Ugrás a fő tartalomra

Ma ilyen összevissza

napunk lesz. Csak semmi kapkodás. Az eső már esett, most éppen ezerrel süt a nap, olyan jó meleg van kint, igazi igazi tavasz! Végre nyitva az összes ablak, éppen sül egy se nem reggeli se nem ebédre készülő pizza, valahol a kettő között lesz kész, de most ez sem érdekel, ma minden ahogy esik úgy puffan alapon lesz. :) Van egy két gondunk a családban - nem itthon - de akkor sem fog ez sem kibillenteni a dolgokból, amíg nem bizonyos semmi eldöntöttem tegnap nem fogok aggódni, mert akkor mindenre rányomja a bélyegét. Tegnap megcsináltam végül is késő este az akvárium tisztítást, ennek most nagyon örülök, nem kell vele foglalkozni. Éppen megy egy mosás, lehúztam az ágyneműimet, mindjárt viszem ki a nagy szárítóra, olyan jó az első igazi napsütésben fog estére megszáradni és úgy húzom fel, annyira szeretem ezt. Ma semmi sem állíthatja meg a jó kedvem, pedig reggel nyűgösen és fáradtan ébredtem, de most úgy érzem szép az élet, hát mit tesz egy kis igazi napsütés :) 
Pakolászok, díszítgetek, közben kertezünk is kicsit, ha felszáradt a fű, teraszra is szeretnék már kitenni ezt azt és még az is lehet, hogy kirakom a leandereket, mert a munkahelyemen is kirakta a gondnok, ő meg nagyon ért hozzá és legalább kicsit kint is alakul a dolog így. Nem tudom honnan jött most ez a sok sok tettre készség, tegnap még úgy éreztem - mit tegnap, reggel is - hogy nekem semmi kedvem semmihez (mert egyfolytában kattogok emiatt a családi dolog miatt - de mint írtam nem hagyom legyűrni magam, hiszen erre a jó időre vártam, hát vétek lenne kihagyni a mai napot. Is. Holnap meg lehet elmegyünk a kertészetbe és nézünk cserépbe ültethető virágokat, láttam hoztak sokat úgy szeretnék az ablakokba valami színeset végre. Ma pedig elkezdem a muskátlik rendbetételét délután, elszáradt levelek leszedése, visszametszés stb. Kirakni még nem fogom de a télikertben felfrissülnek majd, ha ezt megcsinálom és remélem pár hét és már ki is lehet rakni, nem mondanak már éjjelre fagyokat. 
Jó kedvem van. :)


Megjegyzések

 1. Èlvezd a napsütèst. Nálunk nyoma sincs, egèsz èjjel esett, most meg be van borulva. 😚

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt is úgy kezdődött, tegnap éjjel szakadt, reggel borult aztán hirtelen kisütött a nap és 19 fok van, nagyon jó idő lett.

   Törlés
 2. A leandereket nekem is ki kéne már rakni, a pincében dekkolnak még mindig, de már csak a jövő héten lesz belőle valami. Azon gondolkodtam, volt e már, hogy ilyen későn pakoltam ki, de biztos volt, csak nem emlékszem :)
  Csodálkozom, már akkora a fű, hogy nyírásra vár, nálunk még éppen hogy összeszedte magát és kizöldült. Szerintem a jövő héten már Te is sok mindent meg tudsz csinálni, végre jó időt mondanak.

  Legyen is ilyen jó a kedved mindig! :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…