Ugrás a fő tartalomra

Innentől kezdve ma már

csak az fog járni a fejemben - na jó nem egész nap - hogy végre péntek és három napot leszünk itthon! Ajjjjjjjj, de jó lesz.
Ma délután csak kenyeret kell vennünk a boltban és esetleg egy kis gyümölcsöt, de minden más van itthon a három napra, ha véletlenül valami nagyon nagy időjárás változás lesz, pl. betemet minket a hó. Még nem néztem meg az előrejelzést, de ha igen, akkor kötelet is. Bár maradt még előző napról tökfőzelék, de én tegnap ilyen gyönyörű és mondhatni nagyon finom bruschettát csináltam. Már napok óta szerettem volna enni és mondhatom nagyon jól sikerült. Én ezt nagyon nagyon szeretem! A gyerek is evett kettőt, mert szereti. Én meg a gyereket azért is, mert az ilyen egyszerű dolgokat is megeszi, nem fanyalog, hogy kenyér, meg olíva meg egy kis paradicsom, hanem örül neki, szereti ő is. Egyébként úgy veszem észre, hogy ismét elszaladt velem a ló. A munkahelyemen szépen tartom, hogy mit mikor mivel és mennyit, de este itthon amikor leülök olvasni vagy lazulni, akkor előkerül egy csoki vagy a héten is vettünk pár sütit hazafele és ettem én is. Mondjuk nem is lenne ezzel semmi baj, ha nem egy héten többször lenne édesség és nem este, hanem még a délelőtti órákban. Ráadásul annyira nem is vagyok oda értük, főleg nem a krémes, nehéz dolgokért, most még is beficegett. Úgy hogy össze kell kapni magam nagyon gyorsan. Nem igazán tudok miről beszámolni, nagy dolgok nem történtek. Tegnap a gyerek kapott négy ötöst egy darab nyelvtan témazáróra, hogy mit lehet négy jeggyel értékelni fogalmam sincs, volt valami szövegértés, meg a helyesírásra is kapott ötöst, de hogy a másik kettő mi volt azt már ő se tudta elmondani. Na mindegy, nem is igazán érdekel, ötösök és kész, ezzel a négy jeggyel akár le is lehetne zárni a második félévet és túl lennénk ezen is. :) Lehet, hogy a tanárnő is úgy van vele, hogy legyen egy két dolgozatnál sok jegy aztán jól van. De várom már az év végét! Vagy legalább a tavaszi szünet lenne már itt. Tudom, nagyon hajtom az időt, lassítsak. Mindennek eljön a maga ideje ne fussunk annyira előre!
Azt hiszem ma ismét bruschettát fogok csinálni, de most kinyitok egy üveg száraz fehér bort is hozzá este. Ha lúd legyen kövér. 
Ui. Mindenképpen kell teljes kiőrlésű kenyeret vennem, mert olyan lelkiismeret furdalásom volt a sima zsúrkenyér miatt. Viszont sajnos irtó finom a Ceres zsúrkenyere, próbáltátok már? Pici szeletek vannak a csomagban és nagyon klassz pirítóst lehet belőle csinálni. A gyereknek szoktam venni, mert szereti, hogy puha, pici szendvicset csinálok belőle neki a suliba. 
Ő az.

kép: google

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta! E!ste megcsinálom én is. Köszi az ötletet.

    VálaszTörlés
  2. Nálad láttam először ezt a "szendót", és legnagyobb meglepetésemre a gyerekem is nagyon szereti. Lidlis bagettet szoktam hozzá venni, azzal a legfinibb (nekünk). Itt nagyon hideg de napsütéses és tiszta téli nap van, végre nem locspocs.

    VálaszTörlés
  3. Annyira szépek a kaják, amiket csinálsz és olyan szépen fotózod. Mindegyiket megkívánom mindig! :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…