Ugrás a fő tartalomra

Túl vagyunk a

bevásárláson. Az jó, hogy akkor mentünk, amikor tényleg szinte üresre ettük a hűtőt, mert nem dobtam ki semmit, még a főzésből se nagyon, de azt meg nem szeretem, hogy ilyenkor sok mindent kell venni és több időt kell eltölteni a boltban, tele a kocsi csomagtartója, pakolunk be, pakolok el a szekrényekbe, hűtőbe ide oda. Nekem sokszor nyűg, sajnos én nem vagyok egy nagy boltba járós, mármint ilyen kötelező szerűen. Mindegy, nagy dolgokat egy hónapig nem kell vennünk, majd csak tej, kenyér és friss gyümölcs, zöldség lesz az, amiért időnként be kell mennem a munkahelyem mellettibe. 
Tegnap két jó dolog is történt a gyerek szerint. (és szerintem is) Az egyik, hogy nem volt matek óra, naná, hogy ez jó nem szereti a tanárnőjét, sajnos nincs mit ezen szépíteni és én meg is értem. Tipikus van rajta sapka, nincs rajta sapka huszár. A másik, ami komolyabb és kicsit elégtétel is számomra és persze a gyerek számára is, hogy írtak valami osztályfelmérőt magyarból, amolyan kompetencia szerű valamit, azt ne kérdezzétek mi a francnak, ebben az iskolában minden másképp van és zajlik általában, mint más normális általános iskolában, magasabb elvárások, igen ezzel már többször szembesültem, másképp tartó szünetek, általában több nap, ami nem baj, több év közbeni egy egy nap, ez sem baj persze, szóval vannak furcsaságok. Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy a két évfolyamon az ő magyarja lett  legjobb 95% és a sorban utána következő "csak" 75%-os. Tudom, ez egy baromság, de most komolyan helyrebillent az egyensúly bennem és a gyerekben is a felvételi után és olyan boldog volt - meg én is -  kapott is a dolgozatára egy jó nagy betűs dicséretet. Kellett ez, mert még mindig fel fel emlegeti, hogy rossz döntés volt betegen elmenni. :( Kár hátra fele nézni. Na, a tegnapi nap ilyen szempontból jó volt. :)
Most meg elfelejtem, hogy ma már FEBRUÁR van! Pedig ezt vártam, te jó ég. Végre vége ennek a végtelen hosszúnak tűnő januárnak. Egy lépéssel közelebb kerültünk a tavaszhoz :)


Megjegyzések

  1. Ügyes, na! :) mármint a fiad. :) Nálunk is kint figyel a hűtőn egy csillagosötös matekdoga, és övé lett a legjobb, és emellett meg a felvételi, pfff....

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…