Ugrás a fő tartalomra

Innentől kezdve ma már

csak az fog járni a fejemben - na jó nem egész nap - hogy végre péntek és három napot leszünk itthon! Ajjjjjjjj, de jó lesz.
Ma délután csak kenyeret kell vennünk a boltban és esetleg egy kis gyümölcsöt, de minden más van itthon a három napra, ha véletlenül valami nagyon nagy időjárás változás lesz, pl. betemet minket a hó. Még nem néztem meg az előrejelzést, de ha igen, akkor kötelet is. Bár maradt még előző napról tökfőzelék, de én tegnap ilyen gyönyörű és mondhatni nagyon finom bruschettát csináltam. Már napok óta szerettem volna enni és mondhatom nagyon jól sikerült. Én ezt nagyon nagyon szeretem! A gyerek is evett kettőt, mert szereti. Én meg a gyereket azért is, mert az ilyen egyszerű dolgokat is megeszi, nem fanyalog, hogy kenyér, meg olíva meg egy kis paradicsom, hanem örül neki, szereti ő is. Egyébként úgy veszem észre, hogy ismét elszaladt velem a ló. A munkahelyemen szépen tartom, hogy mit mikor mivel és mennyit, de este itthon amikor leülök olvasni vagy lazulni, akkor előkerül egy csoki vagy a héten is vettünk pár sütit hazafele és ettem én is. Mondjuk nem is lenne ezzel semmi baj, ha nem egy héten többször lenne édesség és nem este, hanem még a délelőtti órákban. Ráadásul annyira nem is vagyok oda értük, főleg nem a krémes, nehéz dolgokért, most még is beficegett. Úgy hogy össze kell kapni magam nagyon gyorsan. Nem igazán tudok miről beszámolni, nagy dolgok nem történtek. Tegnap a gyerek kapott négy ötöst egy darab nyelvtan témazáróra, hogy mit lehet négy jeggyel értékelni fogalmam sincs, volt valami szövegértés, meg a helyesírásra is kapott ötöst, de hogy a másik kettő mi volt azt már ő se tudta elmondani. Na mindegy, nem is igazán érdekel, ötösök és kész, ezzel a négy jeggyel akár le is lehetne zárni a második félévet és túl lennénk ezen is. :) Lehet, hogy a tanárnő is úgy van vele, hogy legyen egy két dolgozatnál sok jegy aztán jól van. De várom már az év végét! Vagy legalább a tavaszi szünet lenne már itt. Tudom, nagyon hajtom az időt, lassítsak. Mindennek eljön a maga ideje ne fussunk annyira előre!
Azt hiszem ma ismét bruschettát fogok csinálni, de most kinyitok egy üveg száraz fehér bort is hozzá este. Ha lúd legyen kövér. 
Ui. Mindenképpen kell teljes kiőrlésű kenyeret vennem, mert olyan lelkiismeret furdalásom volt a sima zsúrkenyér miatt. Viszont sajnos irtó finom a Ceres zsúrkenyere, próbáltátok már? Pici szeletek vannak a csomagban és nagyon klassz pirítóst lehet belőle csinálni. A gyereknek szoktam venni, mert szereti, hogy puha, pici szendvicset csinálok belőle neki a suliba. 
Ő az.

kép: google

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta! E!ste megcsinálom én is. Köszi az ötletet.

    VálaszTörlés
  2. Nálad láttam először ezt a "szendót", és legnagyobb meglepetésemre a gyerekem is nagyon szereti. Lidlis bagettet szoktam hozzá venni, azzal a legfinibb (nekünk). Itt nagyon hideg de napsütéses és tiszta téli nap van, végre nem locspocs.

    VálaszTörlés
  3. Annyira szépek a kaják, amiket csinálsz és olyan szépen fotózod. Mindegyiket megkívánom mindig! :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…