Ugrás a fő tartalomra

Túl vagyunk a

bevásárláson. Az jó, hogy akkor mentünk, amikor tényleg szinte üresre ettük a hűtőt, mert nem dobtam ki semmit, még a főzésből se nagyon, de azt meg nem szeretem, hogy ilyenkor sok mindent kell venni és több időt kell eltölteni a boltban, tele a kocsi csomagtartója, pakolunk be, pakolok el a szekrényekbe, hűtőbe ide oda. Nekem sokszor nyűg, sajnos én nem vagyok egy nagy boltba járós, mármint ilyen kötelező szerűen. Mindegy, nagy dolgokat egy hónapig nem kell vennünk, majd csak tej, kenyér és friss gyümölcs, zöldség lesz az, amiért időnként be kell mennem a munkahelyem mellettibe. 
Tegnap két jó dolog is történt a gyerek szerint. (és szerintem is) Az egyik, hogy nem volt matek óra, naná, hogy ez jó nem szereti a tanárnőjét, sajnos nincs mit ezen szépíteni és én meg is értem. Tipikus van rajta sapka, nincs rajta sapka huszár. A másik, ami komolyabb és kicsit elégtétel is számomra és persze a gyerek számára is, hogy írtak valami osztályfelmérőt magyarból, amolyan kompetencia szerű valamit, azt ne kérdezzétek mi a francnak, ebben az iskolában minden másképp van és zajlik általában, mint más normális általános iskolában, magasabb elvárások, igen ezzel már többször szembesültem, másképp tartó szünetek, általában több nap, ami nem baj, több év közbeni egy egy nap, ez sem baj persze, szóval vannak furcsaságok. Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy a két évfolyamon az ő magyarja lett  legjobb 95% és a sorban utána következő "csak" 75%-os. Tudom, ez egy baromság, de most komolyan helyrebillent az egyensúly bennem és a gyerekben is a felvételi után és olyan boldog volt - meg én is -  kapott is a dolgozatára egy jó nagy betűs dicséretet. Kellett ez, mert még mindig fel fel emlegeti, hogy rossz döntés volt betegen elmenni. :( Kár hátra fele nézni. Na, a tegnapi nap ilyen szempontból jó volt. :)
Most meg elfelejtem, hogy ma már FEBRUÁR van! Pedig ezt vártam, te jó ég. Végre vége ennek a végtelen hosszúnak tűnő januárnak. Egy lépéssel közelebb kerültünk a tavaszhoz :)


Megjegyzések

  1. Ügyes, na! :) mármint a fiad. :) Nálunk is kint figyel a hűtőn egy csillagosötös matekdoga, és övé lett a legjobb, és emellett meg a felvételi, pfff....

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…