Ugrás a fő tartalomra

Minden éled

a kertben. A virágok sorban nyílnak ki nem is sejtik, hogy milyen rossz időt jósolnak egy két nap múlva. Én is reménykedem, hogy nem erre lesz az most olyan szép idő van, meleg és napsütés. A fejem még mindig nagyon fáj nem múlik gyógyszerrel sem, de azért végig mentünk a kerten, kicsit rendezkedtünk, játszottunk a kutyával, aki most kidőlve fekszik a teraszon és bár szeretném megtisztítani a lábtörlőt is, nincs szívem ezért felébreszteni  hát hagyom a koszt is meg őt is. 

Megjegyzések

 1. Nem igaz, nálatok tavasz van! Virágok? Nálunk semmi.... és rossz az idő. Most jön ez a durva hideg már megint. Én szeretem a telet, de már nekem is kivan a tököm a sötétséggel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen és annyira vártam és ha most tényleg megint hideg és hó lesz szerintem én is befordulok :/

   Törlés
 2. Ó, színek, virágok, napsütéééés!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ma már eső, még csak pötyög és elég meleg is van, de ma már ilyen szürke lesz minden. Ki is békülnék ezzel pár napig csak a hó kerülne el.

   Törlés
 3. Az első lila virágok mik? Szépek. Biztos te is az érkező frontot érzed, vége lehetne már a télnek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szellőrózsa. A Lidlben vettem a hagymákat, képzeld azok a virágaim amik a Lidlből vannak mind olyan gyönyörű, pedig nem nagyon hittem benne. Vége, igen. :(

   Törlés
  2. Ami nekem van szellőrózsa, az még sehol sincs, nyári, és rózsaszín, meg magas.... de ilyen a levele, és ilyen a virág formája is. Jé, mennyi fajta van, nem?

   Törlés
  3. Ez is magas lenne, ha a házfal nem árnyékolná el a nap egy részében és megborul , mert menne a nap után :) Igen, láttam rózsaszínt is az is szép volt.

   Törlés
  4. Krikszi ez tuti nem nyári, még télen is virágzott, a hó alatt is volt. Gyakorlatilag végig virágozta az évet tavaly tavasztól, aztán nyáron nem nagyon volt rajta virág és novemberben meg megint elkezdett bimbót hozni és télen is virágzott. A fene érti ezt, hogy mi van a természettel?

   Törlés
  5. Na most megkerestem. Ez koronás szellőrózsa. :) Ezt se tudtam. https://www.google.hu/search?q=szell%C5%91r%C3%B3zsa&rlz=1C1PRFC_enHU570HU576&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=-f5e-WQVk2pReM%253A%252CE6y8GEGwJnzJeM%252C_&usg=__3a00hJ5qzBE5YWH7Xlosfk6OWMs%3D&sa=X&ved=0ahUKEwj6pY3glvDZAhVCEVAKHbmhDtAQ_h0IuwEwCw#imgrc=-f5e-WQVk2pReM:

   Törlés
  6. Az ember fél ezektől a bevásárlós áruházaktól, pedig volt levendulám is tartós és szép onnan. Viszont amikor meglátod a sok természetellenes zöld növényt elgondolkodsz. Majd figyelek, csak ritkán járunk oda.

   Törlés
 4. Nagyon szèpek a virágok. Nálunk egèsz nap vagy esik az eső, vagy be van borulva, nyoma sincs semmiféle napsütèsnek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már itt is Dius :( Pedig itt ez a négy nap, annyi mindenre elég lett volna. Kirándulás, kicsi városnézés, otthon kertezés..

   Törlés
 5. Nálunk valahogy idén semmi nem nyílt még ki , na de még nincsenek elkésve ....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sőt, lehet te jártál jobban, legalább nem fog elfagyni sem .

   Törlés
 6. Azok a cserépben, a csíkos levelű tulipánoknak fehér a viráguk, nemde? Nekem is van a virágos kertemben, imádom őket, én elneveztem volt március 15 nek őket, noha tudom más nevük van, de egy pár évig mindig fix március 15-ére nyílt a viráguk. Mostanában a tél enyhesége mellett is későn nyílnak a virágjaim... alig várom.. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elvileg ezek hosszú fejű, halvány rózsaszín színű tulipánok lesznek. Férjem hozta még kintről és az az igazság, hogy ősszel elfelejtettem elültetni, így valamikor januárban dugdostam őket a cserépbe, nem tudom lesz e belőlük idén valami??

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Azt már észrevettem

hogy mostanában kicsit később lesz reggel világos. Pár héttel ezelőtt már reggel ötkor volt olyan, mint most fél hatkor, ellenben ma ötkor még csak szürkület van. Először azt hittem, hogy be van borulva de nem, egyszerűen csak arról van szó, hogy haladunk előre az időben itt a nyár közepe. Tegnap volt egy kósza gondolatom, hogy ha itthon maradok majd én is két hetet, akkor elmegyünk pár napra a gyerekkel ketten abba a vendégházba a Balcsira, ahova minden évben szoktunk, de sajnos már nem tudtak adni két három éjszakát sem, hiába na ez hirtelen jött ötlet volt. Minden évben beírnak minket kérés nélkül június utolsó hetére, most azonban tényleg csak ötleteltem, hogy hátha valaki visszamondta. Sebaj, messze még az augusztus, bármi előfordulhat amúgy pedig összerakhatunk más elfoglaltságot is.  Holnap és utána itthon leszek, pénteken dolgozom a gyerek pedig megy anyósomhoz pár napra, aztán haza jön két napra és megy Siófokra egy hétre. (hurrá egy hétig én is nyaralok :D) Aztán meg vége i…

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …