Ugrás a fő tartalomra

Most, hogy előre

tekertük az időt, baromira lassan telik úgy érzem. Nem ébredtem fáradtan, ugyan úgy indult ez a reggel is, mint bármelyik másik. Semmi különös.
Ma fényképezés a suliban, nagyon kíváncsi vagyok milyen képek sikerülnek majd. A fényképészt ismerjük tudjuk, hogy nagyon jó képeket készít. A gyerekem egyedül szárította be a haját, ahogy neki tetszik....lehetett volna kicsit ilyen, kicsit olyan, kicsit zselés, kicsit keszekusza. Szerintem. Ő meg a mindig "jókisfiúsan" hordott mellett döntött, mert szerinte ő most ilyen. Hát legyen. A válasza arra, hogy "lécci mondd a csajoknak, hogy kicsit lőjék be neked"re azt volt a válasz, hogy "anyaaaaaaaaaaaaaa". Hagytam inkább. 
A madarak ezerrel beszélgetnek itt a hátam mögött lévő fenyőfán, pedig nincs is igazán jó idő, nincs meleg és napsütés csak olyan semmilyen az idő. Közel sem igazi tavaszi. 
Tegnap kint voltunk kicsit a kertben, tettünk vettünk éppen hogy, mert elég hideg volt. Ma sincs másképp hűvös van. Férjeméknél még mindig esik a hó, máskor már elkezd olvadozni.
Kertészkedés után végig a youtubeot néztem - na jó közben bent is tettem vettem azért - jól elszórakoztam a kertes videókkal olyan sok van fent. Régebben ment egy nagyon jó sorozat a tévében, az is előtérbe került ismét és akkor ragadtam ott igazán, mikor ezt kezdtem el nézni.Nem csak maga az általam annyira kedvelt angol vidéki táj miatt néztem, hanem mert nagyon inspiráló és tettre buzdító kis sorozat ez, ahogy a semmiből építi ki egy vidéki fiú az egyetemet elhagyva a saját birodalmát vidéken és kezd el foglalkozni azzal, amire gyerekkora óta vágyott. Az állatok tartásával, saját birtok, tanya felépítésével. Igaz, hogy némi segítséget kapott a három éves kora óta jó barátjává váló Jamie Olivertől, de ez mit sem csorbít a jó kis történeten. Ajánlom.


Megjegyzések

 1. Hát igen, Jamie Oliver jó sok lét rakott Jimmy farmjába. :) Szerintem külsőre tökre hasonlítanak egymásra.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye? Én is azt néztem, mintha tesók lennének. :) Lehet a szülők is jóban voltak :D :D :D

   Törlés
 2. Szeretem mind a két említett fiúka műsorát, és River Cottege -ot is :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…