Ugrás a fő tartalomra

Le kell írnom, hogy

végre péntek? :) Gondolom sejtettétek, hogy ez lesz az első mondat. Igazán nem akarok panaszkodni, de mostanában kínszenvedés minden nap bent lenni. Ezért is várom mindig a hét utolsó munkanapját. Úgy hogy lassan már két hete nézegetem az álláshirdetéseket. Na nem mintha nagy reményeket fűznék hozzá, mert sajnos az ország ezen részén nem nagyon kapkodnak a munkavállalók után, pláne ha éppen annyi idős lett ma, mint én (úristen nem is írom le) szóval nem fűzök hozzá túl sok reményt. Az biztos, hogy van pár olyan tünetem, amiről tudom, hogy pontosan azóta van, mióta bent megváltozott egy két dolog. És ez ijesztő, meg nem is akarok beteg lenni emiatt. Viszont gondoltam már rá többször is, hogy simán kiírathatnám  magam táppénzre. Túl mélyen nem akarok belemenni a dolgokba. De. Nem igazán jó, amikor azt érzed, hogy a te munkád a sor leghátsó részében kullog valahol, ha lehetne jobb és több is csak sajnos akinek el kellene osztani azt tojik rá, pedig már olyan sokszor mondtad el, hogy kérsz még, amikor úgy ülsz bent nyolc órában valahol, hogy abból kettőt legalább (ha nem többet) végig malmozol, tologatod a papírokat és próbálod magad értelmes dolgokkal elfoglalni és lehetne tenni ellene és szólsz nem egyszer, hogy tegyen ellene, de kb. a füléig nem jut el, mert olyan valaki van feletted akinek a saját dolgai sokkal fontosabbak és kb. nyaralni jár be. Miért tanultam?? Na én vagyok a tipikus példa arra, hogy hiába tanult több mindent az ember, az még semmit sem ér, olyat kellett volna, amivel több a lehetőség, amit szívből és igazán és bárhol.... akár a világ másik felén is.  Na leírtam, nem igazán érdekel, hogy olvassa e ismerős vagy sem, ez az igazság. Az én példámból okulva biztos vagyok benne, hogy a gyereknek a jövőjét nem ez a nyolcadikos tovább tanulás fogja eldönteni, de nem ám. Sőt, még a gimnazista évei sem igazán. 
Tegnap kicsit takarítgattam délután, mert véletlenül megláttam, hogy a hálóban az ágy alól elég sok porcica néz vissza pofátlanul rám, úgy hogy elhúztam az ágyat, porszívóztam, meg port töröltem meg ilyenek. Mára kevesebb dolog fog így jutni. Egy kis ruha mosás, egy kis terasz felmosás. A gyerek már megint nőtt, lehet át kellene néznünk együtt a ruhatárát, ha lesz hozzá kedve. Hétvégén jó lenne valamit csinálni, mert már elég régen volt valami program, arra gondoltam ha jó lesz az idő lehet beülünk a kocsiba és elmegyünk valamerre, talán a Duna partra, aztán ebédelünk valahol, esetleg egy kis sütizés....ilyesmi. Végig gondolom.


Megjegyzések

 1. Boldog születésnapot kívánok! :-)

  VálaszTörlés
 2. Boldog és szép szülinapot kívánok Neked :) !

  VálaszTörlés
 3. Évekig csináltam amiről írsz, de változtatni nem volt módom, a betegségem miatt. Örültem, hogy munkám van, amit szerettem is, de a környezet: pokol volt. Rossz olvasni ahogy írod, vagy csak nekem emiatt. Próbálj változtatni, ha tudsz. Tanulás: a fiamnak jó nyelvérzéke van, nyelvvizsgája nincs. Bejárta, végigdolgozta a fél világot az angol tudásával, sehol nem tudták kijátszani, stb. Nekem egy bánatom van, volt, az eszével többre is vihette volna, mint a fehér niggerség. De mindenki saját sorsának kovácsa. Most van a születésnapod? A legjobbakat kívánom neked.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon boldog születésnapot kívánok, Tami! :)
  Annyira azt írod le, ami bennem és velem is zajlik.... a héten megjött az erkölcsi bizonyítványom - rakd össze a dolgokat :).
  A tanulással kicsit fordítva vagyok - amiket tanultam, azt magamnak tanultam, mármint a fősulis dolgokra gondolok, én lettem több tőle, nekem ez kellett, mert nem olvastam volna többet magamtól, nem néztem volna utána dolgoknak. Szóval ez valahol belül fontos, vagy hogyismondjam, nekem. Nem a fősulis dolgokat hasznosítom a munkám területén, ez is tény :).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Látod, ezért akarom hogy az enyém és szerencsére ő is akarja ezt a lehető legtöbb nyelvet megtanulja. Jó az érzéke hozzá, van benne sok sikere, készül a vizsgára, tud és szeret beszélni, már most megérteti magát messengeren, skypon, virtuális játékban külföldi gyerekekkel. Óriási előnye van már most velem szemben.

   Törlés
  2. Na, most nem tudom ez miért ide jött, de Holdgyöngynek akartam :) Krikszi, köszi neked is! Igen, magamnak tanultam. Mit? Van egy programozó diplomám amiben sosem dolgoztam, van pénzügyes felsőfokú végzettségem, amiben kibontakozhatnék, de nem tudok, mert kellene hozzá több munka. Ha újra kezdhetném akkor mást tanultam volna, nem adtam volna fel az álmaimat. Mik voltak ezek? Ruhatervező, szüleim nem engedték, óvónő, nem volt ismerős, aki beprotezsál abba a suliba, ahol akkor még egyedüliként volt ilyen szak, a párt és párt tagnak lenni nagy úr volt abban az időben, apám nem volt az. Én magamtól olvastam, ahogy megtanultam faltam a könyveket, ez nem függ össze azzal, hogy tanultam. Nyelvekkel többre mentem volna, ahogy szerintem a mai fiatalok is többre mennek. Mit ér itthon egy közgazdász diploma? Beáll a tucatnyi sorba megalázó bérért? Manapság megint az összeköttetések számítanak, egyre inkább megyünk arra, látom, tapasztalom. Igy hát fájó szívvel, de azt mondom a gyereknek tanulj meg még két három nyelvet és menj nézz körül a világban, éld az életed!

   Törlés
 5. BokBol szülinapot. 💮🌸💐🌼🌷

  A munkahelyemen ugyanezt èrzem, amit te. Szörnyen meg tudja nyomorítani az embert egy mèrgező közösség. Drukkolok, hogy találj valamit, amit jobban tudsz szeretni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) :) Hát nézegetek, aztán meglátjuk. A legszívesebben takarításokat vállalnék, szerintem feladok egy ingyenes hirdetést első körben. Az hiszem azt imádnám. :)

   Törlés
 6. Természetesen Boldog szülinapot. 💐🌸💮🏵️🌹🌷 (A telefonom kèpes új szavakat alkotni)

  VálaszTörlés
 7. Itt is boldog szülinapot kívánok! :)

  VálaszTörlés
 8. Boldog szülinapot kivánok!!!

  VálaszTörlés
 9. Kedves Tami, ismeretlenül is boldog születésnapot kívánok! Sokat jelent a blogod, naponta olvasom a bejegyzéseket, egyfajta ritmust ad az én napomnak is. Köszönöm szépen! :)

  A munkához: soha nem késő megvalósítani az álmaidat. Ha van erőd és kedved tanulhatsz még bármit akár a felsőoktatásban, akár okj-s képzésben is. Annyi szép dolgot megvalósítasz, annyi jó ötleted van, merj lépni, ha úgy érzed eljött az idő. Ha hiszel az asztrológiában, akkor most bizony ez az időszak van. :) Én idén lettem 43, a harmadik diplomámat szerzem éppen 3 gyerek (20, 17, 12) mellett és több kanyar is van az életutamban ami az állásaimat illeti. Ha léptem valahogy mindig jól jött ki; egyiket sem bántam meg, pedig nem vagyok egy bátor leány! ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a biztatást! Nézegetem a munka mellett a tanfolyamokat, képzéseket is az is nagyon jó lenne, ha találnék valamit, nekem is eszembe jutott. Előbb utóbb csak lesz valami vagy kitalálok valamit. :) Köszönöm a köszöntést is!

   Törlés
 10. Isten éltessen sok-sok örömmel :)

  VálaszTörlés
 11. Ó tényleg? Mikor nem olyan régen ezt írtam Neked,amire most jutottál, letromfoltál hogy "értő olvasás" és kitörölted a hozzászólásom. Pedig semmi rosszat nem írtam , bevallom ismeretlenül is rosszul esett, de a te blogod,megteheted ,akár hogy ezt is törlöd.
  Üdv.Gabi ( mert ide csak névvel lehet írni:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves ismeretlen Gabi. Igen, kitöröltem. Ugyan is következetes vagyok abban, hogy aki nem vállalja legalább a nevét az ne írjon névtelenül sem. Más blogokat olvasva az a tapasztalat, hogy a névtelenül írók megengedik maguknak előbb utóbb azt, hogy beszólnak, lehúznak, belemagyaráznak a blog írójának irományába, életébe. Ezért ha most is névtelenül írtál volna, ismét kitöröltem volna. Igen, ide csak névvel lehet írni és én következetes vagyok és leszek is ebben. A névtelenekkel nem foglalkozom, add meg nekem a lehetőséget, hogy a blogomban azt tegyek, amit akarok, ha már az életben kénytelen vagyok kompromisszumot kötni ;) Amúgy még mindig értő olvasás, mert a munkahelyemen ha kapnék más lehetőségeket, akkor nem tekintgetnék ki, NEM a munkahellyel van gond, hanem a főnököm hozzáállásával. Remélem így azért világosabb az egész. Köszönöm a hozzászólásodat. Névvel.

   Törlés
 12. Nagyon boldog születésnapot Tami! 😘💝🎂🎁🎊
  Nálam a munkával pont fordítva van. Annyira látványosan unatkoztam, hogy rámraktak még számtalan dolgot, (amit más nem tudott/akart megoldani)... ollé. Nekem itt nincs feljebb, felértem a tápláléklánc csúcsára 🙄 éljen dél Baranya és az Ormánság 🤗

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Sziszó, köszönöm. Annak idején nem értettem és most sem egészen világos amúgy, hogy miért is költöztél ilyen messze, ráadásul pont erre a részre, ami amúgy gyönyörű helye az országnak, mindenki el van ájulva tőle, meg a Mecsektől és a körülötte lévő városoktól és falvaktól, de akkor tudod, hogy miről beszélek, hogy ez nem az a szeglete, ahol az ember nagyon ugrálhat ki be a munkahely világában. Te legalább megérted miről beszélek, amikor arról írok néha mekkora szenvedés és az ember fejben tudja, hogy lépni kellene, de ha megnézi hova merre, akkor azt látja, hogy többnyire semerre, pláne nem ennyi idősen. Nehéz ezt elmagyarázni, ha valaki ott él, ahol most éppen bőven lehet nézelődni és váltani. A kormányunk sem dugja ki a fejét a főváros és x kmre lévő környezetéből, pláne nem erre, mintha ezt a részt tudatosan sorvasztanák el, ráadásul a mostani balfasz vezetőink, akiket x évvel ezelőtt megválasztottak, még inkább lezüllesztették ezt a környéket. Ha turista lennék akkor csak áradoznék, de itt élni elég kemény küzdelem, ezek szerint te is tapasztalod. :(

   Törlés
 13. Boldog szülinapot kívánok! 🎂🍾🎁🎈🌼😍
  Én is vízöntő vagyok-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Akkor ezek szerint volt vagy lesz a születésnapod, boldog szülinapot neked is :)

   Törlés
  2. Lesz... pár nap-)) Köszi!-) ♥

   Törlés
 14. Boldog szülinapot kívánok itt is...most jutottam el a blogok olvasásához de itt leragadtam annyian írtatok :) hajrá Tami :)

  VálaszTörlés
 15. Isten éltessen Tami! Fel a fejjel, olyan fiatal vagy még, ne keseredj el!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…