Ugrás a fő tartalomra

Komolyan mondom én ezt a

hetet úgy ahogy van kihagynám. Vagy is inkább nem dugnám ki az orrom sehova, inkább egész héten itt bent lennénk és túlélnénk. Baromi hideg lett, tudom tél van, meg tudom még nem is volt ilyen hideg idén, de nekem van az a határ, amikor nem viselem el. Most ez az a határ, mínusz nyolc fok van kint és ezt még inkább hidegnek érzem, mert fúj a szél. Tegnap a gyerek úgy jött haza a matek tanártól, hogy nem húzta fel a sapkáját és hiába csak 50-60 méter szerintem pont elég annyi, hogy megfázzon, jól le is kaptam a lábáról. El ne felejtsem a reggeli c és d vitamint odaadni neki! Onnan is érezhető, hogy hideg van, hogy az egész télen rövid nadrágban és pólóban lakásban mászkálós dolgot szerintem ma délután már lecserélem hosszú nadrágra. Ugyan azt a 22-23 fokot, ami eddig is volt itt bent most hidegebbnek éreztem reggel.
Egyébként nagyon hétfő van. Legalább is az én szervezetemnek. Érzem, hogy elő akar törni belőlem a tiltakozás az ellen, hogy ma már dolgozni menjünk.  Holnap jó nap lesz, ketten leszünk csak az irodában, nyugi lesz remélhetőleg. Bárcsak holnap lenne már!
Jut eszembe, ha minden igaz ma megtudjuk melyik napra lesz a gyerek beosztva szóbelizni. Remélem most nem lesz beteg. Az a sapka, ugyebár....


Megjegyzések

 1. Itt mínusz 12. De egy hét múlva Elvileg plusz tíz és szakadó eső....hát, akkor inkább ez.

  VálaszTörlés
 2. Amíg süt a nap, én szeretem ezt a hideget is. Télen nekem bent még gondolatban sem jön elő a rövidnadrág, atyaég!!! :)
  Az én lányom sálat nem hajlandó felvenni... hiába mondogatom, meg szedem elő a tökjó sálakat és kendőket, egyszerűen nem. Aztán a napokban előszedtem két körsálat, az egyik pont olyan színű, mint a sapija - és évek óta megvannak - és rájött, hogy "menő", no meg jól melegít is (gondolom, meg is dícsérték a suliban) azóta hordja. Szerencsére sapi maitt nem kell veszekedni vele....

  VálaszTörlés
 3. Hajjjajjj a rövidnadrág megdöbbentett rendesen :) Én nagyon fagyos vagyok, pedig van rajtam fókaháj rendesen, aludni is zokniban szoktam ősztől kora nyárig , nem hogy rövidnadrágba legyek ilyenkor ... Forró vérű vagy, tán ?? :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…