Ugrás a fő tartalomra

A tegnapihoz

még esett ma reggelre is egy kis hó, ez van most már fent sem akadok rajta, leszarom. A gyerek tegnap este nagyon rosszul lett, gyakorlatilag este héttől reggel hétig folyamatosan a wc-n ült olyan hasgörcsökkel, hogy a végén komolyan elgondolkodtam rajta kihívom a mentőt - még az életben nem láttam ennyire rosszul - mert hideg volt a keze, lába, közben szakadt róla a víz és kb. semmi értelme nem volt kijönni a mosdóból. Nem aludtunk semmit, reggel irány az orvos, vastagbél gyulladás valószínű, de nincs vakbél hálisten. Nekem nem engedte, hogy hozzá nyúljak a hasához. Rendes volt az orvos, mert ugye 14 éves gyerekkel már nem maradunk itthon, de felvett engem is táppénzre, legalább egy két napig itthon leszek vele, amíg kicsit erőre kap. Nem tudom mi jöhet még. Hát főznöm nem kell, mert krumpli, meg sós rágcsa, háztartási keksz a menü, hideg kóla és víz, esetleg kis tea. 
Gondolom, ha már így alakult, akkor ahogy írtátok legalább teszek veszek rendezkedem szekrényekben, ruhák között, előveszem a húsvéti díszeket, kicsi tavaszt varázsolok bentre, ha már kint nincs. 
Amúgy megöltem a papagájt :( Nem élte túl ezt a hirtelen jött rossz időt, kár volt kitenni két hete, de a fene gondolta komolyan, hogy megint ennyire szar lesz az idő. :/ A gyerek persze maga alatt, még ő választotta, itt van vagy három, talán négy éve is velünk. Várhattam volna vele, hogy kirakom a nagy röptetőbe. Haragszom magamra, nagyon. Basszus állítólag hétvégén már 10 fok is lesz, miért nem vártam még??? 
Nincs is kedvem most semmihez, iszom egy kávét aztán nekiállok azoknak a dolgoknak, amit kitaláltam. Tele a hócipőm. Megjegyzések

 1. Jaj, nem gondoltam, hogy ennyire beteg lesz a fiad! :( huh, szegény.... :( Jobbulást nektek.
  Szegéééény papagááááj..... :( ! Elmesélem - és nem "vigasztalásul", mert alig tudtam túltenni magam én is rajta, olyan bűntudatom volt anno, de a gyereknek nem mondtam meg az okot - , hogy én pár éve szerintem a hörit tettem el láb alól azzal, hogy 40 fokban kinthagytam a teraszon - és szegény hőgutát kaphatott.... legalábbis erős gyanúm-volt :(.... hogy attól murdelhatott meg...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, tuti akkor az időjárás volt a gond ott is :(

   Törlés
 2. remélem jobban van már Á. és sajnálom a papagájt ... nekem nem engedték, hogy vasárnap kitegyem a malacokat legelni amíg takarítottam a helyüket, valsz igazuk volt....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Van egy volt iskolatársam, aki amatőr meteorológus. Most láttam, hogy a fészbukon szokta irni előre a napokat és basszus mindent bejött neki, most így visszamenőleg is megnéztem. Na, ezentúl csak őt fogom olvasni! Mára is havat ígért és tessék, esik ezerrel. :( :( Hétvégére plusz tíz fokot jósol viszont, remélem be is jön az is és végre itt is vége lesz ennek a rohadt télnek :( :(

   Törlés
 3. Remélem túl vagytok a nehezén a fiaddal. Több mint húsz éve nekünk a lányommal volt egy ilyen éjszakánk, amikor reggel orvoshoz szaladtunk vele. Szintén kékült-zöldült, csak ő a menzesz okán. Nagyon sajnálom, amikor ilyen fiatal gyermeknek kell átélni ilyen kínokat.
  A papagájhoz úgy csatlakozom, hogy én is - szintén figyelmetlenségből - nyírtam ki jó régen a papagájunkat. Mint minden tavasszal a konyhaablak alá tettem ki kalitkástul, hogy hadd "vergődjön" kinn, hadd röpködjön a kölesmag a teraszon, ne a konyha kövön. Azelőtti években is szeretett kinn napon lenni, de úgy látszik, hogy már öregedőfélben nem bírta a napot. A boltból arra jöttem haza, hogy kimeredve fekszik a kalitka alján. Rohantam vele a vízcsap alá, de már a szeme is felszívódott szegénynek. Vad volt egész életében, sokat mondtam neki magamban: " hogy fordulnál le a rúdról!" De amikor ez megtörtént, mégis rémesen megijedtem. Sírva temettem el a teraszunk alá, és soha nem mertem elmesélni a gyerekeimnek, hogy a napon szenvedte ki a lelkét szegény.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :( Hát van is rendesen lelkiismeret furdalásom. :( Ezt a papagájt ő választotta, ráadásul annyi mindent kibírt pont tegnap mondta a férjem, hogy annyi mindenen keresztül ment és túlélt ez a madár, hogy már azért is sajnálja az ember, hogy végül is én miattam nincs.

   Törlés
 4. Jobbulást. Szörnyű lehetett ez az èjszaka.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem is emlékszem, hogy volt ilyen az biztos. Főleg, hogy egyedül vagyok én parázom, a férjem az nem ilyen ő legalább higgadt lett volna.

   Törlés
 5. Jaj, Tami... :( A legszörnyűbb ha a gyerek beteg. Nagyon gyors gyógyulást kívánok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én meg ilyen para anya vagyok ráadásul. :)

   Törlés
 6. Sejtem min mehettél keresztül a gyerekkel kapcsolatban és mennyire legyengíthette a srácot. Teljes gyógyulást kívánok neki!

  VálaszTörlés
 7. Jobbulást kívánok a kamasznak !

  VálaszTörlés
 8. Jobbulást a fiadnak. A kolléganőm is olvas téged és mikor írtad, hogy kiteszed a papagájt, pont megjegyeztük, hogy csak meg ne fagyjon még :-(
  Én gyerekkoromban kinyírtam a hugom papagájait, kint maradtak egy hétig a teraszon, ... nyáron. Hát, .... kukacokká változtak bakker, mikor megtaláltam őket.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát lehet várnom kellett volna még :( De egyébként ez a papagáj kint nevelkedett, mármint olyan alomból (papagájoknál is van alom? :D) hoztuk, akik elvileg télen is kint voltak és volt olyan tél amikor kint volt végig, nem lett baja pedig akkor is voltak minuszos éjszakák. Itt szerintem most az volt a gond, hogy végig a télikertben volt és ott meleg van és ezért nem bírta ki a mostani időt, ha nem lett volna megint tél akkor nem lett volna baja. :/ Fene gondolta, hogy ilyen idő lesz március végén, ma megint esik a hó annyira, hogy délután simán mehetek lapátolni. :( Unom. :)

   Törlés
 9. És hogy vagytok végülis, Tami? Jobbulás van?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát tegnap délután már alig alig ment a mosdóba, éjjel meg arra ébredtem, hogy le föl mászkál a szobája meg a wc között, sokszor kint volt. De legalább a hasa már nem fáj, enni még nem igazán akar, de az nem is baj szerintem, inni iszik. Közben az egyik kolléganőm is kidőlt hasonló tünetekkel, úgy hogy simán lehet hogy én hoztam haza a kórházból csak rajtam nem jött ki. Vagy nem tudom :/

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…