Ugrás a fő tartalomra

Huh végre

itthon és négy nap szünet nekem is. :) Az sem érdekel (de) ha nem lesz jó idő csak lehessen lazítani. De, még is inkább azt szeretném, ha jó idő lenne, mert nagyon tele vagyok kertezéssel, leginkább azzal lenne jó foglalatoskodni pláne, hogy húsz fokot is ígértek. (meg meleg esőt) Gyerek ma már egyedül volt itthon, el van megcsinálja  a reggelijét, ebédet kreál magának, el is pakol maga után, de azért reggel mikor már majdnem tíz óra volt mikor felhívott, hogy akkor ébredt már előtte két percenként néztem az órát....nem szeretem itthon hagyni fél napra egyedül. Mindegy, azért jó volt hogy hazaérve azt mondta, hogy végre együtt :) Ilyenkor meg is nyugszom, hogy hiába kamaszodik még ragaszkodó. Ezt meg leírom magamnak, hogy évekkel később is emlékezzek majd rá, hogy tegnap este mikor mentem a szobájába, mert már harmadszor szóltam, hogy ha tévét néz az ágyból kapcsolja le  a villanyt és nem történt semmi, aztán kiderült, hogy közben elaludt, na szóval mentem és felébresztettem, hogy takarózzon be, félkómásan még odaszólt, hogy "mondd meg lécci anyának is, hogy jó éjszakát". Ezen jó vigyorogtam magamban, mert amikor a férjem itthon van szokássá vált, hogy mindig ő megy betakarni és ezek szerint ezt álmodhatta vagy pont az apjára gondolt, vagy azt hitte ő ment be, gondolom érzi már a hiányát is. 
Reggel úgy indultam el itthonról, hogy ha hazaérek akkor kimosom az akvárium szűrőjét, meg lehúzom az ágyneműmet. Akkor még jó ötletnek tűnt. Aztán hazaértem, elpakoltam amit még gyorsan vettem a boltban és leültem egy frissen őrölt kávéval ide a gép elé és jól itt ragadtam. Most meg már annyira nem tűnik jó ötletnek, hogy neki álljak, pedig jó lenne túl lenni rajtuk. Erőt veszek magamon. Megyek is. 

Megjegyzések

 1. Jó egy kis fellélegzés, hurrá négy nap lazítás, az idő ugyan nem kedvez majd, talán csak hétfőn, de meglátjuk hogy alakul. Nem szeretem, ha esik, mert nem tud kimozdulni az ember a lakásból.
  Kertezni meg ráérsz, lesz még rá időd, bár tudom hogy nagyon vágyik ki az ember. Nekem tegnap du. volt az első nap, hogy tudtam valamit kapirgálni, rendezgetni kint. Túl sokat nem, mert még mindig vizes, sáros, tapadós a föld, de már ezzel is előrébb vagyok.

  De aranyos az az epizód, a "mondd meg lécci anyának is..." :)

  Kellemes Ünnepeket kívánok Nektek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Orsi, kellemes ünnepeket!! Itt már egész szépen felszáradt minden, mert tegnap este is fújt a szél, tele is lett a terasz a lonc leveleivel, így az volt a terv, hogy hétvégén lenyírom a füvet, képzeld magam sem gondoltam volna, de az utóbbi napsütéses időtől megindult nagyon. De ebből nem lesz semmi, mert már délután elkezdett esni az eső, viszont valahogy nem is bánom, itt bent elpepecseltem, végre kitakarítottam az akváriumot ahhoz mindig nagyon meg kell erőltetni magam, hogy rászánjam az időt. Nem szeretem munka, de végre ez is megvan. :)

   Törlés
 2. Ket felnott fiam utan batran es orommel mondhatom neked, hogy a fiad mindig ilyen anyas-apas ragaszkodos lesz, mert nalunk is pont igy volt es most mar 23 es 21 evesek, de meg mindig bujnak, olelgetnek, mindent megbeszelnek velem. Es hidd el, konnyu lesz vele a kamaszkor is, nem lesz szelsoseges! A jofiuk mar csak ilyenek, nem fog valtozni, marad a te edes kisfiad felnottkent is! Es ez olyaaaan jooo :))
  Oromteli husvetos kerteszkedest kivanok!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…