Túl vagyunk a

bevásárláson. Az jó, hogy akkor mentünk, amikor tényleg szinte üresre ettük a hűtőt, mert nem dobtam ki semmit, még a főzésből se nagyon, de azt meg nem szeretem, hogy ilyenkor sok mindent kell venni és több időt kell eltölteni a boltban, tele a kocsi csomagtartója, pakolunk be, pakolok el a szekrényekbe, hűtőbe ide oda. Nekem sokszor nyűg, sajnos én nem vagyok egy nagy boltba járós, mármint ilyen kötelező szerűen. Mindegy, nagy dolgokat egy hónapig nem kell vennünk, majd csak tej, kenyér és friss gyümölcs, zöldség lesz az, amiért időnként be kell mennem a munkahelyem mellettibe. 
Tegnap két jó dolog is történt a gyerek szerint. (és szerintem is) Az egyik, hogy nem volt matek óra, naná, hogy ez jó nem szereti a tanárnőjét, sajnos nincs mit ezen szépíteni és én meg is értem. Tipikus van rajta sapka, nincs rajta sapka huszár. A másik, ami komolyabb és kicsit elégtétel is számomra és persze a gyerek számára is, hogy írtak valami osztályfelmérőt magyarból, amolyan kompetencia szerű valamit, azt ne kérdezzétek mi a francnak, ebben az iskolában minden másképp van és zajlik általában, mint más normális általános iskolában, magasabb elvárások, igen ezzel már többször szembesültem, másképp tartó szünetek, általában több nap, ami nem baj, több év közbeni egy egy nap, ez sem baj persze, szóval vannak furcsaságok. Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy a két évfolyamon az ő magyarja lett  legjobb 95% és a sorban utána következő "csak" 75%-os. Tudom, ez egy baromság, de most komolyan helyrebillent az egyensúly bennem és a gyerekben is a felvételi után és olyan boldog volt - meg én is -  kapott is a dolgozatára egy jó nagy betűs dicséretet. Kellett ez, mert még mindig fel fel emlegeti, hogy rossz döntés volt betegen elmenni. :( Kár hátra fele nézni. Na, a tegnapi nap ilyen szempontból jó volt. :)
Most meg elfelejtem, hogy ma már FEBRUÁR van! Pedig ezt vártam, te jó ég. Végre vége ennek a végtelen hosszúnak tűnő januárnak. Egy lépéssel közelebb kerültünk a tavaszhoz :)


Megjegyzések

  1. Ügyes, na! :) mármint a fiad. :) Nálunk is kint figyel a hűtőn egy csillagosötös matekdoga, és övé lett a legjobb, és emellett meg a felvételi, pfff....

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése