Ugrás a fő tartalomra

Még nincs

hideg, viszont már most pötyörög az eső és szürkeség van. A felhők mögül nagyon erőlködik a nap én úgy látom innen a kanapéról, ahogy kinézek az ablakon. Hogy látjuk e ma még azt nem tudom, de reménykedem. Ma korán keltem, hat óra körül ébresztettek a macskák, akik udvarolni jönnek ide (hogy a fene essen beléjük) a kutya meg nem győzi elkergetni őket, de nagyon szemtelenek van, hogy kb. leszarják szerencsétlen kutyát. Remélem a mi macskánknak meg használ a fogamzásgátló, amit vettem neki. Két éve kapta utoljára, tudom nem szabad sokáig, de ennyi pihenés után lehet. Öregszik egyébként, már majdnem az összes foga kihullott, szinte egyik napról a másikra és az egyik szeme is olyan fura kezd lenni, nem is tudom mi lesz, ha eljön az ideje...három éves volt a gyerek amikor kiválasztotta és hozzánk került.
Mivel elfelejtettem bevásárolni, valahogy kiment a fejemből, hogy négy nap leszünk itthon ma mindenképpen meg kell ejtenünk, na meg tényleg annyira mondják, hogy holnaptól itt a "világvége" hogy most délelőtt megejtjük a fehér ing vásárlásával együtt. Már ha kapunk, mert eddig nem sikerült.
A főzésen töröm a fejem az biztos, hogy nekem mindenképpen húsmentes lesz a gyereknek viszont valami tartalmasabbat kell. Gyümölcslevesre gondoltam, legalább színeiben maradjon itt a tavasz, de hogy mi legyen a második még halvány lila gőzöm nincs. 
Lassan el kellene kezdeni nézni a nyaralást is. Az biztos, hogy egy hét Balaton. Az is biztos, hogy ezt július 15-ig kell megejtenünk, mert a férjem addig lesz itthon. Ha egyáltalán hazaér addig, mert leomlott a hegy három helyen, ahol dolgozik és elzárt három üdülőfalut is a külvilágtól. Megnyitottak ugyan egy hegyi utat, ami egyébként szörnyű, 10 km hosszan kell lemenni szerpentinen, 180 fokos kanyarok is vannak, korlát nincs az út szélén, ami egyébként csak egy sávból áll és a hegy aljában egy lámpa irányítja a forgalmat. Nem engedik le és fel a sima mezei autókat, kizárólag a terepjárókkal és négy kerék meghajtású nagyobbakkal lehet közlekedni, nem mehetnek fel teherautók, ez meg azért rossz, mert a falukba ezekkel szállítják a boltokba az élelmiszereket. Most éppen 12000 turista van ott. Régóta mondom a férjemnek, hogy talán jobb lenne lecserélni a kocsiját egy terepjáróra, na persze nem újra, de jó állapotúra, mert ki tudja mikor jön jól, hát most éppen jó lenne. Gőzerővel dolgoznak a hegy megerősítésén, meg a leomlott rész elhordásán, mert napi több száz, millió euró kiesés ez az ott lévő több csillagos szállodáknak, boltoknak, de hogy mikorra lesz kész?? És nyilván ez nem is lesz elég, folyamatosan dolgozni kell rajta majd. Az ottani nagy tél, 3,5 méter hó esett és a nagyon változó -20 foktól plusz 5 fokig minden hőmérséklet előfordult nem kedvezett a hegyi útnak. A pluszokban becsorgott az olvadozó hólé a kövek közé, majd szétfagyott az egész, majd megint olvadt és megcsúszott a hegy. 
Szóval nyaralást kellene tervezni, mert ha április végén hazaér a férjem, megint mindent jól be kell osztani, hogy mindenre maradjon elég idő.  Csak még valahogy késztetést sem érzek ahhoz, hogy a nyarat tervezzem. :/ 

Nagyon töröm a fejem, hogy rendelek egy ilyet. Állítólag nem kell metszeni sem, csak az elhalt virágokat kell mindig leszedni, ahogy a többi rózsán is megtesszük ezt. A pergolára szépen fel lehetne futtatni és a színe sem mindennapi, még nem is láttam ilyet.

Ahonnan rendelhető

Megjegyzések

 1. Tegnap láttam a híradóban, hogy összeomlott egy falu Horvátországban. Arrafelé van a férjed is?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A férje Ausztriában van a svájci határnál. :)

   Törlés
  2. Oh, most már mindent tudok. :D

   Törlés
 2. A liflbem nagyon jó vasalásmentes ingek vannak. (A barátnőm ott vett a pincèrtanonc fianak, nagyon dicsèri), èn a fiúknak a Tescoban vettem slim fit inget, mèg le is volt arazva, így mindössze 1700 Ft volt, azzal is nagyon meg vagyunk elégedve. Könnyű vasalni, kènyelmes.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dius, nincs :( Megnéztem már. Tesco reménytelen, mert nincs hosszú ujjú és azt mondták augusztusban hoznak, évnyitóra. Semmilyen nincs. Nekünk csak is hosszú ujjú kell, a kinaiban is rövid ujjú volt. A legkisebb férfi méret is nagy a gyerekre. Lidlben sincs. Szerintem marad a net rendelés, azt akartam elkerülni.

   Törlés
 3. A telefon már megint okosabb akart lenni nálam, lidlben termèszetesen. 😁

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szép ez a rózsa . :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…