Ugrás a fő tartalomra

Minden éled

a kertben. A virágok sorban nyílnak ki nem is sejtik, hogy milyen rossz időt jósolnak egy két nap múlva. Én is reménykedem, hogy nem erre lesz az most olyan szép idő van, meleg és napsütés. A fejem még mindig nagyon fáj nem múlik gyógyszerrel sem, de azért végig mentünk a kerten, kicsit rendezkedtünk, játszottunk a kutyával, aki most kidőlve fekszik a teraszon és bár szeretném megtisztítani a lábtörlőt is, nincs szívem ezért felébreszteni  hát hagyom a koszt is meg őt is. 

Megjegyzések

 1. Nem igaz, nálatok tavasz van! Virágok? Nálunk semmi.... és rossz az idő. Most jön ez a durva hideg már megint. Én szeretem a telet, de már nekem is kivan a tököm a sötétséggel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen és annyira vártam és ha most tényleg megint hideg és hó lesz szerintem én is befordulok :/

   Törlés
 2. Ó, színek, virágok, napsütéééés!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ma már eső, még csak pötyög és elég meleg is van, de ma már ilyen szürke lesz minden. Ki is békülnék ezzel pár napig csak a hó kerülne el.

   Törlés
 3. Az első lila virágok mik? Szépek. Biztos te is az érkező frontot érzed, vége lehetne már a télnek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szellőrózsa. A Lidlben vettem a hagymákat, képzeld azok a virágaim amik a Lidlből vannak mind olyan gyönyörű, pedig nem nagyon hittem benne. Vége, igen. :(

   Törlés
  2. Ami nekem van szellőrózsa, az még sehol sincs, nyári, és rózsaszín, meg magas.... de ilyen a levele, és ilyen a virág formája is. Jé, mennyi fajta van, nem?

   Törlés
  3. Ez is magas lenne, ha a házfal nem árnyékolná el a nap egy részében és megborul , mert menne a nap után :) Igen, láttam rózsaszínt is az is szép volt.

   Törlés
  4. Krikszi ez tuti nem nyári, még télen is virágzott, a hó alatt is volt. Gyakorlatilag végig virágozta az évet tavaly tavasztól, aztán nyáron nem nagyon volt rajta virág és novemberben meg megint elkezdett bimbót hozni és télen is virágzott. A fene érti ezt, hogy mi van a természettel?

   Törlés
  5. Na most megkerestem. Ez koronás szellőrózsa. :) Ezt se tudtam. https://www.google.hu/search?q=szell%C5%91r%C3%B3zsa&rlz=1C1PRFC_enHU570HU576&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=-f5e-WQVk2pReM%253A%252CE6y8GEGwJnzJeM%252C_&usg=__3a00hJ5qzBE5YWH7Xlosfk6OWMs%3D&sa=X&ved=0ahUKEwj6pY3glvDZAhVCEVAKHbmhDtAQ_h0IuwEwCw#imgrc=-f5e-WQVk2pReM:

   Törlés
  6. Az ember fél ezektől a bevásárlós áruházaktól, pedig volt levendulám is tartós és szép onnan. Viszont amikor meglátod a sok természetellenes zöld növényt elgondolkodsz. Majd figyelek, csak ritkán járunk oda.

   Törlés
 4. Nagyon szèpek a virágok. Nálunk egèsz nap vagy esik az eső, vagy be van borulva, nyoma sincs semmiféle napsütèsnek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már itt is Dius :( Pedig itt ez a négy nap, annyi mindenre elég lett volna. Kirándulás, kicsi városnézés, otthon kertezés..

   Törlés
 5. Nálunk valahogy idén semmi nem nyílt még ki , na de még nincsenek elkésve ....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sőt, lehet te jártál jobban, legalább nem fog elfagyni sem .

   Törlés
 6. Azok a cserépben, a csíkos levelű tulipánoknak fehér a viráguk, nemde? Nekem is van a virágos kertemben, imádom őket, én elneveztem volt március 15 nek őket, noha tudom más nevük van, de egy pár évig mindig fix március 15-ére nyílt a viráguk. Mostanában a tél enyhesége mellett is későn nyílnak a virágjaim... alig várom.. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elvileg ezek hosszú fejű, halvány rózsaszín színű tulipánok lesznek. Férjem hozta még kintről és az az igazság, hogy ősszel elfelejtettem elültetni, így valamikor januárban dugdostam őket a cserépbe, nem tudom lesz e belőlük idén valami??

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…