Ugrás a fő tartalomra

Hát ez nagyon kellett

már. Ez a tegnapi nap. Mi reggeltől estig kint voltunk, annyi mindent megcsináltunk. Kezd éledni a kert, tettünk vettünk. Gereblyéztünk, lehullott faágakat szedtünk össze, faleveleket, súroltunk teraszt, mostunk kinti asztalokat, székeket, a télikert szerűség hatalmas ablakait is lemostuk, nagyon koszos volt. Kicsit izgultam, mert ezt létráról lehet csak olyan magasan van a vége, de megcsináltam. Kitakarítottam a kocsimat, kapott finom új légfrissítőt, jó volt beülni reggel tiszta tavasz lett benne is. :)
Kiraktam a papagájt is a kinti nagy kalitkába, láttunk a múltkor az állatos boltban szépeket, hozunk majd még egyet. Annyira örült, egész nap hangosan csipogott, kapott friss vizet, ennivalót, szedtünk neki tyúkhúrt tele van már vele a hátsó kert. A pergola leendő helyére raktuk a napozóágyakat és a napernyőt is, ücsörögtünk is benne mikor elfáradtunk. Rózsákat metszettünk, levendulát, sepertük a járdát, szóval sok sok mindent elintéztünk annyira, de annyira jó volt. Jó kis izomlázam is lett, de sebaj a kedvem ezerszer jobb, mint pár nappal ezelőtt, valahol a fellegekben jár most. A gyerek is sokat segített, jól elfáradt ő is, a kutya is örült, mert sokat játszott vele is. Olyan jó lenne, ha végre ilyen napos maradna az idő. Nem baj, ha nem 20 fok, mint ma de legalább napos legyen. Kiraktam pár virágot is már, olyanokat amik bírják a hűvösebbet, ha esetleg visszaesne a hőmérséklet. A garázs oldalára hatalmas csüngő petúniákat fogok majd venni, színeseket körbe alig várom már hogy új virágokkal gyarapodjunk. 
Úgy néz ki a halaink túlélték a telet, ezt a sok mínuszos napokat is, igaz még nem jöttek fel a tó felszínének a közelébe, de olyan tiszta a víz, hogy leláttunk az aljára és már mocorognak. A Balatonból hozott hínárok is nagyon szépek, megerősödtek, élnek. A férjem megakarja nagyobbítani, én is benne voltam, de nem tudom. Annyira beállt a víz, igazi tavas illata van, tiszta, minden él és növöget, nem tudom jó ötlet e szétszedni és újból nekiállni? Nem tesszük e tönkre a kialakult környezetet? 
Ez a hét szuper lesz csak három nap munka és négy nap itthon. Alig várom.
Egyébként most fúj egy kicsit a szél és esik az eső, de olyan meleg van, mint egy igazi tavaszi napon. És az esőtől igazi tavaszi illatok vannak a levegőben, a nedves föld illata. Annyira jó.
Maradjon most már így. :)


Megjegyzések

  1. Hű, ezeket én is szeretném megcsinálni, de majd most a hosszú hétvégén. Sajnos mondjuk rossz időt mondanak, de hátha nem..... Bevallom, nem gondolkodtam kerti tóban, de tavaly óta nézegetem - a Te hatásodra - hova is lehetne tenni nálunk.... hátha egyszer :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mienk sincs teljesen kész, de amennyire ódzkodtam tőle, mert elég nagy kiadás volt, most már annyira szeretek ott ücsörögni nyáron és olvasgatni, hallgatni a víz csobogását a halakat meg órákig lehet nézegetni, szóval szerintem érdemes. Bár neked meg ott van a kanális és a kacsák. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…