Ma meglepően jó

az idő, legalább is én hidegebbre számítottam, mint ami most van. Nálunk még mindig minden fehér, illetve sáros :/ körülöttünk meg már ahogy láttam elolvadt a hó. 
Tegnap este beengedtem a kutyát is, ezekben a napokban az előszobában fog éjjel aludni, nem teszem ki a nagy hidegnek -amit vasárnap éjjelre mondanak igazán -  bármilyen komfortos is a háza. Sokáig aludtunk, én fél nyolckor ébredtem - végre! - a gyerek és a kutya is tízkor. :D 
Végtelen nyugis nap van ma, annyira kellett ez. Főztem végre ragulevest, sok sok zöldséggel, készítettem gyros húst a gyereknek sült krumplival, nekem zöldségekkel, hozzá fokhagymás joghurtos mártást. Vettem tegnap kókusz lisztet, mert szeretnék valami finom sütit gyártani, brownie szerűséget vagy valami hasonlót, találtam már két receptet, de még keresgélek. Még sosem készítettem semmit kókuszliszttel, izgatja a fantáziámat rendesen. Végre beszereztem matcha port is, azzal turbózom fel a turmixokat. A gyereknek is fogom adni, mert jó kis immunerősítő. Emellett számos előnye van pl. "Jó tudni, hogy a matcha háromszor annyi élénkítő koffeint tartalmaz, mint egy csésze hagyományos tea vagy kávé, de hatásában nem túlpörget, hanem úgy élénkít, hogy szellemileg sokkal koncentráltabbak tudunk lenni. Emellett antioxidáns-tartalma miatt fiatalít, jótékonyan hat a szív- és érrendszerre, csökkenti a magas vérnyomást, a vércukorszintet is." És kacérkodom a gondolattal, hogy a Matcha lattet kifogom próbálni holnap reggel.

forrás
A teraszon is rendet raktam, mert eszméletlen mocsok volt már ott. Az étkező asztalt teljesen hátra húztam a falhoz a hálószobánk ablaka elé és a macskák persze mindjárt kihasználták az alkalmat és azon közlekedtek az ablakhoz. Sáros lábnyomok tarkították, "gyönyörű" volt. A székek is egymás hegyén hátán, hogy ne érje el az oldalról eső hó, még pár nappal ezelőtt amikor ez a sok leesett. Na, most felsikáltam mindent, felmostam a teraszt, legalább kis ideig most tiszta, lemostam a bútorokat és visszaraktam a helyükre, remélem most nem lesz nagy szél és tiszták maradnak. Ettől a pár apróságtól, hogy rend és tisztaság van ott is már jobb kimenni.
Még a téli kertben szeretnék kicsit rendet rakni, ott van most a papagáj és teleszórta már magokkal a padlót, kicsit összetakarítok ott is és megnézem mekkorák már a cserépbe ültetett tulipánjaim. 
Csak még egy kicsit pihenek, mert most ebédeltünk. :)


Megjegyzések