Ugrás a fő tartalomra

Hát ez nagyon kellett

már. Ez a tegnapi nap. Mi reggeltől estig kint voltunk, annyi mindent megcsináltunk. Kezd éledni a kert, tettünk vettünk. Gereblyéztünk, lehullott faágakat szedtünk össze, faleveleket, súroltunk teraszt, mostunk kinti asztalokat, székeket, a télikert szerűség hatalmas ablakait is lemostuk, nagyon koszos volt. Kicsit izgultam, mert ezt létráról lehet csak olyan magasan van a vége, de megcsináltam. Kitakarítottam a kocsimat, kapott finom új légfrissítőt, jó volt beülni reggel tiszta tavasz lett benne is. :)
Kiraktam a papagájt is a kinti nagy kalitkába, láttunk a múltkor az állatos boltban szépeket, hozunk majd még egyet. Annyira örült, egész nap hangosan csipogott, kapott friss vizet, ennivalót, szedtünk neki tyúkhúrt tele van már vele a hátsó kert. A pergola leendő helyére raktuk a napozóágyakat és a napernyőt is, ücsörögtünk is benne mikor elfáradtunk. Rózsákat metszettünk, levendulát, sepertük a járdát, szóval sok sok mindent elintéztünk annyira, de annyira jó volt. Jó kis izomlázam is lett, de sebaj a kedvem ezerszer jobb, mint pár nappal ezelőtt, valahol a fellegekben jár most. A gyerek is sokat segített, jól elfáradt ő is, a kutya is örült, mert sokat játszott vele is. Olyan jó lenne, ha végre ilyen napos maradna az idő. Nem baj, ha nem 20 fok, mint ma de legalább napos legyen. Kiraktam pár virágot is már, olyanokat amik bírják a hűvösebbet, ha esetleg visszaesne a hőmérséklet. A garázs oldalára hatalmas csüngő petúniákat fogok majd venni, színeseket körbe alig várom már hogy új virágokkal gyarapodjunk. 
Úgy néz ki a halaink túlélték a telet, ezt a sok mínuszos napokat is, igaz még nem jöttek fel a tó felszínének a közelébe, de olyan tiszta a víz, hogy leláttunk az aljára és már mocorognak. A Balatonból hozott hínárok is nagyon szépek, megerősödtek, élnek. A férjem megakarja nagyobbítani, én is benne voltam, de nem tudom. Annyira beállt a víz, igazi tavas illata van, tiszta, minden él és növöget, nem tudom jó ötlet e szétszedni és újból nekiállni? Nem tesszük e tönkre a kialakult környezetet? 
Ez a hét szuper lesz csak három nap munka és négy nap itthon. Alig várom.
Egyébként most fúj egy kicsit a szél és esik az eső, de olyan meleg van, mint egy igazi tavaszi napon. És az esőtől igazi tavaszi illatok vannak a levegőben, a nedves föld illata. Annyira jó.
Maradjon most már így. :)


Megjegyzések

  1. Hű, ezeket én is szeretném megcsinálni, de majd most a hosszú hétvégén. Sajnos mondjuk rossz időt mondanak, de hátha nem..... Bevallom, nem gondolkodtam kerti tóban, de tavaly óta nézegetem - a Te hatásodra - hova is lehetne tenni nálunk.... hátha egyszer :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mienk sincs teljesen kész, de amennyire ódzkodtam tőle, mert elég nagy kiadás volt, most már annyira szeretek ott ücsörögni nyáron és olvasgatni, hallgatni a víz csobogását a halakat meg órákig lehet nézegetni, szóval szerintem érdemes. Bár neked meg ott van a kanális és a kacsák. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…