Ugrás a fő tartalomra

Tegnap "sikeresen"

eltörtem a munkahelyemen hazaindulás előtt a kis csatos üvegemet, amit még a Pepcoban vettem. Abban szoktam csinálni a chia pudingomat, meg gyümölcsöt vittem magammal benne. Nagyon szerettem. Olyan vastag üvegből volt nem is gondoltam volna, hogy a laminált padlóra esve ennyi darabra tud széttörni. Úgy hogy nincs mese el kell mennünk újat venni, mert ennél jobbat nem láttam sehol, ebből nem folyt ki soha semmi, jól zár, pont elég nagy mindenhez. Mondjuk régen voltam már, meg úgy is akartam nézni pár tavaszi dekorációt, de akkor is bosszant, hogy ilyen kétbalkezes voltam. 
Ma már szerda és nem akarom elkiabálni, de ha a mai nap délelőttje is olyan gyorsan fog eltelni, mint ahogy a tegnapi, akkor nem lesz okom panaszra. A tegnap jó volt, hamar vége lett. 
Mostanában tudok este olvasgatni meglepő, főleg abban annak tudatában, hogy 4 max 5 órákat tudok aludni. Még is bőven egy, másfél órát szokta még lefekvés után, na jó most olvasok egy amúgy izgalmas könyvet is Linda Castillotol, aki sosem okozott csalódást. Jó kis krimi. 
Könyvet nem kell vennem, se rátöltenem az olvasómra annyi van, hogy még nyugdíjas koromra is marad belőle. Sokszor pont a nagy bőségben nem tudom eldönteni, hogy melyiket kezdjem el.
Amúgy már azt is tudom, hogy hogyan akarok ezentúl mozogni, sportolni. Jó lenne, ha a mozgás most már inkább az életem része lenne és nem az lenne a fejemben leginkább, hogy elsősorban megváltoztassam ezt és ezt magamon, hanem csak simán jobban érezzem magam a bőrömben. Ezzel azt hiszem maga a kényszer érzete egy csapásra meg is szűnne és ismét csak a sport szeretetéért tenném, mint régen. Most ez az elsődleges cél ebben a hónapban, ennek a gondolatnak a valódiságát elérni.
Na meg. Ahányszor elmegyek a hálószoba mellett vagy bent vagyok, takarítok ott vagy pakolok előtérbe kerül megint, hogy minél hamarabb változtassunk rajta, mert már nem tetszenek sem a színek, sem a berendezés úgy ahogy van. Eddig lebeszéltem magam róla, pedig a férjem már több mint egy éve megakarta csinálni, de elegem volt a felfordulásokból, így elmaradt. Az biztos, hogy valami halvány szürkét vagy enyhe kakaót vagy csak simán fehéret, esetleg egy kis bézses nagyon halvány rózsaszíneset tudnék elképzelni oda. Semmiképpen sem rikító színeket. Ez a szürke pl. nagyon tetszik.

Ez a Platinum Sulyom színe. A fal mindenképpen a Platinum egyik színe lesz.

Jó lenne a bútort is lecserélni az ágyat és a gardróbnak használt nagy szekrényt, ami ugyan elrejti minden ruhánkat és ágyneműnket (na ebből is látszik, hogy tényleg minimalizáltam, mert mindenünk elfér) de már ezer éves és már régóta akarjuk és szerintem eljött az ideje a többinek is. Úgy hogy az a tervem, hogy hétfőn ha úgy is itthon leszünk a gyerekkel - suli szünet, hállelúja - elmegyünk egy kicsit csavarogni és szétnézni itt ott bútor ügyben. Szóval az van, hogy már túlléptem a megint minden poros lesz és kupi hegyek dolgon. Szeretnék egy nagyon szép és élhető hálószobát. Itt a lakásban nagyobb felújítás nem is kell, egy festést még jó lenne megejteni a nappaliban. Minden más nagyobb dolog ismét kint lesz, végre készen lesz a tó melletti pergola, bokrokat szeretnék még ültetni, kerti utakat csinálni, virágágyásokat tervezni.  Tegnap el is kezdtem pár ötletet menteni a pinteresten kerti tavakról, ágyásokról, növényekről. Olyan jókat lehet találni, szeretek ott nézelődni.


Megjegyzések

 1. https://www.curbed.com/2013/5/6/10246516/buy-the-second-tuscan-house-restored-by-frances-mayes

  Találtam, nem tudom láttad-e, tudom, hogy kedveled őt.

  VálaszTörlés
 2. Ne is mondd... tavalyelőtt nyáron lent festettünk, de itt-ott már újra kellene (még cipőnyomot is fedezek fel bizonyos magasságban, amit nem is értek). Viszont akkor nem jutottunk a fenti szintre, nem is volt olyan égető, de most már ott is az. Majd alkalomadtán jelzem a családfőnek az igényemet, gondolom, boldog lesz tőle...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De ez a jobbik, ha te jelzed. Mert akarod. Nálunk általában a férjem jelzi és én fogom a fejem, hogy már megint nekiállunk valaminek és kosz lesz meg káosz :D Kicsit sok ez már 15 éven át. De most valahogy jó lenne már megcsinálni.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Úgy érzem lassan

ez a blog tényleg az utolsókat rúgja. Tegnap is elkezdtem írni, de aztán félbehagytam mert olyan kis semmiségekről szólt volna, hogy maximum a visszaemlékezéseimre lett volna jó, ha mondjuk 20 év múlva olvasnám. Na, akkor csodálkoztam volna rá, hogy jéééé ezen a napon sem történt semmi  ez és ez történt velem, velünk.  Nem tudom van e értelme még minden nap vagy két naponta ugyan olyan dolgokról vagy sokszor nagyon hasonlókról írni, én is unom saját magamat. Hosszú ez a január.  Eszembe is jutott, hogy szerintem sokkal jobb lenne januárban téli szünetet tartani az iskolákban, mert decemberben annyi történés van, kezdve a télapóval meg a karácsonyi készülődéssel itthon is, iskolákban is, hogy az úgy is hamar elmegy, pörög mindig van valami, amit lehet várni, amire lehet készülni. Aztán hirtelen vége és a következő hónap általában lassú, szürke és hideg és hirtelen üres. Látom ezt a gyereken is mármint, hogy olyan semmilyen ebben az időszakban. Ő is lassú és időnként türelmetlen, meg f…

Vannak olyan dolgok

amik pár éve, hónapja még hogy úgy mondjam kiakasztottak. Ma már tudok vállat rándítani és nem foglalkozni vele. Ilyen egy egy munkahelyi dolog is, sőt időnként több munkahelyi dolog. Nem megyek bele a részletekbe, de pont tegnap ilyen nap volt és annyira, de annyira röhejes, hogy emberek képesek megsértődni apró dolgon (amiben ő hibázott,de még ő sértődik meg)  olyannyira, hogy nem köszön, sőt még a szemedbe se néz....én ezt már vicc kategóriába sorolom. Pláne akkor, ha onnan közelítjük meg a dolgot, hogy akár a gyereked is lehetne. Már csak ugye illemből is. A tiszteletet direkt nem írom, mert azt egyáltalán nem várom el, hogy is tehetném? Nem vagyok én senki csak egy dolgozó a sok közül. Mondjuk ezen kb. öt másodpercig fenn tudok akadni, mert azért na de mire kettőt fordulok már le is szarom van ejtve. Akinek nem volt gyerekszobája, annak nem volt gyerekszobája, bárhogy is akarja bizonyítani. Úgy elképzelem, mikor látom a gyűrűt az ujján és valószínű pár hónap múlva esküvő is lesz…

A hétvégi tavasz

huss elröpült, ma hajnalban már határozottan hűvös van és a szél is fúj. A tegnap vízparti sétálás elmaradt, volt itt víz elég majdnem egész nap szakadt az eső. Így végül maradt a kuckózás, meg az olvasás, filmnézés és mivel a gyerek inkább az apjával játszott neten, mint hogy a menjünk moziba kérdésre igennel feleljen, én elég jól haladok a kiválasztott könyvemmel. Amiről azt hittem majd jobb lesz, de egyelőre várom hogy beinduljon. Épp ott tettem le tegnap este, mikor talán elindul valami úgy hogy talán van remény. Mostanában nem igazán kötött le egy könyv sem annyira, hogy le se tudjam tenni úgy látszik a fülszöveg részekre mennek a kiadók, mert sorozatban sikerül belenyúlnom olyanba, ami a futottak még kategóriába sorolható, egyszer olvasós vagy többszöri nekifutásra sikerül a végére érnem, mert mindig félbehagyom. Pedig elvileg majd mindegyik jónak ígérkezik. Vagy én vagyok sokszor türelmetlen. Most, hogy belengette az idő a tavaszt már én is kezdek türelmetlen lenni és várom a …