Ugrás a fő tartalomra

Hát ez nagyon kellett

már. Ez a tegnapi nap. Mi reggeltől estig kint voltunk, annyi mindent megcsináltunk. Kezd éledni a kert, tettünk vettünk. Gereblyéztünk, lehullott faágakat szedtünk össze, faleveleket, súroltunk teraszt, mostunk kinti asztalokat, székeket, a télikert szerűség hatalmas ablakait is lemostuk, nagyon koszos volt. Kicsit izgultam, mert ezt létráról lehet csak olyan magasan van a vége, de megcsináltam. Kitakarítottam a kocsimat, kapott finom új légfrissítőt, jó volt beülni reggel tiszta tavasz lett benne is. :)
Kiraktam a papagájt is a kinti nagy kalitkába, láttunk a múltkor az állatos boltban szépeket, hozunk majd még egyet. Annyira örült, egész nap hangosan csipogott, kapott friss vizet, ennivalót, szedtünk neki tyúkhúrt tele van már vele a hátsó kert. A pergola leendő helyére raktuk a napozóágyakat és a napernyőt is, ücsörögtünk is benne mikor elfáradtunk. Rózsákat metszettünk, levendulát, sepertük a járdát, szóval sok sok mindent elintéztünk annyira, de annyira jó volt. Jó kis izomlázam is lett, de sebaj a kedvem ezerszer jobb, mint pár nappal ezelőtt, valahol a fellegekben jár most. A gyerek is sokat segített, jól elfáradt ő is, a kutya is örült, mert sokat játszott vele is. Olyan jó lenne, ha végre ilyen napos maradna az idő. Nem baj, ha nem 20 fok, mint ma de legalább napos legyen. Kiraktam pár virágot is már, olyanokat amik bírják a hűvösebbet, ha esetleg visszaesne a hőmérséklet. A garázs oldalára hatalmas csüngő petúniákat fogok majd venni, színeseket körbe alig várom már hogy új virágokkal gyarapodjunk. 
Úgy néz ki a halaink túlélték a telet, ezt a sok mínuszos napokat is, igaz még nem jöttek fel a tó felszínének a közelébe, de olyan tiszta a víz, hogy leláttunk az aljára és már mocorognak. A Balatonból hozott hínárok is nagyon szépek, megerősödtek, élnek. A férjem megakarja nagyobbítani, én is benne voltam, de nem tudom. Annyira beállt a víz, igazi tavas illata van, tiszta, minden él és növöget, nem tudom jó ötlet e szétszedni és újból nekiállni? Nem tesszük e tönkre a kialakult környezetet? 
Ez a hét szuper lesz csak három nap munka és négy nap itthon. Alig várom.
Egyébként most fúj egy kicsit a szél és esik az eső, de olyan meleg van, mint egy igazi tavaszi napon. És az esőtől igazi tavaszi illatok vannak a levegőben, a nedves föld illata. Annyira jó.
Maradjon most már így. :)


Megjegyzések

  1. Hű, ezeket én is szeretném megcsinálni, de majd most a hosszú hétvégén. Sajnos mondjuk rossz időt mondanak, de hátha nem..... Bevallom, nem gondolkodtam kerti tóban, de tavaly óta nézegetem - a Te hatásodra - hova is lehetne tenni nálunk.... hátha egyszer :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mienk sincs teljesen kész, de amennyire ódzkodtam tőle, mert elég nagy kiadás volt, most már annyira szeretek ott ücsörögni nyáron és olvasgatni, hallgatni a víz csobogását a halakat meg órákig lehet nézegetni, szóval szerintem érdemes. Bár neked meg ott van a kanális és a kacsák. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Úgy érzem lassan

ez a blog tényleg az utolsókat rúgja. Tegnap is elkezdtem írni, de aztán félbehagytam mert olyan kis semmiségekről szólt volna, hogy maximum a visszaemlékezéseimre lett volna jó, ha mondjuk 20 év múlva olvasnám. Na, akkor csodálkoztam volna rá, hogy jéééé ezen a napon sem történt semmi  ez és ez történt velem, velünk.  Nem tudom van e értelme még minden nap vagy két naponta ugyan olyan dolgokról vagy sokszor nagyon hasonlókról írni, én is unom saját magamat. Hosszú ez a január.  Eszembe is jutott, hogy szerintem sokkal jobb lenne januárban téli szünetet tartani az iskolákban, mert decemberben annyi történés van, kezdve a télapóval meg a karácsonyi készülődéssel itthon is, iskolákban is, hogy az úgy is hamar elmegy, pörög mindig van valami, amit lehet várni, amire lehet készülni. Aztán hirtelen vége és a következő hónap általában lassú, szürke és hideg és hirtelen üres. Látom ezt a gyereken is mármint, hogy olyan semmilyen ebben az időszakban. Ő is lassú és időnként türelmetlen, meg f…

Vannak olyan dolgok

amik pár éve, hónapja még hogy úgy mondjam kiakasztottak. Ma már tudok vállat rándítani és nem foglalkozni vele. Ilyen egy egy munkahelyi dolog is, sőt időnként több munkahelyi dolog. Nem megyek bele a részletekbe, de pont tegnap ilyen nap volt és annyira, de annyira röhejes, hogy emberek képesek megsértődni apró dolgon (amiben ő hibázott,de még ő sértődik meg)  olyannyira, hogy nem köszön, sőt még a szemedbe se néz....én ezt már vicc kategóriába sorolom. Pláne akkor, ha onnan közelítjük meg a dolgot, hogy akár a gyereked is lehetne. Már csak ugye illemből is. A tiszteletet direkt nem írom, mert azt egyáltalán nem várom el, hogy is tehetném? Nem vagyok én senki csak egy dolgozó a sok közül. Mondjuk ezen kb. öt másodpercig fenn tudok akadni, mert azért na de mire kettőt fordulok már le is szarom van ejtve. Akinek nem volt gyerekszobája, annak nem volt gyerekszobája, bárhogy is akarja bizonyítani. Úgy elképzelem, mikor látom a gyűrűt az ujján és valószínű pár hónap múlva esküvő is lesz…

A hétvégi tavasz

huss elröpült, ma hajnalban már határozottan hűvös van és a szél is fúj. A tegnap vízparti sétálás elmaradt, volt itt víz elég majdnem egész nap szakadt az eső. Így végül maradt a kuckózás, meg az olvasás, filmnézés és mivel a gyerek inkább az apjával játszott neten, mint hogy a menjünk moziba kérdésre igennel feleljen, én elég jól haladok a kiválasztott könyvemmel. Amiről azt hittem majd jobb lesz, de egyelőre várom hogy beinduljon. Épp ott tettem le tegnap este, mikor talán elindul valami úgy hogy talán van remény. Mostanában nem igazán kötött le egy könyv sem annyira, hogy le se tudjam tenni úgy látszik a fülszöveg részekre mennek a kiadók, mert sorozatban sikerül belenyúlnom olyanba, ami a futottak még kategóriába sorolható, egyszer olvasós vagy többszöri nekifutásra sikerül a végére érnem, mert mindig félbehagyom. Pedig elvileg majd mindegyik jónak ígérkezik. Vagy én vagyok sokszor türelmetlen. Most, hogy belengette az idő a tavaszt már én is kezdek türelmetlen lenni és várom a …