Ugrás a fő tartalomra

Háromnegyed kilencig

aludtam, szerintem ez gyerekkoromban sem sikerült soha. Először azt hittem megállt az óra tegnapról, de nem. Az utóbbi idő összes feszkóját kialudtam úgy érzem. Ma még szép idő van, ezerrel süt a nap és meleg van, jó idő úgy hogy most gyorsan elintézem amit itt bent kell és megyünk kifelé, mert ha bejön a jóslat, akkor hétvégétől ismét téli időre kell készülni. Őrület.
Tegnap voltam színházban, ezer éve jártam ott és el is határoztam, hogy ezentúl többször megyek. Van valami különleges hangulata és egészen feltölt. Jó későn értem haza, gyereket még felvettem a mamától, aztán be is zuhantunk az ágyba, lehet ez volt az oka a késői ébredésnek. 

Megjött végre a hivatalos értesítés is a gyereket mindenhova felvették, ahova vágyott, sikerült mindenhol az angol szakra bejutni, azt láttam, hogy az emelt angol szakról sokat elutasítottak a kezdőre, úgy hogy nekünk nagyon megnyomhatta a szóbeli az egész felvételit - úgy hogy most öröm és boldogság van és ezennel most már hivatalosan is lezárult a felvételi mizéria. :) Megmondom őszintén innentől kezdve az sem érdekel mennyit tanul az év hátralévő részében, elhatároztam, hogy lazítani fogunk, eleget dolgozott nyolc évig, de főleg az utolsó két évben, hogy az áhított iskolákba bekerüljön, meglett az eredménye most már kicsit "pihizzen" is, csak azt kérem tőle, hogy ami fontos tantárgy azok legyenek most is azok, de ha becsúszik a hármas év végén, hát én már nem foglalkozom vele. Szeptembertől úgy is új korszak kezdődik, ahol oda kell tenni magát, ami már számít a továbbiakban, hát had legyen neki pár hónap ami még lazább igazi gyerekkor. Szóval most kerek minden, jó érzés, hogy mi dönthetjük el kit választunk további iskolának és nem a "maradék" jutott. Mindig azt mondtam neki, hogy azért tanuljon, hogy ő tudjon válogatni és az ő döntése legyen. Na , de túl vagyunk rajta.
Megyek is, ma még kihasználom a szép kertezős napot, szép hosszú hétvégét mindenkinek.

Megjegyzések

 1. De jó hírek!!! Gratulálok a fiadnak!!! ♥

  VálaszTörlés
 2. Hű, ez de jó hír, nagy gratula!! és de jó nektek.... de azt nem értem, amit a végére írtál - ha már megvan, hogy hova megy, akkor nem kell tovább válogatni, nem? vagy mit értek félre?

  VálaszTörlés
 3. Gratulálok a fiadnak! /és neked is/ Zsuzsa

  VálaszTörlés
 4. Gratulálok. 😊 Micsoda örömhír ez.

  VálaszTörlés
 5. Gratulálok! De jó hír :) !!! Ez nálatok már a végleges lista vagy az ideiglenes? Csak azért mert nekünk még csak ideiglenes van, majd április közepén lesz talán végleges...

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…