Ugrás a fő tartalomra

Ma ilyen összevissza

napunk lesz. Csak semmi kapkodás. Az eső már esett, most éppen ezerrel süt a nap, olyan jó meleg van kint, igazi igazi tavasz! Végre nyitva az összes ablak, éppen sül egy se nem reggeli se nem ebédre készülő pizza, valahol a kettő között lesz kész, de most ez sem érdekel, ma minden ahogy esik úgy puffan alapon lesz. :) Van egy két gondunk a családban - nem itthon - de akkor sem fog ez sem kibillenteni a dolgokból, amíg nem bizonyos semmi eldöntöttem tegnap nem fogok aggódni, mert akkor mindenre rányomja a bélyegét. Tegnap megcsináltam végül is késő este az akvárium tisztítást, ennek most nagyon örülök, nem kell vele foglalkozni. Éppen megy egy mosás, lehúztam az ágyneműimet, mindjárt viszem ki a nagy szárítóra, olyan jó az első igazi napsütésben fog estére megszáradni és úgy húzom fel, annyira szeretem ezt. Ma semmi sem állíthatja meg a jó kedvem, pedig reggel nyűgösen és fáradtan ébredtem, de most úgy érzem szép az élet, hát mit tesz egy kis igazi napsütés :) 
Pakolászok, díszítgetek, közben kertezünk is kicsit, ha felszáradt a fű, teraszra is szeretnék már kitenni ezt azt és még az is lehet, hogy kirakom a leandereket, mert a munkahelyemen is kirakta a gondnok, ő meg nagyon ért hozzá és legalább kicsit kint is alakul a dolog így. Nem tudom honnan jött most ez a sok sok tettre készség, tegnap még úgy éreztem - mit tegnap, reggel is - hogy nekem semmi kedvem semmihez (mert egyfolytában kattogok emiatt a családi dolog miatt - de mint írtam nem hagyom legyűrni magam, hiszen erre a jó időre vártam, hát vétek lenne kihagyni a mai napot. Is. Holnap meg lehet elmegyünk a kertészetbe és nézünk cserépbe ültethető virágokat, láttam hoztak sokat úgy szeretnék az ablakokba valami színeset végre. Ma pedig elkezdem a muskátlik rendbetételét délután, elszáradt levelek leszedése, visszametszés stb. Kirakni még nem fogom de a télikertben felfrissülnek majd, ha ezt megcsinálom és remélem pár hét és már ki is lehet rakni, nem mondanak már éjjelre fagyokat. 
Jó kedvem van. :)


Megjegyzések

 1. Èlvezd a napsütèst. Nálunk nyoma sincs, egèsz èjjel esett, most meg be van borulva. 😚

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt is úgy kezdődött, tegnap éjjel szakadt, reggel borult aztán hirtelen kisütött a nap és 19 fok van, nagyon jó idő lett.

   Törlés
 2. A leandereket nekem is ki kéne már rakni, a pincében dekkolnak még mindig, de már csak a jövő héten lesz belőle valami. Azon gondolkodtam, volt e már, hogy ilyen későn pakoltam ki, de biztos volt, csak nem emlékszem :)
  Csodálkozom, már akkora a fű, hogy nyírásra vár, nálunk még éppen hogy összeszedte magát és kizöldült. Szerintem a jövő héten már Te is sok mindent meg tudsz csinálni, végre jó időt mondanak.

  Legyen is ilyen jó a kedved mindig! :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…