Ugrás a fő tartalomra

Most, hogy előre

tekertük az időt, baromira lassan telik úgy érzem. Nem ébredtem fáradtan, ugyan úgy indult ez a reggel is, mint bármelyik másik. Semmi különös.
Ma fényképezés a suliban, nagyon kíváncsi vagyok milyen képek sikerülnek majd. A fényképészt ismerjük tudjuk, hogy nagyon jó képeket készít. A gyerekem egyedül szárította be a haját, ahogy neki tetszik....lehetett volna kicsit ilyen, kicsit olyan, kicsit zselés, kicsit keszekusza. Szerintem. Ő meg a mindig "jókisfiúsan" hordott mellett döntött, mert szerinte ő most ilyen. Hát legyen. A válasza arra, hogy "lécci mondd a csajoknak, hogy kicsit lőjék be neked"re azt volt a válasz, hogy "anyaaaaaaaaaaaaaa". Hagytam inkább. 
A madarak ezerrel beszélgetnek itt a hátam mögött lévő fenyőfán, pedig nincs is igazán jó idő, nincs meleg és napsütés csak olyan semmilyen az idő. Közel sem igazi tavaszi. 
Tegnap kint voltunk kicsit a kertben, tettünk vettünk éppen hogy, mert elég hideg volt. Ma sincs másképp hűvös van. Férjeméknél még mindig esik a hó, máskor már elkezd olvadozni.
Kertészkedés után végig a youtubeot néztem - na jó közben bent is tettem vettem azért - jól elszórakoztam a kertes videókkal olyan sok van fent. Régebben ment egy nagyon jó sorozat a tévében, az is előtérbe került ismét és akkor ragadtam ott igazán, mikor ezt kezdtem el nézni.Nem csak maga az általam annyira kedvelt angol vidéki táj miatt néztem, hanem mert nagyon inspiráló és tettre buzdító kis sorozat ez, ahogy a semmiből építi ki egy vidéki fiú az egyetemet elhagyva a saját birodalmát vidéken és kezd el foglalkozni azzal, amire gyerekkora óta vágyott. Az állatok tartásával, saját birtok, tanya felépítésével. Igaz, hogy némi segítséget kapott a három éves kora óta jó barátjává váló Jamie Olivertől, de ez mit sem csorbít a jó kis történeten. Ajánlom.


Megjegyzések

 1. Hát igen, Jamie Oliver jó sok lét rakott Jimmy farmjába. :) Szerintem külsőre tökre hasonlítanak egymásra.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye? Én is azt néztem, mintha tesók lennének. :) Lehet a szülők is jóban voltak :D :D :D

   Törlés
 2. Szeretem mind a két említett fiúka műsorát, és River Cottege -ot is :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…