Ugrás a fő tartalomra

Alig

aludtam valamit az éjjel. Ha utána számolok akkor talán meg van a három óra. Gyakorlatilag éjjel kettő óta fent vagyok, háromkor meg inkább fel is keltem az ágyból, hogy ne forgolódjam össze vissza. A gyereket is hallottam éjjel, ő is hol ide, hol oda fordult az ágyában, mintha megéreztük volna a változást. És hát igen, nálunk is leesett ismét ez a k....va hó és esik még mindig. Nem ám egy két centi, nem annál több jóval. Hordja a szél a havat, hóbuckák mindenhol. Legszívesebben leírnám egyenként szép szabályos sorban az összes magyar káromkodós szót, amit ismerek. És hideg van, mínusz nem tudom hány fok, de azt tudom, hogy vannak olyan korai barackfáink, amelyik március végén már elkezdenek virágozni, hogy azok túlélik e most ezt az időt? Szerintem nem. Nem tudok sajnos most már semmi pozitivat találni ebben és legszívesebben kitépném az összes hajamat, hogy megint ilyen időben kell elevickélnem a munkahelyünkre, hogy átérek e a hegyen, meg vissza délután. Egyszerűen rám telepszik már ez a szar érzés, hogy hó van és hideg és megint szürkeség, hogy még mindig nem lehet semmit csinálni kint és hiába volt a téli időszak kegyes hozzánk, ha ez az ára, hogy március (április??) legyen az igazi tél, hát kinek kell ez??? Élettelen vagyok és semmihezsincskedvem hangulatom van és legszívesebben magamra húznám a paplant és az ágyban vészelném át a következő pár téli napot. Hogy hókotró járt e erre? Ááááá, dehogy, ahogy eddig még sosem egész tél alatt. Pedig ez a rengeteg hó biztos, hogy már tegnap este elkezdett esni csak én nem néztem ki az ablakon. Elegem van!


Megjegyzések

 1. Nálunk meg semmi sincs. Tegnap esett, de el is olvadt napközben mind, mostanra szárazak az utak, bár hideg van. Bízzunk benne Tami, hogy ez most már csak egy utolsó integetés volt a tél részéről és elmegy oda, ahol szívesen látják.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ide még szerdáig havat mondanak. Most jöttem be a lapátolásból, kicsit több mint egy órát voltam kint :(

   Törlés
 2. Szia :) Hétvégén már 7-8 fok lesz, két hét múlva már akár 20! Teljesen igazad van - fel a fejjel. Én kihasználtam, hogy a hétvégén nagyjából nem volt kedvünk kimenni és a fiúkkal (12 és 17) átrendeztük az emeletet. Jó időben ehhez nem lett volna kedvem/erőm. Szerintem át kell állítani magunkat arra, hogy ez már így lesz: eltolódtak az évszakok. És akkor talán könnyebb lesz - kicsit. :) Hogy bírod, hogy ilyen keveset alszol? Szép napot Nektek, talán a hókotró is jár majd felétek...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Világ életemben keveset aludtam, emlékszem gimis koromban rendszeresen rajzoltam éjjel :) A hét vége felé, csütörtök körül már azért belefáradok a koránkelésbe. :) Igen pont ezt mondtam ma én is, hogy ez lesz most már , átrendeződnek az évszakok, hónapok.

   Törlés
 3. Huha.... van az úgy, hogy az ember nem tudja uralni a természetet. Elég rég óta így van, azaz az első perctől kezdve... így hát a szegény hó prosti lett.
  Ajánlom figyelmedbe Márta írásait, átmelegedik tőle a lélek: http://prodanmarta.blogspot.hu/2018/03/isten-asztalanal.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Márta ajánlását, már évek óta olvasom és igen, oda is szoktam menekülni :)

   Törlés
 4. Tami, hozzánk kicsit korábban ért ide a hó, de annyi nincs, mint nálatok, de kurci hideg van, ez igaz. Melivel tudok hasonlóan gondolkodni - én is hasonlóan benti dolgokra koncentráltam, amik idáig elmaradtak. Különben tényleg hülyét kapna az ember.
  De azt irtó rossz végiggondolni, hogy tényleg szerdáig így fogtok közlekedni, meg minden? :( Sajnálom nagyon.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért reménykedem, hogy nem így :/ Reggel elég rossz volt, csúszott rendesen a faluból kivezető út, ezt onnan is letudom szűrni, hogy a gyerek is csendben volt. :D Szerdáig mondanak ide havat, kisebb nagyobb megszakításokkal fog esni, de remélem azért tévednek. Végül is sikeresen beértünk és haza.

   Törlés
 5. Itt is szerdáig fog esni, és már rengeteg esett, szerencsére ( vagy sem, mert szeretnék) nekünk nincs hegyünk. Kitartás tami, egyszer csak tavasz lesz, de ez az egész komolyna mondom, hihetetlen, csak ézek ki a fejemből és tényleg nem értem! Szegény madarak!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szegény papagájom. :/ Remélem túléli, kiraktuk örült nagyon, hétvégére már meleget mondanak csak átvészeli ezeket a napokat. :(

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…