Ugrás a fő tartalomra

Most, hogy előre

tekertük az időt, baromira lassan telik úgy érzem. Nem ébredtem fáradtan, ugyan úgy indult ez a reggel is, mint bármelyik másik. Semmi különös.
Ma fényképezés a suliban, nagyon kíváncsi vagyok milyen képek sikerülnek majd. A fényképészt ismerjük tudjuk, hogy nagyon jó képeket készít. A gyerekem egyedül szárította be a haját, ahogy neki tetszik....lehetett volna kicsit ilyen, kicsit olyan, kicsit zselés, kicsit keszekusza. Szerintem. Ő meg a mindig "jókisfiúsan" hordott mellett döntött, mert szerinte ő most ilyen. Hát legyen. A válasza arra, hogy "lécci mondd a csajoknak, hogy kicsit lőjék be neked"re azt volt a válasz, hogy "anyaaaaaaaaaaaaaa". Hagytam inkább. 
A madarak ezerrel beszélgetnek itt a hátam mögött lévő fenyőfán, pedig nincs is igazán jó idő, nincs meleg és napsütés csak olyan semmilyen az idő. Közel sem igazi tavaszi. 
Tegnap kint voltunk kicsit a kertben, tettünk vettünk éppen hogy, mert elég hideg volt. Ma sincs másképp hűvös van. Férjeméknél még mindig esik a hó, máskor már elkezd olvadozni.
Kertészkedés után végig a youtubeot néztem - na jó közben bent is tettem vettem azért - jól elszórakoztam a kertes videókkal olyan sok van fent. Régebben ment egy nagyon jó sorozat a tévében, az is előtérbe került ismét és akkor ragadtam ott igazán, mikor ezt kezdtem el nézni.Nem csak maga az általam annyira kedvelt angol vidéki táj miatt néztem, hanem mert nagyon inspiráló és tettre buzdító kis sorozat ez, ahogy a semmiből építi ki egy vidéki fiú az egyetemet elhagyva a saját birodalmát vidéken és kezd el foglalkozni azzal, amire gyerekkora óta vágyott. Az állatok tartásával, saját birtok, tanya felépítésével. Igaz, hogy némi segítséget kapott a három éves kora óta jó barátjává váló Jamie Olivertől, de ez mit sem csorbít a jó kis történeten. Ajánlom.


Megjegyzések

 1. Hát igen, Jamie Oliver jó sok lét rakott Jimmy farmjába. :) Szerintem külsőre tökre hasonlítanak egymásra.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye? Én is azt néztem, mintha tesók lennének. :) Lehet a szülők is jóban voltak :D :D :D

   Törlés
 2. Szeretem mind a két említett fiúka műsorát, és River Cottege -ot is :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…