Ugrás a fő tartalomra

Huh végre

itthon és négy nap szünet nekem is. :) Az sem érdekel (de) ha nem lesz jó idő csak lehessen lazítani. De, még is inkább azt szeretném, ha jó idő lenne, mert nagyon tele vagyok kertezéssel, leginkább azzal lenne jó foglalatoskodni pláne, hogy húsz fokot is ígértek. (meg meleg esőt) Gyerek ma már egyedül volt itthon, el van megcsinálja  a reggelijét, ebédet kreál magának, el is pakol maga után, de azért reggel mikor már majdnem tíz óra volt mikor felhívott, hogy akkor ébredt már előtte két percenként néztem az órát....nem szeretem itthon hagyni fél napra egyedül. Mindegy, azért jó volt hogy hazaérve azt mondta, hogy végre együtt :) Ilyenkor meg is nyugszom, hogy hiába kamaszodik még ragaszkodó. Ezt meg leírom magamnak, hogy évekkel később is emlékezzek majd rá, hogy tegnap este mikor mentem a szobájába, mert már harmadszor szóltam, hogy ha tévét néz az ágyból kapcsolja le  a villanyt és nem történt semmi, aztán kiderült, hogy közben elaludt, na szóval mentem és felébresztettem, hogy takarózzon be, félkómásan még odaszólt, hogy "mondd meg lécci anyának is, hogy jó éjszakát". Ezen jó vigyorogtam magamban, mert amikor a férjem itthon van szokássá vált, hogy mindig ő megy betakarni és ezek szerint ezt álmodhatta vagy pont az apjára gondolt, vagy azt hitte ő ment be, gondolom érzi már a hiányát is. 
Reggel úgy indultam el itthonról, hogy ha hazaérek akkor kimosom az akvárium szűrőjét, meg lehúzom az ágyneműmet. Akkor még jó ötletnek tűnt. Aztán hazaértem, elpakoltam amit még gyorsan vettem a boltban és leültem egy frissen őrölt kávéval ide a gép elé és jól itt ragadtam. Most meg már annyira nem tűnik jó ötletnek, hogy neki álljak, pedig jó lenne túl lenni rajtuk. Erőt veszek magamon. Megyek is. 

Megjegyzések

 1. Jó egy kis fellélegzés, hurrá négy nap lazítás, az idő ugyan nem kedvez majd, talán csak hétfőn, de meglátjuk hogy alakul. Nem szeretem, ha esik, mert nem tud kimozdulni az ember a lakásból.
  Kertezni meg ráérsz, lesz még rá időd, bár tudom hogy nagyon vágyik ki az ember. Nekem tegnap du. volt az első nap, hogy tudtam valamit kapirgálni, rendezgetni kint. Túl sokat nem, mert még mindig vizes, sáros, tapadós a föld, de már ezzel is előrébb vagyok.

  De aranyos az az epizód, a "mondd meg lécci anyának is..." :)

  Kellemes Ünnepeket kívánok Nektek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Orsi, kellemes ünnepeket!! Itt már egész szépen felszáradt minden, mert tegnap este is fújt a szél, tele is lett a terasz a lonc leveleivel, így az volt a terv, hogy hétvégén lenyírom a füvet, képzeld magam sem gondoltam volna, de az utóbbi napsütéses időtől megindult nagyon. De ebből nem lesz semmi, mert már délután elkezdett esni az eső, viszont valahogy nem is bánom, itt bent elpepecseltem, végre kitakarítottam az akváriumot ahhoz mindig nagyon meg kell erőltetni magam, hogy rászánjam az időt. Nem szeretem munka, de végre ez is megvan. :)

   Törlés
 2. Ket felnott fiam utan batran es orommel mondhatom neked, hogy a fiad mindig ilyen anyas-apas ragaszkodos lesz, mert nalunk is pont igy volt es most mar 23 es 21 evesek, de meg mindig bujnak, olelgetnek, mindent megbeszelnek velem. Es hidd el, konnyu lesz vele a kamaszkor is, nem lesz szelsoseges! A jofiuk mar csak ilyenek, nem fog valtozni, marad a te edes kisfiad felnottkent is! Es ez olyaaaan jooo :))
  Oromteli husvetos kerteszkedest kivanok!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…