Ugrás a fő tartalomra

Minden éled

a kertben. A virágok sorban nyílnak ki nem is sejtik, hogy milyen rossz időt jósolnak egy két nap múlva. Én is reménykedem, hogy nem erre lesz az most olyan szép idő van, meleg és napsütés. A fejem még mindig nagyon fáj nem múlik gyógyszerrel sem, de azért végig mentünk a kerten, kicsit rendezkedtünk, játszottunk a kutyával, aki most kidőlve fekszik a teraszon és bár szeretném megtisztítani a lábtörlőt is, nincs szívem ezért felébreszteni  hát hagyom a koszt is meg őt is. 

Megjegyzések

 1. Nem igaz, nálatok tavasz van! Virágok? Nálunk semmi.... és rossz az idő. Most jön ez a durva hideg már megint. Én szeretem a telet, de már nekem is kivan a tököm a sötétséggel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen és annyira vártam és ha most tényleg megint hideg és hó lesz szerintem én is befordulok :/

   Törlés
 2. Ó, színek, virágok, napsütéééés!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ma már eső, még csak pötyög és elég meleg is van, de ma már ilyen szürke lesz minden. Ki is békülnék ezzel pár napig csak a hó kerülne el.

   Törlés
 3. Az első lila virágok mik? Szépek. Biztos te is az érkező frontot érzed, vége lehetne már a télnek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szellőrózsa. A Lidlben vettem a hagymákat, képzeld azok a virágaim amik a Lidlből vannak mind olyan gyönyörű, pedig nem nagyon hittem benne. Vége, igen. :(

   Törlés
  2. Ami nekem van szellőrózsa, az még sehol sincs, nyári, és rózsaszín, meg magas.... de ilyen a levele, és ilyen a virág formája is. Jé, mennyi fajta van, nem?

   Törlés
  3. Ez is magas lenne, ha a házfal nem árnyékolná el a nap egy részében és megborul , mert menne a nap után :) Igen, láttam rózsaszínt is az is szép volt.

   Törlés
  4. Krikszi ez tuti nem nyári, még télen is virágzott, a hó alatt is volt. Gyakorlatilag végig virágozta az évet tavaly tavasztól, aztán nyáron nem nagyon volt rajta virág és novemberben meg megint elkezdett bimbót hozni és télen is virágzott. A fene érti ezt, hogy mi van a természettel?

   Törlés
  5. Na most megkerestem. Ez koronás szellőrózsa. :) Ezt se tudtam. https://www.google.hu/search?q=szell%C5%91r%C3%B3zsa&rlz=1C1PRFC_enHU570HU576&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=-f5e-WQVk2pReM%253A%252CE6y8GEGwJnzJeM%252C_&usg=__3a00hJ5qzBE5YWH7Xlosfk6OWMs%3D&sa=X&ved=0ahUKEwj6pY3glvDZAhVCEVAKHbmhDtAQ_h0IuwEwCw#imgrc=-f5e-WQVk2pReM:

   Törlés
  6. Az ember fél ezektől a bevásárlós áruházaktól, pedig volt levendulám is tartós és szép onnan. Viszont amikor meglátod a sok természetellenes zöld növényt elgondolkodsz. Majd figyelek, csak ritkán járunk oda.

   Törlés
 4. Nagyon szèpek a virágok. Nálunk egèsz nap vagy esik az eső, vagy be van borulva, nyoma sincs semmiféle napsütèsnek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már itt is Dius :( Pedig itt ez a négy nap, annyi mindenre elég lett volna. Kirándulás, kicsi városnézés, otthon kertezés..

   Törlés
 5. Nálunk valahogy idén semmi nem nyílt még ki , na de még nincsenek elkésve ....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sőt, lehet te jártál jobban, legalább nem fog elfagyni sem .

   Törlés
 6. Azok a cserépben, a csíkos levelű tulipánoknak fehér a viráguk, nemde? Nekem is van a virágos kertemben, imádom őket, én elneveztem volt március 15 nek őket, noha tudom más nevük van, de egy pár évig mindig fix március 15-ére nyílt a viráguk. Mostanában a tél enyhesége mellett is későn nyílnak a virágjaim... alig várom.. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elvileg ezek hosszú fejű, halvány rózsaszín színű tulipánok lesznek. Férjem hozta még kintről és az az igazság, hogy ősszel elfelejtettem elültetni, így valamikor januárban dugdostam őket a cserépbe, nem tudom lesz e belőlük idén valami??

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…