Ugrás a fő tartalomra

Tegnap "sikeresen"

eltörtem a munkahelyemen hazaindulás előtt a kis csatos üvegemet, amit még a Pepcoban vettem. Abban szoktam csinálni a chia pudingomat, meg gyümölcsöt vittem magammal benne. Nagyon szerettem. Olyan vastag üvegből volt nem is gondoltam volna, hogy a laminált padlóra esve ennyi darabra tud széttörni. Úgy hogy nincs mese el kell mennünk újat venni, mert ennél jobbat nem láttam sehol, ebből nem folyt ki soha semmi, jól zár, pont elég nagy mindenhez. Mondjuk régen voltam már, meg úgy is akartam nézni pár tavaszi dekorációt, de akkor is bosszant, hogy ilyen kétbalkezes voltam. 
Ma már szerda és nem akarom elkiabálni, de ha a mai nap délelőttje is olyan gyorsan fog eltelni, mint ahogy a tegnapi, akkor nem lesz okom panaszra. A tegnap jó volt, hamar vége lett. 
Mostanában tudok este olvasgatni meglepő, főleg abban annak tudatában, hogy 4 max 5 órákat tudok aludni. Még is bőven egy, másfél órát szokta még lefekvés után, na jó most olvasok egy amúgy izgalmas könyvet is Linda Castillotol, aki sosem okozott csalódást. Jó kis krimi. 
Könyvet nem kell vennem, se rátöltenem az olvasómra annyi van, hogy még nyugdíjas koromra is marad belőle. Sokszor pont a nagy bőségben nem tudom eldönteni, hogy melyiket kezdjem el.
Amúgy már azt is tudom, hogy hogyan akarok ezentúl mozogni, sportolni. Jó lenne, ha a mozgás most már inkább az életem része lenne és nem az lenne a fejemben leginkább, hogy elsősorban megváltoztassam ezt és ezt magamon, hanem csak simán jobban érezzem magam a bőrömben. Ezzel azt hiszem maga a kényszer érzete egy csapásra meg is szűnne és ismét csak a sport szeretetéért tenném, mint régen. Most ez az elsődleges cél ebben a hónapban, ennek a gondolatnak a valódiságát elérni.
Na meg. Ahányszor elmegyek a hálószoba mellett vagy bent vagyok, takarítok ott vagy pakolok előtérbe kerül megint, hogy minél hamarabb változtassunk rajta, mert már nem tetszenek sem a színek, sem a berendezés úgy ahogy van. Eddig lebeszéltem magam róla, pedig a férjem már több mint egy éve megakarta csinálni, de elegem volt a felfordulásokból, így elmaradt. Az biztos, hogy valami halvány szürkét vagy enyhe kakaót vagy csak simán fehéret, esetleg egy kis bézses nagyon halvány rózsaszíneset tudnék elképzelni oda. Semmiképpen sem rikító színeket. Ez a szürke pl. nagyon tetszik.

Ez a Platinum Sulyom színe. A fal mindenképpen a Platinum egyik színe lesz.

Jó lenne a bútort is lecserélni az ágyat és a gardróbnak használt nagy szekrényt, ami ugyan elrejti minden ruhánkat és ágyneműnket (na ebből is látszik, hogy tényleg minimalizáltam, mert mindenünk elfér) de már ezer éves és már régóta akarjuk és szerintem eljött az ideje a többinek is. Úgy hogy az a tervem, hogy hétfőn ha úgy is itthon leszünk a gyerekkel - suli szünet, hállelúja - elmegyünk egy kicsit csavarogni és szétnézni itt ott bútor ügyben. Szóval az van, hogy már túlléptem a megint minden poros lesz és kupi hegyek dolgon. Szeretnék egy nagyon szép és élhető hálószobát. Itt a lakásban nagyobb felújítás nem is kell, egy festést még jó lenne megejteni a nappaliban. Minden más nagyobb dolog ismét kint lesz, végre készen lesz a tó melletti pergola, bokrokat szeretnék még ültetni, kerti utakat csinálni, virágágyásokat tervezni.  Tegnap el is kezdtem pár ötletet menteni a pinteresten kerti tavakról, ágyásokról, növényekről. Olyan jókat lehet találni, szeretek ott nézelődni.


Megjegyzések

 1. https://www.curbed.com/2013/5/6/10246516/buy-the-second-tuscan-house-restored-by-frances-mayes

  Találtam, nem tudom láttad-e, tudom, hogy kedveled őt.

  VálaszTörlés
 2. Ne is mondd... tavalyelőtt nyáron lent festettünk, de itt-ott már újra kellene (még cipőnyomot is fedezek fel bizonyos magasságban, amit nem is értek). Viszont akkor nem jutottunk a fenti szintre, nem is volt olyan égető, de most már ott is az. Majd alkalomadtán jelzem a családfőnek az igényemet, gondolom, boldog lesz tőle...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De ez a jobbik, ha te jelzed. Mert akarod. Nálunk általában a férjem jelzi és én fogom a fejem, hogy már megint nekiállunk valaminek és kosz lesz meg káosz :D Kicsit sok ez már 15 éven át. De most valahogy jó lenne már megcsinálni.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …

Ha valaki azt gondolná hogy

ezt az őszt vártam sajnos el kell, hogy szomorítsam mert nem. Én a szép napos, csendes, színes őszt várom még mindig nem ezt a már harmadik napja esős, szürkét. Borzasztó, hogy mennyire sok eső esett, gyakorlatilag egy teljes havi, már szinte sehogy sem szívja be rendesen a föld. A fű nő, lenyírni nem lehet, semmit sem lehet csinálni kint, szép lassan amennyi időt beletettünk a gyerekkel a szabadság utolsó pár napjaiba, hogy mindent rendben és szépen hagyjunk majd itt, mikor kezdődik az iskola, nos az lassan eltűnőben van. Hát mindegy, ez van majd talán lassan elmúlik. Jó lenne ma délután már futni is menni, kicsit kiszellőztetni a fejem, vasárnap voltam utoljára, szóval már hiányzik is. Nem tudom másnál  hogy van, de nekünk ez az iskolai évkezdés - illetve minden iskolai évkezdés - sem sikerült nem rohanósra, nem kapkodósra sikerülni, pedig időben kelünk, előző este előkészíteni mindent, este berakja a gyerek a táskába a cuccot....még is. Nekünk kell legalább egy hónap, ezzel telik …