Ugrás a fő tartalomra

Tegnap "sikeresen"

eltörtem a munkahelyemen hazaindulás előtt a kis csatos üvegemet, amit még a Pepcoban vettem. Abban szoktam csinálni a chia pudingomat, meg gyümölcsöt vittem magammal benne. Nagyon szerettem. Olyan vastag üvegből volt nem is gondoltam volna, hogy a laminált padlóra esve ennyi darabra tud széttörni. Úgy hogy nincs mese el kell mennünk újat venni, mert ennél jobbat nem láttam sehol, ebből nem folyt ki soha semmi, jól zár, pont elég nagy mindenhez. Mondjuk régen voltam már, meg úgy is akartam nézni pár tavaszi dekorációt, de akkor is bosszant, hogy ilyen kétbalkezes voltam. 
Ma már szerda és nem akarom elkiabálni, de ha a mai nap délelőttje is olyan gyorsan fog eltelni, mint ahogy a tegnapi, akkor nem lesz okom panaszra. A tegnap jó volt, hamar vége lett. 
Mostanában tudok este olvasgatni meglepő, főleg abban annak tudatában, hogy 4 max 5 órákat tudok aludni. Még is bőven egy, másfél órát szokta még lefekvés után, na jó most olvasok egy amúgy izgalmas könyvet is Linda Castillotol, aki sosem okozott csalódást. Jó kis krimi. 
Könyvet nem kell vennem, se rátöltenem az olvasómra annyi van, hogy még nyugdíjas koromra is marad belőle. Sokszor pont a nagy bőségben nem tudom eldönteni, hogy melyiket kezdjem el.
Amúgy már azt is tudom, hogy hogyan akarok ezentúl mozogni, sportolni. Jó lenne, ha a mozgás most már inkább az életem része lenne és nem az lenne a fejemben leginkább, hogy elsősorban megváltoztassam ezt és ezt magamon, hanem csak simán jobban érezzem magam a bőrömben. Ezzel azt hiszem maga a kényszer érzete egy csapásra meg is szűnne és ismét csak a sport szeretetéért tenném, mint régen. Most ez az elsődleges cél ebben a hónapban, ennek a gondolatnak a valódiságát elérni.
Na meg. Ahányszor elmegyek a hálószoba mellett vagy bent vagyok, takarítok ott vagy pakolok előtérbe kerül megint, hogy minél hamarabb változtassunk rajta, mert már nem tetszenek sem a színek, sem a berendezés úgy ahogy van. Eddig lebeszéltem magam róla, pedig a férjem már több mint egy éve megakarta csinálni, de elegem volt a felfordulásokból, így elmaradt. Az biztos, hogy valami halvány szürkét vagy enyhe kakaót vagy csak simán fehéret, esetleg egy kis bézses nagyon halvány rózsaszíneset tudnék elképzelni oda. Semmiképpen sem rikító színeket. Ez a szürke pl. nagyon tetszik.

Ez a Platinum Sulyom színe. A fal mindenképpen a Platinum egyik színe lesz.

Jó lenne a bútort is lecserélni az ágyat és a gardróbnak használt nagy szekrényt, ami ugyan elrejti minden ruhánkat és ágyneműnket (na ebből is látszik, hogy tényleg minimalizáltam, mert mindenünk elfér) de már ezer éves és már régóta akarjuk és szerintem eljött az ideje a többinek is. Úgy hogy az a tervem, hogy hétfőn ha úgy is itthon leszünk a gyerekkel - suli szünet, hállelúja - elmegyünk egy kicsit csavarogni és szétnézni itt ott bútor ügyben. Szóval az van, hogy már túlléptem a megint minden poros lesz és kupi hegyek dolgon. Szeretnék egy nagyon szép és élhető hálószobát. Itt a lakásban nagyobb felújítás nem is kell, egy festést még jó lenne megejteni a nappaliban. Minden más nagyobb dolog ismét kint lesz, végre készen lesz a tó melletti pergola, bokrokat szeretnék még ültetni, kerti utakat csinálni, virágágyásokat tervezni.  Tegnap el is kezdtem pár ötletet menteni a pinteresten kerti tavakról, ágyásokról, növényekről. Olyan jókat lehet találni, szeretek ott nézelődni.


Megjegyzések

 1. https://www.curbed.com/2013/5/6/10246516/buy-the-second-tuscan-house-restored-by-frances-mayes

  Találtam, nem tudom láttad-e, tudom, hogy kedveled őt.

  VálaszTörlés
 2. Ne is mondd... tavalyelőtt nyáron lent festettünk, de itt-ott már újra kellene (még cipőnyomot is fedezek fel bizonyos magasságban, amit nem is értek). Viszont akkor nem jutottunk a fenti szintre, nem is volt olyan égető, de most már ott is az. Majd alkalomadtán jelzem a családfőnek az igényemet, gondolom, boldog lesz tőle...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De ez a jobbik, ha te jelzed. Mert akarod. Nálunk általában a férjem jelzi és én fogom a fejem, hogy már megint nekiállunk valaminek és kosz lesz meg káosz :D Kicsit sok ez már 15 éven át. De most valahogy jó lenne már megcsinálni.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…