Ugrás a fő tartalomra

Háromnegyed kilencig

aludtam, szerintem ez gyerekkoromban sem sikerült soha. Először azt hittem megállt az óra tegnapról, de nem. Az utóbbi idő összes feszkóját kialudtam úgy érzem. Ma még szép idő van, ezerrel süt a nap és meleg van, jó idő úgy hogy most gyorsan elintézem amit itt bent kell és megyünk kifelé, mert ha bejön a jóslat, akkor hétvégétől ismét téli időre kell készülni. Őrület.
Tegnap voltam színházban, ezer éve jártam ott és el is határoztam, hogy ezentúl többször megyek. Van valami különleges hangulata és egészen feltölt. Jó későn értem haza, gyereket még felvettem a mamától, aztán be is zuhantunk az ágyba, lehet ez volt az oka a késői ébredésnek. 

Megjött végre a hivatalos értesítés is a gyereket mindenhova felvették, ahova vágyott, sikerült mindenhol az angol szakra bejutni, azt láttam, hogy az emelt angol szakról sokat elutasítottak a kezdőre, úgy hogy nekünk nagyon megnyomhatta a szóbeli az egész felvételit - úgy hogy most öröm és boldogság van és ezennel most már hivatalosan is lezárult a felvételi mizéria. :) Megmondom őszintén innentől kezdve az sem érdekel mennyit tanul az év hátralévő részében, elhatároztam, hogy lazítani fogunk, eleget dolgozott nyolc évig, de főleg az utolsó két évben, hogy az áhított iskolákba bekerüljön, meglett az eredménye most már kicsit "pihizzen" is, csak azt kérem tőle, hogy ami fontos tantárgy azok legyenek most is azok, de ha becsúszik a hármas év végén, hát én már nem foglalkozom vele. Szeptembertől úgy is új korszak kezdődik, ahol oda kell tenni magát, ami már számít a továbbiakban, hát had legyen neki pár hónap ami még lazább igazi gyerekkor. Szóval most kerek minden, jó érzés, hogy mi dönthetjük el kit választunk további iskolának és nem a "maradék" jutott. Mindig azt mondtam neki, hogy azért tanuljon, hogy ő tudjon válogatni és az ő döntése legyen. Na , de túl vagyunk rajta.
Megyek is, ma még kihasználom a szép kertezős napot, szép hosszú hétvégét mindenkinek.

Megjegyzések

 1. De jó hírek!!! Gratulálok a fiadnak!!! ♥

  VálaszTörlés
 2. Hű, ez de jó hír, nagy gratula!! és de jó nektek.... de azt nem értem, amit a végére írtál - ha már megvan, hogy hova megy, akkor nem kell tovább válogatni, nem? vagy mit értek félre?

  VálaszTörlés
 3. Gratulálok a fiadnak! /és neked is/ Zsuzsa

  VálaszTörlés
 4. Gratulálok. 😊 Micsoda örömhír ez.

  VálaszTörlés
 5. Gratulálok! De jó hír :) !!! Ez nálatok már a végleges lista vagy az ideiglenes? Csak azért mert nekünk még csak ideiglenes van, majd április közepén lesz talán végleges...

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…