Ugrás a fő tartalomra

Ma ilyen összevissza

napunk lesz. Csak semmi kapkodás. Az eső már esett, most éppen ezerrel süt a nap, olyan jó meleg van kint, igazi igazi tavasz! Végre nyitva az összes ablak, éppen sül egy se nem reggeli se nem ebédre készülő pizza, valahol a kettő között lesz kész, de most ez sem érdekel, ma minden ahogy esik úgy puffan alapon lesz. :) Van egy két gondunk a családban - nem itthon - de akkor sem fog ez sem kibillenteni a dolgokból, amíg nem bizonyos semmi eldöntöttem tegnap nem fogok aggódni, mert akkor mindenre rányomja a bélyegét. Tegnap megcsináltam végül is késő este az akvárium tisztítást, ennek most nagyon örülök, nem kell vele foglalkozni. Éppen megy egy mosás, lehúztam az ágyneműimet, mindjárt viszem ki a nagy szárítóra, olyan jó az első igazi napsütésben fog estére megszáradni és úgy húzom fel, annyira szeretem ezt. Ma semmi sem állíthatja meg a jó kedvem, pedig reggel nyűgösen és fáradtan ébredtem, de most úgy érzem szép az élet, hát mit tesz egy kis igazi napsütés :) 
Pakolászok, díszítgetek, közben kertezünk is kicsit, ha felszáradt a fű, teraszra is szeretnék már kitenni ezt azt és még az is lehet, hogy kirakom a leandereket, mert a munkahelyemen is kirakta a gondnok, ő meg nagyon ért hozzá és legalább kicsit kint is alakul a dolog így. Nem tudom honnan jött most ez a sok sok tettre készség, tegnap még úgy éreztem - mit tegnap, reggel is - hogy nekem semmi kedvem semmihez (mert egyfolytában kattogok emiatt a családi dolog miatt - de mint írtam nem hagyom legyűrni magam, hiszen erre a jó időre vártam, hát vétek lenne kihagyni a mai napot. Is. Holnap meg lehet elmegyünk a kertészetbe és nézünk cserépbe ültethető virágokat, láttam hoztak sokat úgy szeretnék az ablakokba valami színeset végre. Ma pedig elkezdem a muskátlik rendbetételét délután, elszáradt levelek leszedése, visszametszés stb. Kirakni még nem fogom de a télikertben felfrissülnek majd, ha ezt megcsinálom és remélem pár hét és már ki is lehet rakni, nem mondanak már éjjelre fagyokat. 
Jó kedvem van. :)


Megjegyzések

 1. Èlvezd a napsütèst. Nálunk nyoma sincs, egèsz èjjel esett, most meg be van borulva. 😚

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt is úgy kezdődött, tegnap éjjel szakadt, reggel borult aztán hirtelen kisütött a nap és 19 fok van, nagyon jó idő lett.

   Törlés
 2. A leandereket nekem is ki kéne már rakni, a pincében dekkolnak még mindig, de már csak a jövő héten lesz belőle valami. Azon gondolkodtam, volt e már, hogy ilyen későn pakoltam ki, de biztos volt, csak nem emlékszem :)
  Csodálkozom, már akkora a fű, hogy nyírásra vár, nálunk még éppen hogy összeszedte magát és kizöldült. Szerintem a jövő héten már Te is sok mindent meg tudsz csinálni, végre jó időt mondanak.

  Legyen is ilyen jó a kedved mindig! :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Úgy érzem lassan

ez a blog tényleg az utolsókat rúgja. Tegnap is elkezdtem írni, de aztán félbehagytam mert olyan kis semmiségekről szólt volna, hogy maximum a visszaemlékezéseimre lett volna jó, ha mondjuk 20 év múlva olvasnám. Na, akkor csodálkoztam volna rá, hogy jéééé ezen a napon sem történt semmi  ez és ez történt velem, velünk.  Nem tudom van e értelme még minden nap vagy két naponta ugyan olyan dolgokról vagy sokszor nagyon hasonlókról írni, én is unom saját magamat. Hosszú ez a január.  Eszembe is jutott, hogy szerintem sokkal jobb lenne januárban téli szünetet tartani az iskolákban, mert decemberben annyi történés van, kezdve a télapóval meg a karácsonyi készülődéssel itthon is, iskolákban is, hogy az úgy is hamar elmegy, pörög mindig van valami, amit lehet várni, amire lehet készülni. Aztán hirtelen vége és a következő hónap általában lassú, szürke és hideg és hirtelen üres. Látom ezt a gyereken is mármint, hogy olyan semmilyen ebben az időszakban. Ő is lassú és időnként türelmetlen, meg f…

Vannak olyan dolgok

amik pár éve, hónapja még hogy úgy mondjam kiakasztottak. Ma már tudok vállat rándítani és nem foglalkozni vele. Ilyen egy egy munkahelyi dolog is, sőt időnként több munkahelyi dolog. Nem megyek bele a részletekbe, de pont tegnap ilyen nap volt és annyira, de annyira röhejes, hogy emberek képesek megsértődni apró dolgon (amiben ő hibázott,de még ő sértődik meg)  olyannyira, hogy nem köszön, sőt még a szemedbe se néz....én ezt már vicc kategóriába sorolom. Pláne akkor, ha onnan közelítjük meg a dolgot, hogy akár a gyereked is lehetne. Már csak ugye illemből is. A tiszteletet direkt nem írom, mert azt egyáltalán nem várom el, hogy is tehetném? Nem vagyok én senki csak egy dolgozó a sok közül. Mondjuk ezen kb. öt másodpercig fenn tudok akadni, mert azért na de mire kettőt fordulok már le is szarom van ejtve. Akinek nem volt gyerekszobája, annak nem volt gyerekszobája, bárhogy is akarja bizonyítani. Úgy elképzelem, mikor látom a gyűrűt az ujján és valószínű pár hónap múlva esküvő is lesz…

A hétvégi tavasz

huss elröpült, ma hajnalban már határozottan hűvös van és a szél is fúj. A tegnap vízparti sétálás elmaradt, volt itt víz elég majdnem egész nap szakadt az eső. Így végül maradt a kuckózás, meg az olvasás, filmnézés és mivel a gyerek inkább az apjával játszott neten, mint hogy a menjünk moziba kérdésre igennel feleljen, én elég jól haladok a kiválasztott könyvemmel. Amiről azt hittem majd jobb lesz, de egyelőre várom hogy beinduljon. Épp ott tettem le tegnap este, mikor talán elindul valami úgy hogy talán van remény. Mostanában nem igazán kötött le egy könyv sem annyira, hogy le se tudjam tenni úgy látszik a fülszöveg részekre mennek a kiadók, mert sorozatban sikerül belenyúlnom olyanba, ami a futottak még kategóriába sorolható, egyszer olvasós vagy többszöri nekifutásra sikerül a végére érnem, mert mindig félbehagyom. Pedig elvileg majd mindegyik jónak ígérkezik. Vagy én vagyok sokszor türelmetlen. Most, hogy belengette az idő a tavaszt már én is kezdek türelmetlen lenni és várom a …