a boltba, vettem friss péksüteményt, meg kifliket és tejet a gyereknek, meg pár dolgot ha esetleg holnap nem jutnánk el sehova. De remélem nem lesz így. Abba már kezdek beletörődni, hogy még mindig tél van, bár jobban örültem volna, hogy ha a január akkor január lett volna és nem április, mert jól bedőltünk, hogy mindjárt itt a tavasz, így meg most azért nem jó. Azt viszont nehezen emésztem meg, hogy lehet a hétvégén sok kis virágom fog elfagyni. :( Egyébként a tulipánjaim, amit múltkor találtam és egy nagy cserépbe ültettem el most sorban bújnak ki, kíváncsi vagyok lesznek e rajtuk virágok? Remélem. 
Most megint jó sokat olvasok, meg a konyhában is többet vagyok, ez jó. Visszavettem a netezésből, minden téren ez is jó. Kevesebb fészbuk és ilyesmi, több tartalmas idő. Tornázom esténként, hol fél, hogy egy órát. Jobb, mint ülni a gép előtt ez tény. A gyerekkel főzőcskéztünk is hétvégén, ez is jó volt. Aztán elkezdtem olvasni régi blogokat, olyanokat amik annak idején eléggé meghatározták azt, hogy én is változtassak az életmódomon, pl. hogy egészségesebb és tudatosabb életet éljek. És ezek is olyan jó dolgok most. Mennék futni is, már olyan jó volt ez a pár alkalom, még ha közben haldoklottam is, de a friss levegő, meg a megcsináltam érzés a végén mindenért kárpótolt. Végre volt a Lidlben olyan karpánt, amibe az új telefonom belefér, mert eddig mindig nélküle futottam és azért az nekem nem volt komfortos érzés, mert mi van ha történik valami velem vagy mi van, ha a gyerek pont akkor akarna elérni és nem tud? Szóval nem volt jó így, de most már beszereztem. És vettem egy új futónadrágot is, muszáj lenne már kipróbálni, olyan szép. :) Van még kb. 3,5 hónapom, hogy formába hozzam magam, hogy ne legyek plöttyedt, meg nyúzott - na jó, nyúzottnak annyira most nem érzem magam -  most ezt szeretném.
A gyerek pénteken moziba megy az angol tanárával, ez lesz az angol órájuk és szerintem a Víz érintését fogják megnézni, mert az van olyan időpontban, amikor mennek - na meg ilyenkor általában csak az első két, három óra van megtartva-  minden évben 2-3 alkalommal mennek filmezni, angol nyelven amolyan gyakorlásképpen. Annyira örülök, hogy nyolc évig tanította ez a tanár, szuper. Remélem az idő addigra már azért jobb lesz. Ja és saját zsebpénzből vitte ma reggel a jegyre valót, nem is kért tőlem és ezek is olyan jó dolgok, hogy már ilyenekre is gondol.
Délután összerántom a lakást és szerintem sütök valamit, EZT a régi receptemet néztem az előbb lehet erre esik a választásom.  Van hozzá otthon minden és jó lesz majd reggelire egy pohár tejjel a gyereknek. 
Más nagyon nincs legfeljebb annyi, hogy a mindig vissza visszatérő és az én vállamon síró embereket ismét passzolni kellene, mert azt veszem észre, hogy semmiből sem tanulok. :) Kvázi, ha minden ok körülöttük akkor annyit se szólnak felém, hogy fapapucs. Tanultam volna inkább pszichológusnak. :)

Ui. Jövő héten pedig már március. Ez most esett le. Lassan eltelt két hónap az évből, hova rohanunk amúgy??Megjegyzések

  1. Tegnap forgattam egy kertes könyvet, abban úgy volt írva a tavaszi tulipánültetéses dolog, hogy egy hat napra sötétebb és kicsit hűvösebb helyre - pince - kell letenni ültetés után, és azután felhozni, akkor indul be. Nekem is ott figyel az ablakban egy láda, de ma leviszem, a hétvégén ültettem asszem. Szóval nemrég :).
    Hehe, én is azt számoltam, hogy van két-három hónapom még addig, hogy valamit alakítsak magamon. Hát... ha így haladok, akkor lehet, hogy tudok fogyni - tegnap vettem - véletlenül amúgy - egy rostban gazdag kenyeret, hát mint a fűrészpor. Nem nyerő!! Szóval nálam a fogyókúra inkább az, hogy ezt a nemtommit inkább nem is eszem meg... :(

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…