Ugrás a fő tartalomra

Még nincs

hideg, viszont már most pötyörög az eső és szürkeség van. A felhők mögül nagyon erőlködik a nap én úgy látom innen a kanapéról, ahogy kinézek az ablakon. Hogy látjuk e ma még azt nem tudom, de reménykedem. Ma korán keltem, hat óra körül ébresztettek a macskák, akik udvarolni jönnek ide (hogy a fene essen beléjük) a kutya meg nem győzi elkergetni őket, de nagyon szemtelenek van, hogy kb. leszarják szerencsétlen kutyát. Remélem a mi macskánknak meg használ a fogamzásgátló, amit vettem neki. Két éve kapta utoljára, tudom nem szabad sokáig, de ennyi pihenés után lehet. Öregszik egyébként, már majdnem az összes foga kihullott, szinte egyik napról a másikra és az egyik szeme is olyan fura kezd lenni, nem is tudom mi lesz, ha eljön az ideje...három éves volt a gyerek amikor kiválasztotta és hozzánk került.
Mivel elfelejtettem bevásárolni, valahogy kiment a fejemből, hogy négy nap leszünk itthon ma mindenképpen meg kell ejtenünk, na meg tényleg annyira mondják, hogy holnaptól itt a "világvége" hogy most délelőtt megejtjük a fehér ing vásárlásával együtt. Már ha kapunk, mert eddig nem sikerült.
A főzésen töröm a fejem az biztos, hogy nekem mindenképpen húsmentes lesz a gyereknek viszont valami tartalmasabbat kell. Gyümölcslevesre gondoltam, legalább színeiben maradjon itt a tavasz, de hogy mi legyen a második még halvány lila gőzöm nincs. 
Lassan el kellene kezdeni nézni a nyaralást is. Az biztos, hogy egy hét Balaton. Az is biztos, hogy ezt július 15-ig kell megejtenünk, mert a férjem addig lesz itthon. Ha egyáltalán hazaér addig, mert leomlott a hegy három helyen, ahol dolgozik és elzárt három üdülőfalut is a külvilágtól. Megnyitottak ugyan egy hegyi utat, ami egyébként szörnyű, 10 km hosszan kell lemenni szerpentinen, 180 fokos kanyarok is vannak, korlát nincs az út szélén, ami egyébként csak egy sávból áll és a hegy aljában egy lámpa irányítja a forgalmat. Nem engedik le és fel a sima mezei autókat, kizárólag a terepjárókkal és négy kerék meghajtású nagyobbakkal lehet közlekedni, nem mehetnek fel teherautók, ez meg azért rossz, mert a falukba ezekkel szállítják a boltokba az élelmiszereket. Most éppen 12000 turista van ott. Régóta mondom a férjemnek, hogy talán jobb lenne lecserélni a kocsiját egy terepjáróra, na persze nem újra, de jó állapotúra, mert ki tudja mikor jön jól, hát most éppen jó lenne. Gőzerővel dolgoznak a hegy megerősítésén, meg a leomlott rész elhordásán, mert napi több száz, millió euró kiesés ez az ott lévő több csillagos szállodáknak, boltoknak, de hogy mikorra lesz kész?? És nyilván ez nem is lesz elég, folyamatosan dolgozni kell rajta majd. Az ottani nagy tél, 3,5 méter hó esett és a nagyon változó -20 foktól plusz 5 fokig minden hőmérséklet előfordult nem kedvezett a hegyi útnak. A pluszokban becsorgott az olvadozó hólé a kövek közé, majd szétfagyott az egész, majd megint olvadt és megcsúszott a hegy. 
Szóval nyaralást kellene tervezni, mert ha április végén hazaér a férjem, megint mindent jól be kell osztani, hogy mindenre maradjon elég idő.  Csak még valahogy késztetést sem érzek ahhoz, hogy a nyarat tervezzem. :/ 

Nagyon töröm a fejem, hogy rendelek egy ilyet. Állítólag nem kell metszeni sem, csak az elhalt virágokat kell mindig leszedni, ahogy a többi rózsán is megtesszük ezt. A pergolára szépen fel lehetne futtatni és a színe sem mindennapi, még nem is láttam ilyet.

Ahonnan rendelhető

Megjegyzések

 1. Tegnap láttam a híradóban, hogy összeomlott egy falu Horvátországban. Arrafelé van a férjed is?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A férje Ausztriában van a svájci határnál. :)

   Törlés
  2. Oh, most már mindent tudok. :D

   Törlés
 2. A liflbem nagyon jó vasalásmentes ingek vannak. (A barátnőm ott vett a pincèrtanonc fianak, nagyon dicsèri), èn a fiúknak a Tescoban vettem slim fit inget, mèg le is volt arazva, így mindössze 1700 Ft volt, azzal is nagyon meg vagyunk elégedve. Könnyű vasalni, kènyelmes.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dius, nincs :( Megnéztem már. Tesco reménytelen, mert nincs hosszú ujjú és azt mondták augusztusban hoznak, évnyitóra. Semmilyen nincs. Nekünk csak is hosszú ujjú kell, a kinaiban is rövid ujjú volt. A legkisebb férfi méret is nagy a gyerekre. Lidlben sincs. Szerintem marad a net rendelés, azt akartam elkerülni.

   Törlés
 3. A telefon már megint okosabb akart lenni nálam, lidlben termèszetesen. 😁

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szép ez a rózsa . :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…