Ma egyedül leszek

fél tizenkettőig a munkahelyemen, juhúúúúúúúú. Ketten szabadságon lesznek, egyik kolléganő pedig akkor fog beesni, úgy hogy csend, nyugalom, béke szigetére érek be majd. Szeretem ezt. 
Egyelőre a hó nem esik, kinézve az ablakon azt látom, hogy az út tiszta és ahogy kimentem a teraszra most olyan hidegnek sem érzem a levegőt, mint pl. tegnap. Kiváncsi vagyok, hogy a hétvégére mondott hideg megérkezik e majd, remélem azért minket itt délen elkerül. Hátha megmaradnak így majd a kis virágaim.
Levest ennék. Ritkán, de akkor nagyon. Valami jó kis ragulevesen gondolkodom, apróra vágott csirkemellel, megpirítva, bele mindenféle zöldség, répa, paszternák, borsó, gomba, kelbimbó, zöldbab, mindenféle zöldségek, aztán a végén egy kis tárkony....hmmm. A zöldségkészletem kifogyóban, így lehet elugrom napközben és megveszem a hozzávalókat, délután pedig megfőzöm. Meg ismét itt van a fejemben a bruschetta. Az olyan finom és egyszerű. Szépre pirított teljes kiőrlésű kenyér, szeretem pl. a Lidlben frissen megsütött olivás ciabattát, azt vékonyra szelve átpirítom és ráhalmozom a fokhagymás apróra vágott paradicsomot, pici olívaolajjal megöntözve. Mondjuk ezt inkább ebédre a kenyér miatt, nem kifejezetten vacsorára. Szeretem az olasz ételeket. Pár hozzávalóból nagyon finom dolgokat készítenek, jó tőlük tanulni.
Ma már szerda. Egész szépen eltelt ez a hét is, már hét közepe van. Jövő héten pedig március, egy lépéssel közelebb a tavaszhoz. Valami lehet a levegőben, mert megjelent pár hangya a lakásban, itt ott és nálunk tavasz közeledtével pár napra mindig megjelennek, úgy hogy szerintem időjárás ide vagy oda, van valami a levegőben...
A cserépbe ültetett tulipánjaim bújnak elő, kíváncsi leszek lesznek e rajtuk virágok.
Megjegyzések