Ugrás a fő tartalomra

Huh végre

itthon és négy nap szünet nekem is. :) Az sem érdekel (de) ha nem lesz jó idő csak lehessen lazítani. De, még is inkább azt szeretném, ha jó idő lenne, mert nagyon tele vagyok kertezéssel, leginkább azzal lenne jó foglalatoskodni pláne, hogy húsz fokot is ígértek. (meg meleg esőt) Gyerek ma már egyedül volt itthon, el van megcsinálja  a reggelijét, ebédet kreál magának, el is pakol maga után, de azért reggel mikor már majdnem tíz óra volt mikor felhívott, hogy akkor ébredt már előtte két percenként néztem az órát....nem szeretem itthon hagyni fél napra egyedül. Mindegy, azért jó volt hogy hazaérve azt mondta, hogy végre együtt :) Ilyenkor meg is nyugszom, hogy hiába kamaszodik még ragaszkodó. Ezt meg leírom magamnak, hogy évekkel később is emlékezzek majd rá, hogy tegnap este mikor mentem a szobájába, mert már harmadszor szóltam, hogy ha tévét néz az ágyból kapcsolja le  a villanyt és nem történt semmi, aztán kiderült, hogy közben elaludt, na szóval mentem és felébresztettem, hogy takarózzon be, félkómásan még odaszólt, hogy "mondd meg lécci anyának is, hogy jó éjszakát". Ezen jó vigyorogtam magamban, mert amikor a férjem itthon van szokássá vált, hogy mindig ő megy betakarni és ezek szerint ezt álmodhatta vagy pont az apjára gondolt, vagy azt hitte ő ment be, gondolom érzi már a hiányát is. 
Reggel úgy indultam el itthonról, hogy ha hazaérek akkor kimosom az akvárium szűrőjét, meg lehúzom az ágyneműmet. Akkor még jó ötletnek tűnt. Aztán hazaértem, elpakoltam amit még gyorsan vettem a boltban és leültem egy frissen őrölt kávéval ide a gép elé és jól itt ragadtam. Most meg már annyira nem tűnik jó ötletnek, hogy neki álljak, pedig jó lenne túl lenni rajtuk. Erőt veszek magamon. Megyek is. 

Megjegyzések

 1. Jó egy kis fellélegzés, hurrá négy nap lazítás, az idő ugyan nem kedvez majd, talán csak hétfőn, de meglátjuk hogy alakul. Nem szeretem, ha esik, mert nem tud kimozdulni az ember a lakásból.
  Kertezni meg ráérsz, lesz még rá időd, bár tudom hogy nagyon vágyik ki az ember. Nekem tegnap du. volt az első nap, hogy tudtam valamit kapirgálni, rendezgetni kint. Túl sokat nem, mert még mindig vizes, sáros, tapadós a föld, de már ezzel is előrébb vagyok.

  De aranyos az az epizód, a "mondd meg lécci anyának is..." :)

  Kellemes Ünnepeket kívánok Nektek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Orsi, kellemes ünnepeket!! Itt már egész szépen felszáradt minden, mert tegnap este is fújt a szél, tele is lett a terasz a lonc leveleivel, így az volt a terv, hogy hétvégén lenyírom a füvet, képzeld magam sem gondoltam volna, de az utóbbi napsütéses időtől megindult nagyon. De ebből nem lesz semmi, mert már délután elkezdett esni az eső, viszont valahogy nem is bánom, itt bent elpepecseltem, végre kitakarítottam az akváriumot ahhoz mindig nagyon meg kell erőltetni magam, hogy rászánjam az időt. Nem szeretem munka, de végre ez is megvan. :)

   Törlés
 2. Ket felnott fiam utan batran es orommel mondhatom neked, hogy a fiad mindig ilyen anyas-apas ragaszkodos lesz, mert nalunk is pont igy volt es most mar 23 es 21 evesek, de meg mindig bujnak, olelgetnek, mindent megbeszelnek velem. Es hidd el, konnyu lesz vele a kamaszkor is, nem lesz szelsoseges! A jofiuk mar csak ilyenek, nem fog valtozni, marad a te edes kisfiad felnottkent is! Es ez olyaaaan jooo :))
  Oromteli husvetos kerteszkedest kivanok!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…