Ugrás a fő tartalomra

Minden éled

a kertben. A virágok sorban nyílnak ki nem is sejtik, hogy milyen rossz időt jósolnak egy két nap múlva. Én is reménykedem, hogy nem erre lesz az most olyan szép idő van, meleg és napsütés. A fejem még mindig nagyon fáj nem múlik gyógyszerrel sem, de azért végig mentünk a kerten, kicsit rendezkedtünk, játszottunk a kutyával, aki most kidőlve fekszik a teraszon és bár szeretném megtisztítani a lábtörlőt is, nincs szívem ezért felébreszteni  hát hagyom a koszt is meg őt is. 

Megjegyzések

 1. Nem igaz, nálatok tavasz van! Virágok? Nálunk semmi.... és rossz az idő. Most jön ez a durva hideg már megint. Én szeretem a telet, de már nekem is kivan a tököm a sötétséggel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen és annyira vártam és ha most tényleg megint hideg és hó lesz szerintem én is befordulok :/

   Törlés
 2. Ó, színek, virágok, napsütéééés!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ma már eső, még csak pötyög és elég meleg is van, de ma már ilyen szürke lesz minden. Ki is békülnék ezzel pár napig csak a hó kerülne el.

   Törlés
 3. Az első lila virágok mik? Szépek. Biztos te is az érkező frontot érzed, vége lehetne már a télnek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szellőrózsa. A Lidlben vettem a hagymákat, képzeld azok a virágaim amik a Lidlből vannak mind olyan gyönyörű, pedig nem nagyon hittem benne. Vége, igen. :(

   Törlés
  2. Ami nekem van szellőrózsa, az még sehol sincs, nyári, és rózsaszín, meg magas.... de ilyen a levele, és ilyen a virág formája is. Jé, mennyi fajta van, nem?

   Törlés
  3. Ez is magas lenne, ha a házfal nem árnyékolná el a nap egy részében és megborul , mert menne a nap után :) Igen, láttam rózsaszínt is az is szép volt.

   Törlés
  4. Krikszi ez tuti nem nyári, még télen is virágzott, a hó alatt is volt. Gyakorlatilag végig virágozta az évet tavaly tavasztól, aztán nyáron nem nagyon volt rajta virág és novemberben meg megint elkezdett bimbót hozni és télen is virágzott. A fene érti ezt, hogy mi van a természettel?

   Törlés
  5. Na most megkerestem. Ez koronás szellőrózsa. :) Ezt se tudtam. https://www.google.hu/search?q=szell%C5%91r%C3%B3zsa&rlz=1C1PRFC_enHU570HU576&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=-f5e-WQVk2pReM%253A%252CE6y8GEGwJnzJeM%252C_&usg=__3a00hJ5qzBE5YWH7Xlosfk6OWMs%3D&sa=X&ved=0ahUKEwj6pY3glvDZAhVCEVAKHbmhDtAQ_h0IuwEwCw#imgrc=-f5e-WQVk2pReM:

   Törlés
  6. Az ember fél ezektől a bevásárlós áruházaktól, pedig volt levendulám is tartós és szép onnan. Viszont amikor meglátod a sok természetellenes zöld növényt elgondolkodsz. Majd figyelek, csak ritkán járunk oda.

   Törlés
 4. Nagyon szèpek a virágok. Nálunk egèsz nap vagy esik az eső, vagy be van borulva, nyoma sincs semmiféle napsütèsnek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már itt is Dius :( Pedig itt ez a négy nap, annyi mindenre elég lett volna. Kirándulás, kicsi városnézés, otthon kertezés..

   Törlés
 5. Nálunk valahogy idén semmi nem nyílt még ki , na de még nincsenek elkésve ....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sőt, lehet te jártál jobban, legalább nem fog elfagyni sem .

   Törlés
 6. Azok a cserépben, a csíkos levelű tulipánoknak fehér a viráguk, nemde? Nekem is van a virágos kertemben, imádom őket, én elneveztem volt március 15 nek őket, noha tudom más nevük van, de egy pár évig mindig fix március 15-ére nyílt a viráguk. Mostanában a tél enyhesége mellett is későn nyílnak a virágjaim... alig várom.. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elvileg ezek hosszú fejű, halvány rózsaszín színű tulipánok lesznek. Férjem hozta még kintről és az az igazság, hogy ősszel elfelejtettem elültetni, így valamikor januárban dugdostam őket a cserépbe, nem tudom lesz e belőlük idén valami??

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…