Ugrás a fő tartalomra

Tegnap "sikeresen"

eltörtem a munkahelyemen hazaindulás előtt a kis csatos üvegemet, amit még a Pepcoban vettem. Abban szoktam csinálni a chia pudingomat, meg gyümölcsöt vittem magammal benne. Nagyon szerettem. Olyan vastag üvegből volt nem is gondoltam volna, hogy a laminált padlóra esve ennyi darabra tud széttörni. Úgy hogy nincs mese el kell mennünk újat venni, mert ennél jobbat nem láttam sehol, ebből nem folyt ki soha semmi, jól zár, pont elég nagy mindenhez. Mondjuk régen voltam már, meg úgy is akartam nézni pár tavaszi dekorációt, de akkor is bosszant, hogy ilyen kétbalkezes voltam. 
Ma már szerda és nem akarom elkiabálni, de ha a mai nap délelőttje is olyan gyorsan fog eltelni, mint ahogy a tegnapi, akkor nem lesz okom panaszra. A tegnap jó volt, hamar vége lett. 
Mostanában tudok este olvasgatni meglepő, főleg abban annak tudatában, hogy 4 max 5 órákat tudok aludni. Még is bőven egy, másfél órát szokta még lefekvés után, na jó most olvasok egy amúgy izgalmas könyvet is Linda Castillotol, aki sosem okozott csalódást. Jó kis krimi. 
Könyvet nem kell vennem, se rátöltenem az olvasómra annyi van, hogy még nyugdíjas koromra is marad belőle. Sokszor pont a nagy bőségben nem tudom eldönteni, hogy melyiket kezdjem el.
Amúgy már azt is tudom, hogy hogyan akarok ezentúl mozogni, sportolni. Jó lenne, ha a mozgás most már inkább az életem része lenne és nem az lenne a fejemben leginkább, hogy elsősorban megváltoztassam ezt és ezt magamon, hanem csak simán jobban érezzem magam a bőrömben. Ezzel azt hiszem maga a kényszer érzete egy csapásra meg is szűnne és ismét csak a sport szeretetéért tenném, mint régen. Most ez az elsődleges cél ebben a hónapban, ennek a gondolatnak a valódiságát elérni.
Na meg. Ahányszor elmegyek a hálószoba mellett vagy bent vagyok, takarítok ott vagy pakolok előtérbe kerül megint, hogy minél hamarabb változtassunk rajta, mert már nem tetszenek sem a színek, sem a berendezés úgy ahogy van. Eddig lebeszéltem magam róla, pedig a férjem már több mint egy éve megakarta csinálni, de elegem volt a felfordulásokból, így elmaradt. Az biztos, hogy valami halvány szürkét vagy enyhe kakaót vagy csak simán fehéret, esetleg egy kis bézses nagyon halvány rózsaszíneset tudnék elképzelni oda. Semmiképpen sem rikító színeket. Ez a szürke pl. nagyon tetszik.

Ez a Platinum Sulyom színe. A fal mindenképpen a Platinum egyik színe lesz.

Jó lenne a bútort is lecserélni az ágyat és a gardróbnak használt nagy szekrényt, ami ugyan elrejti minden ruhánkat és ágyneműnket (na ebből is látszik, hogy tényleg minimalizáltam, mert mindenünk elfér) de már ezer éves és már régóta akarjuk és szerintem eljött az ideje a többinek is. Úgy hogy az a tervem, hogy hétfőn ha úgy is itthon leszünk a gyerekkel - suli szünet, hállelúja - elmegyünk egy kicsit csavarogni és szétnézni itt ott bútor ügyben. Szóval az van, hogy már túlléptem a megint minden poros lesz és kupi hegyek dolgon. Szeretnék egy nagyon szép és élhető hálószobát. Itt a lakásban nagyobb felújítás nem is kell, egy festést még jó lenne megejteni a nappaliban. Minden más nagyobb dolog ismét kint lesz, végre készen lesz a tó melletti pergola, bokrokat szeretnék még ültetni, kerti utakat csinálni, virágágyásokat tervezni.  Tegnap el is kezdtem pár ötletet menteni a pinteresten kerti tavakról, ágyásokról, növényekről. Olyan jókat lehet találni, szeretek ott nézelődni.


Megjegyzések

 1. https://www.curbed.com/2013/5/6/10246516/buy-the-second-tuscan-house-restored-by-frances-mayes

  Találtam, nem tudom láttad-e, tudom, hogy kedveled őt.

  VálaszTörlés
 2. Ne is mondd... tavalyelőtt nyáron lent festettünk, de itt-ott már újra kellene (még cipőnyomot is fedezek fel bizonyos magasságban, amit nem is értek). Viszont akkor nem jutottunk a fenti szintre, nem is volt olyan égető, de most már ott is az. Majd alkalomadtán jelzem a családfőnek az igényemet, gondolom, boldog lesz tőle...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De ez a jobbik, ha te jelzed. Mert akarod. Nálunk általában a férjem jelzi és én fogom a fejem, hogy már megint nekiállunk valaminek és kosz lesz meg káosz :D Kicsit sok ez már 15 éven át. De most valahogy jó lenne már megcsinálni.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…