Ugrás a fő tartalomra

Innentől kezdve ma már

csak az fog járni a fejemben - na jó nem egész nap - hogy végre péntek és három napot leszünk itthon! Ajjjjjjjj, de jó lesz.
Ma délután csak kenyeret kell vennünk a boltban és esetleg egy kis gyümölcsöt, de minden más van itthon a három napra, ha véletlenül valami nagyon nagy időjárás változás lesz, pl. betemet minket a hó. Még nem néztem meg az előrejelzést, de ha igen, akkor kötelet is. Bár maradt még előző napról tökfőzelék, de én tegnap ilyen gyönyörű és mondhatni nagyon finom bruschettát csináltam. Már napok óta szerettem volna enni és mondhatom nagyon jól sikerült. Én ezt nagyon nagyon szeretem! A gyerek is evett kettőt, mert szereti. Én meg a gyereket azért is, mert az ilyen egyszerű dolgokat is megeszi, nem fanyalog, hogy kenyér, meg olíva meg egy kis paradicsom, hanem örül neki, szereti ő is. Egyébként úgy veszem észre, hogy ismét elszaladt velem a ló. A munkahelyemen szépen tartom, hogy mit mikor mivel és mennyit, de este itthon amikor leülök olvasni vagy lazulni, akkor előkerül egy csoki vagy a héten is vettünk pár sütit hazafele és ettem én is. Mondjuk nem is lenne ezzel semmi baj, ha nem egy héten többször lenne édesség és nem este, hanem még a délelőtti órákban. Ráadásul annyira nem is vagyok oda értük, főleg nem a krémes, nehéz dolgokért, most még is beficegett. Úgy hogy össze kell kapni magam nagyon gyorsan. Nem igazán tudok miről beszámolni, nagy dolgok nem történtek. Tegnap a gyerek kapott négy ötöst egy darab nyelvtan témazáróra, hogy mit lehet négy jeggyel értékelni fogalmam sincs, volt valami szövegértés, meg a helyesírásra is kapott ötöst, de hogy a másik kettő mi volt azt már ő se tudta elmondani. Na mindegy, nem is igazán érdekel, ötösök és kész, ezzel a négy jeggyel akár le is lehetne zárni a második félévet és túl lennénk ezen is. :) Lehet, hogy a tanárnő is úgy van vele, hogy legyen egy két dolgozatnál sok jegy aztán jól van. De várom már az év végét! Vagy legalább a tavaszi szünet lenne már itt. Tudom, nagyon hajtom az időt, lassítsak. Mindennek eljön a maga ideje ne fussunk annyira előre!
Azt hiszem ma ismét bruschettát fogok csinálni, de most kinyitok egy üveg száraz fehér bort is hozzá este. Ha lúd legyen kövér. 
Ui. Mindenképpen kell teljes kiőrlésű kenyeret vennem, mert olyan lelkiismeret furdalásom volt a sima zsúrkenyér miatt. Viszont sajnos irtó finom a Ceres zsúrkenyere, próbáltátok már? Pici szeletek vannak a csomagban és nagyon klassz pirítóst lehet belőle csinálni. A gyereknek szoktam venni, mert szereti, hogy puha, pici szendvicset csinálok belőle neki a suliba. 
Ő az.

kép: google

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta! E!ste megcsinálom én is. Köszi az ötletet.

    VálaszTörlés
  2. Nálad láttam először ezt a "szendót", és legnagyobb meglepetésemre a gyerekem is nagyon szereti. Lidlis bagettet szoktam hozzá venni, azzal a legfinibb (nekünk). Itt nagyon hideg de napsütéses és tiszta téli nap van, végre nem locspocs.

    VálaszTörlés
  3. Annyira szépek a kaják, amiket csinálsz és olyan szépen fotózod. Mindegyiket megkívánom mindig! :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Úgy érzem lassan

ez a blog tényleg az utolsókat rúgja. Tegnap is elkezdtem írni, de aztán félbehagytam mert olyan kis semmiségekről szólt volna, hogy maximum a visszaemlékezéseimre lett volna jó, ha mondjuk 20 év múlva olvasnám. Na, akkor csodálkoztam volna rá, hogy jéééé ezen a napon sem történt semmi  ez és ez történt velem, velünk.  Nem tudom van e értelme még minden nap vagy két naponta ugyan olyan dolgokról vagy sokszor nagyon hasonlókról írni, én is unom saját magamat. Hosszú ez a január.  Eszembe is jutott, hogy szerintem sokkal jobb lenne januárban téli szünetet tartani az iskolákban, mert decemberben annyi történés van, kezdve a télapóval meg a karácsonyi készülődéssel itthon is, iskolákban is, hogy az úgy is hamar elmegy, pörög mindig van valami, amit lehet várni, amire lehet készülni. Aztán hirtelen vége és a következő hónap általában lassú, szürke és hideg és hirtelen üres. Látom ezt a gyereken is mármint, hogy olyan semmilyen ebben az időszakban. Ő is lassú és időnként türelmetlen, meg f…

Vannak olyan dolgok

amik pár éve, hónapja még hogy úgy mondjam kiakasztottak. Ma már tudok vállat rándítani és nem foglalkozni vele. Ilyen egy egy munkahelyi dolog is, sőt időnként több munkahelyi dolog. Nem megyek bele a részletekbe, de pont tegnap ilyen nap volt és annyira, de annyira röhejes, hogy emberek képesek megsértődni apró dolgon (amiben ő hibázott,de még ő sértődik meg)  olyannyira, hogy nem köszön, sőt még a szemedbe se néz....én ezt már vicc kategóriába sorolom. Pláne akkor, ha onnan közelítjük meg a dolgot, hogy akár a gyereked is lehetne. Már csak ugye illemből is. A tiszteletet direkt nem írom, mert azt egyáltalán nem várom el, hogy is tehetném? Nem vagyok én senki csak egy dolgozó a sok közül. Mondjuk ezen kb. öt másodpercig fenn tudok akadni, mert azért na de mire kettőt fordulok már le is szarom van ejtve. Akinek nem volt gyerekszobája, annak nem volt gyerekszobája, bárhogy is akarja bizonyítani. Úgy elképzelem, mikor látom a gyűrűt az ujján és valószínű pár hónap múlva esküvő is lesz…

A hétvégi tavasz

huss elröpült, ma hajnalban már határozottan hűvös van és a szél is fúj. A tegnap vízparti sétálás elmaradt, volt itt víz elég majdnem egész nap szakadt az eső. Így végül maradt a kuckózás, meg az olvasás, filmnézés és mivel a gyerek inkább az apjával játszott neten, mint hogy a menjünk moziba kérdésre igennel feleljen, én elég jól haladok a kiválasztott könyvemmel. Amiről azt hittem majd jobb lesz, de egyelőre várom hogy beinduljon. Épp ott tettem le tegnap este, mikor talán elindul valami úgy hogy talán van remény. Mostanában nem igazán kötött le egy könyv sem annyira, hogy le se tudjam tenni úgy látszik a fülszöveg részekre mennek a kiadók, mert sorozatban sikerül belenyúlnom olyanba, ami a futottak még kategóriába sorolható, egyszer olvasós vagy többszöri nekifutásra sikerül a végére érnem, mert mindig félbehagyom. Pedig elvileg majd mindegyik jónak ígérkezik. Vagy én vagyok sokszor türelmetlen. Most, hogy belengette az idő a tavaszt már én is kezdek türelmetlen lenni és várom a …