Ugrás a fő tartalomra

Ma ilyen összevissza

napunk lesz. Csak semmi kapkodás. Az eső már esett, most éppen ezerrel süt a nap, olyan jó meleg van kint, igazi igazi tavasz! Végre nyitva az összes ablak, éppen sül egy se nem reggeli se nem ebédre készülő pizza, valahol a kettő között lesz kész, de most ez sem érdekel, ma minden ahogy esik úgy puffan alapon lesz. :) Van egy két gondunk a családban - nem itthon - de akkor sem fog ez sem kibillenteni a dolgokból, amíg nem bizonyos semmi eldöntöttem tegnap nem fogok aggódni, mert akkor mindenre rányomja a bélyegét. Tegnap megcsináltam végül is késő este az akvárium tisztítást, ennek most nagyon örülök, nem kell vele foglalkozni. Éppen megy egy mosás, lehúztam az ágyneműimet, mindjárt viszem ki a nagy szárítóra, olyan jó az első igazi napsütésben fog estére megszáradni és úgy húzom fel, annyira szeretem ezt. Ma semmi sem állíthatja meg a jó kedvem, pedig reggel nyűgösen és fáradtan ébredtem, de most úgy érzem szép az élet, hát mit tesz egy kis igazi napsütés :) 
Pakolászok, díszítgetek, közben kertezünk is kicsit, ha felszáradt a fű, teraszra is szeretnék már kitenni ezt azt és még az is lehet, hogy kirakom a leandereket, mert a munkahelyemen is kirakta a gondnok, ő meg nagyon ért hozzá és legalább kicsit kint is alakul a dolog így. Nem tudom honnan jött most ez a sok sok tettre készség, tegnap még úgy éreztem - mit tegnap, reggel is - hogy nekem semmi kedvem semmihez (mert egyfolytában kattogok emiatt a családi dolog miatt - de mint írtam nem hagyom legyűrni magam, hiszen erre a jó időre vártam, hát vétek lenne kihagyni a mai napot. Is. Holnap meg lehet elmegyünk a kertészetbe és nézünk cserépbe ültethető virágokat, láttam hoztak sokat úgy szeretnék az ablakokba valami színeset végre. Ma pedig elkezdem a muskátlik rendbetételét délután, elszáradt levelek leszedése, visszametszés stb. Kirakni még nem fogom de a télikertben felfrissülnek majd, ha ezt megcsinálom és remélem pár hét és már ki is lehet rakni, nem mondanak már éjjelre fagyokat. 
Jó kedvem van. :)


Megjegyzések

 1. Èlvezd a napsütèst. Nálunk nyoma sincs, egèsz èjjel esett, most meg be van borulva. 😚

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt is úgy kezdődött, tegnap éjjel szakadt, reggel borult aztán hirtelen kisütött a nap és 19 fok van, nagyon jó idő lett.

   Törlés
 2. A leandereket nekem is ki kéne már rakni, a pincében dekkolnak még mindig, de már csak a jövő héten lesz belőle valami. Azon gondolkodtam, volt e már, hogy ilyen későn pakoltam ki, de biztos volt, csak nem emlékszem :)
  Csodálkozom, már akkora a fű, hogy nyírásra vár, nálunk még éppen hogy összeszedte magát és kizöldült. Szerintem a jövő héten már Te is sok mindent meg tudsz csinálni, végre jó időt mondanak.

  Legyen is ilyen jó a kedved mindig! :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …

Ha valaki azt gondolná hogy

ezt az őszt vártam sajnos el kell, hogy szomorítsam mert nem. Én a szép napos, csendes, színes őszt várom még mindig nem ezt a már harmadik napja esős, szürkét. Borzasztó, hogy mennyire sok eső esett, gyakorlatilag egy teljes havi, már szinte sehogy sem szívja be rendesen a föld. A fű nő, lenyírni nem lehet, semmit sem lehet csinálni kint, szép lassan amennyi időt beletettünk a gyerekkel a szabadság utolsó pár napjaiba, hogy mindent rendben és szépen hagyjunk majd itt, mikor kezdődik az iskola, nos az lassan eltűnőben van. Hát mindegy, ez van majd talán lassan elmúlik. Jó lenne ma délután már futni is menni, kicsit kiszellőztetni a fejem, vasárnap voltam utoljára, szóval már hiányzik is. Nem tudom másnál  hogy van, de nekünk ez az iskolai évkezdés - illetve minden iskolai évkezdés - sem sikerült nem rohanósra, nem kapkodósra sikerülni, pedig időben kelünk, előző este előkészíteni mindent, este berakja a gyerek a táskába a cuccot....még is. Nekünk kell legalább egy hónap, ezzel telik …