Ugrás a fő tartalomra

Viszonylag gyorsan elmúlt

a tegnapi munkanapom. Találtam magamnak elég sok mindent, azoknak álltam neki. Beosztom, minden napra jut valami, így tegnap reggel kilenctől tizenegyig megállás  nélkül - szó szerint - csináltam olyat, amit hasznosnak éreztem, utána jött a többi. Amúgy most nem lenne túl sok minden, de azért vannak  dolgok, amiket tologattam, mert fontosabb volt más, szóval most azoknak álltam neki.
Szürkeség van, ilyenkor legjobban otthon szeretek lenni. De hát most nem lehet. A hó szállingózik, de mindjárt olvad is, így csak sár és latyak minden. Unom. UNOM. :/
Tegnap reggel jót beszélgettünk a gyerekkel a kocsiban Ady Endréről és József Attiláról. Olyan okosságokat mondott és olyan dolgokat, amiket nem is tudtam, hogy tud. Az az érzésem volt, hogy a neten olvashatott utána dolgoknak, erre ki is derült, hogy elvállalt verselemzéses kiselőadást József Attila verséből péntekre és Adyból meg felelt ötösre kedden.Nem is tudtam. Rákapcsolt, második félévben csak ötösei vannak, de így sorban. (miért nem lehetett ezt eljátszani első félévben??) Nyelvtan, irodalom, média, fizika, kémia nem is tudom már mi mindenből. És egyre többet vállal, sokszor nem is tudok róla. Örülök, persze de jó lett volna, ha első félévben is ilyen lelkes. Nem mintha rossz lett volna a bizonyítvány csak ugye többet számít most nyolcadikban, mint az év végi.  Na jó, nem leszek telhetetlen. 
Amúgy semmi különös nem történik. Pénteken farsang lesz a suliban, egyelőre még nem döntötte el a gyerek, hogy elmegy vagy sem, mondtam neki ez az utolsó itt, menjen, bulizzon a haverokkal, akikkel lehet szeptembertől már nem sűrűn fog beszélni és találkozni, ki tudja mit hoz az új iskola, ott is lesznek haverok, barátok, lehet azok majd fontosabbak lesznek....
Márciusban színházba megyek, Veszedelmes viszonyok.  Ezer éve voltam, kíváncsi vagyok milyen lesz. Március végén még itthon is leszek egy hétig, amikor a gyereknek is szünet lesz, remélem addigra már t é n y l e g igazi tavasz lesz és tudunk ezt azt csinálni a kertben, ültetni pár dolgot, bokrot, virágot. Na meg rendeltem egy angol rózsát, amit március-április körül küldenek, akkor kell elültetni. David Austin rózsa, Candy Rain, nagyon erős illatú, futórózsa és azt gondoltam, hogy majd szépen ráfuttatom vagy a garázs oldalára vagy a pergolára a tó mellé. Alig várom! Ő az :

kép innen és csak saját felelősségre nyissa meg mindenki, mert valami elképesztő képeket talál itt, úgy érzi az ember, hogy azonnal ki kell nyitni a pénztárcát :)

Ha nem lesz vele gond és szépen megered akkor rendelek még, mert rengeteg félét találtam David Austintól és ezek a rózsák annyira szépek, láttam itt a faluban nálunk is egy háznál párat például ezt is, amit én is rendeltem és annyira gyönyörűek voltak! A tulaj akkor még Angliából rendelte jó pár évvel ezelőtt, de ma már lehet találni itthoni forgalmazókat, úgy hogy muszáj lesz beszerezni párat. Jó lenne amolyan rózsakert szerűséget kialakítani, ahogy Frances Mayes is tette Toszkánában a háza körül. Remélem nekem is szépen megfog eredni.
Áprilisban tervben van egy Balatonozás és egy dunaföldvári kirándulás, amikor hazajön a férjem.  Jó lenne pár napot kettesben is lenni valahol, talán egy hétvégét. Március elején már el kellene kezdeni nézni a nyaralásokat is, bár ez megint attól függ mikor megy vissza a férjem nyáron. Balatonfenyves nem maradhat ki, ez az egy biztos csak azt nem tudom még, hogy június vége, július eleje körül legyen e ?! Ez attól függ, hogy hogyan fog alakulni a férjem munkája.
Májusban koncertre megyünk, együtt hárman. A többi dolog még képlékeny, mert sok mindent terveztünk itthon is befejezni, főleg kinti munkák. Apróságok, de sok. A garázs két oldalának a befedése, a pergola végső elkészítése, tó megnagyobbítása, sok sok bokor ültetése, virágágyások készítése és eldöntöttem, hogy ezt a részét, mármint a kert kialakítását, új ágyások készítését mind mind egyedül akarom megcsinálni, úgy ahogy én kigondolom, és az utcai felhajtó kiszélesítését is meg kell csinálni, ezt rábízom a férjemre. Sok a dolog, viszont a férjem lehet, hogy csak 3 hónapot lesz itthon, így mindent időben kell elkezdeni. Na, majd kiderül. 

Megjegyzések

 1. Jó tervek :). És ötletet adtál nekem is a rózsákkal, juhúúú :).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A rózsa szép és viszonylag igénytelen. Jól el van, ha kap napot, néha öntözi az ember és leszedi az elhervadt fejeket. Aztán kis metszés és ennyike. :)

   Törlés
  2. Én a metszéshez nem értek, ezért nem mer3k rózsákat venni. Pedig szebb, mint bármi .

   Törlés
  3. Tami, vannak rózsáink :), és ezeket én metszem nagy bátran, szeretem őket nagyon. De idáig nem gondolkodtam, hogy lehetne sok is akár - viszont az előkerttel bajban voltam, hogy oda mik legyenek, de most úgy el tudom képzelni, hogy SOK rózsa, pl....

   Törlés
 2. Én is akartam volna David Austin rózsát csak sajnos nem tudom kiszámolni, hogy lesz-e kapacitásom idén ilyenekkel foglalkozni így lehet csak jövőre rózsázom össze a kertet. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A rózsa szerintem olyan mint a gaz, tök jól el van mindenhol és nem igazán akar tőled semmit, szóval rendelj, férj meg majd jól összerózsázza. :D Ez annyira tetszik nekem, meg is jegyzem. :)

   Törlés
 3. Örülök, hogy rákaptál az ízére, nem fogod megbánni. Alig várom, már, hogy lássam és veled örüljek az első virágoknak.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…