Ugrás a fő tartalomra

Hát ez nagyon kellett

már. Ez a tegnapi nap. Mi reggeltől estig kint voltunk, annyi mindent megcsináltunk. Kezd éledni a kert, tettünk vettünk. Gereblyéztünk, lehullott faágakat szedtünk össze, faleveleket, súroltunk teraszt, mostunk kinti asztalokat, székeket, a télikert szerűség hatalmas ablakait is lemostuk, nagyon koszos volt. Kicsit izgultam, mert ezt létráról lehet csak olyan magasan van a vége, de megcsináltam. Kitakarítottam a kocsimat, kapott finom új légfrissítőt, jó volt beülni reggel tiszta tavasz lett benne is. :)
Kiraktam a papagájt is a kinti nagy kalitkába, láttunk a múltkor az állatos boltban szépeket, hozunk majd még egyet. Annyira örült, egész nap hangosan csipogott, kapott friss vizet, ennivalót, szedtünk neki tyúkhúrt tele van már vele a hátsó kert. A pergola leendő helyére raktuk a napozóágyakat és a napernyőt is, ücsörögtünk is benne mikor elfáradtunk. Rózsákat metszettünk, levendulát, sepertük a járdát, szóval sok sok mindent elintéztünk annyira, de annyira jó volt. Jó kis izomlázam is lett, de sebaj a kedvem ezerszer jobb, mint pár nappal ezelőtt, valahol a fellegekben jár most. A gyerek is sokat segített, jól elfáradt ő is, a kutya is örült, mert sokat játszott vele is. Olyan jó lenne, ha végre ilyen napos maradna az idő. Nem baj, ha nem 20 fok, mint ma de legalább napos legyen. Kiraktam pár virágot is már, olyanokat amik bírják a hűvösebbet, ha esetleg visszaesne a hőmérséklet. A garázs oldalára hatalmas csüngő petúniákat fogok majd venni, színeseket körbe alig várom már hogy új virágokkal gyarapodjunk. 
Úgy néz ki a halaink túlélték a telet, ezt a sok mínuszos napokat is, igaz még nem jöttek fel a tó felszínének a közelébe, de olyan tiszta a víz, hogy leláttunk az aljára és már mocorognak. A Balatonból hozott hínárok is nagyon szépek, megerősödtek, élnek. A férjem megakarja nagyobbítani, én is benne voltam, de nem tudom. Annyira beállt a víz, igazi tavas illata van, tiszta, minden él és növöget, nem tudom jó ötlet e szétszedni és újból nekiállni? Nem tesszük e tönkre a kialakult környezetet? 
Ez a hét szuper lesz csak három nap munka és négy nap itthon. Alig várom.
Egyébként most fúj egy kicsit a szél és esik az eső, de olyan meleg van, mint egy igazi tavaszi napon. És az esőtől igazi tavaszi illatok vannak a levegőben, a nedves föld illata. Annyira jó.
Maradjon most már így. :)


Megjegyzések

  1. Hű, ezeket én is szeretném megcsinálni, de majd most a hosszú hétvégén. Sajnos mondjuk rossz időt mondanak, de hátha nem..... Bevallom, nem gondolkodtam kerti tóban, de tavaly óta nézegetem - a Te hatásodra - hova is lehetne tenni nálunk.... hátha egyszer :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mienk sincs teljesen kész, de amennyire ódzkodtam tőle, mert elég nagy kiadás volt, most már annyira szeretek ott ücsörögni nyáron és olvasgatni, hallgatni a víz csobogását a halakat meg órákig lehet nézegetni, szóval szerintem érdemes. Bár neked meg ott van a kanális és a kacsák. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …

Ha valaki azt gondolná hogy

ezt az őszt vártam sajnos el kell, hogy szomorítsam mert nem. Én a szép napos, csendes, színes őszt várom még mindig nem ezt a már harmadik napja esős, szürkét. Borzasztó, hogy mennyire sok eső esett, gyakorlatilag egy teljes havi, már szinte sehogy sem szívja be rendesen a föld. A fű nő, lenyírni nem lehet, semmit sem lehet csinálni kint, szép lassan amennyi időt beletettünk a gyerekkel a szabadság utolsó pár napjaiba, hogy mindent rendben és szépen hagyjunk majd itt, mikor kezdődik az iskola, nos az lassan eltűnőben van. Hát mindegy, ez van majd talán lassan elmúlik. Jó lenne ma délután már futni is menni, kicsit kiszellőztetni a fejem, vasárnap voltam utoljára, szóval már hiányzik is. Nem tudom másnál  hogy van, de nekünk ez az iskolai évkezdés - illetve minden iskolai évkezdés - sem sikerült nem rohanósra, nem kapkodósra sikerülni, pedig időben kelünk, előző este előkészíteni mindent, este berakja a gyerek a táskába a cuccot....még is. Nekünk kell legalább egy hónap, ezzel telik …