Ugrás a fő tartalomra

A teának való víz

komótosan kezd felforrni a kancsóban, egyre hangosabban hallom a zubogást. Az előbb voltam kint a teraszon a madarak valamit érezhetnek a közelgő melegből, mert valami elképesztő hangos csivitelésbe fogtak. Nekik talán tényleg elhiszem, hogy a hét közepére megjósolt berobbanó tavasz tényleg elérkezik idáig is és elmos minden, mára már piszkossá változó hófehér hóréteget. Már tegnap olvadozott napközben és az úton ahogy jöttünk végig sár volt és a mindenhova folyó mocskos víz mindent beterített, de bánom is én, pár nap és végre láthatóvá válik nálunk is az udvar zöldje és megint előbukkanhatnak a kibújt kis virágaim. Ha egy kis szél is fújna annak örülnék a legjobban, mert az hamar felszárítana mindent és lehetne kint kertészkedni, elképzelni és eldönteni mit hova ültessek, hol alakítsak ki kis ösvényeket a kert kinti, gyümölcsfás részeihez. A japán birs idén már, legnagyobb bánatomra nem fog virágozni, telis tele volt virágokkal, egy egy ága már rózsaszínben pompázott,de sajnos mind elfagyott, pedig már legalább nyolc évet kellett arra várni, hogy nálunk is erőre kapjon. Remélem csak a virágoknak lett baja és a bokornak nem. Hogy az ősszel vásárolt és elültetett datolyaszilva fa átvészelte a -20 fokot az is majd később fog kiderülni, olyan régóta vágytam rá, hogy csak remélni tudom, hogy nem lett baja. Tegnap megvettem a Nők lapja kertes újságját, meg még kettőt, de este már annyira fáradt voltam, hogy csak átlapoztam és dőltem az ágyba. Gyanítom a melegfront miatt volt, délelőtt az irodában mindenki ásítozott és kókadozott csak úgy voltunk egész nap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az angol felvételi....annyira büszke vagyok erre az én gyerekemre. Akkora vigyorral az arcán jött ki a teremből, még sosem láttam ennyire boldognak. És csak beszélt és beszélt, hogy mennyire jó volt és vissza akar menni még, még beszélgetni és megdicsérték, hogy milyen választékosan és szabadon beszél angolul és látszik, hogy nem először és hogy honnan jött és ki a tanár? és ő csak mondta mondta és kérdeztek tőle magyarul is, de ő azért is angolul válaszolt és akkor már hagyták a fenébe és nem is erőltették a magyart és csak angolul szóltak hozzá és nevetgéltek, meg milyen gyorsan elröpült bent az idő és úgy maradt volna még ott a teremben.....:) Minden jó, ha jó a vége. :) De még mindig úgy gondolja, hogy nem ebbe a suliba akar menni. De a sikerélmény akkor is megvan ez már az övé.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ülök itt és most kapcsolok, hogy ez nem hétvége, hanem holnap megint munka és iskola. Az utóbbi időben annyit voltunk itthon az idő miatt két napot, most meg a felvételi, hogy teljesen összezavart ez az egész. Az megint csak most jutott eszembe, hogy szombat munkanap, legalább is délig, mert nagyon nem szeretném, ha tovább kellene maradni.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bevallom nem olvastam vissza a sok megjegyzést, de köszönöm ismeretlenül is. Illetve egy darabig olvastam, de miután annyira egymásnak esett egy két ember töröltem is párat, igen töröltem, mert megtehetem. Lehet ezt annak venni, hogy csak a szép és a jó maradjon, de írhatom azt is, hogy  én kezdtem szégyellni magam mások helyett, hogy az általam még mindig nem negatívra tartott blogomban vannak ilyenek, mert olyan sokáig nem ért ide semmi csípős megjegyzés. Persze tudtam, hogy előbb utóbb engem is elér majd és nem igazán esett jól és persze pont rosszkor.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Végre olvadni kezdett a hó, viszont akkora sár és hókása van nálunk, hogy a kocsival nem tudtam felhajtani a garázshoz. Hogy én már nem lapátolom el az is biztos, olvadjon el hétvégéig. Nem fog. Talán majd jövő héten. De már jó lenne, mert mennék futni. Vettem új motivációs futós nadrágot és egy telefontartót és mennék, mennék ki a világból, hogy sok mindent kifussak magamból. KELL.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vettem pár tök jó blúzt, inget. Olyan jó kis tavaszi mind. Csajos, van közte mintás, meg egy színű, meg madaras és pöttyös és virágos és elhatároztam, hogy most ezzel megújulok. :) A megújuláshoz mondjuk fodrászhoz is el kell még mennem. Meg leadni pár kilót. Meg minden reggel belőni a hajam. Nem lesz azért ez olyan egyszerű :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Egyébként meg most, hogy ide is elért a tavasz - csak el ne kiabáljam - és annyira csivitelnek a madarak és hét ágra süt a nap annyira bennem van a pakolhatnék, átrendezném a lakást és nagytakarítanék, meg szívnám magamba a frissen mosott ágynemű és függöny illatát, mint a csuda. Mert az engem megnyugtat - itt bent is most feszkó volt reggel - meg utána olyan jó pár napig belépni az illatos, friss otthonba és az nekem jó. De legszívesebben még is inkább kint lennék, de arra még várni kell pár napot.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Megjegyzések

 1. De jó, hogy írtál! ♥♥♥

  VálaszTörlés
 2. Nagyon örülök, hogy írtál. Azért csak olvasd el a sok-sok bejegyzést, ha időd engedi mindenki (én is) "visszatapsolunk" Téged, illetve a blogodat, ebből is látszik, hogy
  sokan szeretnek és tényleg nagyon szívesen olvassák, amennyit megmutatsz az
  életedből. Ha már megmutatás, nem mutatnál néhány blúzt, inget, amiket vettél?
  Én gyakorlatilag csak nadrágban járok, viszont nagyon szeretem a blúzokat.
  Mostanában nem sok jót láttam, hátha adsz valami ötletet, hova menjek vásárolni.
  Erika

  VálaszTörlés
 3. Örülök, hogy olvashatlak, már kezdtem elszomorodni, hogy egy kedvelt bloggal megint kevesebb lett.

  VálaszTörlés
 4. De jóóóóóóó hogy írtál!!! Mindennapos olvasód vagyok, és nagyon szomorú voltam amikor olvastam a döntésed.Nagyon drukkoltam neked, hogy visszatérj! Kérlek ne foglalkozz a rosszindulatú kommentelőkkel, egyszerűen ugord át és töröld őket./ nem kötelező olvasni téged nem is értem, hogy miért nem lapoznak tovább/ Ja, és igen én is türelmetlenül várom a tavaszt, aztán a nyarat, aztán az esőt, azután a jóidőt stb, stb. Köszönöm hogy vagy!!!

  VálaszTörlés
 5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 6. Naaaaaaagy gratula a fiadnak, sok sikert kívánok neki, és köszi a tippet a kertes újsághoz!

  VálaszTörlés
 7. Tami gratulálok a fiadnak, még nekem az idegennek is öröm volt olvasni, hogy mennyire örült, és milyen szívesen beszélt angolul.) Sokat dob az ilyen pozitív élmény az ön bizalmon!
  Biztos csinos leszel a sok szépséges ruhadarabban, amit vettél magadnak.
  Bizony a jóidő itt kopogtat már az ablakban..)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. bocs az önbizalom az egyben van, kicsit elírtam..))

   Törlés
 8. Koszi, hogy itt vagy ujra, sz.rd le a hulye irigyeket! Ha nem tetszik, amit irsz, minek jon ide ? Gratulalok a gyerekhez, de jo lenne neha ennyire felhotlenul orulni! Neked pedig azert gratulalok, mert annyira erezheto, hogy milyen nagy osszhang van koztetek :) :) Jo teged olvasni, sokszor toltodom fel nalad! :)

  VálaszTörlés
 9. De örültem ennek a posztnak! :-)

  VálaszTörlés
 10. Gratula a kiskorúnak, neked meg kitartás, itt már elolvadt az összes hó, és ma talán már nem lesz csupa sár az én fiam nadrágja sem (megszállottan rollerrel jár suliba), szépen szárad fel minden.

  VálaszTörlés
 11. Örülök,hogy írtál Tamara :)

  VálaszTörlés
 12. Halihó! :) A tavaszi újságokat már megvettem, át is néztem, ki is jegyzeteltem pár dolgot (szóval tökjók az újságok), és a régieket is előkotortam, mert azokat is mindig jó átnézni...
  Örülök, hogy ittvagy, én is bíztam benne, hogy jössz még.
  A fiadnak nagy-nagy gratula, igen, kell az ilyen pozitív visszajelzés a számukra, de jó!!!
  Mondjuk sosem fogom megérteni, miért kell egymásnak esni - lehet ellentétes vélemény, én sem értek mindennel egyet nálad sem, és fordítva is így van, meg még egy csomó más embernél, de ez totál természetes, a lényeg, hogy tiszteletben illik tartani a másik véleményét, vagy normálisan vitázni is lehet esetleg - nem vitatkozni, de egymásnak esni, és leszólni a másikat, na, azt nem szeretem én sem.

  VálaszTörlés
 13. Gratula a fiadnak - ügyes, jól vette az akadályt! Mi is örülünk a tavasznak - itt is meleg lett (és sár, latyak - az autóm meg katasztrofális, de nem sok értelmét látom a mosásnak most éppen). Úgy látom azért elég volt ez a kis meleg, hogy megváltozzon a hangulatunk is. És örülök, hogy irsz - mert kicsit hibásnak érzem magam, mert én voltam az aki megkérdezte, hogy otthon maradtok-e a hidegben... pedig tényleg csak egy kis ártatlan kérdés volt, de már akkor éreztem, hogy nem esett jól neked - pedig nem volt semmi bántó él benne, de tényleg. Most meg itt latolgatom, hogy irjak... vagy mégse... :-)

  VálaszTörlés
 14. Csak helyre állt a napi Tami bejegyzés :) Örülök neked :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…