Hát ez nagyon kellett

már. Ez a tegnapi nap. Mi reggeltől estig kint voltunk, annyi mindent megcsináltunk. Kezd éledni a kert, tettünk vettünk. Gereblyéztünk, lehullott faágakat szedtünk össze, faleveleket, súroltunk teraszt, mostunk kinti asztalokat, székeket, a télikert szerűség hatalmas ablakait is lemostuk, nagyon koszos volt. Kicsit izgultam, mert ezt létráról lehet csak olyan magasan van a vége, de megcsináltam. Kitakarítottam a kocsimat, kapott finom új légfrissítőt, jó volt beülni reggel tiszta tavasz lett benne is. :)
Kiraktam a papagájt is a kinti nagy kalitkába, láttunk a múltkor az állatos boltban szépeket, hozunk majd még egyet. Annyira örült, egész nap hangosan csipogott, kapott friss vizet, ennivalót, szedtünk neki tyúkhúrt tele van már vele a hátsó kert. A pergola leendő helyére raktuk a napozóágyakat és a napernyőt is, ücsörögtünk is benne mikor elfáradtunk. Rózsákat metszettünk, levendulát, sepertük a járdát, szóval sok sok mindent elintéztünk annyira, de annyira jó volt. Jó kis izomlázam is lett, de sebaj a kedvem ezerszer jobb, mint pár nappal ezelőtt, valahol a fellegekben jár most. A gyerek is sokat segített, jól elfáradt ő is, a kutya is örült, mert sokat játszott vele is. Olyan jó lenne, ha végre ilyen napos maradna az idő. Nem baj, ha nem 20 fok, mint ma de legalább napos legyen. Kiraktam pár virágot is már, olyanokat amik bírják a hűvösebbet, ha esetleg visszaesne a hőmérséklet. A garázs oldalára hatalmas csüngő petúniákat fogok majd venni, színeseket körbe alig várom már hogy új virágokkal gyarapodjunk. 
Úgy néz ki a halaink túlélték a telet, ezt a sok mínuszos napokat is, igaz még nem jöttek fel a tó felszínének a közelébe, de olyan tiszta a víz, hogy leláttunk az aljára és már mocorognak. A Balatonból hozott hínárok is nagyon szépek, megerősödtek, élnek. A férjem megakarja nagyobbítani, én is benne voltam, de nem tudom. Annyira beállt a víz, igazi tavas illata van, tiszta, minden él és növöget, nem tudom jó ötlet e szétszedni és újból nekiállni? Nem tesszük e tönkre a kialakult környezetet? 
Ez a hét szuper lesz csak három nap munka és négy nap itthon. Alig várom.
Egyébként most fúj egy kicsit a szél és esik az eső, de olyan meleg van, mint egy igazi tavaszi napon. És az esőtől igazi tavaszi illatok vannak a levegőben, a nedves föld illata. Annyira jó.
Maradjon most már így. :)


Megjegyzések

  1. Hű, ezeket én is szeretném megcsinálni, de majd most a hosszú hétvégén. Sajnos mondjuk rossz időt mondanak, de hátha nem..... Bevallom, nem gondolkodtam kerti tóban, de tavaly óta nézegetem - a Te hatásodra - hova is lehetne tenni nálunk.... hátha egyszer :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mienk sincs teljesen kész, de amennyire ódzkodtam tőle, mert elég nagy kiadás volt, most már annyira szeretek ott ücsörögni nyáron és olvasgatni, hallgatni a víz csobogását a halakat meg órákig lehet nézegetni, szóval szerintem érdemes. Bár neked meg ott van a kanális és a kacsák. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése