Ugrás a fő tartalomra

A madarak

valami elképesztő hangzavaros, csivitelős reggelére ébredtem. Fél nyolc után nyitottam ki a szemem és mivel tegnap már nyolckor lefeküdtem nem mondhatnám, hogy keveset aludtam. Éjjel egyszer sem ébredtem fel, úgy aludtam mint akit fejbe vágtak, kellett ez már sok sok ébren töltött hét után. Most mindenhol nyitva vannak az ablakok, már korán reggel 13 fok van, később biztosan megkapjuk a megjósolt 19-20 fokot is. :) Annyira vigyorgok, végre itt az i g a z i tavasz, végre napsütés van, végre kilehet menni amikor csak kedvünk tartja, végre ki lehet teregetni, friss levegőt szippantani, végre látszik a sok kis virág, amit eltakart a hó, végre elkezdhet kint nőni minden, végre minden életre kel, végre, végre, végre. A tél elmúlásával a depi is elszállhat. Bár igazán nem volt kemény csak az utóbbi pár hét, igazán kegyes volt hozzám ez az idei, mert nem kellett sokszor havat lapátolni, de mivel csak későn mutatta meg az erejét én már úgy éreztem sosem lesz vége. De most már nincs nyűglődés, meg zombiként jövés menés, most csak napsütés van és várakozás. Tegnap hazafele pedig ezt sikerült fényképeznem, egy darabig csak néztük egymást, én a kocsiból ők meg az út széléről, aztán nekiiramodtak. Az utolsó pillanatban sikerült elkapnom egy fotóval, hogy milyen gyönyörűséges állatokat láttam, idáig csak őzek voltak, de ők szinte minden reggel. Sok van belőlük, elég veszélyes is lett a hozzánk vezető bekötő út nem is szoktunk itt gyorsan menni, épp ezért. Minden napra jut egy egy állat, hol róka, hol őz, hol nyúl, hol fácán sétál az út közepén. Megszoktak már minket, szinte métereken át lehet őket követni, mire beugranak valamelyik bokorba vagy átfutnak a szántáson. 
Gyorsan elvégzem a házban, amit kell, kis pakolás, mosás aztán megyünk ki végre lehet kint is rendezkedni, végig nézni a kertet, teraszt rendezni, lemosni a bútorokat és kint lehet ebédelni. Ma kirakom a napernyőt és a nyugágyakat, az se érdekel, ha jövő héten kicsit hűvösebb lesz, de itt legyen már "nyár" és jó idő és legyen szép kint is minden. :) Olyan sokáig vártam erre.

Ezeket pedig tegnap a Pepcobol hoztuk haza, igazán nem lehetett őket ott hagyni, pont mennek a nappaliban lévő kapané és párnák színeihez, olyan kis aranyos ez a két nyuszkó.Megjegyzések

 1. Hű...itt az ország másik felén esélytelen a kint evés. Még ahhoz hideg van és esik is. Nem semmi.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mi még novemberben is, ha olyan az idő kint eszünk. A teraszunk teteje polikarbonát és ha süt a nap akkor lehet kint enni, még ha két pulóvert is kell húzni :) Tavasztól késő őszig kint vagyunk, most azt tervezzük, hogy olyan ablakokat és ajtót gyártatunk, amit télre belehet tenni, így zárt lesz és úgy fog működni mint egy télikert és akkor is lehet majd ott lenni. Van már egy innen leválasztott télikertünk, ami kisebb, ide rakjuk a virágokat pihenni, hatalmas ablakai vannak és az is polikarbonát, nem üveg és olyan meleg volt egész télen, hogy amikor -10-15 fok volt, de sütött a nap akkor is plusz 5-10 fok között volt bent a levegő. A papagáj is jól érezte ott magát. :) Szóval szerintem, ha megvalósul ez a terasz, akkor nagyon jó szolgálatot tesz majd, főleg, hogy a házat is melegíteni fogja, ha bent lesznek az ablakok.

   Törlés
  2. Tami, nagy kérés lenne, ha arról a télikertről tennél fel fotót? nagyon kíváncsi vagyok rá :).
   Az a szarvasos fotó, hú, de nagyon szép! tegnap láttam a facebookon, valaki feltette, hogy egy szinte sosem látott létszámú szarvascsapat ment át előtte az úton (nem tudom, az ország mely részén volt). Hihetetlenek ezek a látványok:).

   Törlés
  3. Krikszi, rakhatod bár semmi extra, mert ez csak egy olyan része a háznak, ami egy hosszú folyosó volt és a férjem csinált rá ablakokat,leválasztottuk, lelapozta és raktunk rá egy ajtót és elneveztük télikertnek :) Ha a teraszt így megcsináljuk azt már bátran nevezhetjük annak, hiszen kiülős lesz, van teteje, szóval amolyan igazi télen is használható "lakrész". A férjem már évek óta mondogatja, azt hiszem 3 éve lett vagy 4? kész a terasz és ő már azóta mondja, hogy csináljuk meg olyanra, ami télen is egy használható hely lehetne, de eddig valahogy ódzkodtam tőle, főleg azért, mert ismét szét kellene szedni valamit, ami már kész. De a mostani hideg miatt most már hajlandó vagyok rá, mert sokkal praktikusabb lenne és még a ház fűtéséhez is hozzájárulhatna. Szarvas, őz rengeteg van most erre, túlszaporulat van, persze nagyon szép főleg ha elkapja az ember, de nagyon veszélyes, nem szeretem. :/

   Törlés
 2. Rudliztak a szarvasok, és ez a veszélyessége ellenére nagyon szép látvány. Jól eltudtad kapni a fotót. Judit

  VálaszTörlés
 3. Tamikám! lécci majd töröld, rájöttem mi nem jó...a firefox :) ez egy próba Chroméról :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…