Ugrás a fő tartalomra

Innentől kezdve ma már

csak az fog járni a fejemben - na jó nem egész nap - hogy végre péntek és három napot leszünk itthon! Ajjjjjjjj, de jó lesz.
Ma délután csak kenyeret kell vennünk a boltban és esetleg egy kis gyümölcsöt, de minden más van itthon a három napra, ha véletlenül valami nagyon nagy időjárás változás lesz, pl. betemet minket a hó. Még nem néztem meg az előrejelzést, de ha igen, akkor kötelet is. Bár maradt még előző napról tökfőzelék, de én tegnap ilyen gyönyörű és mondhatni nagyon finom bruschettát csináltam. Már napok óta szerettem volna enni és mondhatom nagyon jól sikerült. Én ezt nagyon nagyon szeretem! A gyerek is evett kettőt, mert szereti. Én meg a gyereket azért is, mert az ilyen egyszerű dolgokat is megeszi, nem fanyalog, hogy kenyér, meg olíva meg egy kis paradicsom, hanem örül neki, szereti ő is. Egyébként úgy veszem észre, hogy ismét elszaladt velem a ló. A munkahelyemen szépen tartom, hogy mit mikor mivel és mennyit, de este itthon amikor leülök olvasni vagy lazulni, akkor előkerül egy csoki vagy a héten is vettünk pár sütit hazafele és ettem én is. Mondjuk nem is lenne ezzel semmi baj, ha nem egy héten többször lenne édesség és nem este, hanem még a délelőtti órákban. Ráadásul annyira nem is vagyok oda értük, főleg nem a krémes, nehéz dolgokért, most még is beficegett. Úgy hogy össze kell kapni magam nagyon gyorsan. Nem igazán tudok miről beszámolni, nagy dolgok nem történtek. Tegnap a gyerek kapott négy ötöst egy darab nyelvtan témazáróra, hogy mit lehet négy jeggyel értékelni fogalmam sincs, volt valami szövegértés, meg a helyesírásra is kapott ötöst, de hogy a másik kettő mi volt azt már ő se tudta elmondani. Na mindegy, nem is igazán érdekel, ötösök és kész, ezzel a négy jeggyel akár le is lehetne zárni a második félévet és túl lennénk ezen is. :) Lehet, hogy a tanárnő is úgy van vele, hogy legyen egy két dolgozatnál sok jegy aztán jól van. De várom már az év végét! Vagy legalább a tavaszi szünet lenne már itt. Tudom, nagyon hajtom az időt, lassítsak. Mindennek eljön a maga ideje ne fussunk annyira előre!
Azt hiszem ma ismét bruschettát fogok csinálni, de most kinyitok egy üveg száraz fehér bort is hozzá este. Ha lúd legyen kövér. 
Ui. Mindenképpen kell teljes kiőrlésű kenyeret vennem, mert olyan lelkiismeret furdalásom volt a sima zsúrkenyér miatt. Viszont sajnos irtó finom a Ceres zsúrkenyere, próbáltátok már? Pici szeletek vannak a csomagban és nagyon klassz pirítóst lehet belőle csinálni. A gyereknek szoktam venni, mert szereti, hogy puha, pici szendvicset csinálok belőle neki a suliba. 
Ő az.

kép: google

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta! E!ste megcsinálom én is. Köszi az ötletet.

    VálaszTörlés
  2. Nálad láttam először ezt a "szendót", és legnagyobb meglepetésemre a gyerekem is nagyon szereti. Lidlis bagettet szoktam hozzá venni, azzal a legfinibb (nekünk). Itt nagyon hideg de napsütéses és tiszta téli nap van, végre nem locspocs.

    VálaszTörlés
  3. Annyira szépek a kaják, amiket csinálsz és olyan szépen fotózod. Mindegyiket megkívánom mindig! :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Nos az biztos, hogy

én többet az életben nem eszek vacsorára fokhagymás pirítóst. Ezt amúgy sem kellett volna, mert ilyet reggelire eszik az ember ugye ch miatt, még akkor is ha teljes kiőrlésű kenyérből készül, de a fokhagyma  miatt meg pláne nem. De hát mit tegyek, ha tegnap végre 10 év után vettem egy új kenyérpirítót a Lidlben, (az előző kb. akkor adta meg magát) szép türkiz vagy milyen színben és muszáj volt kipróbálni mindjárt. Hajnali négy óta vagyok fent, mert fáj tőle a gyomrom, egy húsz perces kínlódás után meg inkább fel is keltem az ágyból is és nem forgolódtam tovább.  A tegnapi nap a gyerek elmondása szerint tök jó volt, mert voltunk moziban, ebédelhetett a Burger Kingben, aztán pedig végre vettünk pár dolgot a suliba is, cipőt, öltönyt, pár pólót, nadrágokat, új táskát....és még nincs meg minden. Nem szálltunk el, mindenből a se nem olcsó se nem túl drága dolgot választottuk, minőségben is, márkában is a tartósat, mert szerintem az olcsó húsnak híg a leve egy gyereknél jobban érvényesül é…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …