Ugrás a fő tartalomra

Most, hogy előre

tekertük az időt, baromira lassan telik úgy érzem. Nem ébredtem fáradtan, ugyan úgy indult ez a reggel is, mint bármelyik másik. Semmi különös.
Ma fényképezés a suliban, nagyon kíváncsi vagyok milyen képek sikerülnek majd. A fényképészt ismerjük tudjuk, hogy nagyon jó képeket készít. A gyerekem egyedül szárította be a haját, ahogy neki tetszik....lehetett volna kicsit ilyen, kicsit olyan, kicsit zselés, kicsit keszekusza. Szerintem. Ő meg a mindig "jókisfiúsan" hordott mellett döntött, mert szerinte ő most ilyen. Hát legyen. A válasza arra, hogy "lécci mondd a csajoknak, hogy kicsit lőjék be neked"re azt volt a válasz, hogy "anyaaaaaaaaaaaaaa". Hagytam inkább. 
A madarak ezerrel beszélgetnek itt a hátam mögött lévő fenyőfán, pedig nincs is igazán jó idő, nincs meleg és napsütés csak olyan semmilyen az idő. Közel sem igazi tavaszi. 
Tegnap kint voltunk kicsit a kertben, tettünk vettünk éppen hogy, mert elég hideg volt. Ma sincs másképp hűvös van. Férjeméknél még mindig esik a hó, máskor már elkezd olvadozni.
Kertészkedés után végig a youtubeot néztem - na jó közben bent is tettem vettem azért - jól elszórakoztam a kertes videókkal olyan sok van fent. Régebben ment egy nagyon jó sorozat a tévében, az is előtérbe került ismét és akkor ragadtam ott igazán, mikor ezt kezdtem el nézni.Nem csak maga az általam annyira kedvelt angol vidéki táj miatt néztem, hanem mert nagyon inspiráló és tettre buzdító kis sorozat ez, ahogy a semmiből építi ki egy vidéki fiú az egyetemet elhagyva a saját birodalmát vidéken és kezd el foglalkozni azzal, amire gyerekkora óta vágyott. Az állatok tartásával, saját birtok, tanya felépítésével. Igaz, hogy némi segítséget kapott a három éves kora óta jó barátjává váló Jamie Olivertől, de ez mit sem csorbít a jó kis történeten. Ajánlom.


Megjegyzések

 1. Hát igen, Jamie Oliver jó sok lét rakott Jimmy farmjába. :) Szerintem külsőre tökre hasonlítanak egymásra.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye? Én is azt néztem, mintha tesók lennének. :) Lehet a szülők is jóban voltak :D :D :D

   Törlés
 2. Szeretem mind a két említett fiúka műsorát, és River Cottege -ot is :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…